מלגת עתיד בטוח

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת עתיד בטוח - פרויקט מניעת אלימות בקרב בני נוער

 

לתשומת לבכם - הגשת המועמדות למלגה זו סגורה כעת

 

בעמותת "עתיד בטוח" מציעים מלגות לימודים לסטודנטים שלוקחים חלק בפעילות חברתית למניעת אלימות בקרב בני נוער. הסטודנטים במיזם זה משמשים מדריכים לקבוצות נערים ונערות ומובילים את הקבוצה בקידום מנהיגות צעירה ובפיתוח יזמות חברתית להתמודדות עם תופעות אלימות וביריונות דיגיטלית ברשת. הסטודנטים במיזם מקבלים הדרכה מטעם העמותה וכן משתתפים בהדרכות שבועיות עם קבוצות בני הנוער לאורך שנת הלימודים בבתי הספר. כמו כן פעילים בפרויקט קשרים עם גורמים במערכת החינוך ובקהילה כדי לסייע לקדם מדיניות בתחום מניעת האלימות גם במישור החברתי והארצי.

 

אודות הקרן


"עתיד בטוח" היא עמותה ללא כוונות רווח הפועלת בתחום מניעת אלימות קרב בני נוער וילדים. בעמותה זו פועלים מתנדבים יחד עם קבוצות נערים ונערות כדי למגר תופעות כגון אלימות בבתי ספר, שיימינג ובריונות ברשת. החלה את פעילותה בשנת 2005 ורשומה כעמותה החל משנת 2007.


בעמותה שותפים עם גורמים במערכת החינוך, במגזר העסקי ובמערכת הציבורית כדי לסייע לקדם נושאים אלה ולהבטיח עתיד בטוח יותר לילדים ולצעירים. בין יעדי העמותה נכללים קידום מנהיגות בקרב נוער וילדים כדי לסייע להם לממש את הפוטנציאל האישי וכך להימנע מהתנהגויות סיכון ובהן אלימות. כמו כן, שואפים בעמותה לפתח כלים שבהם יכולים להשתמש גורמים במעגלים השונים בחיי הילדים, כגון מחנכים ומורים, מדריכים והורים. דרך פעילות העמותה, שואפים להשפיע גם על מקבלי החלטות לפעול ברמה הפוליטית למיגור ומניעת אלימות בחברה הישראלית.


כדי לממש את מטרותיה, מפעילים בעמותה מספר פרויקטים ותכניות מנהיגות שבהן מקדמים ערכים של יזמות חברתית צעירה. המוקד בפעילויות אלה הוא מניעת אלימות והגברת החוסן החברתי. יחד עם בני ובנות הנוער פועלים לבניית "נבחרת" מנהיגות צעירה שיכולה להעביר הלאה את המסרים של מניעת אלימות ולסייע לקדם דפוסי חשיבה אלה בקרב הילדים.


מי שמובילים את הנבחרות הצעירות הם סטודנטים וסטודנטים שלוקחים חלק בפרויקט של העמותה, עליו גם ניתן לקבל מלגת לימודים. הסטודנטים עוברים הכשרה ייעודית ופועלים יחד עם קבוצת בני הנוער לאורך שנת הלימודים. כמו כן, הם פועלים מול גורמים שונים בחיי הנערים כגון צוות בית הספר, הורים וגורמים נוספים בקבילה.


תכניות נוספות שאותן מפעילים בקרן כוללות פרויקט מניעת שיימינג ברשתות חברתיות, שאותו מובילים צעירים הפועלים לאיתור תוקפים ולהפנייה לגורמי מקצוע מתאימים; תכנית דגל בשם "מנהיגות צעירה" שבה קבוצות בני נוער משמשים "שגרירים" למניעת אלימות במוסדות החינוך ומקדמים פרויקטים ביזמות חברתית בבתי הספר; מיזם מש"י (מנהיגי שבטי ישראל) שהיא תכנית פיתוח מנהיגות ויזמות שבה שואפים לקרב לבבות בין נערים מארצות מוצא שונות, בשיתוף עם משרד החינוך והרשת העירונית בעיר אשדוד; וכן תכנית יזמות חברתית דיגיטלית בשם "מנהיגים ביח"ד" שמיועדת למיגור אלימות מקוונת בתקופת הקורונה, לאור העלייה בכמות הפגיעות ברשת בזמן המשבר פועלים החברים בתכנית למתן מענה לאלימות ברשתות כגון אינסטגרם, טיקטוק וואטסאפ.

 

למי זה מתאים?


התכנית מתאימה לסטודנטים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים שלומדים באוניברסיטת תל-אביב או באקדמית תל אביב יפו. היא מיועדת למתגוררים באזור המרכז, או בסמוך לערים בת ים, גבעתיים, פתח תקווה וכפר סבא.


כמו כן, המסלול מיועד לסטודנטים בעלי ניסיון בהנחיית קבוצות ובהדרכת נוער וילדים במסגרת חברתיות. ישנו יתרון למועמדים שמגיעים עם יתרון ביזמות דיגיטלית בתחום החברתי והקהילתי.

 

 

קריטריונים לקבלת הסיוע


בין הקריטריונים לקבלת הסיוע, על המועמדים לעמוד בתנאים הבאים:

 

  • סטודנטים במעמד מן המניין לתואר ראשון או לתארים מתקדמים.
  • ישנו יתרון לסטודנטים בשנה א' או ב' ללימודיהם
  • בעלי ניסיון בהנחיית קבוצות, ניסיון בהנחיית קבוצות נוער, או בהעברת סדנאות
  • זמינות לפעילות חברתית בשעות אחר הצהריים, ניידות ברכב או בתחבורה הציבורית.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כן, על הסטודנטים המשתתפים לקחת חלק בפרויקט חברתי בהתנדבות כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע מן הקרן. היקף הפעילות הוא כ - 100 שעות. מהן כ - 50 שעות שנתיות מוקדשות לביצוע ההדרכות לקבוצות הילדים ובני הנוער, ו - 50 שעות מיועדות לקבלת הכשרה מקצועית בתחום ההדרכה.


בפעילות החברתית מתמקדים הסטודנטים בהובלה של קבוצת נערים ונערות בתחום היזמות והמנהיגות החברתית כאשר הדגש הוא על מניעת אלימות. הסטודנטים מובילים מיזם מנהיגות צעירה בבתי ספר על יסודיים.


לפני היציאה לפעילות הם מקבלים הכשרה מקצועית, שבה מפתחים מיומנויות מקצועיות המותאמות למיזם.


יש לציין כי בהתאם להנחיות הקורונה, הפעילות וההדרכה עשויים להתקיים גם באופן מקוון ובאמצעים ללמידה מרחוק.


המפגשים מתקיימים בבתי הספר, פעם בשבוע, בשעות אחר הצהריים. היקף ההדרכה הוא כשעתיים שבועיות. ההדרכה יכולה להתקיים בסיום יום הלימודים או במהלכו. בסך הכל מתקיימים בין 15 - 20 מפגשים לאורך שנת הלימודים. הם מתחילים בחודש אוקטובר ונמשכים עד לסיום חודש יוני.

 

 

גובה הסיוע


גובה הסיוע משתנה בהתאם להיקף ההתנדבות של המשתתפים. למי שמנחים קבוצת ילדים אחת, גובה הסיוע הוא כ - 7,000 שקלים. סכום זה ניתן על השתתפות בהיקף שנתי של 100 שעות מהן 50 שעות של הכשרה מקצועית ו - 50 שעות הנחייה.
סטודנטים הממשיכים לשנה שנייה או שלישית בתכנית זכאים לתוספת של 500 שקלים.


יש לציין כי נוסף על הסיוע הכלכלי, מעניקים למשתתפים המיזם גם תעודת מנחים, מטעם עמותת "עתיד בטוח" וכן המלצות על הפעילות החברתית, שיכולות לשמש אותם בהמשך הדרך.

 

כיצד מגישים מועמדות?


הגשת מועמדות לתכנית זו נעשית באופן מקוון, דרך אתר הקרן. תהליך הקבלה כולל מספר שלבים. ראשית על המועמדים למלא טופס מקוון לרישום והגשת מועמדות. בטופס על המועמדים למלא פרטים אישיים כגון מקום הלימודים, אזור המגורים, שנת הלימוד, שירות צבאי או לאומי ועוד. כמו כן, עליהם לפרט את הרקע המתאים בהדרכה קבוצתית של ילדים, כאשר לא מדובר על חונכות אישית, הוראה בשיעורים פרטיים או ליווי ילדים באופן פרטני. נוסף על כך, יש לצרף קורות חיים המעידים על ההישגים הלימודיים והחברתיים של המועמדים.


בקרן בוחנים את הצעות המועמדות של הסטודנטים ובוחרים את המתאימים לפי שיקולי הקרן. המתאימים ביותר מוזמנים להשתתף בסדנת מיון והיכרות. הסדנאות מתקיימות באחד מן המוסדות המשתתפים ביום מרוכז, לרוב בשעות הבוקר, עם כי המועדים והשעות עשויים להשתנות.


מי שעוברים בהצלחה את יום המיון ועומדים בכל הקריטריונים שמציבים בקרן, יכולים להתקבל כמדריכים בתכנית ולקחת חלק בפעילות. יש לציין כי על המשתתפים לקחת חלק גם בהכשרות מדריכים המועברות על ידי הקרן כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע ולהשתתפות במיזם.

 

מתי ניתן להגיש מועמדות?


הגשת המועמדות לתכנית פתוחה בדרך כלל בין החודשים אוגוסט וספטמבר. עם זאת, המועדים עשויים להשתנות משנה לשנה ומומלץ לברר אותם מול הקרן או מול מוסדות הלימוד לקבלת הפרטים העדכניים ביותר.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה