רוצה פרטים על לימודי מעבדה רפואית בירושלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מעבדה רפואית בירושלים

רוצה לדעת על לימודי מעבדה רפואית בירושלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי המעבדה הרפואית בירושלים


המעוניינים להשתלב מקצוע מדעי מבוקש, שלאחרונה אף הפך ל"חיוני" ונדרש במיוחד בתקופת הקורונה, יכולים למצוא בעיר ירושלים מסלולים שונים ללימודי מעבדה רפואית. מדובר במקצוע פרא רפואי שבו משלבים בין ידע וכלים מעולמות הרפואה, המדעים וטכנאות המעבדה. זהו מקצוע שקיימת לו דרישה מתמדת בשוק והוא מאופיין ביציבות מבחינה תעסוקתית.


משבר הקורונה משפיע גם הוא באופן משמעותי על המקצוע ועל תעסוקת בוגרי לימודי מעבדה רפואית, כאשר עובדים אלה לוקחים חלק בפענוח בדיקות הקורונה המתבצעות מדי יום במדינה. עובדים אלה מהווים היום את אחד הגורמים העומדים בחזית ההתמודדות עם משבר הקורונה, והביקוש להם רק הולך ועולה כצורך לאומי של ממש. גם בירושלים יש צורך באותם עובדים בבתי החולים בעיר, בקופות החולים ובמרכזים הרפואיים.

 

מוסדות לימוד

 

המכללה האקדמית הדסה


לימודים אלה במכללה האקדמית הדסה כוללים את כל הכלים והידע הנדרש לעובדי מעבדות. משולבים בהם קורסים עיוניים שבהם ניתנת התשתית המדעית והתיאורטית וכן קורסים מעשיים שבהם מתנסים בפועל בתהליכים שונים במקצוע. כמו כן, נכללים בתואר שבעה קורסי ליבה שנדרשים להגשת מועמדות ללימודים במסלול ארבע שנתי ללימודי רפואה בבתי ספר שונים בארץ.


במסגרת הלימודים ניתן לשלב מסלול לתעודת הוראה, פרי שיתוף פעולה בין המכללה לבין מכללת דוד ילין ומשרד החינוך. מטרת מסלול משולב זה היא הכשרת מורים למדעים להשתלבות בבתי הספר וכן פתיחת אפשרויות תעסוקה נוספות עבור בוגרי התואר. לאורך הלימודים במכללה האקדמית הדסה הסטודנטים לומדים מספר קורסים מדי סמסטר מתוך התכנית של דוד ילין, שנערכים בקמפוס הדסה וכך צוברים נקודות לקבלת תעודת ההוראה. יש לציין כי יש צורך בהשלמה של שנה נוספת לאחר תום התכנית, במכללת דוד ילין.


בבית הספר הבינתחומי לבריאות חברה ומדע של המכללה מתקיימים מסלולי לימוד נוספים ובהם לימודי אופטומטריה, לימודי ביוטכנולוגיה, לימודי מדעי איכות הסביבה, לימודי מדעי המחשב ולימודי הפרעות בתקשורת. במוסד הלימוד ניתן לקחת חלק גם בלימודים במסלולים שונים בבית הספר הבינתחומי לחברה וקהילה. נערכות גם התמחויות שונות, כגון לימודי מערכות בריאות, הנערכים כהתמחות בלימודי ניהול ארגוני שירות.

 

 

לציבור החרדי


גברים ונשים מן הציבור החרדי והדתי המתגוררים בעיר ירושלים ובסביבתה הקרובה ומעוניינים ללמוד את מקצוע המעבדנות יכולים למצוא מסלולים ייעודיים שמותאמים לסטודנטים חרדים. מסלולים אלה ללימודים למגזר החרדי מתקיימים בהפרדה מגדרית ותכני הלימוד מפוקחים כדי להתאים לצורכי הסטודנטים שומרי המצוות.

 


קמפוס שטראוס


קמפוס שטראוס הוא מוסד לימודים לציבור החרדי, שממוקם בשכונת גאולה בעיר. במוסד זה לומדים בהפרדה מגדרית ותוך התאמה לעולמם של הסטודנטים והסטודנטיות החרדים. הלימודים מתקיימים בשיתוף עם המכללה האקדמית הדסה.


המסלול למעבדה רפואית מתקיים נכון להיות לנשים בלבד. הלימודים נפרשים על פני שלוש שנים ובמהלכם נלמדים מקצועות מדעיים וביו רפואיים רלוונטיים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות להסמכה למקצוע. הלימודים כוללים שילוב של קורסים עיוניים יחד עם קורסים פרקטיים שבהם מתרגלים את מיומנויות העבודה במעבדות.


מסלולי לימודים נוספים לנשים המתקיימים בקמפוס כוללים לימודי עבודה סוציאלית, לימודי אופטומטריה, לימודי הפרעות בתקשורת, לימודי ביוטכנולוגיה ולימודי מדעי המחשב. גברים יכולים ללמוד במסלולים כגון עבודה סוציאלית, תואר בניהול או מדעי המחשב. במוסד הלימוד מתקיימת גם מכינה שבה יכולים המועמדים לשפר את סיכויי הקבלה לתואר. הסטודנטים יכולים גם להיעזר במלגות שונות שמציעים במוסד הלימוד, בהן מלגות לסטודנטים בירושלים ומלגות לסטודנטים חרדים.

 

על הלימודים


מטרת התואר היא הכשרת עובדים למעבדות רפואיות. במהלך התואר נרכש ידע נרחב בתחום המדעי, הרפואי והקליני. הסטודנטים נחשפים לענפים מדעיים ופרא רפואיים כגון ביולוגיה, פרמקולוגיה, רפואה, וירולוגיה, אמונולוגיה ועוד, המהווים את התשתית למקצוע המעבדנות. כמו כן הם מפתחים מיומנויות מחקר מדעי ויכולת ניתוח של נתונים מדעיים וטכניים שונים.


לאורך הלימודים הם מכירים את סוגי הבדיקות שנערכות במעבדות, את הציוד בהן ואת תחומי האחריות של העובדים בהתאם להנחיות משרד הבריאות. הם לומדים על אופן הטיפול במגוון של תרחישים שיכולים להיות חלק בשגרת היום יום של העובדים במסגרות שונות כגון בבתי חולים, במכוני מחקר ועוד.


לאור משבר הקורונה, דנים הסטודנטים גם בהשפעות המשבר על המקצוע ועל עבודת המעבדנים. נלמדים כלים תיאורטיים הנוגעים למגיפה וכן תהליכים פרקטיים הנוגעים למערכי הבדיקות.

 

קראו גם על לימודי ניהול מערכות בריאות בירושלים

 

מתכונת הלימוד


אורך התואר הוא שלוש שנים. הסטודנטים לומדים בדרך כלל במתכונת מלאה ובמסלול יום, מספר ימים מלאים במהלך השבוע.


לצד הלימודים העיוניים נערכות גם מעבדות מעשיות שבהן ניתן לתרגל מיומנויות מקצועיות. כמו כן, מתקיים סטאז' מעשי, בדרך כלל בחודשי הקיץ בין שנות הלימוד. את הסטאז' מבצעים הסטודנטים במעבדות מחקריות או רפואיות בבתי חולים ומרכזים שונים, בליווי והדרכה של אנשי מקצוע וסגל המרצים. יש לציין כי הסטאז' מהווה חלק מן הדרישות לקבלת הרישיון המקצועי בענף זה, לפי הנחיות משרד הבריאות.

 

קהל יעד ותנאי קבלה


מסלולי לימוד אלה יכולים להתאים במיוחד לבוגרי לימודים במגמות מדעיות בתיכון (כגון כימיה, ביולוגיה ופיזיקה), וכן לבעלי רקע מקצוע בתחום המדעי במסגרות שונות, המעוניינים בהרחבת הידע שברשותם וקבלת רישיון מוכר על ידי משרד הבריאות להשתלבות בענף המעבדנות.


קבלת סטודנטים ללימודים נעשית בדרך כלל על סמך ציון ההתאמה של המועמדים, המורכב משקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי. ציון המתאם נע בדרך כלל בין 530 - 540, אולם יכול להשתנות מעת לעת וממוסד למוסד.


לחלופין, מציעים במוסדות אפשרות קבלה ללימודי מעבדה רפואית ללא פסיכומטרי, על סמך בגרות בממוצע גבוה. מועמדים אלה נדרשים גם לציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה ברמת 5 או 4 יחידות, ולבגרות במקצוע מדעי מורחב כגון כימיה או פיזיקה. כמו כן, יש לעבור ראיונות אישיים לבדיקת ההתאמה למסלול.

 

תעודה


בסיום הלימודים מוענק לבוגרים תואר ראשון B.Med.Lab.Sc. מטעם המוסד המלמד. כמו כן, הם מקבלים רישיון "עובדי מעבדה רפואית מוסמכים" שמעניק משרד הבריאות. כדי לקבל את הרישיון יש צורך לעבור בחינות ממשלתיות ולעמוד בכל החובות האקדמיים כפי שמכתיבים במשרד.

 

אפשרויות תעסוקה באזור


בפני בוגרי הלימודים נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בעיר, לאחר סיום הלימודים וקבלת הרישיון. עובדים אלה נדרשים במעבדות בתי חולים וקופות חולים, כאשר בעיר פועלים מספר בתי חולים ובראשם בית החולים הדסה והמרכז הרפואי שערי צדק. הבוגרים יכולים להשתלב גם במעבדות מחקר רפואיות ומדעיות של מוסדות אקדמיים, ובחברות תרופות ופארמה הפועלות בעיר ובסביבתה, ואף בחברות הייטק וסטארט אפים בתחום הרפואי. את החברות הללו ניתן למצוא בין היתר במתחמי ההייטק השונים הפועלים באזור.


תפקידים שבהם משתלבים בדרך כלל הבוגרים כוללים לבורנטים, עובדי מעבדות, מפענחי בדיקות ועוד. לאחר מספר שנים במקצוע ניתן להתקדם גם לתפקידי ניהול של מחלקות וצוותים בחלק ממסגרות התעסוקה.


בוגרים המעוניינים בכך יכולים להמשיך לאחר סיום התואר גם ללימודי רפואה, כאשר מקצוע זה כולל את קורסי הבסיס הנדרשים לקבלה למסלולים ארבע שנתיים לרפואה (הסבה לרפואה לאקדמאים). יש לציין כי כדי להתקבל לרפואה יש צורך לעמוד גם בתנאים נוספים, לרבות מבחני מיון וקבלה.

 

שכר בתחום


שכר עובדי מעבדה רפואית נע בקשת רחבה למדי היות ומדובר במגוון של תפקידים. לפי נתוני משרד האוצר, ממוצע השכר במקצוע הוא כ - 15,800 שקלים לחודש, אולם ישנם עובדים המשכרים מעל או מתחת לנתון זה. רמות השכר גם משתנות בהתאם למקום העבודה, היקף המשרה, וותק מקצועי וקריטריונים נוספים.


טכנאים ולבורנטים מתחילים לרוב ממשכורות שבין 6,500 - 8,000 שקלים בשנים הראשונות ולאחר מספר שנים יכולים להגיע לשכר שבין 10,000 - 14,000 שקלים לחודש בממוצע. מנהלי מעבדות ובעלי תפקידים כגון ראשי צוותי ומעובדי בקרת איכות יכולים להגיע לשכר גבוה יותר.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי מעבדה רפואית בירושלים?

רוצה לדעת יותר על לימודי מעבדה רפואית בירושלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי מעבדה רפואית בירושלים
שאלות הגולשים בנושא
הסבה ממעבדה רפואית לרוקחות
הסבה ללימודי מעבדה רפואית בצפון
תכנית הסבה למעבדה רפואית
הסבה מוטרינריה למעבדה רפואית
הסבה לרוקחות ממעבדה רפואית
לימוד רפואת שיניים לאחר תואר במעבדה רפואית
הסבה ממעבדה רפואית לרפואה