רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר משווק ויועץ פנסיוני

רוצה לדעת על שכר משווק פנסיוני? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר יועצים ומשווקים פנסיוניים

 

התחום הפנסיוני הוא בין הענפים המבוקשים בשוק הביטוח. המשווקים והיועצים עובדים בחברות, סוכנויות וגופים פיננסיים וכיום ישנו ביקוש רב למדי לאותם עובדים.


באופן כללי, שכר העובדים בתפקידים אלה דומה לממוצע בשוק העבודה ובתפקידים למתחילים עשוי להיות אף מתחת לממוצע, אולם מרבית העובדים יכולים להעלות את המשכורת באמצעות עמלות ובונוסים על מכירות מוצלחות. לעובדים ותיקים יותר שברשותם מספר שנות ניסיון במקצוע, המשכורות גבוהות באופן משמעותי.


משבר הקורונה, וכן שינויים טכנולוגיים שעוברים על הענף, מעצבים מחדש את המקצוע ואת אופן מתן השירות ללקוח, אולם עדיין נרשם ביקוש בשוק למשווקים, יועצים וסוכנים וניתן להעריך כי גם בעתיד עובדים אלה ימשיכו להיות נחוצים במשק הישראלי.

 

על המקצוע ותפקידים


בתחום הביטוח הפנסיוני מתמקדים העובדים באיתור ותכנון של מוצרי הפנסיה עבור לקוחות חברות הביטוח, הם אחראיים על התאמה של כיסויים ומסלולי השקעה שמותאמים לצורכים האישיים של כל לקוח כדי לאפשר להם להגיע למסלול הרווחי והמשתלם ביותר עבורם. בענף ישנם מספר תפקידים מרכזיים שנקבעים לפי תחומי האחריות המקצועית של העובדים וכן לפי הגורם שמולו פועלים.


משווקים - אנשי מקצוע המורשים למכור מוצרים כגון ביטוחי מנהלים, קרנות וקופות גמל. הם עוסקים בניהול ושימור לקוחות דרך פגישות שוטפות, באיתור לקוחות חדשים להגדלת המאגר ובליווי של הלקוח לרבות התאמה של מוצרים.


יועצים -
היועצים מספקים שירותי המלצה והכוונה בנוגע למוצרי הביטח והחיסכון של החברות, ומסייעים ללקוחות להתאים לעצמם את המוצרים המתאימים להם ביותר.


ההבדל העיקרי בין יועצים למשווקים היא הזיקה שלהם מבחינה מקצועית, בעוד יועצים הם אובייקטיביים מבחינת הגורם אותו הם מייצגים, המשווקים מייצגים את בית ההשקעות או הסוכנות ובעלי זיקה למניעים והמטרות שלה. היועצים דואגים לצורכי הלקוחות ועליהם לשמש גורם אובייקטיבי לשמירה על האינטרס שלהם.


במקצוע ניתן לעבוד כשכירים בחברות ובסוכנויות, או לחלופין כעצמאיים. היתרון הגדול במשרה כשכירים היא היציבות הרבה במקצוע והביטחון התעסוקתי הרב יותר. עבור עצמאיים, היתרונות המרכזיים הם גמישות רבה יותר מול לקוחות וחופש מקצועי גדול יותר, וכן העובדה כי אנשי המקצוע יכולים לתכנן את לוחות הזמנים ושעות העבודה לפי צורכיהם.

 

רמות שכר


המשכורת הממוצעת למשווקים שכירים מתחילים נעה בין 8,000 - 9,000 שקלים לחודש. ברבות מן המשרות מדובר בשכר בסיס שעליו מתווספים בונוסים על מכירות מוצלחות ושימור לקוחות. העובדים יכולים להגיע לעמלות ובונוסים בהיקף גבוה ולהגדיל את המשכורת באופן משמעותי. עובדים מנוסים ובעלי וותק רב יכולים להגיע למשכורות שנעות בין 15,000 - 18,000 ועליהן להוסיף גם בונוסים ועמלות על מכירות.


עבור עצמאיים, ההכנסות מורכבות מסכומים שניתנים בכל מכירת פוליסה (סכום זה ידוע בשם "היקפים"), וכן תשלומים חודשיים על המשך העבודה עם הלקוחות (סכום הידוע בשם "נפרעים"). התשלומים מתקבלים לפי גובה הפרמיות, וכן ככל שכמות הלקוחות גדולה יותר גם היקף התשלומים גדל. סוכנים מתחילים יכולים לקבל הבטחת הכנסה מסוכנויות ביטוח ותיקות בשלבים הראשונים של פיתוח הקריירה. לאחר הגדלה וביסוס של מאגר הלקוחות, הם יכולים להתחיל להגדיל את הרווחים ולפעול באופן עצמאי בשוק.

 

טבלת שכר


* לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
משווק פנסיוני
7,000 - 11,000 שקלים לחודש

10,000 - 18,000 שקלים לחודש

יועץ פנסיוני
8,000 - 11,000 שקלים לחודש 11,000 - 15,000 שקלים לחודש
רפרנט ביטוח פנסיוני
7,000 - 8,000 שקלים לחודש 8,000 - 9,000 שקלים לחודש
סוכן ביטוח
7,000 - 10,000 שקלים לחודש

10,000 - 15,000 שקלים לחודש

משווק השקעות
7,000 - 9,000 שקלים לחודש 10,000 - 14,000 שקלים לחודש

 

 

ביקוש בשוק


בשוק העבודה היום ישנו ביקוש לעובדים בתפקידי משווקים ויועצים. באופן כללי, שוק הביטוח בישראל מתאפיין ביציבות רבה יחסית ולרוב קיימת דרישה לעובדים.


ענף זה נכלל בין התחומים "החיוניים" במשק והוא ממשיך בפעילות גם בזמן המשבר. בתקופת הקורונה, רבים מן העובדים עברו לעבודה מהבית ומציעים את השירותים באופן מקוון ללקוחות. בין היתר השיווק נעשה באופן טלפוני, כאשר הנציגים משווקים את הקרנות ללקוחות דרך הטלפון, מרחוק.


בענף כולו ניתן לראות מגמות דיגיטציה ומעבר לשירותים מקוונים ואוטומטיים. עם זאת, עדיין נרשמת דרישה לעובדים "בשר ודם", שכן יחסי האנוש והמגע האישי עדיין חשובים ללקוחות בבואם לבחור את המוצרים המתאימים להם, ולכן במרבית החברות מציעים שירותים היברידיים, המשלבים בין מענה ממוחשב למענה אנושי. ההערכות הן כי הדרישה לעובדים אנושיים לא תיעלם בעתיד הקרוב והביקוש להם ימשיך להיות דומיננטי בשוק, לצד הפיתוחים הטכנולוגיים לייעול השירות.

 

אפשרויות תעסוקה


יועצים ומשווקים משתלבים במסגרות שונות בשוק הביטוח והפיננסים, כגון בחברות ביטוח, בבתי השקעות, בבנקים ובחברות פרטיות בתחום השיווק הפנסיוני שפועלות מול הסוכנויות. בדרך כלל מדובר במקצוע שמתאפיין ביציבות, עובדים רבים נשארים בחברות לטווחי זמן ארוכים ומתקדמים עם צבירת הוותק לתפקידים בכירים יותר.


בשוק ניתן למצוא היום משרות חדשות מגוונות, בחברות ההשקעות וסוכנויות הביטוח. ישנן משרות המיועדות לבעלי ניסיון וותק בתחום, עם זאת בחלק מן החברות מקבלים עובדים גם ללא ניסיון קודם, לתפקידים ראשוניים שעיקרם ניהול תיקים, מתן שירות ללקוחות וטיפול בדוחות. משרות אלה יכולות להתאים לבוגרי הקורסים שמעוניינים להשתלב בשוק העבודה בתפקיד ראשון. ישנה עדיפות לעובדים בעלי ניסיון וזיקה לתחום המכירות, השיווק וקשרי הלקוחות, שיכולים לסייע לשמר לקוחות ולהגדיל את רווחי הארגון.


המשרות מתאימות בעיקר לבעלי יכולות שכנוע גבוהות, לעובדים עם יחסי אנוש מצוינים וכן לבעלי זיקה לעולמות המכירות והשיווק. נדרש כושר ביטוי מפותח, אסרטיביות ויכולות עמידה בלחצים ובדד ליינים לצורך הגעה ליעדי המכירות. במקרים מסוימים ישנה עדיפות למי שמגלים בקיאות במתרחש בשוק הביטוח הישראלי ומכירים חברות ומגמות עכשוויות.

 


מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


בשנת 2005 החלו רפורמות ממשלתיות לעיגון המקצוע ונקבעו סוגי הרישיונות שעל העובדים להחזיק בהם כדי לעבוד במקצוע. בהתאם לחקיקה, רק מי שבידיהם רישיון משווק או יועץ פנסיוני יכולים לעבוד בתפקידים אלה. את הרישיונות מקבלים לאחר מעבר מבחנים ממשלתיים שנערכים על ידי הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר. רוב הניגשים לאותן בחינות לומדים בקורסים ייעודיים שבהם ניתן לקבל הכנה מסודרת וממוקדת. כמו כן, לצורך קבלת הרישיון יש להשלים סטאז' שאורכו בין חצי שנה לשנה בגופים המורשים לכך.


לצורך קבלת משווק פנסיוני, יש צורך ללמוד לשישה מבחנים במקצועות מימון וסטטיסטיקה, כלכלה, חשבונאות, יסודות הביטוח, ניתוח ניירות ערך, גמר פנסיוני. המעוניינים לקבל רישיון יועצים נדרשים לשישה מבחנים הכוללים כלכלה, חשבונאות, יסודות הביטוח, מימון וסטטיסטיקה, גמר פנסיוני, מקצועית א'.


אורך הקורסים משתנה בהתאם לרקע הקודם של המשתתפים ובמרבית המקרים ניתן להשלימם תוך פרק זמן שבין שנה לשנתיים. מרבית מוסדות הלימוד מאפשרים לפרוש את הקורסים באופן נוח לשילוב עם עבודה. ההכשרות כוללות לימוד עיוני של עקרונות הביטוח וכן סימולציות מבחנים משנים קודמות.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני או קורס יעוץ פנסיוני ויועץ השקעות
האם כדאי ללמוד קורס ייעוץ פנסיוני והשקעות מבחינת שוק העבודה?
מחפש קורס יעוץ פנסיוני במרכז
האם כדאי ללמוד קורס סוכן ביטוח אלמנטרי או פנסיוני?
קורס שיווק פנסיוני - עלות הקורס
איפה ניתן ללמוד קורס בביטוח פנסיוני?
קורסים בתחום הפיננסי - ייעוץ פנסיוני, ניהול השקעות או ביטוח?