הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור במכללת עתיד

שירות אישי - צור קשר
הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור במכללת עתיד

הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור במכללת עתיד

 

במכללת עתיד מתקיימים לימודי הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור, זוהי מגמה הנלמדת במסגרת לימודי הנדסאי תעשייה וניהול שבה מתמקדים בהיכרות עם כלים ושיטות עכשוויות לניהול יעיל של מערכי ייצור תעשייתיים.


בוגרי תכנית הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור יכולים להשתלב במגוון אפיקים תעסוקתיים בסיום הלימודים. בין היתר באפשרותם לשמש מנהלי ייצור, מתכנני מערכות ייצור, מתכנני שיטות עבודה ומנהלי ומבקרי איכות. הידע והכלים שברשותם יכולים לסייע להם להשתלב במסגרות כגון מפעלים בתעשיות כגון מתכת, תחבורה, בנייה ותחבורה, חברות הייטק ומפעלים טכנולוגיים, מוסדות ממשלתיים וכן ארגונים עסקיים שונים בתחומים כגון בנקאות, ביטוח ופיננסים, שגם בהם נדרשים מומחים שביכלתם לתכנן את שיטות העבודה באופן שיתרום להגדלת התפוקה ולהגברת היעילות העסקית.

 

מתקיים בשלוחה בחיפה.

 

90% מימון שכר לימוד לחיילים משוחררים.

 

תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית לומדים מקצועות הנדסיים טכנולוגיים המותאמים לנדרש להסמכת הנדסאים. במסגרת ההתמחות בייצור, הם מתוודעים לשיטות לניהול, תכנון וארגון של מערכי ייצור תעשייתיים, הם סוקרים סוגיות בנוגעות לניהול זמנים, איכות, יחסי עבודה, חשבונאות ועוד. כמו כן, נרכשות מיומנוית תכנון פיקוח הייצור (תפ"י) וכישורי ניהול של פרויקטים תעשייתיים רלוונטיים, לצד כלים להערכה ומדידה של ביצועי העובדים ושיפור של שיטות העבודה במפעלים וארגונים.


כאמור, המגמה פועלת במסגרת לימודי הנדסאי תעשייה וניהול. בלימודים אלה מתמקדים בלימוד שיטות עכשוויות לקיודם וייעול מערכים תעשייתיים. נוסף על היכרות עם שיטות הנדסיות שונות הסטודנטים עוסקים במכלול היבטים נוספים שרלוונטיים בתעשייה, כגון מלאי, שיווק, ומערכות מידע ועיבוד של נתונים עסקיים. הם גם מכירים תוכנות ויישומים ממוחשבים לניהול משימות, למדידה ולשרטוט טכני, שבהם ההנדסאים משתמשים במסגרת עבודתם השוטפת.

 

מתכונת הלימוד


היקף התכנית 2,176 שעות לימוד אקדמיות. הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים עיוניים וכן במעבדות וקורסים מעשיים שבהם מתרגלים את המיומנויות הנלמדות. לקראת סיום המסלול הם עורכים פרויקט גמר שבו מתנסים ביישום של הכלים הנלמדים לפתרון של בעיות עכשוויות בתעשייה, תוך ליווי והדרכה של סגל המרצים ולעיתים גם בסיוע של ארגונים ומוסדות בתעשייה.

 

נושאי הלימוד


בין הנושאים הנלמדים במסגרת התכנית נכללים גם:

 

 

  • בקרת איכות
  • ניהול פרויקטים
  • שיטות ארגון וניהול
  • תכנון ופיקוח הייצור
  • טכניקות לניהול מלאי
  • עיבוד נתונים אוטומטי
  • שיטות שיפור העבודה
  • כלכלה ניהולית הנדסית
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במסגרת התכנית להכשרת הנדסאי תעשייה וניהול פועלות מגמות נוספות שבהן יכולים הסטודנטים לבחור, כגון מגמת לוגיסטיקה או מגמת שיווק וניהול.


ברשת המכללות עתיד ניתן למצוא מגמות נוספות ללימודי הנדסאים כגון סייבר, צמ"ה ומנהור, בקרה ואוטומציה, עיצוב למדיה דיגיטלית ותקשורת חזותית ועוד. פועלות גם מספר מגמות להכשרת טכנאים המוכרות על ידי מה"ט, בתחום הלוגיסטיקה והייצור.
כמו כן, מתקיימים במוסד הלימוד גם לימודי תעודה בענפים שונים, כגון ניהול, חשבונאות, הכשרות טכנאים, רכב ותחבורה, שרטוט ממוחשב ועוד. קורסים אלה יכולים להתאים לעובדים המעוניינים לפתח את הקריירה וכן למעוניינים לעבור הסבה לתפקידים חדשים ובעלי דרישה בשוק.

 

תנאי קבלה


כדי להתקבל ללימודי ההנדסאים על המועמדים לעמוד בתנאי הקבלה שמציבים במה"ט:

 

 

  • בגרות מלאה או בגרות חלקית ובה בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות, בגרות בהבעה ברמת 2 יחידות ובגרות באנגלית ברמת 3 יחידות.
  • סיום מכינה טכנולוגית
  • מועמדים מעל גיל 35 נדרשים לתעודה המאשרת סיום 12 שנות לימוד

 

תעודה


בוגרי המגמה אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם זכאים לדיפלומת הנדסאי המוענקת על ידי מה"ט ורשת המכללות עתיד. כדי לקבל את התעודה, על הבוגרים לעבור בהצלחה את הבחינות הפנימיות וכן את המבחנים החיצוניים שנערכים על ידי מה"ט, הכוללות מבחנים עיוניים ומעשיים, וכן יש צורך להגיש את פרויקט הגמר.

עוד מסלולי לימוד - מכללת עתיד - לימודי תעודה