מלגת עזריאלי

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת קרן עזריאלי לסטודנטים לתארים מתקדמים וסגל אקדמי

 

קרן עזריאלי מפעילה את "תכנית עמיתי עזריאלי" שבה מציעים מלגות לימודים לחוקרים מצטיינים. מטרת התכנית היא לסייע לאותם חוקרים להתמקד במחקר ולהצטיין בו, כדי להכשיר אנשי אקדמיה וחוקרים לקידום ההון האנושי הישראלי.


במסגרת תכנית זו פועלים מספר מסלולים למלגות לימודים לסטודנטים, שמתאימות לתארים מחקריים שונים.


באמצעות תכניות אלה יכולים תלמידי המחקר להרחיב את האופקים ולקחת חלק במפגשים עם אנשי אקדמיה וחוקרים מהארץ והעולם. כך שואפים בקרן לעודד החלפה של רעיונות ופיתוח שיתופי פעולה. בקרן גם מסייעים למימון השתתפות בכנסים בין לאומיים כדי לסייע להם לקדם את מחקריהם.

 

שימו לב - תנאי המלגות משתנים מעת לעת. לקבלת הפרטים העדכניים והמלאים יש לפנות לקרן או מוסד הלימוד

 

אודות הקרן


קרן עזריאלי מתמקדת בקידום חינוך ומחקר למטרת פיתוח החברה הישראלית. בקרן מפעילים מספר תכניות חינוכיות וכן מיזמים חברתיים בתחומים כגון אמנות ותרבות וכן פרויקטים לקידום אנשים עם מוגבלות. כספי הסיוע מן הקרן ניתנים באמצעות תרומות מטעם משפחת עזריאלי.


אחד מאפיקי הפעילות של הקרן הוא הפעלת תכנית "עמיתי עזריאלי" למצוינות אקדמית. במסלול זה מציעים סיוע לסטודנטים לתארים מתקדמים ולפוסט דוקטורט וכן תכנית השבת סגל אקדמי והשמה במשרות במוסדות.

 

למי מיועד הסיוע?


בקרן מסייעים לתלמידי מחקר מצטיינים. בתכנית מתבססים על הישגים אישיים ומחקריים של הסטודנטים ועל מצוינות אקדמית, ללא תלות בגיל, מין או מוצא. בחירת המועמדים נערכת על ידי וועדות מיון שמורכבות ממומחים, אשר מעריכים את תכונות והישגי המועמדים ואת הפוטנציאל לתרומה למחקר בעתיד.

 

בתכנית עמיתי עזריאלי מציעים מלגות מחקר מספר מסלולי סיוע:


לסטודנטים לתארים מתקדמים


מסלול זה מיועד לסטודנטים לתארים מתקדמים במקצועות המדעים, מדעי החברה, חינוך, מדעי הרוח, אדריכלות ותכנון ערים.
בחירת המועמדים נעשית הן על סמך הישגים אקדמיים והן בהתאם לפוטנציאל לפריצת דרך במחקר.


הגשת המועמדות למסלול זה נעשית על ידי מוסדות הלימוד.


תנאי זכאות ודרישות מן הסטודנטים:

 

  • סטודנטים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות במסלולים ותארים הנקבעים על ידי הקרן
  • הצטיינות אקדמית


התנדבות: הסטודנטים נדרשים לבצע 40 שעות התנדבות במשך שנת הלימודים. את ההתנדבות ניתן לבצע במיזמים וארגונים א - פוליטיים שמאושרים מראש על ידי הקרן.


השתתפות באירועי הקרן: בתכנית מתקיימים אירועים שונים שמטרתם לעודד כישורי מנהיגות ולפתח קשרים אקדמיים. בין היתר מתקיימים מפגשים עם חוקרים ומלגאים ממדינות שונות.


פרסומים אקדמיים: הסטודנטים צריכים להתחייב כי בפרסומים שנובעים מן המחקר במהלך התכנית יצויין כי המחקרים נערכו בתמיכת הקרן. כמו כן עליהם לשלוח תקציר המחקר אל הקרן.

 

גובה הסיוע: גובה הסיוע נע בין 122,000 - 128,000 שקלים. גובה התמיכה משתנה בהתאם לסוג התואר. את הסכום מקבלים הסטודנטים במענקים חודשיים בגובה 9,000 שקלים וכן סכום נוסף למטרות הוצאות מחקר.

 

לפוסט דוקטורט


זוהי תכנית הצטיינות לפוסט דוקטורנטים ממדינות שונות שמעוניינים לבצע את מחקריהם בישראל. כדי לסייע לתלמידי המחקר להצטיין ולקדם את מחקריהם, מציעים מלגות לפוסט דוקטורנטים למי שעומדים בתנאים.


סיוע זה מיועד לסטודנטים בין לאומיים ממדינות שונות, שמעוניינים לבצע את המחקר במוסדות אקדמיים בישראל. התכנית היא מולטי דיסציפלינרית מתוך שאיפה לעודד שיתופי פעולה ולקדם פתרונות מקוריים ויצירתיים ורב תחומיים.


הסיוע מוענק לשנתיים. במקרים מסוימים ניתן להעריך לשנה שלישית.


תנאי זכאות:

  • מועמדים שקיבלו דוקטורט במוסדות אקדמיים במדינות הבאות: ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטריה, בלגיה, בולגריה, קרואטיה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, איטליה, לטביה, ליטא, מלטה, הולנד, נורווגיה, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, סלובניה, ספרד, שבדיה, שווייץ.

 

  • מועמדים שעתידים לערוף את הפוסט דוקטורט במוסדות הבאים: אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת חיפה, מכון ויצמן.

 

  • יש צורך במנחה שהוא חבר סגל במוסדות השונים בארץ. המנחה נדרש לאשר את האפשרות לקיום המחקר במוסד הלימוד.

 

  • ניתן להגיש מועמדות עד 3 שנים לאחר סיום הדוקטורט.


תהליך הבחירה: מדי שנה נבחרים עד 24 פוסט דוקטורנטים להשתתף בתכנית. מהם 18 במקצועות המדעים וההנדסה (STEM), עד 3 ממדעי הרוח ועד 3 ממדעי החברה.


תהליך הבחירה כולל ארבעה שלבים מרכזיים:

 

  • מיון ראשוני שבו נבדקים המועמדים על ידי ועדת מומחים, נבדקים הישגים אקדמיים ומחקריים
  • ועדה אקדמית אינטרדיסציפלינרית המורכבת ממדענים וחוקרים
  • ראיונות אישיים לבחינת הכישורים האישיים
  • ראיון מול וועדת קבלה


גובה הסיוע: גובה הסיוע כ - 188,000 שקלים לשנה. הסכום ניתן במענקים חודשיים של 14,000 שקלים, וסכום שנתי נוסף להוצאות מחקר. ניתנת תוספת לסטודנטים המלווים בבני זוג.


דרישות מן הפוסט דוקטורנטים:

  • לצורך קבלת הסיוע יש לשמור על הישגים אקדמיים גבוהים וכן להגיש דוחות התקדמות. יש לשהות בישראל במשך לפחות 75% מזמן ההשתלמות.

 

  • יש לקחת חלק בפעילויות העשרה של התכנית.

 

  • נדרשת פעילות למען הקהילה כגון מתן הרצאות על נושא המחקר, חונכות חוקרים צעירים, ומעורבות בפרויקטים חברתיים נוספים באקדמיה.

 

  • יש לציין על הפרסומים כי הם נערכו בשיתוף הקרן.

 

סגל אקדמי - השבת סגל


פרויקט לחוקרים צעירים ממגוון תחומים שמעוניינים להשתלב במשרות אקדמיות אחרי סיום תארים מתקדמים. במסגרת זו מציעים לשמונה חוקרים צעירים סיוע בהשתלבות בקריירה האקדמית בתחום המחקר שלהם, במשרות מחקר והוראה באקדמיה.
המועמדים נבחרים על סמך הישגים מחקריים קודמים ותרומתם לשיח המחקרי בתחומם.

 


תנאי זכאות:

 

  • מועמדים שקיבלו את התואר השלישי לפני לא יאוחר משבע שנים
  • מועמדים למשרה אקדמית ראשונה במוסד אקדמי מוכר בארץ
  • מועמדות למשרות אקדמיות במוסדות: אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת חיפה, מכון ויצמן.

 

תהליך המיון: כדי להתקבל לתכנית יש צורך לעבור בהצלחה מספר שלבים בתהליך מיון אינטנסיבי. המועמדים נבחרים על סמך תרומה מחקרית והישגים אישיים, וכן כישורי מנהיגות ותרומה חברתית.


שלבי המיון כוללים: איתור מועמדים מצטיינים המגישים מועמדות; מילוי בקשות מפורטות ופרטים אישיים, לרבות חיבור וצירוף הצעות המחקר; בחירת המתאימים על ידי וועדת מומחים; ראיונות אישיים.


גובה הסיוע: סיוע במימון שכר והטבות במסגרת תפקיד מרצה או מרצה בכיר, בהתאם לנהוג במוסדות הלימוד. בקרן מסייעים במימון חלקי של עלויות העסקת המרצים. כמו כן, ניתן מענק מחקר שגובהו עד 210,000 דולרים, בהתאם להגשת הצעת מחקר ותקציבים. מטרת מימון זה הוא סיוע בעלויות ציוד וחומרי מחקר נחוצים. כדי לקבלו יש לעבור את כל שלבי המיון הנדרשים על ידי הקרן ומוסדות הלימוד.

 

מסלולים ופרויקטים נוספים


פרס עזריאלי לאדריכלות: נוסף על הסיוע לתלמידי מחקר מעניקים בקרן את "פרס דוד עזריאלי לאדריכלות". זוהי מלגה לסטודנטים לאדריכלות המוענקת על פרויקט גמר מצטיין. בקרן מעודדים יצירתיות ואיכות באדריכלות וכך מעניקים מדי שנה פרסים לשלושה סטודנטים לאדריכלות. יכולים להגיש מועמדות סטודנטים שלומדים בטכניון, בצלאל, אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת אריאל והמרכז האקדמי ויצו חיפה. שלושת הפרויקטים במקומות הראשונים לפי החלטת וועדת השיפוט זכאים לפרסים בגובה 60,000 שקלים, 25,000 שקלים ו - 15,000 שקלים.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה