רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מהנדס אווירונאוטיקה

רוצה לדעת על שכר הנדסת אווירונאוטיקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מהנדסי אווירונאוטיקה, תעופה וחלל

 

ישראל היא שחקנית מרכזית בתעשיית התעופה והחלל העולמית, שמגלגלת מיליארדי דולרים מדי שנה. תוצרי תעשייה זו מוכרים בחיי היום יום וזוכים אף לכותרות בתקשורת, כגון מערכת "כיפת ברזל" או מל"טים בתעשייה הצבאית. מדובר בתעשייה דינמית וצומחת, שבה יש דרישה למהנדסים איכותיים הן בשוק הפרטי והן בזה הציבורי. צורך זה בעובדים, וכן המומחיות והכלים המסוימים הנדרשים בתעשייה זו, באים לידי ביטוי גם במשכורות העובדים.


בתחילת הדרך המקצועית השכר דומה לממוצע במשק, אולם לאחר מספר שנות וותק נוספות המשכורות עולות בהרבה וניתן להגיע לרמות גבוהות במיוחד בהשוואה למקצועות טכנולוגיים אחרים. מהנדסים יכולים להמשיך להעלות את המשכורת דרך צבירת וותק ולעיתים גם המשך לתארים מתקדמים שיכולים לסייע להשתלב במשרות מחקר ופיתוח מסוימות.

 

על המקצוע ותפקידים


מהנדסים בענף הנדסת האווירונאוטיקה עוסקים בתכנון ופיתוח של כלי תעופה וטיס וכן מערכות נוספות כגון לוויינים וטילים. הם משלבים בין ידע מדעי לבין מיומנויות הנדסיות וטכנולוגיות כדי לתכנן את המערכות וחלקיהן, ליצור הדמיות שבהן בוחנים את הכוחות והתנועה של הרכיבים, לערוך ניסויי טיסה לבדיקת התקינות ועוד. נוסף על כך, הם עוסקים בפיקוח ובקרה על מערכות מוטסות כגון מטוסים, כלי טיס לא מאוישים כגון מזל"טים, משגרי טילים, מנועים סילוניים ועוד.


מהנדסים אלה לרוב פועלים בצוות, שכולל גם אנשי מקצוע מענפים משיקים כגון מכונות, חשמל, רובוטיקה, ביו רפואה ותוכנה. הם מתנהלים גם מול גורמים בתעשייה ובאקדמיה וכן מול חיל האוויר וגורמים ממשלתיים בענף החלל והתעופה. הם מחלקים את זמנם בין המעבדה לבין השטח ועורכים גם עבודה משרדית, וכן עורכים פגישות וביקורים במפעלים ובמשרדי לקוחות ועמיתים.


אחד האפיקים האפשריים לפיתוח הקריירה, מלבד התעשייה האווירית, היא סוכנות החלל הישראלית. בגוף זה עוסקים בפיתוח לוויינים ובהפעלתם וכן בטכנולוגיות טילים. לעיתים נערכים בה פרויקטים שנוגעים לשהיית אסטרונאוטים בחלל, כגון חומרים עמידים וטכנולוגיות שיכולות לסייע לשוהים בתחנות ובמעבורות. בסוכנות פועלים יחד מהנדסים ממגוון של דיסציפלינות, וכן מדענים כגון פיזיקאים, מתמטיקאים ומומחים בתכנות. הסוכנות פועלת גם מול סוכנויות זרות מעבר לים וכך נוצרים שיתופי פעולה עם מומחים מרחבי העולם.

 

משכורות בשוק


השכר הממוצע לעובדים מתחילים בענף זה נע בין 13,500 - 17,000 שקלים בשנים הראשונות. עובדים שברשותם וותק של מספר שנים יכולים להעלות את המשכורות לאחר צבירת ניסיון לטווח שבין 17,00 - 18,000 שקלים ובמקרים מסוימים אף מעל 20,000 שקלים.


בדומה לשכר מהנדסים במקצועות אחרים, כגון מכונות או חשמל, גם בענף זה העובדים יכולים להעלות משמעותית את המשכורות דרך צבירת שנות וותק בתפקיד. עובדים שברשותם חמש שנות ניסיון ומעלה יכולים להגיע למשכורות גבוהות במיוחד בהשוואה לממוצע במשק. קריטריונים נוספים שעשויים להשפיע על התגמול לעובדים כוללים את סוג ההשכלה של העובדים, היקף המשרה, גודל החברה המעסיקה ועוד.


אחד המאפיינים בעלי השפעה על משכורות העובדים הוא תעסוקה במגזר הציבורי מול הפרטי. בשירות הציבורי המהנדסים משתכרים לפי דירוג קבוע שכולל משכורות בסיס ואליהם נלוות תוספות שונות. כמו כן, אותם עובדים זכאים להטבות כגון הוצאות רכב, קרנות השתלמות ופנסיה, תוספות על וותק ועוד. בשנים הראשונות במקצוע עשויים עובדים במגזר הציבורי להשתכר פחות מאלה בשוק הפרטי. עם זאת במקרים מסוימים בעלי וותק רב המגיעים לתפקידים בכירים יכולים להגיע למשכורות הגבוהות מן המקובל בסקטור הפרטי, בעיקר בתפקידים בכירים בשירות המדינה במערכת הביטחונית.

 

טבלת שכר


*לתשומת לבכם - נתוני השכר משתנים מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס אווירונאוטיקה
13,000 - 17,000 שקלים לחודש 18,000 - 25,000 שקלים לחודש
מכונאי תעופה
8,000 - 9,000 שקלים לחודש לא צוין
מהנדס בתעשייה האווירית
9,000 - 10,000 שקלים לחודש 11,000 - 15,000 שקלים לחודש
מהנדס מכונות
12,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש
מנהל פרויקטים במכונות
18,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


בענף התעופה והחלל נדרשות היום מיומנויות מסוימות וגבוהות, מה שיוצר ביקוש לאנשי מקצוע שיש להם מומחיות בתחום. ישנה דרישה למהנדסים בוגרי לימודים ייעודיים בתחום, והם יכולים להשתלב הן בפרויקטים וארגונים בשוק הפרטי וכן בשירות המדינה. גם בעולם, מקצוע זה נמנה בין עשרת הענפים ההנדסיים המבוקשים ובמדינות מסוימות גם בין הרווחיים ביותר.

 

 

דרושים - אפשרויות תעסוקה


האפיק המרכזי לתעסוקה בענף זה הוא התעשייה האווירית. כמו כן, חברות נוספות שקולטות מהנדסים בתחום כוללות את רפא"ל במגזר הציבורי ואת אלביט בשוק הפרטי.


מרבית אנשי המקצוע משתלבים כאמור בתעשייה הביטחונית ועוסקים בפיתוח של מערכות וטכנולוגיות תעופה ולוויינים. מסגרות נוספות שבהן משתלבים מהנדסים כוללות חברות תעודה כגון אל על, חברות תעשייה בענפי המכונות כגון חברות ייצור מנועים וחלקי כלי טיס ועוד.


לאחרונה החלו להתפתח בארץ גם סטארט אפים טכנולוגיים בתחום הלוויינים, שבהן פועלים לפיתוח מוצרים חדשניים כגון אנטנות ורכיבי לוויין, כאשר המטרה המרכזית היא להוזיל את עלות ייצור הלוויינים. בסטארט אפים ישנה בדרך כלל תחלופה גבוהה של עובדים מה שיכול לסייע לבוגרים להשתלב בהם גם ללא ניסיון רב בשוק.


הדרישה במרבית המשרות בשוק כיום היא לעובדים בעלי ניסיון בביצוע תכנון ואנליזות רלוונטיות, לרוב נדרשת גם היכרות עם תוכנות שרטוט והדמיה הנדסית. עם זאת, קיימות בשוק גם משרות שעשויות להתאים בוגרי התואר הראשון. המשרות הנפוצות הן לרוב השתלבות בצוותי מחקר ופיתוח, או תכנון של מבני מטוסים, המשרות מוצעות במעבדות וחברות תעשייה, חבורת תעופה ומפעלים בתעשיית הטילים. בחלק מן המשרות הדרישה היא לתארים מתקדמים רלוונטיים (תואר שני ומעלה).

 

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


כדי להשתלב בענף זה ניתן ללמוד לימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל. מדובר בלימודים שאורכם ארבע שנים שבמהלכם הסטודנטים לומדים לעומק על תהליכי ייצור, טכנולוגיות הנעה, מנועים ורקטות, אווירודינמיקה וסוגיות נוספות הרלוונטיות לתעשיית החלל והתעופה. הם לומדים גם על פיתוחים עכשוויים בתחום כלי הטיס ועוסקים בהתפתחויות עתידיות של התעשייה בארץ ובעולם. הלימודים כוללים קורסים עיוניים לצד פרויקטים מעשיים שנערכים בשיתוף עם מהנדסים מנוסים ועם ארגוני תעשייה.


כיום מוסד הלימוד היחיד בארץ שבו ניתן ללמוד את התחום במסגרת מסלול לתואר ראשון הוא הטכניון בחיפה.


במקרים מסוימים, מוצעת לסטודנטים התמחות בתחום זה במסגרת לימודי הנדסה במקצועות אחרים, כגון לימודי הנדסת חשמל או לימודי הנדסת מכונות, מסלולים אלה מתקיימים במספר מכללות. במסלולים אלה נלמדת כמות מצומצמת של קורסי חובה ובחירה בתחומים כגון לוויינים וחלל, שדרכם הסטודנטים יכולים לרכוש ידע בסיסי בתחום הפיתוח והמחקר בענפי החלל והתעופה.


המעוניינים לקדם את הידע המקצועי יכולים להמשיך גם לתואר שני בתחום. בתארים המתקדמים ניתן להעמיק את כישורי המחקר ולבחון מקרוב סוגיות מתקדמות הנוגעות לטכנולוגיות חלל, מערכות לוויינים ומערכות תעופה נוספות. אפיקים אלה מתאימים במיוחד למעוניינים להשתלב במשרות מחקר ופיתוח בתחום הלוויינים.


בעוד תואר שני אינו בהכרח תנאי חובה כדי להתקדם בתחום, במקרים מסוימים במגזר הציבורי הוא יכול לתרום להעלאת המשכורות לעובדים וכן לצורך קבלת יתרון מול מועמדים אחרים למשרות מבוקשות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הנדסת מכונות ואווירונאוטיקה - מציאת עבודה
לימודים בטכניון - הנדסת אווירונאוטיקה וחלל, מכונות או חשמל?
הנדסת אווירונאוטיקה וחלל - ביקוש לעבודה בתחום
קבלה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל
תואר ראשון בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל
לימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל בצפון
האם חייב בגרות בפיסיקה כדי להתקבל להנדסת אווירונאוטיקה?