רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר הנדסת אנרגיה

רוצה לדעת על שכר מהנדס אנרגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מהנדס אנרגיה וגז טבעי

 

תחום האנרגיה המתחדשת הוא בין מנועי הצמיחה המשמעותיים בשוק הישראלי ובעשור האחרון הענף חווה פריחה גדולה במיוחד. צמיחה זו מביאה גם לעלייה בביקוש למהנדסים ולאנשי מקצוע טכניים לתעשיית הגז הטבעי.


מהנדסי אנרגיה הפכו למשאב מבוקש בתעשייה, הן במפעלים ובמתקני הקידוח והפקת הגז, והן בחברות בתחום ההולכה וההספק ובארגונים בתחום האנרגיה הירוקה והפתרונות הסביבתיים. שכר העובדים בענף הוא גבוה למדי, בעיקר הודות לצורך הרב בעובדים ובמחסור שקיים היום בתעשייה. ההערכות הן כי ענף זה רק ימשיך לגדול ולהתפתח, וכך מוצעות הזדמנויות רבות לאנשי מקצוע טכניים והנדסיים, ואפשרויות להגיע למשכורות גבוהות למדי, תוך עיסוק בתפקידים שיש בהם שליחות לאומית והשתתפות בפרויקט תעשייתי מהגדולים במדינה.

 

על המקצוע ותפקידים אפשריים


הנדסת אנרגיה מתמקדת הן בתחום הגז הטבעי והפקתו, והן בפיתוח של פתרונות אנרגטיים חדשניים וירוקים יותר. בתחום זה מספר תפקידים ותחומי אחריות:


מהנדסים: אחראיים על תכנון של הפרויקטים ועל פיקוח ובקרה על הנעשה בשטח בעבודות הולכת גז והובלתו. עוסקים גם בייעוץ ופיתוח פתרונות לוגיסטיים עבור הפרויקטים, מפקחים על הוצאות כלכליות בפרויקטים ועוד.


הנדסאים: ידועים גם בשם הנדסאי גז טבעי. הם משתלבים במתקנים להפקת גז ובאתרים להובלה ושינועו ללקוחות, פועלים תחת המהנדסים ועוסקים הן בעבודה בשטח והן בתכנון.


טכנאים: עובדים בשטח באתרים ובמפעלים, עוסקים בהתקנת תשתיות הולכה, תחזורת המערכות וכן בתחזוקה ותיקון תקלות.
יועצים: תפקידים אלה מיועדים בדרך כלל למהנדסים וותיקים ומנוסים, היועצים מספקים שירותי ייעוץ לחברות בתחום החשמל והתשתיות, הן בשלבים שלפני תחילת הפרויקטים והן במהלך העבודות השוטפות.

 

רמות שכר


מהנדסים בענף זה מתחילים בדרך כלל ממשכורות של 15,000 - 16,000 שקלים לחודש. לאחר מספר שנים הם יכולים לקדם את הקריירה ולהשתלב בתפקידים בכירים יותר, כגון מהנדסים ראשיים, יועצים בפרויקטים או מפקחים על אתרים ומתקנים, בתפקידים אלה התגמול גבוה יותר ויכול במקרים מסוימים להגיע אף ל - 30,000 - 35,000 שקלים לחודש.


בתחום האנרגיה קיימים תפקידים נוספים שמתאימים גם הם למתחילים, אלה מאיישים לרוב את המטלות הזוטרות יותר באתרים ובמתקנים, כגון תחזוקה, התקנה וטכנאות. כך למשל שכר הנדסאים בענף זה יכול לנוע בין 10,000 - 15,000 שקלים בממוצע. עובדים אלה פועלים לרוב לצידם של המהנדסים ומבצעים מטלות שונות בפיקוח שלהם. כמו כן קיימים טכנאים העוסקים בפעולות בשטח, המשתכרים לרוב בתחילת דרכם בין 9,000 - 10,000 שקלים בממוצע.


ההתפתחות המהירה בתעשייה זו בארץ וכן המחסור המשמעותי בעובדים מביאים כולם לעליית רמות המשכורות של העובדים בתפקידים השונים. בחברות ובמפעלים שואפים למשוך עובדים חדשים ואיכותיים להשתלבות בפרויקטים וכך מציעים להם רמות תגמול גבוהות. לצד השכר החודשי, אנשי המקצוע יכולים להיות זכאים להטבות נוספות, כגון רכב על חשבון החברה, בונוסים על הצלחות בפרויקטים ועוד.

 

טבלת שכר


לתשומת לבך - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס אנרגיה
15,000 - 20,000 שקלים לחודש

30,000 - 40,000 שקלים לחודש

מהנדס אנרגיה ירוקה
12,000 - 14,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש
הנדסאי אנרגיה וגז טבעי
10,000 - 15,000 שקלים לחודש 14,000 - 16,000 שקלים לחודש
ממונה אנרגיה
9,000 - 15,000 שקלים לחודש 16,000 - 20,000 שקלים לחודש
טכנאי אנרגיה
9,000 - 10,000 שקלים לחודש

10,000 - 11,000 שקלים לחודש

 

 

ביקוש בשוק


על פי נתונים של משרד התשתיות, קיים היום מחסור משמעותי במהנדסי אנרגיה. כיום תחום הגז טבעי והאנרגיה המתחדשת מהווים מנועי צמיחה גדולים בכלכלה הישראלית, מדי שנה מושקעים סכומים אדירים בקידוחים ובתהליכי ההפקה של הגז הטבעי והציפייה היא כי רווחים אלה רק יעלו בעתיד הקרוב. ענפים אלה מתפתחים בקצב גבוה ונדרשים עובדים רבים לאייש תפקידי תכנון, ניהול, פיקוח ותחזוקה בפרויקטים החדשים.

 

גם המעבר של מפעלים וחברות לשימוש בגז טבעי במקום מקורות מזהמים מיושנים יותר מביא לעלייה בצורך באותם מומחים.
עד היום, פרויקטים רבים הסתמכו בעיקר על מומחים מחו"ל. עם זאת, כיום השאיפה היא לעבור להסתמכות בעיקר על מומחים ישראליים, הן מהנדסים והן אנשי תחזוקה ובעלי תפקידים טכניים בשטח, כדי לפתח את הענף בזירה המקומית. מהלכים אלה צפויים להביא לביקוש מוגבר לכוח אדם איכותי למגוון התפקידים.


ענף נוסף שבו עולה הדרישה לעובדים היא אנרגיה ירוקה. זהו ענף המשיק לתחום הנדסת החשמל ובו מתמקדים במקורות אספקת כוח חלופיים שאינם מזהמים את הסביבה, והם חסכוניים מבחינה כלכלית. היום חברות רבות וכן סטארט אפים ומיזמים פועלים לקדם את העשייה בענף זה, בשורותיהם עולה הדרישה למהנדסים שיכולים לסייע בתכנון אותם פתרונות וגם בהוצאתם לפועל.

דרושים


גיוס והכשרה של עובדים חדשים הם בין האתגרים המשמעותיים של תעשיית הגז הטבעי והאנרגיה הישראלית. כאמור, עד היום הסתכמו בענף זה בעיקר על מומחים מחו"ל וכעת המגמה היא להכשיר מומחים ישראלים שיכולים להוביל את העבודות ולפתח אותן. המדינה תומכת בחברות השונות ומציעה במקרים מסוימים גם מענקים לעידוד בחירה בהכשרות ולימודים בענף.


ההערכות הן כי כמות מקומות העבודה החדשים צפויה להמשיך לעלות. בין המשרות הנחוצות כיום נכללים מהנדסים, מפקחים, יועצים וכן תפקידים זוטרים יותר שאחראיים על העבודות בשטח כגון מתקיני גז, מפעילי מערכות וטכנאים.


בין החברות הגדולות שבהן יכולים הבוגרים להשתלב נכללות חברת החשמל, חברת נתיבי הגז לישראל, תחנות כוח, באסדות, ארגונים בתחום החשמל הסולארי, וכן בארגונים בתחום הפלסטיק והריתוך שפועלים לייצור הצינורות להולכת הגז עבור המפעלים. ניתן להשתלב גם בסטארט אפים טכנולוגיים שבהם מפתחים פתרונות חדשניים ומתקדמים בענף.


במשרות השונות העדיפות היא לבעלי ניסיון אולם ניתן למצוא תפקידים שונים שיכולים להתאים גם למתחילים או לבוגרים בעלי השכלה מתאימה. בעלי הסמכות ממונה אנרגיה יכולים לקבל יתרון במקרים מסוימים.


מרבית העבודה נעשית בצוותים שבהם פועלים גם אנשי מקצוע נוספים בענפים משיקים. במקרים מסוימים התפקידים משלבים עבודה בשטח עם עבודה במשרד, ובמקרים אחרים מדובר בעבודה משרדית, בעיקר בתפקידים תכנוניים ובחברות הזנק.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


השכלת העוסקים בתחום זה משתנה, חלק מן העובדים הם אקדמאים ואחרים בוגרי הסמכות מקצועיות (כגון טכנאי או הנדסאי).
לימודי הנדסת אנרגיה מתקיימים במספר מסלולים. ניתן ללמוד לתואר ראשון בהנדסת גז ונפט, במסלולים אלה נרכשים הידע והכלים ההנדסיים, הטכנולוגיים והמדעיים הנחוצים לעובדים בתעשיית הגז הטבעי, כגון בשדות הגז, בבארות הקידוח, בתחנות הכוח ובמתקנים להולכה ולאספקה. אורך לימודים אלה הוא ארבע שנים והם מתקיימים במסלולים שמשולבים בהם פרויקטים יישומיים וסיורים בתעשייה.


לחלופין, לימודים בתחום זה מתקיימים כהתמחות או מסלול בתארים במקצועות הנדסיים אחרים, כגון הנדסת כימיה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מכונות או הנדסת מערכות. בכל אחד ממסלולים אלה הדגש הוא אחר, כך למשל בתחום החשמל מתמקדים במקורות כוח חלופיים וירוקים (כגון פתרונות סולאריים, הנעת רוח, דלקים ממקורות צמחיים ועוד), בענף המכונות הדגש הוא על מערכות הספק תעשייתיות ועוד.


לתפקידים הטכניים במקצוע, ניתן ללמוד בקורסים להכשרת טכנאים. המעוניינים במסלול המשלב בין עשייה בשטח ועבודה הנדסית יכולים לבחור גם בלימודי הנדסאים בענף, שאורכם בין שנתיים לשלוש שנים.


בוגרים המעוניינים לפתח הלאה את הידע שברשותם יכולים להמשיך לתואר שני. מסלולים אלה מוצעים באוניברסיטאות ומכללות, בחלקם מתמקדים בתחום הנדסת המערכות וההספק החשמלי, תוך שילוב בין ענפי המכניקה והחשמל, במסלולים אחרים משלבים היבטים גם מתחום הבניין, התשתיות והכימיה והשקתם לעולם האנרגטי ולהפקת פתרונות מתחדשים. ניתן למצוא מסלולים מחקריים (עם כתיבת תזה) שלאחריהם ניתן לפנות גם למחקר אקדמי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות גז טבעי
לימודי הנדסאי גז טבעי - איפה מתקיים?
איפה אפשר ללמוד הנדסאי גז טבעי?
לימודי הנדסאי מכונות וגז טבעי
שעות לימוד הנדסאי גז טבעי - האם יש לימודי ערב?
קבלה להנדסאי אנרגיה וגז טבעי
הנדסאי מכשור רפואי/הנדסאי גז טבעי