רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר ממונה בטיחות

רוצה לדעת על שכר ממונה בטיחות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר ממונה בטיחות - בעבודה, בבניין ובתחבורה

 

ממוני הבטיחות הם אנשי מקצוע המוסמכים על פי חוק לשמירה על נהלי הגיהות התעסוקתית בתעשייה. הם פועלים במסגרות שונות כגון במפעלים, בחברות תעשייה ומסחר, בחברות רכב ובאתרי בנייה ואחראיים על מניעה של ליקויים, פיקוח על הפעילות השוטפת והדרכה של הצוותים להתמודדות עם מצבי חירום.


מכיוון שעובדים אלה נדרשים על פי חוק במפעלים וארגונים, הביקוש להם גבוה למדי, והדבר בא לידי ביטוי גם ברמות השכר של אותם עובדים. עובדים בתחילת הדרך משתכרים טווח הקרוב לממוצע במשק, ולאחר מספר שנים ניתן להעלות את המשכורות ולהגיע לרמות גבוהות למדי.

 

על המקצוע ותפקידים


ממוני בטיחות עוסקים בפיקוח ואכיפה על חוקים והוראות בתחום הגיהות בארגונים ומפעלים. הם מכינים תכניות לשמירה על שלום העובדים והציוד ולהתמודדות עם מצבי חירום שונים. הם עוסקים גם בניהול של סקרי סיכונים שנועדו לאיתור של כשלים וליקויים שונים במרחב העבודה, לצורך איתור המפגעים, מניעתם והתמודדות עמם.


בין תחומי אחריותם הם גם מנהלים את תיק הבטיחות של המפעל או החברה, זהו תיק מקצועי שבו מרוכזים פרטי הארגון, רשימות צוותי החירום הנדרשים בו, פירוט גורמי סיכון אפשריים, סוגיות במניעת ליקויי אש ונהלים נוספים לשעת חירום. הם מעדכנים את התיקים אחת לשנה לפחות או בהתאם למתרחש בשטח.


כדי לבצע את תפקידם עליהם להכיר את החוקים וההנחיות הרלוונטיים בתחום, להתמצא במערכות השונות של המפעל ולדעת לנהל בהצלחה צוותי עובדים ומפקחים ליישום בפועל של מסקנותיהם.


כיום יש צורך בהסמכה מוכרת מטעם משרד העבודה כדי לעסוק בתפקידים אלה. את ההסמכה ניתן לקבל לאחר השלמת קורסים ייעודיים ומעבר מבחנים ממשלתיים. במשרד מגדירים את הניסיון והרקע של העובדים ואת תחומי הסמכות המקצועית שלהם. המשרד גם אחראי על הפיקוח על התנהלות העובדים בשטח ובמקרים מסוימים גם שותף בקביעת היקפי המשרות של העובדים.
קיימים מספר תחומים מרכזיים שבהם נדרשים עובדים אלה:


בתעשייה ומפעלים: העובדים אחראיים על הקפדה ופיקוח על הנהלים במפעל, מוודאים שהעבודה השוטפת נעשית על פי ההנחיות המתבקשות ודואגים לגיהות תעסוקתית כללית במפעל. במסגרת תפקידם הם נדרשים למנוע תקלות וכשלים בסביבת העבודה כגון תקינות ציוד ומכונות, חומרים מסוכנים, רעש ברמות בלתי סבירות ועוד.


בתחום הבנייה: ממונים בענף זה מתמקדים בעיקר במניעה של ליקויי בנייה ומפגעים שונים באתרי הבנייה. בשנת 2019 נוסד תפקיד חדש בתחום זה - עוזר בטיחות. עוזרים אלה פועלים לצדם של מנהלי העבודה בבנייה ומסייעים באיתור של מפגעים וכשלים.


במערכת החינוך: עובדים אלה אחראיים על איתור מפגעים וסכנות במבני בתי הספר ובחצרות ומניעה של דלקות בהתאם לתקנות. התפקיד מיועד בדרך כלל למהנדסים והנדסאים בתחום הבנייה.


בתחום התעבורה: בענף התחבורה אחראיים העובדים על פיקוח על מערכי הרכב בחברה, על תקינות הרכבים ועל ההתנהגות השוטפת של הנהגים. משמשים חלק במאבק בתאונות דרכים.

 

רמות שכר


המשכורות הממוצעות לעובדים בתפקיד זה נעות בין 13,000 - 15,000 שקלים לחודש. עובדים בתחילת הדרך מגיעים לרוב לטווח שבין 10,000 - 12,000 שקלים לחודש ולאחר מספר שנות ניסיון, עובדים ותיקים יותר משתכרים בדרך כלל בין 13,000 - 15,000 שקלים לחודש ובענפים מסוימים יכולים להגיע גם לתגמות גבוה יותר.


קיימים מספר היבטים שיכולים להשפיע על השתכרות העובדים בתפקידים אלה, בין היתר היקף המשרה. היקפי המשרות נקבעים לרוב על ידי מפקחים מטעם מינהל הבטיחות של משרד העבודה. את ההיקף קובעים לפי גודל המפעל ורמות הסיכון שבו, כאשר במפעלים גדולים שבהם רמות הסיכון גבוהות תחומי הסמכות של הממונים גדולה יותר.


קריטריונים נוספים שעשויים להשפיע כוללים שנות הוותק של העובדים, השכלתם הקודמת, מיקום בארץ ועוד.


בשנים האחרונות התקיימו רפורמות בכל הנוגע לתגמול לעובדים אלה, בעיקר בתחום הבנייה. כך למשל בשנת 2017 הוחלט במשרד העבודה על העלאת משכורות ממוני בטיחות בתחום הבנייה, מתוך שאיפה להגדיל את כמות העובדים בשטח בעקבות מחסור משמעותי באותם ממונים, התגמול באותה עת עלה בכ - 3,000 שקלים.

 

טבלת שכר


לתשומת ליבך - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
ממונה בטיחות
10,000 - 13,000 שקלים לחודש 13,000 - 15,000 שקלים לחודש
ממונה בטיחות אש
7,000 - 10,000 שקלים לחודש לא צוין
ממונה בטיחות בתעבורה
12,000 - 13,000 שקלים לחודש 14,000 - 18,000 שקלים לחודש
עוזר בטיחות בבניה
8,000 - 10,000 שקלים לחודש 12,000 - 17,000 שקלים לחודש

 

ביקוש בשוק


הביקוש לאנשי המקצוע בתפקידים אלה גבוה למדיי והם נדרשים במגוון מסגרות בתעשייה. בשוק של היום הביקוש גובר על ההיצע ובמפעלים רבים ניתן למצוא משרות חדשות.


בעקבות רפורמות בתחום הבטיחות בתעשייה, על המפעלים להעסיק על פי חוק אנשי מקצוע בתפקיד וכך הביקוש אליו עולה. במסגרת החוק, מפעלים וארגונים שבהם עובדים מעל 50 אנשים מחויבים במינוי של ממונה לפי הנחיות משרד העבודה. מצב זה יצר מצב שבו הביקוש גדול מההיצע שכן בארגונים רבים יש צורך בממונה ולעיתים אף מספר ממונים, לפי גודל החברה.


גם בתחום הבנייה והתשתיות יש צורך הולך וגובר בממונים ומפקחים, כחלק מן הגמה הלאומית למיגור לקויות הבנייה ולשמירה על איכות באתרים. לאחרונה מקשיחים את הפיקוח באתרים ומגבירים את ההקפדה על הכשרתם של אנשי המקצוע.

מה ללמוד כדי לעבוד בתחום?


כדי לעסוק בתפקידים אלה יש צורך לעבור קורסים מוכרים על ידי משרד העבודה, המשמש היום הגורם האחראי על הסמכת אנשי המקצוע. ניתן למצוא הכשרות לממונים למפעלים, ממוני בטיחות אש, ממונים לתעבורה ולמקצועות נוספים. ההכשרות נערכות במכללות ומרכזי הכשרה המוכרים ומוסמכים לכך על ידי משרד העבודה.


במהלך הקורס, המשתתפים מכירים גורמי סיכון אפשריים במפעלים וחברות וכן את אמצעי המיגון והגיהות הנדרשים באותן מסגרות. הם לומדים כיצד להעריך צורכים של מפעלים ולתכנן בהתאם תכניות לשמירה על הגיהות ולמניעת ליקויים ותקלות. כך נסקרים תקנים ונהלים עדכניים המחייבים את התעשייה ואת העובדים. נוסף על כך, הם לומדים כיצד לבנות הדרכות עבור צוותי עובדים וכיצד להכווין את הצוות להתנהלות נכונה ואחראית יותר בסביבת המפעל. נלמדים גם כלים ליישום בשעת חירום במצבים שונים העשויים לעלות בשטח.


אורכם של הקורסים מספר חודשים ולרוב הם נערכים בשעות הערב או אחר הצהריים כדי להתאים ללוח הזמנים של אנשים עובדים. הם כוללים מפגשים עיוניים וכן תרגילים פרקטיים שבהם מתנסים בהכנת התכניות עבור מפעלים וארגונים תוך יישום של החומר הנלמד.


הקורסים מיועדים בדרך כלל למהנדסים, הנדסאים וטכנאים שברשותם תואר אקדמי מוכר או דיפלומה של מה"ט וכן ניסיון של לפחות שלוש שנים בעבודה לאחר סיום לימודיהם בתפקידים רלוונטיים.


בוגרי הכשרות אלה המשתלבים בהצלחה במקצוע יכולים להמשיך להרחיב את תחומי העיסוק דרך לימודים בקורסים רלוונטיים נוספים לתעודה. כך למשל ניתן ללמוד בהסמכות למנהלי עבודה, קורסים בעבודה בגובה, קורסים בתחום החומרים המסוכנים והסמכות נוספות שבהן מכירים מערכות תעשייתיות או מפתחים מיומנויות ניהוליות מתאימות. נערכות גם הכשרות לתפקידים כגון מפקח בנייה. שכר מפקח בניה נחשב גם הוא לגבוה למדי, עקב המחסור במפקחים באתרים בארץ.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
מחיר קורס ממונה בטיחות בעבודה
אישור חריג ללימודי ממונה בטיחות בעבודה
תואר שני בהנדסת בטיחות או קורס ממונה בטיחות?
הצעת מחיר עבור קורס ממונה בטיחות
מכללות ללימודי ממונה בטיחות בעבודה וממונה בטיחות אש, נאמן בטיחות
ממונה בטיחות בבנייה עבור הנדסאי בניין
תנאי קבלה לקורס ממונה בטיחות