רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

טבלת שכר בוגר מדעי המחשב

רוצה לדעת על שכר בוגרי מדעי המחשב? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות בוגרי לימודי מדעי המחשב

 

מבין המקצועות הנלמדים באקדמיה, שכרם של בוגרי לימודי המחשב נכלל בין האפיקים הרווחיים ביותר. רמות השכר של בוגרי התואר יכולים לפתוח דלת לקריירה בהייטק בתפקידים מגוונים. חלק מאותם תפקידים נמצאים בראש רשימות המשכורות הגבוהות במשק.


יש לציין כי רמות השכר של בוגרים טריים הן נמוכות יחסית לאלה של עובדים מנוסים יותר. במקרים מסוימים מדובר על משכורות שעתיות ולא חודשיות כפי שנהוג לעובדים ותיקים יותר. עם זאת, לאחר מספר לא רב של שנים העובדים יכולים לשדרג את המשכורות ולהגיע לרמות גבוהות במיוחד.

 

מסלולי קריירה לבוגרים

 

האפיקים המקצועיים הפופולריים לבוגרי מדעי המחשב הם מפתחי תוכנה בשפות שונות, וכן מקצועות הבדיקות (QA, אוטומציה). חלק קטן מן הבוגרים משתלבים בתפקידים אחרים כגון דאטה, סייבר ועוד, בעיקר מכיוון שבענפים אלה הדרישה היא לרוב לעובדים מנוסים יותר, עם וותק של מספר שנים. עם זאת, גם בוגרים יכולים במקרים רבים להשתלב בערוצים אלה.


בתפקידים רבים בתעשייה הדרישה היא לעובדים בעלי ניסיון, עם זאת, ניתן למצוא גם לא מעט משרות ג'וניור. משרות אלה יכולות להתאים לבוגרים טריים שכן הן מיועדות לחסרי ניסיון קודם שנכנסים לתפקיד ראשון. באותן משרות, החברות מוכנות לקלוט את העובדים ולספק להן את ההכשרה והידע הנדרשים לביצוע התפקיד על חשבונן, לעיתים גם באמצעות קורסים שונים והשתלמויות. דבר זה מתבטא לרוב ברמות שכר נמוכות באופן יחסי, אולם לאחר מספר שנים בתפקידי הג'וניור ניתן להעלות את המשכורות ולהשתוות לבעלי תפקידים אחרים בשוק.

 

רמות שכר


המשכורות לבוגרים טריים משתנות ממקצוע למקצוע, וכן לפי קריטריונים שונים כגון גודל החברה, סוג התואר ועוד. באופן כללי, משכורות לבוגרים טריים מתחילות מטווח שבין 20 - 50 שקלים לשעה, מצטיינים מגיעים לטווח גבוה יותר. במקצועות מסוימים, הרמות יכולות להגיע גם ל - 50 - 70 שקלים לשעה, בעיקר במקצועות הנדסיים או בענפים שבהם הביקוש גבוה במיוחד באותה עת.
תוך פרק זמן שבין שנתיים לשלוש שנים, ניתן להעלות את המשכורות באופן משמעותי, ואז הסכום הממוצע יכול להגיע לטווח שבין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש, בתלות במקצוע ובסוג החברה.


בחלק מן המקרים, הבוגרים מקבלים שכר שעתי, ובמקרים אחרים המשכורות הן חודשיות. משכורות שעתיות נפוצות בדרך כלל בתפקידים שבהם ההעסקה היא במשרה חלקית, שכן במקרים מסוימים בוגרים משלבים את העבודה בתפקיד ראשון עם סיום החובות מן התואר, כגון פרויקט גמר.


לעומת מקצועות אחרים, בוגרי מדעי המחשב יכולים להגיע למשכורות גבוהות בהרבה משל בוגרי מקצועות מדעי החברה והרוח, סכומים שלעיתים מגיעים אף לפי חמישה יותר. באופן כללי, השכר בהייטק נחשב לבין הגבוהים במשק הישראלי, הן למתחילים והן לעובדים מנוסים.

 


טבלת שכר

 

תפקיד סטודנטים 0 - 2 שנות ניסיון 5 - 2 שנות ניסיון
בוגרים לא רלוונטי 20 - 25 שקלים לשעה 20 - 50 שקלים לשעה
מצטיינים לא רלוונטי 25 - 30 שקלים לשעה 30 - 50 שקלים לשעה
QA 40 - 50 שקלים שעה 12,000 - 14,000 שקלים לחודש 14,000 - 16,000 שקלים לחודש
פיתוח Full Stack 8,000 - 10,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש
פיתוח JAVA 70 - 80 שקלים לשעה 18,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש
אלגוריתמים
לא צוין 20,000 - 22,000 שקלים לחודש 23,000 - 25,000 שקלים לחודש
ניתוח מערכות מידע
לא צוין 9,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש
תמיכה טכנית
30 - 50 שקלים לשעה 7,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 12,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תואר או ניסיון


השאלה מה חשוב יותר למעסיקים בהייטק - תואר או ניסיון קודם - היא אחת המשמעותיות עבור בוגרים טריים שנמצאים לפי תפקיד ראשון בתעשייה. התשובה אינה חד משמעית ומשתנה מחברה לחברה. בארגונים רבים, תואר במקצוע רלוונטי ובממוצע ציונים גבוה הוא הכרח להשתלבות בתפקיד. ישנן גם משרות שבהן תואר מתאים הוא דרישת סף.


במקביל, עבור חלק מן המעסיקים, לניסיון הקודם יש משקל גבוה מאוד בקבלה למשרות. ישנם מעסיקים שיעדיפו במקרים מסוימים בוגרים עם ניסיון קודם מרשים ותיק עבודות משמעותי.


הדרישה לניסיון קודם רלוונטית פחות במשרות ג'וניור, שמיועדות מראש לחסרי ניסיון קודם שמוכנים ללמוד ולהתפתח בראשית הדרך.


חלק מהבוגרים עשויים לגלות שבהיעדר ניסיון משמעותי ורלוונטי, קשה יותר להתקבל למשרות מסוימות. חברות שונות מציעות קורסים ומסלולי סיירות, כגון בוטקמפ בתכנות, כדי לסייע לבוגרים הטריים לצבור את הניסיון והכלים הפרקטיים שאותם מחפשים המעסיקים.

 

מקצועות רווחיים


המקצועות הרווחיים בהייטק משתנים מעת לעת בהתאם לביקוש, אולם ניתן להצביע על מספר תפקידים שבהם המשכורות גבוהות במיוחד, גם לבוגרים טריים או לעובדים חסרי ניסיון קודם.


מהנדסי תוכנה - המשכורות ההתחלתיות לתפקידים אלה נעות בדרך כלל בין 17,000 - 20,000 שקלים לחודש ולעיתים אף למעלה מכך. זהו אחד התפקידים שבהם עובדים ללא ניסיון קודם יכולים להגיע לתגמול הגבוה ביותר.


סייבר ואבטחת מידע - לאור המומחיות הרבה והכישורים הספציפיים שנדרשים מן העובדים במקצועות אלה, המשכורות שאליהם מגיעים הן לרוב גבוהות למדי. מיישמים ומומחי אבטחת מידע מתחילים לרוב מטווח שבין 7,000 - 12,000 שקלים, אולם בתפקידים אחרים כגון אנשי בדיקות חדירות או הנדסה הפוכה, ניתן להתחיל מטווחים גבוהים יותר שבין 15,000 - 23,000 שקלים בהתאם לתפקיד.


דאטה - בתפקידי דאטה סיינס או דאטה אנליסט המשכורות ההתחלתיות נעות בין 18,000 - 22,000 שקלים לחודש בממוצע. עם זאת, בתפקידים מסוימים הדרישה היא לבעלי תואר שני, בעיקר למשרות מחקר.


פיתוח ווב - במשרות ג'וניור ניתן להגיע למשכורות התחלתיות שבין 17,000 - 20,00 שקלים לחודש.

 

התלבטויות בין מקצועות ומסלולים

 

תואר או קורס

 

ההתלבטות בין קורס או תואר להשתלבות בהייטק רלוונטית ללא מעט אנשים שמחפשים את המסלול הכדאי להשתלב בתעשייה. לכל מסלול היתרונות שלו, כאשר התשובה תלויה בין היתר בסוג התפקיד והמומחיות אותם מעוניינים הסטודנטים למלא בהמשך.


למקצועות הנדסיים, כגון מהנדסי תוכנה או אלגוריתמים, הדרישה היא לרוב לבעלי תארים, אולם קיימת גם דרישה לניסיון. דרישה דומה קיימת בתפקידי מו"פ (מחקר ופיתוח) וכן בענף החומרה. בתואר נלמדת תיאוריה רבה שחשובה בתפקידים אלה, שאותה לא לומדים בדרך כלל בקורסים ובהכשרות הקצרות.


בין ההבדלים המרכזיים בין שני המסלולים הוא משך ההכשרה, אורכו של התואר הוא כשלוש שנים ואילו הקורסים מתפרשים על פני פרק זמן קצר יותר, לרוב מספר חודשים עד שנה אחת, ומתקיימים כהכשרות אינטנסיביות וממוקדות.


קורסים מתאימים בדרך כלל לצורך התמקצעות והגעה לתפקיד מסויים, ואילו תארים פותחים דלת לקשת רחבה יותר של מקצועות, ולאחריהם הבוגרים יכולים לבחור את האפיק שמעניין אותם במיוחד ושבו הם מעוניינים להמשיך להתקדם.


כמו כן, קיימים קורסים שמיועדים מראש לבוגרי התארים הריאליים, לצורך המשך פיתוח סל הכלים המקצועי. קורסים אלה מתאימים לבעלי ממוצע גבוה בתואר הראשון ובהם ניתן לשכלל וללטש את כישורי הפיתוח ומיומנויות פרקטיות נוספות שחשובות למעסיקים בתעשייה.

 

הנדסת תוכנה


מבין אלה שבוחרים בתואר אקדמי, קיימת התלבטות לגבי תחום הלימודים. ההתלבטות בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה היא נפוצה במיוחד, מכיוון שמדובר בשני ענפים שיש ביניהם דמיון רב. גם בנושאי הלימוד ישנה השקה מסוימת והסטודנטים לומדים מקצועות קרובים. עם זאת, ההבדל המרכזי הוא באפיקי העסוקה שאליהם מיועדים הבוגרים. בלימודי ההנדסה מתמקדים בפיתוח ומחקר של תוכנות ואפליקציות ובמדעי המחשב מושם דגש על ניתוח ופתרון בעיות, והדגש הוא על הכלים התיאורטיים. עם זאת, יש לציין כי בוגרי שני התארים יכולים להגיע למגוון רחב של מקצועות, בין היתר דרך המשך התמקצעות ולימוד בקוריסם והשתלמויות בהמשך הדרך.

 

הבדל נוסף בין המסלולים הוא משך הלימודים, שכן אורך לימודי מדעי המחשב או שלוש שנים ולימודי הנדסה נפרשים על פני 4 שנים.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
לימודי מדעי המחשב - הפתוחה או HIT?
לימודי מדעי המחשב עם מכינה בגיל מאוחר
עד כמה קשה השנה הראשונה בלימודי מדעי המחשב?
לימודי מדעי המחשב - תעסוקה בגיל מבוגר
עד כמה קשים לימודי מדעי המחשב?
לימודי מדעי המחשב - בן גוריון, תל אביב או הבינתחומי?
לימודי מדעי המחשב או מערכות מידע