רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר טכנאי מכשור רפואי

רוצה לדעת על שכר טכנאי מכשור רפואי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות טכנאי והנדסאי מכשור רפואי


טכנאי והנדסאי מכשור רפואי מהווים חוליה חשובה בתפקוד מערכת הבריאות. מדובר באנשי מקצוע טכניים שאחראיים על תחזוקה שוטפת של הציוד והמכשירים בבתי החולים, קופות החולים והמרכזים הרפואיים, מכשור שחלקו תורם להצלת חיי אדם כגון מכשירי MRI, רנטגן, ציוד לחדרי ניתוח ועוד.


רמות השכר של עובדים אלה, בדומה לעובדים במקצועות טכניים מקבילים, מתקרב לממוצע במשק בשנים הראשונות. לאחר מספר שנים נוספות בתפקיד וצבירת וותק מקצועי, העובדים יכולים להעלות את המשכורת ולהגיע לרמות גבוהות למדי. היות ואנשי מקצוע אלה יכולים לפעול במגוון של מסגרות, החל מבתי חולים ועד לסטארט אפים טכנולוגיים בהייטק, גם התגמול נע בקשת רחבה למדי ותלוי בקריטריונים שונים.

 

על המקצוע ותפקידים


במקצוע זה מתמקדים בטכנולוגיות ומכשירים בעולם הרפואי, שבהם משתמשים באופן שוטף במערכת הבריאות לצורך טיפול ואבחנה. הענף מחבר בין אלקטרוניקה ורפואה וכן נוגע גם לענף המכונות. אנשי המקצוע אחראיים על תפעול של הציוד, כיול ושמירה על איכותו וכן על ביצוע תיקונים ותחזוקה במערכות המכניות. כך הם מהווים חוליה חשובה בשרשרת אנשי המקצוע במערכת הבריאות, לצידם של הרופאים, האחים והאחיות, וכן אנשי הפיתוח והמחקר בחברות הטכנולוגיה הרפואית. חלק מאותו ציוד שעמו הם עובדים אחראי להצלת חיים של ממש ולתהליכים הרי גורל במערכת הבריאות.

 

במקצוע כמה תפקידים, המרכזיים שבהם הם:


הנדסאי: הנדסאי מכשור רפואי הם בעלי תעודת "טכנולוג רפואי" והסמכה של מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע). הם עוסקים בתפעול של המכשירים, בפיתוח מכשירים חדשים בחברות הטכנולוגיה ובטיפול בתקלות שונות במערכות. הם משתלבים במסגרות כגון בתי חולים, מכוני הדמיה, קליניקות פרטיות ומכונים רפואיים שונים. באפשרותם להשתלב גם בחברות הייטק וסטארט אפים בתחום הרפואי כחלק מן הפרויקטים לפיתוח מכשירים חדשים לפי צורכי המשק.


טכנאי: אנשי מקצוע אלה עוסקים בעיקר בתחזוקה של המכשירים השונים. ההבדל המרכזי בין הכשרות הטכנאים למסלולי ההנדסאים היא העובדה כי לימודי ההנדסאי מתקיימים בפיקוח מה"ט ובהם מקבלים דיפלומה והסמכה מטעם גורם ממשלתי, ואילו הקורסים להכשרת טכנאי מכשור רפואי מתקיימים בחסות פרטית ובהם לא ניתנת דיפלומה ממשלתית. משמעות הדבר היא כי הבוגרים במסלולי התעודה יכולים להשתלב במגזר הפרטי בלבד מבחינה תעסוקתית.


רמות שכר


המשכורות בתחום זה משתנות בהתאם לתפקיד ולסוג ההתמחות. בשנים הראשונות למקצוע, כאשר ברשות העובדים ניסיון מועט בשטח, משתכרים בדרך כלל בין 7,000 - 10,000 שקלים בחודש בממוצע. לאחר מספר שנות וותק והתמקצעות בשטח, רמות התגמול עולות והעובדים יכולים להגיע גם לטווח שבין 11,000 - 15,000 שקלים לחודש.


ישנם מרכיבים שונים שיכולים להשפיע על גובה התגמול לעובדים. בין היתר להשכלת אנשי המקצוע יש השפעה, כאשר בעלי דיפלומת הנדסאים או אקדמאים יכולים להגיע למשכורות גבוהות יותר משל בעלי תעודות מקצוע בלבד. בהתאם להסכמים שונים עם משרד הבריאות, אקדמאים יכולים במקרים מסוימים לקבל תוספות על שכרם.


דרך נוספת להעלאת התגמול היא צבירת וותק מקצועי במקום העבודה. כמו כן, אנשי המקצוע משתכרים רמות שונות באזורים שונים בארץ, או בסוגים שונים של מפעלים וארגונים.


אופי התפקיד כולל לרוב עבודה בשעות קבוצות בחברות הטכנולוגיה או במפעלים, כאשר היא משלבת עשייה בשטח ומול אנשים.
רמות התגמול הגבוהות יותר הן בסקטור הפרטי. עובדים בחברות פרטיות פועלים בדרך כלל בשורות חברות טכנולוגיה, סטארט אפים או מפעלים פרטיים. בסקטור הציבורי נכללים בתי חולים, קופות החולים, גופי מחקר ממשלתיים ועוד.


אחד האפיקים בהם המשכורות גבוהות במיוחד הוא בהייטק, בדרך כלל בתעשייה זו התשלום הוא לפי פרויקטים ולא שעתי. העובדים פועלים בדרך כלל בצוותים הכוללים גם בעלי תפקידים אחרים הנכללים בפרויקט, הן בתחום הטכנולוגי והן בתחום העסקי והשיווקי.


טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
טכנאי מכשור רפואי 7,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש
טכנולוג רפואי
8,000 - 9,000 שקלים לחודש 10,000 - 15,000 שקלים לחודש
הנדסאי מכשור רפואי
8,000 - 9,000 שקלים לחודש 9,000 - 15,000 שקלים לחודש
טכנאי בקרה ומכשור
7,000 - 8,000 שקלים לחודש 8,000 - 10,000 שקלים לחודש
טכנאי רנטגן
7,000 - 8,000 שקלים לחודש 11,000 - 14,000 שקלים לחודש
מכירות מכשור רפואי
8,000 - 12,000 12,000 - 15,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

ביקוש בשוק


באופן כללי קיים מחסור בשנים האחרונות בכוח עבודה איכותי במקצועות הטכנולוגיים. גם בתחום המכשור הרפואי, ישנה דרישה רבה לאנשי מקצוע שיכולים להשתלב במפעלים, ארגונים רפואיים וכן במערכת הבריאות הציבורית. גם משבר הקורונה תרם לצורך באותם אנשי מקצוע, הודות לצורך במומחים שיתחזקו ויטפלו בציוד הרפואי בבתי החולים וקופות החולים בתקופה מאתגרת ועמוסה במיוחד.


העובדים דרושים במגוון של מסגרות, בפרישה ארצית. בין היתר שירותיהם נדרשים בבתי חולים, במרכזים רפואיים, מכוני דימות חברות ציוד רפואי, מרפאות פרטיות, מרכזי מחקר במוסדות אקדמיים ועוד. גם בחברות סטארט אפ טכנולוגיות נדרשים שירותיהם של אנשי מקצוע אלה, והם יכולים לקחת חלק בתהליכי הפיתוח והמחקר. בחברות הטכנולוגיה ובמוסדות הבריאות, הם אחראיים בדרך כלל על בדיקת תקינות הציוד ועל תחזוקתו השוטפת, במסגרת תפקידי טכנולוג רפואי.


הדרישות מן העובדים בחברות משתנות, אולם בדרך כלל יש צורך בהסמכה הנדרשת (דיפלומת הנדסאי או טכנאי), ידע וניסיון בתחום המכונות והאלקטרוניקה, ידע בתחום המחשוב, ניסיון בתחום בקרת והבטחת האיכות, ולעיתים גם ניסיון פרקטי בתחום הרפואי המסוים שבו עוסקת החברה (דימות, MRI, המטולוגיה ועוד). במשרות רבות יש צורך בניסיון קודם בשוק העבודה אולם קיימות גם לא מעט משרות המתאימות לבוגרים טריים המתחילים את דרכם המקצועית.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום?


אחד האפיקים המרכזיים להכשרה בתחום זה הוא מסלולי הנדסאי. מדובר בלימודים טכנולוגיים המוכרים על ידי המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים (מה"ט), שבהם רוכשים את הידע העיוני, הטכני והמעשי הנחוץ לתפקידי הנדסאים בתעשייה. הסטודנטים מעמיקים בתהליכי הטיפול והתחזוקה של המכשור הייעודי במערכת הבריאות תוך היכרות גם עם מושגים מרכזיים מתחומי הרפואה, המדע והטכנולוגיה.


אורך הכשרות ההנדסאים הוא כשלוש שנים במסלול ערב. השנה השלישית לתכנית מהווה התנסות מעשית שנערכת בבתי חולים. הסטודנטים גם לוקחים חלק בתרגילים פרקטיים שונים במהלך ההכשרה עצמה.


כדי להתקבל ללימודים אלה יש צורך בבגרות מלאה או חלקית או במעבר של מכינה טכנולוגית. בסיומה של התכנית מקבלים שתי דיפלומות, האחת דיפלומת ההנדסאי המוענקת על ידי מה"ט והאחרת דיפלומת "טכנולוג רפואי" הניתנת על ידי המוסדות.
בתחום זה נערכות גם הכשרות לתעודה, לתפקידי טכנאים. אלה בדרך כלל מיועדים לבוגרי 12 שנות לימוד, אשר עוברים מבחני מיון וראיונות במוסדות. אורכן של ההכשרות נע בין כחצי שנה לעשרה חודשים.


הסטודנטים לומדים כלים טכניים בתחומים כגון מכניקה, רנטגן ודימות, חומרה ומחשוב. הם לומדים בין היתר על תהליכי האיתור והאבחון של תקלות במכשירים שונים המשמשים את הצוותים הרפואיים ועל התיקון של אותן תקלות. בין היתר מתמקדים במכשירים כגון מכשור הדמיה, אולטרה סאונד, מכונות הנשמה, מוניטורים, דיאליזה ועוד. במקביל מתוודעים לסוגיות מדעיות באנטומיה ופיזיולוגיה ובהיבטים בתחום האלקטרוניקה החיוניים לאנשי המקצוע.


חלק מהקורסים כוללים התנסויות מעשיות בבתי חולים ומרכזים רפואיים, כדי לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון בשטח. לבוגרי הקורסים לתעודה ניתנת דיפלומת טכנאים מטעם מוסדות הלימוד, לעיתים ניתנות דיפלומות נוספות מטעם ארגונים שונים, כגון ארגוני איכות ועוד.

 

קיימות הכשרות מקצועיות נוספות לתעודה בענף זה, כגון קורסים בתחום הדימות וטכנאות הרנטגן, קורסים בתחום הבקרה המכשירית ועוד. ניתן להתמחות גם בענפי טכנאות נוספים ולהרחיב כך את תחומי ההתמקצעות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
משכורת של הנדסאי מכשור רפואי
מה גובה השכר של הנדסאי מכשור רפואי?
האם יש ביקוש להנדסאי מכשור רפואי?
מה ההבדל בין הנדסאי מכשור רפואי לטכנאי רנטגן?
הנדסאי מכשור רפואי - שכר התחלתי ואפשרויות תעסוקה
ביקוש למקצוע הנדסאי מכשור רפואי
לימודי טכנאי מכשור רפואי