רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מהנדס אלקטרואופטיקה

רוצה לדעת על משכורות מהנדס אלקטרואופטיקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר הנדסת אלקטרואופטיקה


תעשיית האלקטרואופטיקה הישראלית נמצאת בעשורים האחרונים בפריחה, מגמה שבאה לידי ביטוי גם בשכר העובדים. בדומה למקצועות חומרה אחרים, גם מהנדסים אלה יכולים להגיע למשכורות גבוהות למדי, בעיקר לבעלי וותק. גם בתפקידים התחלתיים המשכורות הן לרוב גבוהות מן הממוצע במשק וזאת בעיקר בחברות הייטק.


בארץ ישנן מגוון חברות הייטק וסטארט אפים בתחום זה, חלקן גם הגיעו לאחרונה לאקזיט וגרפו רווחים משמעותיים. אחת החברות המוכרות במיוחד שבהן משולב ידע אלקטרואופטי היא מובילאיי, שמוצריה מותקנים היום כמעט בכל רכב.

 

על המקצוע


תחום האלקטרואופטיקה משלב בין אלקטרוניקה ואופטיקה, כלומר חקר האור. מהנדסים בענף זה עוסקים בתכנון ופיתוח של מוצרים ומערכות מתקדמות בענפים כגון חישה והעברה של נתונים. עיקר העיסוק הוא בעולם החומרה. המהנדסים מפתחים מוצרים כגון לייזרים, חיישנים, גלאים, התקנים מוליכים, ציוד חישה מרחוק, מערכות למיפוי ולמדידה, סורקים, מכשור אינפרא אדום ומעגלים שונים.


בתחום זה יש צורך בידע רב תחומי, המשלב בין אלקטרוניקה, פיזיקה, תכנות ומתמטיקה. לענף יישומים רבים במישורים שונים בתעשייה וכך ניתן למצוא תפקידים שעיקרם תכנון ומחקר במעבדה, לצד תפקידים בהייטק כגון ניהול מוצר, פיתוח, ניתוח ביצועים ועוד. במהלך תהליכי הפיתוח של מערכות ומוצרים, אנשי המקצוע נדרשים לאפיין את תכונות המערכות, לנתח צורכי לקוחות, לכתוב מפרטים טכניים מפורטים, לבנות בקפידה את תהליכי הבנייה של המכשור ולבצע הערכת איכות וניתוח של הפעילות דרך ביצוע בדיקות שונות. כמו כן עליהם להכיר תוכנות ייעודיות שבהן משתמשים לבניית מודלים ותכנון תהליכים, וכן תוכנות המשמשות לניתוח ועיבוד של דאטה שמקורה בציוד האופטי.


העבודה היא בדרך כלל בסביבה משרדית או במעבדה. התפקידים כוללים שילוב בין עבודה יחידנית לעבודה בצוות, כאשר המהנדסים נדרשים לעיתים להתנהל גם מול גורמים חיצוניים לחברה, כגון קבלני משנה. יש צורך ביכולות התמודדות עם דד ליינים, ניהול לוחות זמנים ועבודה בתנאי לחץ, בעיקר בהייטק ובסטארט אפים.


בתפקידים ניהוליים, כגון מנהלי פרויקטים או מנהלי מוצר, המהנדסים נדרשים גם ליכולות עסקיות גבוהות, כישורי ניהול עובדים וצוותים, ידע פיננסי ויכולת לנהל תקציבים ודוחות כספיים.

 

רמות שכר


המשכורת הממוצעת למהנדס אלקטרואופטיקה היא כ - 16,000 שקלים לחודש. עובדים בתחילת הדרך מרוויחים לרוב מעט פחות מכך, בין 12,000 - 14,000 שקלים לחודש. לאחר מספר שנות וותק ניתן להעלות את המשכורות באופן משמעותי ולהגיע לסכומים של מעל 20,000 שקלים לחודש.


מלבד הוותק, קיימים היבטים נוספים שעשויים להשפיע על משכורות העובדים. עבודה בסקטור הציבורי או הפרטי, מקום העבודה בארץ, סוג הארגון וגודלו והיקף המשרה הם כולם מאפיינים שיכולים להשפיע על גובה המשכורת החודשית.


בין המסגרות שבהן המשכורות הן הגבוהות ביותר נכללת תעשיית ההייטק. מהנדסים אלה משתלבים בדרך כלל בתחום החומרה, שנחשב היום לאחר הרווחיים בהייטק ונכלל בדרך כלל בין עשרת הענפים שבהם המשכורות גבוהות במיוחד בתעשייה, בעיקר לעובדים ותיקים ומנוסים. בחברות הייטק רבות העובדים זכאים לתוספות ובונוסים על הצלחה בפרויקטים ועל הצטיינות במשימות, וכן מקבלים תנאים כגון רכב וציוד על חשבון החברה. העובדים גם נשלחים מעת לעת להכשרות והשתלמויות שונות הנחוצים למילוי תפקידם ולקידום הידע המקצועי שברשותם, שכן מדובר בענף דינמי שבו יש צורך להכיר תהליכים עדכניים כדי לשמור על יתרון מול מתחרים.

 

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס אלקטרואופטיקה
12,000 - 16,000 שקלים 16,000 - 21,000 שקלים
מהנדס תקשורת אופטית
16,000 - 17,000 שקלים 18,000 - 19,000 שקלים
מהנדס אלקטרוניקה
11,000 - 19,000 שקלים 19,000 - 25,000 שקלים
הנדסאי אלקטרואופטיקה
8,000 - 10,000 שקלים 10,000 - 12,000 שקלים
מהנדס RF
15,000 - 18,000 שקלים 19,000 - 24,000 שקלים

 

*לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

ביקוש בשוק


ענף האלקטרו אופטיקה הוא אחד מהתחומים המבוקשים בהייטק היום, בדומה למקצועות חומרה נוספים שזוכים לפריחה משמעותית ולביקוש מוגבר. חלק מן החברות שעוסקות בייצור בענף זה הן בתעשייה הצבאית, ולצידן מגוון רחב של חברות הייטק וסטארט אפים שבהם יש ביקוש למהנדסים איכותיים המתמצאים בתחום.


בדומה לענפים אחרים בתעשיית האלקטרוניקה והחומרה, משבר הקורונה יצר פגיעה בחברות רבות כאשר אחד הבולטים הוא המחסור העולמי בשבבים. חברות מתמודדות עם מחסור ברכיבים עקב האטה בייצור וכן שינויים לוגיסטיים שמציבים קשיים בפעילות השוטפת של שרשרת האספקה. זאת המקביל למגמה של ביקוש מוגבר וצורך רב מתמיד באותם מוצרים. כדי להתמודד עם קשיים אלה פועלים בארץ ובעולם לתמרץ את התעשייה ולתקצב במקומות שיש צורך בכך. לצד זאת, מומחים בענף זה לוקחים חלק חשוב במאבק בנגיף והם שותפים לתהליכי הפיתוח של מוצרים ומערכות להתמודדות עם המגיפה כגון בדיקות מהירות במיוחד.

 

 

דרושים - אפשרויות תעסוקה


בוגרי לימודים בתחום זה יכולים למצוא מגוון של משרות בשוק. תפקידים מבוקשים בשוק כוללים מהנדסי מערכות, מנהלי הצפנה ותקשורת, מדידות, מפתחתי מודלים, CTO (מדענים ראשיים בפיתוח), מתכננים אופטיים, בוני גלאים, ועוד.


בארץ, אחת החברות המובילות בתעשייה זו היא אלביט, וכן ניתן לראות חברות גדולות נוספות כגון רפאל, התעשייה האווירית וארגונים נוספים שבהם יש צורך בעובדים המחזיקים בידע בענף.


הדרישות משתנות מתפקיד לתפקיד אולם בדרך כלל מעדיפים עובדים בעלי ניסיון בתכנון, פיתוח ותפעול של מערכות אופטיות. בין היתר, ניתן למצוא תפקידים שבהם הדרישה היא לניסיון רלוונטי בפיתוח של מצלמות תרמיות, לייזרים, מערכות UV, ציוד חישה מרחוק, מערכות עיבוד תמונה ועוד.


המשרות מוצעות במגוון סוגי חברות כגון בתעשיית ההייטק, בתעשייה הביטחונית, בחברות בתחום האלקטרוניקה, בארגוני ביוטק וביו רפואה, בחברות בתחום תקשורת הנתונים ועוד. קיימות גם משרות מחקריות באקדמיה ובמכוני מחקר.


חלק מן המשרות מיועדות לבעלי תואר שני ומעלה, אולם ניתן למצוא משרות רבות המתאימות לבוגרי תואר ראשון. ישנן גם משרות שמתאימות להנדסאים, אולם אלה מיועדות בעיקר לבעלי ניסיון משמעותי במסגרת הצבא בתחום האופטי, שמגיעים עם ידע טכני ומקצועי משמעותי. משרות במכוני מחקר ובאקדמיה מיועדות לרוב לבעלי תארים מתקדמים מחקריים ובעדיפות לבעלי תואר שלישי.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


כאמור, במרבית המקרים מהנדסים במקצוע זה נדרשים לתואר ראשון לפחות, ובמשרות רבות גם לתארים מתקדמים, בעיקר במשרות מחקריות ומו"פ.


התחום נלמד בדרך כלל כהתמחות במסגרת לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, או מקצועות משיקים כגון לימודי פיזיקה או הנדסת מכונות. לימודי הנדסה נמשכים ארבע שנים, ולימודי מדעים כגון פיזיקה נפרשים על פני כשלוש שנים.


במסגרת המגמה הסטודנטים נחשפים לתיאוריות וכלים פרקטיים בתחום הנדסת האופטיקה ולומדים על תהליכי התכנון, הייצור, ההפעלה והבקרה במערכות העברת מידע, עיבוד נתונים אופטיים, דימות וחישה המשמשות בהייטק ובתעשיות נוספות. כמו כן נלמדים נושאים כגון רדיו, אנטנות, העברת נתונים, ומערכות תקשורת. לימודים אלה מתקיימים לצד קורסי החובה והבחירה בתואר הראשי, שם לומדים על תהליכי פיתוח ומחקר, כאשר בלימודי אלקטרוניקה מתמקדים בעיקר במוצרי חומרה ובלימודי הנדסת מכונות במערכת מכניות ומערכי ייצור.


לצד הלימודים העיוניים הסטודנטים גם צוברים ניסיון פרקטי במסגרת שיעורים מעשיים שונים כגון מעבדות, ניסויים ופרויקטים. לקראת סיום הלימודים הם עורכים פרויקט גמר שבו הם מיישמים את כל הידע הנלמד בתכנון של פתרון עבור צורכי התעשייה. חלק מן הפרויקטים מתקיימים בסיוע ובשיתוף של חברות אופטיקה והייטק, כך שהסטודנטים יכולים להכיר מקרוב את הנעשה בשטח וגם לפתוח דלת להשתלבות בתעסוקה.


בחלק מן המוסדות התחום נלמד במסגרת תואר שני בלבד, במסלול עם תזה או במסלול ללא תזה. במסלולים אלה ניתן להעמיק את מיומנויות המחקר ולהכיר תהליכים מתקדמים בתחומים כגון תקשורת סיבים, ויישומים של אופטיקה בענפים כגון רפואה, תקשורת וניתוח נתונים. תואר שני יכול לסייע לקבל יתרון למשרות מסוימות, בעיקר תפקידים מחקריים ופיתוח.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי אלקטרואופטיקה
לימוד הנדסאי אלקטרואופטיקה\מכטרוניקה
תואר שני הנדסת חשמל - אלקטרואופטיקה
אלקטרואופטיקה או הנדסה אופטית כתואר ראשון
קריטריון למלגה - מספר שעות שבועיות בהנדסת אלקטרואופטיקה