רוצה פרטים על לימודי פוליטיקה בירושלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי פוליטיקה בירושלים

רוצה לדעת על לימודי פוליטיקה בירושלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פוליטיקה לתואר ראשון בירושלים


המעוניינים ללמוד בירושלים, המגלים עניין באקטואליה ותהליכים מדיניים וחברתיים וחולמים להשתלב בקריירה במערכת הפוליטית יכולים ללמוד בתכניות שונות ללימודי פוליטיקה בעיר. המסלולים מתאימים גם לתושבי האזור שברצונם ללמוד קרוב למקום מגוריהם. לצד מסלולים לתואר ראשון בתחום, קיימות גם תכניות משיקות הנוגעות לתהליכים במדינה ובחברה.


במסגרת לימודי פוליטיקה הסטודנטים יכולים להכיר לעומק את מוסדות השלטון ולבחון תהליכים מדיניים, כלכליים, חברתיים ואסטרטגיים שמעצבים את סדר היום הציבורי. בלימודים עוסקים גם בסוגיות ביחסים בין מדינות ותמורות בזירה הגלובלית.


אחד היתרונות שבלמידת תחום מדיני בעיר ירושלים הוא העובדה כי בעיר זו ממוקמים רבים ממוסדות הממשל הישראליים, כגון הכנסת, משרדי ממשלה ועוד. בעיר גם פועלים גופי תקשורת שונים כגון אולפנים וחברות מדיה דיגיטלית. במהלך התואר עצמו מתקיימת חשיפה לאותם ארגונים, בין היתר דרך התמחויות, פרויקטים וסדנאות שבהם משתתפים הסטודנטים.

 

מוסדות לימוד

 

המכללה האקדמית הדסה


במכללה האקדמית הדסה ניתן ללמוד תחום זה במסגרת לימודי פוליטיקה ותקשורת. בלימודים אלה משלבים לימודים מתחום מדעי המדינה והעולם הפוליטי יחד עם תואר בתקשורת והיכרות עם תהליכים במדיה הדיגיטלית. בתכנית זו מכירים מגוון מגמות מדיניות ותקשורתיות ורוכשים כלים להכשרה לשירות המדינה ולענפי השיווק והדיגיטל.


בתואר נכללות סדנאות בתחום הפוליטי ובענפי המדיה, כגון התמחות במוסדות ציבוריים, כגון בכנסת, ובמערכות עיתונים. בחוג פועל מגזין אינטרנטי שבו משתתפים הסטודנטים וכך מתנסים בעבודת מדיה בנושאים רלוונטיים.


סטודנטים בעלי הישגים גבוהים במיוחד יכולים להצטרף לתכנית המצטיינים של החוג. התכנית מתקיימת החל משנה ב' של הלימודים וכוללת התמחות בתחום הדיפלומטיה הציבורית ומקצועות המדיה. הסטודנטים בתכנית זו לומדים על נושאים כגון יחסי חוץ של ישראל והסברה ישראלית בדרכים חדשניות.


מקצועות נוספים הנלמדים באקדמית הדסה כוללים לימודי ניהול ארגוני שירות, כלכלה וחשבונאות, תואר בתקשורת צילומית, לימודי מדעי ההתנהגות ולימודי עבודה סוציאלית. נלמדים גם מגוון מסלולים בבית הספר לבריאות, חברה ומדע של המכללה.

 

מסלולים קרובים


בעיר ניתן למצוא גם מסלולי לימודים בתחומים משיקים, שבהם ניתן לבחון את נושא המדינה והשלטון מנקודות מבט נוספות. בחלק מאותן תכניות מתמקדים בנעשה בזירה הפוליטית הגלובלית וביחסים בין מדינות, ובאחרים שמים דגש על הנעשה בעשייה המדינית המקומית ובתהליכים פנימיים בגופי השלטון המקומי.


מדעי המדינה


לימודי מדעי המדינה עוסקים במגוון של תופעות מדיניות במרחב העולמי והמקומי. הסטודנטים לומדים תחומים כגון משטר, מדיניות, מחשבה מדינית ואסטרטגיה ובוחנים גם סוגיות כלכליות, ביטחוניות, חברתיות ותקשורתיות רלוונטיות.


מי שמחפשים מסלולים בתחום זה בירושלים יכולים למצוא לימודים בתחום באוניברסיטה העברית. בשנה הראשונה הם נערכים במתכונת דו חוגית והחל משנה ב' ניתן לעבור למסלול חד חוגי. ניתן ללמוד בהתמחויות שונות כגון מנהיגות חברתית וחינוכית, אלימות ויישוב סכסוכים, פוליטיקה ישראלית או מדיניות ורגולציה.

 

יחסים בינלאומיים


בלימודים יחסים בין לאומיים מתמקדים בעיקר בתחום הדיפלומטיה ומדיניות החוץ. הסטודנטים מנתחים היבטים מדיניים, כלכליים, וביטחוניים הנוגעים ליחסים בין מדינות ולתהליכים בין אזוריים.


מסלולים המוצעים בעיר כוללים את התכנית הדו חוגית בשילוב מדעי המדינה של האוניברסיטה הפתוחה, וכן את המסלול המוצע באוניברסיטה העברית, שאותו ניתן לשלב יחד עם מקצועות נוספים כגון מזרח אסיה, כלכלה ועוד.

 

מינהל ציבורי


בתואר זה לומדים על תהליכים ברמה המקומית והארצית. חלק מן המקרים מדובר במסלולים ייעודיים לעובדים במגזר הציבורי וברשויות מקומיות.


בעיר מתקיימים מסלולים אלה באוניברסיטה הפתוחה, שם הם מתקיימים כהדגשה בתואר במדעי החברה, או כחטיבה במסגרת לימודים בענפים כגון ניהול, כלכלה, פסיכולוגיה או סוציולוגיה. מתקיים גם מסלול חד חוגי בתחום.


תכנית הלימודים


במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע בתחום מדעי המדינה וכן בענפים משיקים כגון מדיניות ציבורית, דיפלומטיה, אסטרטגיה ויחסים בין לאומיים. הם נחשפים לתיאוריות בתחום המדיני ובוחנים אירועים אקטואליים המתחוללים בזירה המדינית בארץ ובעולם. הם מכירים את הגופים המרכיבים את השלטון הישראלי החל מעיריות וחברות ממשלתיות ועד לכנסת ומשרדי הממשלה. נלמדים גם היבטים בדיפלומטיה ומדיניות חוץ לרבות יישוב סכסוכים והתמודדות עם משברים בין לאומיים.


בחלק מן המקרים הלימודים משולבים עם תחום התקשורת. במסגרת זו הסטודנטים יכולים להכיר מקרוב תהליכים במדיה הפוליטית ולעסוק בנושאים כגון ייעוץ פרלמנטרי ואסטרטגי, יחסי ציבור ודוברות, ניהול משברים ועיתונאות. בדרך כלל הדגש הוא על המדיה הדיגיטלית ופעילות ברשתות חברתיות.

 

 

מתכונת הלימוד


הלימודים נפרשים על פני שלוש שנים. הם מתקיימים בדרך כלל במתכונת לימודי יום שבה לומדים מספר ימים בשבוע. עם זאת במוסדות מסוימים ניתן למצוא תכניות לימודי ערב שמותאמות לאנשים עובדים תושבי העיר שמחפשים מסלולים גמישים המותאמים לבעלי קריירה ומשפחות.


הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים ובמקביל לומדים קורסים פרקטיים שדרכם נחשפים לתהליכים מדיניים אקטואליים. הם נפגשים עם אנשי ציבור, יוצאים לסיורים ומנתחים מדיניות ואירועים מסדר היום. כמו כן, הם יכולים לקחת חלק בהתנסויות בגופי תקשורת, במוסדות ציבור ובארגונים חברתיים. במהלך ההתנסות ניתן להכיר מקרוב תהליכים בשטח, לצבור ניסיון פרקטי ולפתוח דלת לפיתוח קריירה בהמשך.

 

 

נושאי לימוד

 

 

  • דיפלומטיה ציבורית
  • שיח פוליטי בישראל
  • ייעוץ פוליטי תקשורתי
  • דוברות וניהול משברים
  • ערוצי מדיה בין לאומית
  • אסטרטגיה במסעות בחירות
  • רב תרבותיות בחברה הדמוקרטית
  • ועוד

 

קהל יעד ותנאי קבלה


קבלת מועמדים ללימודים נעשית על סמך ציון המתאם (ציון התאמה), אשר מורכב משקלול הציונים בפסיכומטרי והבגרויות. ציון ההתאמה משתנה מעת לעת אולם בדרך כלל עומד על כ - 460. כמו כן, קיימת אפשרות קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי, למועמדים שלהם ציון ממוצע גבוה בתעודת הבגרות. המועמדים נדרשים גם לציון גבוה בבגרות באנגלית. נערכים ראיונות קבלה בפני ועדה לצורך בדיקת ההתאמה למסלול.

 

אפשרויות תעסוקה בירושלים


בסיום התואר נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בפני הסטודנטים. בין האפיקים התעסוקתיים הנפוצים לבוגרים נכללים ייעוץ אסטרטגי, דוברות ויחסי ציבור לגופים פוליטיים או אנשי ציבור, ניהול קמפיינים ועוד. הבוגרים יכולים לשמש יועצים אסטרטגיים, יועצים פרלמנטריים, או מנהלי מערכי דוברות והסברה במשרדי ממשלה, בוועדות הכנסת ובחברות ממשלתיות. כמו כן, באפשרותם לנהל קמפיינים דיגיטליים עבור נבחרי ציבור ברשתות החברתיות, כגון בתקופת בחירות או בזמני שגרה.


בתארים המשולבים עם תואר בתקשורת, קיימות מגוון אפשרויות קריירה בעולם המדיה הפוליטית, וכן בשיווק ופרסום דיגיטלי. הבוגרים יכולים לשמש מנהלי דפים ופרופילים עבור פוליטיקאים ואנשי ציבור, יועצי תדמית ומוניטין ברשת וכן תחקירנים, כתבים ועיתונאים בערוצי המדיה השונים כגון עיתונים, רדיו, מהדורות חדשות ועוד.


ירושלים מהווה את ליבה של המערכת הפוליטית הישראלית. בעיר ממוקמים מוסדות ממשל כגון הכנסת, בית המשפט העליון, משרדי ממשלה וגופים ציבוריים נוספים. הבוגרים יכולים להשתלב במסגרות אלה, לרוב בתפקידים זוטרים כגון יועצים או דוברים. בחלק ממוסדות הלימוד מציעים לסטודנטים לעבור התמחויות במסגרות ציבוריות אלה כדי לסייע להם בהשתלבות בתעסוקה.


אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים היא המשך לתארים מתקדמים. ניתן למצוא בעיר מסלולים לתואר שני בענפים משיקים כגון במדעי המדינה (באוניברסיטה העברית), בממשל (באוניברסיטה הפתוחה) ובתקשורת פוליטית (באוניברסיטה העברית).

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי פוליטיקה בירושלים?

רוצה לדעת יותר על לימודי פוליטיקה בירושלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי פוליטיקה וממשל - אפשרויות תעסוקה
לימודי פוליטיקה - אוניברסיטת בן גוריון או ספיר?
לימודים לעיסוק בפוליטיקה
לימודי מדעי הפוליטיקה - תנאי קבלה באוניברסיטת בן גוריון
לימודי ממשל ופוליטיקה - מה תנאי הקבלה?
לימודי פוליטיקה וממשל לבוגרי משפטים