רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מנהל ייצור

רוצה לדעת על שכר ניהול ייצור? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מנהלי ייצור בתעשייה


מנהלי ייצור מהווים חוליה חשובה בתפקוד של מפעלים יצרניים בתעשייה. הם אחראיים על פיקוח וניהול מכלול תהליכים לוגיסטיים ותפעוליים שחיוניים לרווחיות המפעל. הם פועלים בצוותים יחד עם אנשי מקצוע נוספים כדי לוודא כי הפעולות במפעל נערכות באופן האיכותי, היעיל והמשתלם ביותר.


בדומה לתפקידים ניהוליים אחרים בתעשייה, גם שכר עובדים אלה דומה לממוצע במשק ועולה ככל שעולה הוותק המקצועי. עובדים מנוסים וותיקים יכולים להגיע למשכורות גבוהות במיוחד, בעיקר במפעלים גדולים בסקטור הפרטי. היות ואנשי מקצוע אלה משתלבים במגוון רחב של מפעלים בענפי תעשייה שונים, גם המשכורות נעות בקשת רחבה למדי, המשתנה גם מאזור לאזור.

 

על התפקיד


עובדים אלה אחראיים על ניהול התהליכים וצוותי העובדים על פס הייצור במפעל, וכן לאורך התהליכים הנוגעים למוצרים החל מהתכנון ועד לאספקה ללקוח. תפקידים אלה כרוכים הן בתכנון מוקדם והן בעבודה בשטח עם הצוותים. מנהלים אלה נדרשים להציב את היעדים השנתיים של המפעל, לקבוע בהתאם את לוחות הזמנים והתהליכים ולהקפיד על סוגיות של איכות ועלויות. כמו כן, הם אחראיים על ניהול מלאים, דיווח על הפעולות המתבצעות ומעקב לצורך איתור בעיות והתמודדות עמן. לשם כך עליהם להקפיד על נהלים ותקנים מקצועיים, להבין את הצורכים הכלכליים והתפעוליים של המפעל ולהתנהל מול המנהלים, ראשי הצוותים, הספקים והלקוחות.


רמת העומס והאחריות בתפקיד משתנה בהתאם לגודל המפעל ולסוג התהליכים המתבצעים בו, לעיתים מנהלים צוותים של כמה עשרות עובדים ולעיתים צוותים מצומצמים יותר בהיקפם. נדרש ידע טכני וניהולי כאחד, וכן יכולות התמודדות עם מצבי לחץ, עמידה ביעדים ולוחות זמנים ויצירתיות להתמודדות עם בעיות.


בענף זה מספר תפקידים מרכזיים:


מנהל ייצור: עובדים בכירים שאחראיים על ניהול של הפעולות הנוגעות לתהליכי הפס ולתיאום כלל הפעולות המתבצעות בו. הם מנהלים צוותי עובדים וטכנאים ומבקרים את התפעול השוטף. נדרשים להכיר את המכשור והציוד, להבין בסוגיות לוגיסטיות, תפעוליות וכלכליות ולהחזיק בכישורי ניהול והנהגת עובדים.


מהנדס: מהנדסים בתחום זה אחראיים על תכנון וביצוע של פתרונות תעשייתיים תוך עמידה בדרישות, שמירה על יעילות והקפדה על משאבי זמן ומשאבים כלכליים. משתמשים בעבודתם בטכנולוגיות שונות כגון מערכות תיב"מ (תכנון בעזרת מחשב), מערכות בקרה דיגיטליות, תוכנות לביצוע סימולציות והדמיות ועוד.


תפ"י: תכנון ופיקוח על הייצור. עובדי תפ"י אחראיים על ניתוח צורכי הלקוח, בניית תהליכי המפעל בהתאם לדרישות אלה וקביעה של זמנים, מועדי הספקה וכמויות, תוך ליווי של התהליכים מתכנון המוצר הראשוני ועד לאספקתו ללקוח.


מנהל רצפת הייצור: עובדים אלה אחראיים על הובלת שינויים במפעל לשיפור היעילות ולעמידה ביעדים. הם מתכננים מערכי עבודה והוראות, קובעים סדרי עדיפויות ועוסקים גם בניהול המלאים, לרוב תוך שימוש במערכות ממוחשבות ייעודיות לכך.

 

רמות שכר


רמות השכר דומות לממוצע במשק, כאשר עובדים יכולים להעלות את המשכורות עם צבירת וותק וניסיון בתפקידם. מנהלים מתחילים משתכרים בדרך כלל בין 12,000 - 15,000 שקלים לחודש בשנים הראשונות, ולאחר מספר שנות וותק יכולים להגיע למשכורות שנעות בין 16,000 - 20,000 שקלים לחודש ואף למעלה מכך לעובדים בכירים במיוחד. בתפקידי מהנדסים בתחום זה התגמול דומה ובמקרים מסוימים יכול להיות מעט גבוה יותר. עובדים ותיקים מגיעים לרמות תגמול שנעות בין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש. בענף זה קיימים גם תפקידים שבהם משכורות מעט נמוכות יותר, כגון אחראי משמרת, מנהלי רצפה או אחראי תפ"י. בדרך כלל ניתן להתקדם מתפקידים ראשוניים אלה לתפקידי המנהלים עם צבירת הניסיון ולאחר מספר שנים בתפקידים רלוונטיים בתעשייה. גם שכר הנדסאים בענף זה לרוב נמוך מעט יותר מאשר זה של מנהלים ומהנדסים.


ישנם מספר קריטריונים שעשווים להשפיע על גובה המשכורות של העובדים, כאמור ותק וניסיון הם מרכיב רלוונטי וכך גם סוג המפעל וענף הפעילות שלו, היקף העבודות והפרויקטים המתבצעים בו, מיקום המפעל בארץ, היקף המשרה והיבטים נוספים. זאת בדומה לבעלי תפקידים נוספים בתחום הלוגיסטי, כגון משכורות מנהלי רכש או שכר מנהל תפעול.

 

טבלת שכר


שימו לב - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
מנהל ייצור 12,000 - 20,000 שקלים לחודש 16,000 - 22,000 שקלים לחודש
מהנדס ייצור
12,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 19,000 שקלים לחודש
אחראי משמרת ייצור
9,000 - 10,000 שקלים לחודש לא צוין
תפ"י
8,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש
מנהל רצפת ייצור
10,000 - 12,000 שקלים לחודש 15,000 - 18,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


בשוק של היום קיימת דרישה למנהלים אלה וניתן למצוא משרות פנויות בענפי תעשייה שונים. יחד עם זאת, לאחרונה ניתן לראות מגמה של תחרותיות רבה בתפקידים אלה, כאשר מספר המשרות הפנויות בשוק קטן ממספר מבקשי העבודה לאותן משרות שהולך ועולה. משבר הקורונה הביא גם הוא לצמצום מסוים של כמות המשרות הפנויות בשוק, ולעלייה בכמות מבקשי העבודה המתחרים על כל משרה פנויה חדשה, בענפים מסוימים בתעשייה היחס בין מספר המבקשים לכמות המשרות הפנויות הוא פי חמישה.

 

דרושים


מנהלים אלה נדרשים במפעלים וחברות יצרניות במגוון ענפים, כגון מכניקה, בנייה, מתכת, מזון, אלקטרוניקה, שבבים, טכנולוגיה רפואית ואף בהייטק. הדרישה קיימת במפעלים בפרישה ארצית, באזורים שונים כגון בצפון, בדרום, במרכז ואזורים נוספים.


במסגרת דרישות התפקיד, יש צורך בדרך כלל בניסיון הנדסי או טכני קודם ובידע בתחום הייצוא, העובדים נדרשים להיכרות עם תהליכי הנעת עובדים וניהול צוותים ולידע בקריאת שרטוטים טכניים ושימוש ביישומי מחשב, כגון מערכת ,SAP או מערכת ERP, וכן מערכות לניהול משימות ומלאים. נדרש גם ידע בבקרת איכות והבטחת איכות. המעסיקים נוטים להעדיף מועמדים שלהם ניסיון רלוונטי בתחום הפעילות העיקר של המפעל.


בדרך כלל מדובר בעבודה במשרה מלאה, שנערכת במשמרות בחמישה עד שישה ימים במהלך השבוע. לעיתים מתקיימת עבודה גם בסופי השבוע.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתפקיד?


הדרישה המרכזית בתעשייה היא לאנשי מקצוע בעלי השכלה הנדסית רלוונטית. האפשרות המרכזית היא לימודי הנדסת תעשייה וניהול, כאשר ברבים מבין המוסדות המציעים לימודים אלה מתקיימת גם התמחות ייצור שבה יכולים לבחור הסטודנטים. בלימודים אלה הסטודנטים מפתחים מיומנויות ניהוליות, תפעוליות והנדסיות ומתוודעים לנושאים כלכליים ולוגיסטיים הרלוונטיים לתפקיד. הם לומדים כיצד לפתח ולהטמיע טכנולוגיות בתעשייה וליישם שיטות חדשניות לניהול ולבקרה על תהליכי עבודה. בהתמחות מתמקדים בשיטות לקידום יעילות במערכות מפעלים תוך עיסוק גם בנושאים כגון שרשראות אספקה, ניהול תפעול והנדסת שירות ואנוש. הלימודים נפרשים על פני ארבע שנים. לאחר סיום הלימודים, שכר מהנדס תעשייה וניהול הוא לעיתים בין הגבוהים מבין העוסקים במקצוע הייצור, לעומת חסרי תואר מהנדס.


ניתן לרכוש את הידע הרלוונטי לתפקיד גם במסגרת לימודי ניהול תעשייתי, בדומה ללימודי ההנדסה גם במסלולים אלה מציעים לרוב מגמות התמחות בתחום שדרכן ניתן להתמקד ולהעמיק בו. הסטודנטים מקבלים הכשרה לתפקידים ניהוליים בארגונים יצרניים ולומדים על תהליכי ייעול תהליכים, שיפור שיטות העבודה ואוטומציה תעשייתית. אורך לימודים אלה הוא כשלוש שנים, ניתן למצוא גם מסלולים ללימודי ערב המותאמים לאנשים עובדים.


אפשרות נוספת היא לימודי הנדסאים, כאשר ניתן לראות בתעשייה דרישה גם לבוגרי לימודי ההנדסאי לצד הדרישה למהנדסים. המסלול המתאים למעוניינים בתפקידים אלה הוא הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור, מסלולים אלה מוכרים על ידי מה"ט ואורכם נע בין שנתיים לשלוש שנים. הסטודנטים לומדים על שיטות לשיפור ביצועים תעשייתיים, בניית תכניות עבודה, אבטחת איכות וביקורת כלכלית ותפעולית.


קיימים גם לימודי תעודה בתחום, קורסים אלה מיועדים בדרך כלל למי שמגיעים עם ניסיון קודם בתחום התפעול והלוגיסטיקה, בדגש על מועמדים לתפקידי מנהלי מחלקות תפעוליות. קורס נוסף שבו ניתן לרכוש ידע זה הוא קורס תפ"י, שבו עוסקים גם בתחום הפיקוח והתכנון בתחום התפעול. אורך הכשרות מקצועיות אלה הוא לרוב כמה חודשים והן מתקיימות בדרך כלל בשעות הערב.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
קורס תפ"י - כדאי?
קורס ניהול התפעול (תפ"י)
מה העלות של קורס ניהול תפעול וייצור?
קורס תפ"י, איפה כדאי ללמוד ומה העליות?
קורס ניהול תפעול וייצור - איפה מתקיים?
קורס ניהול, תפעול וייצור (תפ"י) בטכנולוגית רופין
קורס ייצור יין איכותי