רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מהנדס מערכות מידע שכר

רוצה לדעת על שכר מהנדס מערכות מידע? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מהנדס מערכות מידע

 

אחד התפקידים הנחוצים בענף התוכנה והמחשוב הוא מהנדסי מערכות המידע. מדובר במהנדסים שעוסקים בתכנון, פיתוח והטמעה של פתרונות טכנולוגיים והנדסיים מתקדמים לעיבוד וניתוח מידע עסקי. עובדים אלה נחוצים לא רק בארגוני הייטק, אלא כמעט בכל חברה שבה משתמשים בשירותי מחשוב, ושבה נדרש ניתוח דאטה לצורכי בנייה וייעול של אסטרטגיה עסקית.


החיוניות הרבה של עובדים בתחום הנדסת מערכות מידע בשוק של היום באה לידי ביטוי גם ברמות השכר של אותם עובדים. אלה משתכרים לרוב מעל הממוצע במשק, כאשר עובדים ותיקים יכולים להגיע למשכורות גבוהות במיוחד, וכן להטבות נוספות על השכר כגון בונוסים, רכב ועוד.

 

רמות שכר


שכר מהנדסים אלה נמצא באופן כללי מעל הממוצע במשק. עובדים בשנים הראשונות לתפקיד מגיעים לטווח שבין 13,000 - 20,000 שקלים לחודש בממוצע. כעבור מספר שנות ניסיון ניתן להעלות את המשכורות משמעותית ולהגיע לרמות שבין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש ובמקרים מסוימים אף למעלה מכך, בעיקר בחבורת בין לאומיות גדולות ובארגוני ההייטק.


רמות אלה המתייחסות להנדסת מערכות מידע דומות לרמות משכורות מהנדסים בתפקידים אחרים, כגון בענפי המחשבים, החומרה והתוכנה. התגמול משתנה בהתאם לקריטריונים שונים כגון וותק העובדים, ניסיון קודם, רמת ההשכלה שברשותם, וכן סוג החברה וגודלה והענף במשק שבו היא פועלת.


משכורות העובדים בתפקידים אלה דומה לשכר מנהל מערכות מידע בשנים הראשונות. עם זאת, בשנים מתקדמות יותר בתפקיד משכורותיהם של המהנדסים יכולות להיות גבוהות מעט יותר, בעיקר בהייטק, בחברות הגדולות. מנכ"לים ומנהלים בכירים במיוחד מגיעים לרמות שבין 30,000 - 40,000 שקלים לחודש ולעיתים למעלה מכך.

 

על התפקיד


מהנדסי מערכות מידע מתמקדים בניתוח דרישות ארגוניות ופיתוח של פתרונות טכנולוגיים המותאמים לצורכיהם בכל הנוגע לנתונים עסקיים. כחלק מביצוע התפקיד עליהם לדעת לאפיין את הצורכים הטכנולוגיים של החברה, לתכנן את המערכות כך שיתאימו לאופי העבודה ולדרישות, לפתח מערכות הנדסיות מורכבות וכן לתחזק אותן כאשר הן פעילות.


כמו כן, למהנדסים תחומי אחריות נוספים כגון עיצוב וניתוח של בסיסי נתונים, טיפול בהטמעה של המערכות החדשות בארגון, ניתוח מידע לצורכי קבלת החלטות טכנולוגיות ועסקיות ועוד. בעלי תפקידים בכירים יותר מתקדמים לרוב לתפקידי מנהלי פרויקטים או יחידות מחשוב, תפקידים שבהם הפן הניהולי מודגש יותר ונדרשות יכולות מנהיגות מפותחות.


במקצוע משולבים ענפי ההנדסה, מערכות המידע, מדעי המחשב וכן היבטים ניהוליים וכלכליים. המהנדסים נדרשים לא רק לפיתוח הפתרונות מבחינה הנדסית, אלא גם צריכים להביא בחשבון את הסוגיות הכלכליות, השיווקיות והניהוליות הנוגעות לפעילות הפתרונות הללו, וכן למרכיב האנושי (עובדים ומנהלים) ולממשק שבינם לבין הטכנולוגיה. הדבר מצריך ראייה מרחבית ומערכתית מפותחת, יכולות עבודה בצוות, כישורי התמודדות עם לחצים ולוחות זמנים צפופים וכן אחריות, דיוק וחריצות.


אופי התפקיד משתנה, חלק מאנשי המקצוע עובדים בחברה אחת ומתמקדים במתן פתרונות הנדסיים ייעודיים עבורה, לעומתם ישנם מהנדסים שמשמים יועצים חיצוניים ופועלים מול מספר חברות וארגונים. בתפקיד נכללת הן עבודה יחידנית של כתיבת קוד, והן עבודה בצוותים לצורך ניתוח ואפיון של צורכי הלקוחות ותכנון התהליכים בהתאם.


מהנדסים אלה יכולים לפעול במסגרות שונות בתעשייה ובמשק. מאחר ומערכות המידע הן משאב חיוני בכל ארגון, אנשי המקצוע יכולים להשתלב בארגונים ציבוריים ופרטיים כאחד, בחברו גדולות וקטנות, מקומיות ובין לאומיות, כלומר כמעט בכל ארגון שבו משתמשים במערכות ממוחשבות כחלק מן הפעילות השוטפת נזקקים לשירותי תכנון ופיתוח הנדסי. בין היתר הם נדרשים בחברות תוכנה, בחברות פיננסים ובנקים, בחברות הביטוח, במפעלי תעשייה מסורתית, בארגוני רפואה ובמערכת הבריאות הציבורית, במוסדות מחקר ומוסדות אקדמיים ועוד מגוון של מסגרות. קיימים היום גם סטארט אפים טכנולוגיים רבים שבהם ניתן להשתלב בתפקידים אלה.


עבודתם של המהנדסים נעשית לרוב בצוות רב תפקידי, שבו אנשי מקצוע נוספים. תפקידים משיקים כוללים בין היתר:


מנהלי מערכות מידע: מנהלי מערכות, הידועים גם בכינוי CIO או מנמ"ר, הם עובדים האחראיים על ניהול מידע ארגוני, איסוף וניתוח של דאטה ואחסון שלו לצורך שליפתו בעתיד. עיקר תפקידים אלה הוא הפקת מסקנות עסקיות לצורכי פיתוח אסטרטגיה עסקית.


ניתוח מערכות: עובדים אלה אחראיים על ניתוח של הצורכים של עסקים וארגונים וכן על עיבוד נתונים המתקבלים בשימושים הטכנולוגיים שלהם. פועלים בצוותים יחד עם מנהלי המערכות והמפתחים.


מנהלי פרויקטים: עובדים אלה אחראיים בעיקר על הפן העסקי של תהליכי פעילות המערכות, כגון על פיתוח עסקי, ניהול הצוותים, ניהול הלקוחות וטיפול בתקציבים ומכרזים טכנולוגיים.


טבלת שכר


שימו לב, רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס מערכות מידע
15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 35,000 שקלים לחודש
CIO
15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 24,000 שקלים לחודש
מהנדס מערכות תוכנה
18,000 - 20,000 שקלים לחודש 25,000 - 30,000 שקלים לחודש

מהנדס תמיכה ויישומים FAE

14,000 - 18,000 שקלים לחודש 18,000 - 21,000 שקלים לחודש
מנהל פרויקטים במערכות מידע
12,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 30,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


בשוק של היום ישנו ביקוש למהנדסים מסוג זה והבוגרים יכולים להשתלב בתעסוקה במסגרות שונות. הדרישה היא בעיקר לעובדים מנוסים אולם ניתן למצוא גם מסגרות שבהן מוכנים לקלוט בוגרים לאחר סיום לימודיהם.


משבר הקורונה ומעבר ארגונים רבים לעבודה מרחוק רק מעלה עוד יותר את הצורך באנשי מערכות מידע, וכך הדרישה למהנדסים איכותיים שיכולים לספק פתרונות לצורכים של ארגונים צפויה רק לעלות, לא רק בהייטק אלא גם בארגונים אחרים שבהם נדרשים כעת למצוא פתרונות לניהול הדאטה.

 

דרושים


היצע המשרות בתחום זה הוא מגוון למדי. המהנדסים נדרשים בסוגים שונים של ארגונים במשק, הן בחברות הייטק וטכנולוגיה, והן בארגונים בשוק הכללי שבהם יש צורך בפיתוח של מערכות מידע, כגון בענפי הפיננסים, בריאות, קמעונאות, תקשורת, דיגיטל ואף בסקטור הציבורי, כגון ברשויות מקומיות.


הבוגרים יכולים למצוא גם משרות כגון יועצים, מנהלי פרויקטים או מנתחים, תפקידים נוספים ובעלי חשיבות בפרויקטים.
במרבית המקרים, המשרות מתייחסות לעובדים בעלי ניסיון, שברשותם ותק של מספר שנים בניהול של פרויקטים הנדסיים דומים. בחברות מסוימות מעניקים יתרון לבעלי תואר שני בתחום. כמו כן, בתפקידים השונים נדרש ניסיון בניהול צוותים, במחקר ופיתוח טכנולוגי, בתכנות ובענפי הדאטה. בחברות שאינן בתחום ההייטק מעדיפים לרוב לגייס עובדים שמגיעים עם ידע ורקע קודם בענף העיסוק של החברה.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום?


כדי להשתלב בתפקידים אלה ניתן ללמוד הנדסת מערכות מידע. במקרים מסוימים יכולים להשתלב במקצוע גם בוגרי ענפי לימוד משיקים כגון לימודי מדעי המחשב או לימודי הנדסת תעשייה וניהול.


לימודי הנדסת מערכות מידע מתמקדים בתהליכי התכנון והפיתוח של המערכות. הסטודנטים לומדים על מגוון של נושאים רלוונטיים כגון תהליכי ניתוח ואפיון, בינה מלאכותית, שיטות למידה חישובית, מסחר אלקטרוני, פרטיות ברשת ואבטחת מידע ועוד. המקצוע כולל תכנים מתמטיים נרחבים, הסטודנטים מפתחים ידע באלגוריתמים ובסטטיסטיקה וענפים מדעיים נוספים, כאשר קורסים רבים בתואר הם מתמטיים וכמותיים. אורך הלימודים הוא לרוב כארבע שנים. המסלולים מוצעים באוניברסיטאות ומכללות אקדמיות להנדסה במיקומים שונים בארץ.


לאחר התואר הראשון ניתן להמשיך גם לתואר שני בתחום. במקרים מסוימים עובדים אלה יכולים להיות זכאים לתוספת שכר לתואר שני, אם כי הדבר נכון בעיקר בסקטור הציבורי ולא במגזר הפרטי. כמו כן, תואר מוסמך יכול לסייע לקבל יתרון מול מועמדים אחרים, בעיקר במשרות בכירות במיוחד ובחברות גדולות ובין לאומיות. מוסמכי תואר שני מחקרי (עם תזה) יכולים לבחור גם להמשיך למחקר ופיתוח או למחקר אקדמי במוסדות ומכונים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
מכינה / שיפור בגרויות לקראת לימודי הנדסת מערכות מידע
תואר שני בהנדסת מערכות מידע
לימודי הנדסת מערכות מידע - ביקוש בשוק העבודה
לימודי תואר שני בהנדסת מערכות מידע