רוצה פרטים על לימודי סוציולוגיה בירושלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בירושלים

רוצה לדעת על לימודי סוציולוגיה בירושלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בירושלים


לימודי סוציולוגיה מתקיימים במספר מסלולים לתואר ראשון בעיר ירושלים. ניתן למצוא תכניות אלה במכללות אקדמיות ובאוניברסיטאות במיקומים שונים בעיר, וכך יכולים סטודנטים ירושלמים ללמוד סמוך למקום מגוריהם באופן נוח.


לימודי סוציולוגיה מתקיימים בדרך כלל במסגרת שילוב עם לימודי אנתרופולוגיה, בתכניות אלה עוסקים הן בתהליכים חברתיים והן בתופעות תרבותיות. כמו כן, ברבים מבין המוסדות מאפשרים לסטודנטים ללמוד בתכניות דו חוגיות שבהן משלבים את התחום עם ענפי ידע נוספים ומשיקים כגון כלכלה, מדעי המדינה, פסיכולוגיה ועוד.


מסלולי הלימוד בתחום זה כוללים גם התנסויות שבהן הסטודנטים יוצאים לפרקטיקום במוסדות וארגונים באזור. כך הם יכולים לצבור ניסיון מעשי ובמקביל לפתוח דלת לאפשרויות פיתוח קריירה בהמשך הדרך. הבוגרים משתלבים בתחילת הדרך בדרך כלל בתפקידי ייעוץ וניתוח בענפים כגון חברה, משאבי אנוש והעולם הארגוני.

 

 

מוסדות


המכללה האקדמית הדסה


התחום נלמד במסגרת מדעי ההתנהגות במכללה האקדמית הדסה. הסטודנטים יכולים לבחור התמחות סוציולוגיה אנתרופולוגיה, שבה בוחנים את דפוסי הפעילות של פרטים בחברה ומנתחים תהליכים תרבותיים וארגוניים. בהתמחות זו מכינים את הסטודנטים לתפקידים בתחום משאבי האנוש בעולם הארגוני וכן להמשך ללימודים מתקדמים במדעי החברה.


כמו כן, קיימת אפשרות לבחור בהתמחות פסיכולוגיה, שבה מתמקדים בתחום המשאב האנושי. במהלך התואר, הסטודנטים משלבים בין מספר ענפי ידע לרבות אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה, כדי להבין לעומק דפוסים התנהגותיים. תואר זה יכול לסייע למעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים בענפים כגון פסיכולוגיה, ייעוץ ארגוני וקרימינולוגיה וכן ללימודי תרפיות שונות.


מסלולי לימוד נוספים המוצעים במכללה כוללים לימודי כלכלה וחשבונאות, לימודי ניהול ארגוני שירות, לימודי עבודה סוציאלית, לימודי מדעי איכות הסביבה, לימודי מדעי המחשב ועוד.

 

האוניברסיטה העברית


הלימודים במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה משתייכים לפקולטה למדעי החברה של האוניברסיטה, שבה מתקיימים מסלולים לתואר ראשון, שני ושלישי בתחום זה. במהלך הלימודים לתואר הראשון קיימות התמחויות שונות כגון תכנון עירוני, שבו נלמדות סוגיות גיאוגרפיות, כלכליות, ומשפטיות הנוגעות לתחום התכנון האורבני, וכן בהשלכות החברתיות הנוגעות לתהליכי עיצוב ערים. הסטודנטים מתחילים מלימודים במסלול דו חוגי שבו הם משלבים חוג נוסף, והחל משנה ב' יכולים לבחור לעבור ללמוד במסלול חד חוגי.


סטודנטים יכולים לקחת חלק בתכנית מתמחים, שבה הם יכולים לצבור ניסיון פרקטי בארגונים ומוסדות, המסלול כולל מפגשים עם אנשי מקצוע, דיונים כיתתיים, ופרויקטים בקבוצות קטנות שבהם מתנסים בכתיבת מסמכים, עריכת מחקרים וניתוח מצבים חברתיים וכלכליים.


סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד בתכנית ייעודית שבה מוצע להם מסלול ישיר לתואר שני באורך של ארבע שנים. הסטודנטים מגישים עבודת מחקר ולומדים בקבוצה קטנה ובאופן מואץ. כמו כן, סטודנטים המעוניינים בכך יכולים לשלב בתואר לימודים לתעודת הוראה.

 

האוניברסיטה הפתוחה


לאוניברסיטה הפתוחה מרכז לימוד הממוקם במלחה, במתחם הגן הטכנולוגי. במוסד זה ניתן למצוא לימודים בתחום במספר מתכונות, בין היתר במסלול חד חוגי, בתואר חד חוגי עם התמחות חברות ותרבות, במסלולים דו חוגיים עם מגוון חוגים כגון כלכלה, מדעי המדינה, היסטוריה, ניהול, מדעי היהדות, פסיכולוגיה, תקשורת ועוד. כמו כן, ניתן לשלב חטיבת קורסים בתחום במסגרות לימודים בענפים שונים במדעי החברה והרוח או במדעים.


הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מתאפיינים בגמישות ובהתאמתם לאנשים עובדים. הסטודנטים יכולים לבנות את מערכת השעות ולהתאימה לצורכיהם ולשילוב עם עבודה, וכן לקבוע את שעות הלימוד וקצה הקורסים בכל סמסטר. הלמידה עצמה מתבצעת דרך שילוב טכנולוגיות מקוונות ללימוד מרחוק עם מפגשים במרכז הלימוד. חשוב להדגיש כי לא כל הקורסים בתחומים השונים זמינים בכל מרכזי הלימוד בכל עת ומומלץ לברר את זמינות התכנית מול מוסד הלימוד.


תכנית הלימודים


במהלך הלימודים הסטודנטים בוחנים מגוון של סוגיות הנוגעות לחברה הישראלית ולחברה הגלובלית. הם נחשפים לתיאוריות ומושגים מרכזיים הנוגעים למעגלי חיים שונים כגון עבודה והעולם הארגוני, גלובליזציה, חינוך, מגדר, דת, תיירות, תרבות ועוד. נלמדים הגורמים העומדים מאחורי תהליכי שינוי חברתי ועקרונות העשויים לתרום לצמיחה של חברות שונות.


ברבים מבין המוסדות יכולים הסטודנטים לשלב בתואר חוג נוסף, במסגרת לימודים דו חוגיים. באופן זה הם יכולים לבחון כיצד ענפים שונים משפיעים על החברה ועל התהליכים המתחוללים בה. שילובים נפוצים כוללים כאמור לימודי פסיכולוגיה, לימודי כלכלה, לימודי מדעי המדינה ופוליטיקה, תואר ראשון בתקשורת, לימודי מדעי ההתנהגות ועוד. בחלק מן המקרים התכנית מתאימה למעוניינים לשלב את הלימודים עם תואר בפסיכולוגיה, במסגרת התמחות או חטיבה לבחירה.


כמו כן, בחלק מן המוסדות הדגש הוא על העולם הארגוני והעסקי. לעיתים מסלולים אלה מתקיימים כהתמחות במסגרת לימודים בתחום משאבי האנוש. הסטודנטים מתמקדים בגיוון המרכיב את שוק העבודה הישראלי ובדרכים שבהם מנהלי משאבי אנוש נדרשים להתאים את סביבת העבודה לצורכים המגוונים של אותם עובדים. מסלולים אלה יכולים להתאים במיוחד למעוניינים להשתלב בתחומי כוח האדם ומשאבי האנוש.

 

מתכונת הלימוד


הלימודי נפרשים בדרך כלל על פני כשלוש שנים. ניתן למצוא מסלולים ללימודי יום לצד מסלולים גמישים יותר המותאמים לאנשים עובדים, בהם גם לימודי ערב בסוציולוגיה.


בתואר משולבים קורסים עיוניים, סמינרים וקורסים מעשיים. ברבים מבין המוסדות מאפשרים לסטודנטים לקחת חלק בהתנסות מעשית, שמתקיימת במסגרות ציבוריות וקהילתיות. במסגרת ההתנסות יכולים הסטודנטים לתרגל תהליכי כתיבת מסמכים, ניתוח תהליכים ופיתוח פתרונות עבור צורכים של חברות וארגונים.

 

קהל יעד ותנאי קבלה


הלימודים מיועדים לתושבי ירושלים ולתושבי אזורים אחרים בארת שמעוניינים ללמוד בעיר ולהעמיק את הידע אודות דפוסים ומגמות בחברה הישראלית. הלימודים יכולים להתאים גם לתושבי העיר שמעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים כגון פסיכולוגיה וסוציולוגיה וברצונם לרכוש את הבסיס האקדמי הנדרש לשם כך. המקצוע מתאים לבעלי יכולות הומניות, כגון בוגרי מגמות מדעי החברה בתיכון ולמי שמחזיקים ביכולות ניתוח והבנה של מאמרים וטקסטים, בניתוח תהליכים חברתיים ובהבנה של מגמות אקטואליות בחברה.


במסגרת תנאי הקבלה שמים דגש במוסדות על ציון ההתאמה של המועמדים, שמורכב משקלול של הציון בפסיכומטרי עם ממוצע הבגרויות של המועמדים. ציון ההתאמה משתנה ממוסד למוסד ומעת לעת. כמו כן, שמים דגש על הציונים בבגרות באנגלית ולעיתים גם על הבגרות במתמטיקה. בפני מועמדים שלהם ציון גבוה במיוחד בבגרויות עומדת האפשרות להתקבל ללימודי סוציולוגיה ללא פסיכומטרי.


מועמדים שאינם עומדים בדרישות הסף יכולים ללמוד במכינות שונות שמוצעות במוסדות. במכינה ניתן להשלים פערים ולשפר את סיכויי הקבלה ללימודים. במכינות אלה בדרך כלל לומדים גם קורסי יסוד במדעי החברה, כדי לשמש בסיס ללימודים האקדמיים.

 

 

אפשרויות תעסוקה בירושלים


בוגרי התואר משתלבים בדרך כלל בתפקידי ייעוץ וניתוח בארגונים ומוסדות בתחום החברתי, כאשר בוגרים רבים משתלבים בעולם משאבי האנוש, כוח האדם וההשמה. ברשות הבוגרים הידע הנדרש לצורך התאמה של תהליכי עבודה לצורכים של עובדים מקבוצות שונות ובמקביל לבניית תכניות הערכה, מיון והדרכה לעובדים באופן המביא בחשבון רב תרבותיות.


הבוגרים משתלבים במגוון של מסגרות, הן בסקטור הציבורי והן בזה הפרטי. בדרך כלל הם עובדים בארגונים עסקיים, מוסדות חברה וקהילה, ארגונים במגזר השלישי, עמותות ועוד. עובדי השמה וכוח אדם יכולים להשתלב במגוון רחב יותר של מסגרות, לרבות בהייטק שם גם רמות השכר גבוהות למדי.


בעיר ירושלים ניתן למצוא משרות שונות, בעיקר בתחום הארגוני והייעוץ. כמו כן ניתן להשתלב במחלקות בתחום במוסדות האקדמיים, אולם משרות אלה מיועדות בדרך כלל לבעלי תארים מתקדמים, ולעיתים גם לסטודנטים לתארים מתקדמים, היות ומדובר בתפקידים בדגש מחקרי.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי סוציולוגיה בירושלים?

רוצה לדעת יותר על לימודי סוציולוגיה בירושלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי סוציולוגיה בירושלים
שאלות הגולשים בנושא
לימודי סוציולוגיה 2012 - ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה בלי פסיכומטרי