רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מהנדס ביוטכנולוגיה

רוצה לדעת על שכר הנדסת ביוטכנולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מהנדסי ביוטכנולוגיה


תעשיית הביוטכנולוגיה, הידועה גם בשם ביוטק, מגלגלת מדי שנה מעל מיליארד דולרים בשנה. בארץ פועלות היום כמה מאות חברות בתחום, שבהן מועסקים עשרות אלפי עובדים בתפקידים שונים, בהם גם מהנדסים. מהנדסי ביוטכנולוגיה עומדים מאחורי מוצרים רבים שבהם אנו משתמשים בחיי היום יום, החל מתרופות ועד למוצרי מזון חדשים, מדובר בעבודה בדגש טכנולוגי ומחקרי שנחשבת דינמית ומאתגרת.


שכר עובדים בתחום זה נחשב גבוה מן הממוצע במשק, אולם במקרים רבים נמוך מעט מזה של מהנדסים בענפים משיקים כגון תוכנה, חומרים ומכונות. המשכורות נעות בקשת רחבה למדי, היות וניתן למצוא עובדים אלה בסוגים רבים של חברות בתעשייה (פארמה, כימיקלים, מזון ועוד). למרות שמשבר הקורונה יצר פגיעה בענף וצמצם משמעותית את היצע המשרות החדשות הנפתחות, עדיין ניתן למצוא בשוק משרות חדשות וחלקן גם יכולות להתאים לבוגרים המעוניינים לבצע את הצעדים הראשונים בתחום.

 

על התפקיד


מהנדסי ביוטכנולוגיה עוסקים בפיתוח של פתרונות המשלבים בין טכנולוגיה וביולוגיה. במערכות והמוצרים אותם מפתחים משתמשים בתכונות של מערכות ביולוגיות לצורכי התעשייה והאדם, כגון לייצור של תרופות חדשות, לפיתוח מוצרי מזון מתקדמים או למטרות סביבתיות כגון ניצול יעיל יותר של אנרגיה.


המהנדסים לרוב פועלים במסגרת צוות שבו חברים גם אנשי מקצוע נוספים, כגון מדענים (כימאים, ביולוגים), מבקרי איכות, טכנאי מעבדות וכן בעלי תפקידים בכירים כגון מנהלי פרויקטים ומנהלי צוותים, שאחראיים על פיקוח על הביצוע השוטף של העבודה ועל התפוקה. בין תחומי האחריות של המהנדסים נכללים אפיון והגדרה של צורכי הלקוח ותכנון של מוצרים שנותנים מענה לאותן דרישות, וכן תכנון התהליכים הנדרשים לייצור אותם מוצרים תוך שהם מביאים בחשבון את השיקולים הטכניים, הכלכליים והתפעוליים הנדרשים בדרך למוצר המוגמר.

 

רמות שכר


המשכורת הממוצעת למהנדסים מתחילים בתחום זה היא בין 10,000 - 11,000 שקלים לחודש. מהנדסים מנוסים וותיקים יותר מגיעים לרמות תגמול גבוהות יותר שנעות בין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש בממוצע. מהנדסים שפועלים בתפקידים בכירים נוספים, כגון מנטרי ניסויים, מבקרי איכות או מנהלי פרויקטים יכולים להעלות אף יותר את המשכורות.


קיימים גורמים שונים שעשויים להשפיע על משכורות העובדים. בדומה לשכר מהנדסים בענפים אחרים ומשיקים, גם במקרה זה לוותק משקל משמעותי בגובה התגמול לעובדים, כאשר למשרות מו"פ (כלומר מחקר ופיתוח) רבות מעדיפים עובדים מנוסים וגם מתגמלים אותם בהתאם. כמו כן, גודל החברה ותחום העיסוק שלה יכולים להשפיע על תלוש המשכורת, כאשר לרוב המשכורות הגבוהות יותר ניתנות בהייטק. בחברות ההייטק לרוב מתגמלים עובדים גם מעבר למשכורת החודשית, כגון מתן בונוסים על הצטיינות ועמידה ביעדי פרויקטים, רכב על חשבון החברה, הכשרות שאליהן נשלחים העובדים כדי לקדם עצמם מבחינה מקצועית ולהעשיר את הידע, ועוד.


טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס ביוטכנולוגיה
10,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש
מהנדס איכות בביוטק
10,000 - 16,000 שקלים לחודש 16,000 - 20,000 שקלים לחודש
מהנדס מזון ביוטק
9,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 18,000 שקלים לחודש
מנהל פרויקטים בביוטכנולוגיה
17,000 - 18,000 שקלים לחודש 20,000 - 30,000 שקלים לחודש
הנדסאי ביוטכנולוגיה
6,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 13,000 שקלים לחודש
מנטר מחקר קליני CRA
12,000 - 16,000 שקלים לחודש 16,000 - 25,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבך - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 


ביקוש בשוק


בעקבות משבר הקורונה מספר המשרות בתחום זה הצטמצם באופן משמעותי. מגמה זו מצטרפת לירידה במספר המשרות הפנויות במשק הכללי ובענפים נוספים כגון הייטק ותוכנה, בעקבות צמצומים שעוברות החברות לאור המצב המאתגר. נוסף על כך, מספר הסטארט אפים בתחום זה בארץ נחשב למצומצם יחסית למדינות אחרות בעולם, וחברות אלה לרוב מאופיינות במספר עובדים מצומצם ואינן מגייסות בדרך כלל עובדים מתחילים וחסרי ניסיון.


עם זאת, עדיין ניתן לראות בשוק דרישה לעובדים בענף (אם כי בכמות מופחתת משנים קודמות), בעיקר בחברות תרופות ופארמה. רבות מן המשרות מיועדות למהנדסים מנוסים ובעלי וותק בתפקיד. הביקוש נרשם במגוון אזורים בארץ, לרבות בצפון, בירושלים ובדרום.

 

אפשרויות תעסוקה


המשרות בענף הן מגוונות וכוללות ענפי תעשייה כגון תרופות ופארמה, מזון, חקלאות, סביבה, טכנולוגיות רפואיות וקוסמטיקה. המשרות הן לרוב במפעלים, חברות מחקר ופיתוח (מו"פ), חברות בתחום הפארמה וכן חברות מזון וכימיקלים. בדרך כלל מדובר בתפקידי מחקר ופיתוח, וכן במשרות ייעוץ וליווי של פרויקטים טכנולוגיים. במקרים אחרים מדובר על משרות במעבדות שבהן לוקחים חלק בצוות פיתוח המוצר. בדרך כלל העבודה היא במעבדה או במפעל, במסגרת צוות, אולם בתפקידים הבכירים העבודה מתפרשת גם מחוץ למשרדי החברה וכוללת מפגשים עם לקוחות פוטנציאליים ועמיתים בשטח.


הדרישה היא לרוב לבעלי תואר ראשון לפחות, במשרות מחקריות הדרישה היא לתואר שני ולעיתים תואר שלישי. לרוב נדרש גם ניסיון בתחומי הייצור והפיתוח ורקע בניהול ובתפקידים הניהוליים גם רקע בניהול של פרויקטים טכנולוגיים רלוונטיים, הובלת צוותים ובקרה. בחלק מן התפקידים נדרש גם ניסיון בקריאה וכתיבה של שרטוטים טכניים ולעיתים גם ידע בתחום האיכות והבטחת האיכות.


לצד משרות אלה, ניתן למצוא גם תפקידים שמתאימים לחסרי ניסיון, וכן משרות ייעודיות להנדסאים. משרות אלה יכולות להתאים במיוחד למעוניינים לעשות את הצעדים הראשונים בענף הפרמצבטיקה והתרופות כדי להתקדם בהמשך גם לתפקידים בכירים יותר כגון ניהול צוותים ותהליכים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום?


מרבית המשרות בענף מיועדות לאקדמאים. הדרישה היא לפחות לתואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה, או בענפים משיקים כגון הנדסת מזון, לימודי ביוטכנולוגיה או לימודי ביולוגיה. כדי להתקבל למשרות מחקריות במו"פ יש צורך בדרך כלל בתואר שני מחקרי (עם תזה) או בתואר שלישי באותם ענפים.


בלימודים בתחום משלבים בין קורסים בדגש הנדסי וטכנולוגי לבין קורסים במקצועות המדעים כגון כימיה וביולוגיה. הסטודנטים לומדים כיצד מדענים ומהנדסים משתמשים בתכונות של מערכות ביולוגיות לטובת פיתוח מוצרים חדשניים ונחשפים למכלול השלבים בתהליך התכנון, הפיתוח והייצור של אותם פיתוחים מתקדמים. לרוב נלמדים גם ענפים רלוונטיים ומשיקים כגון הנדסה גנטית, שימושי בחלבונים ותאים לצורך יצירת פתרונות טכנולוגיים, וכן סוגיות עסקיות, כלכליות ואתיות הנוגעות לפיתוח בביוטק ולניהול של מחקרים. התואר הראשון נמשך ארבע שנים.


במוסדות מציעים לסטודנטים לבחור בהתמחויות בתחומים רלוונטיים כגון טכנולוגיות רפואיות, אנרגיה וסביבה, ננוטכנולוגיה ועוד. את ההתמחות בוחרים לרוב לקראת אמצע התואר ובמסגרתה מבצעים גם את פרויקט הגמר, שבו מתנסים בפיתוח טכנולוגיות עבור התעשייה.


בחלק ממוסדות הלימוד משולב התואר יחד עם תחום הנדסת מזון. מדובר בלימודים שבהם מתמקדים בתהליכי הפיתוח של טכנולוגיות לענף המזון. הסטודנטים לומדים על השיקולים ההנדסיים בתהליכי פיתוח מוצרים חדשים, בייצור האריזות, בתכנון של מפעלים ותהליכים בתעשייה וכן באבטחת איכות על המוצרים. נלמדים גם היבטים בפיתוח מזון פונקציונלי (כלומר מזון המועשר בחומרים תזונתיים כדי לקדם בריאות) ומזון ייעודי צורכים שונים כגון מזון טיפולי.


בתארים מתקדמים בענף זה הסטודנטים מתמקדים בפיתוח כישורי המחקר שלהם ומעמיקים בתהליכים עדכניים בתעשייה. המעוניינים להשתלב במו"פ נדרשים לרוב לתואר מחקרי עם תזה, מדובר בעבודת גמר אינטנסיבית שכוללת מחקר עצמאי ונערכת עם מנחה ממוסד הלימוד או מהתעשייה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
ההבדל בין ביוטכנולוגיה להנדסת ביוטכנולוגיה
הנדסת ביוכימיה או ביוטכנולוגיה?
הנדסת ביוטכנולוגיה או כימיה וביולוגיה
הסבה מהנדסת כימיה וביוטכנולוגיה להוראה
מה ההבדל בין לימודי ביוטכנולוגיה להנדסת ביוטכנולוגיה?
הבדל בין הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון לביוכימית
לימודי הנדסת חשמל או ביוטכנולוגיה?