תואר שני במדעי התזונה עם תזה באוניברסיטת אריאל

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במדעי התזונה עם תזה באוניברסיטת אריאל

תואר שני במדעי התזונה M.Sc. עם תזה באוניברסיטת אריאל בשומרון

 

באוניברסיטת אריאל בשומרון מתקיימת תכנית לתואר שני מחקרי במדעי התזונה. זהו מסלול עם תזה לתואר M.Sc. שבו יכולים הסטודנטים להרחיב ולפתח את הידע שברשותם ולבנות כישורי מחקר מתקדמים.


מסלול זה מתאים לבוגרי לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון המעוניינים לפתח עצמם מבחינה מקצועית ולהפוך את המקצוע למומחיות, מתוך שאיפה להעשיר את הידע המקצוע ולהשתלב במחקרים שיכולים לשפר את איכות חיי האוכלוסיה היום וכן על חיי אוכלוסיית העתיד. לאחר סיום התואר השני, המוסמכים יכולים להשתלב במגוון של תפקידים משמעותיים בענף התזונה, כגון יועצי תזונה בכירים, תזונאים בשירות הציבורי וכן במשרות מחקר במוסדות אקדמיים ובגופי מחקר שונים.

 

תכנית הלימודים


בתכנית לתואר שני במדעי התזונה מכשירים ומסמכים אנשי מחקר ומקצוע בתחום התזונה. הסטודנטים עוסקים במגוון סוגיות רלוונטיות בעולם התזונה, כגון בריאות הציבור, אפידמיולוגיה ותזונה קלינית, תזונה גנטית, שיטוות מדידה של צריכה תזונתית והיבטים אקטואליים נוספים. סל הכלים המחקרי הנרכש במהלך התואר יכול לסייע למוסמכים לפתח את הקריירה באפיקים מחקריים וקליניים.

 

מתכונת הלימוד


זוהי תכנית מחקרית לתואר שני, אורך התכנית כשנתיים. התואר מתקיים במסלול המותאם במיוחד לאנשים עובדים, במתכונת מרוכזת.


בתכנית שמים דגש על למידה בקבוצות קטנות מתוך מטרה להעניק יחס אישי לסטודנטים ולאפשר חניכה ממוקדת. במהלך התואר הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה וכן עורכים את עבודת התזה המחקרית, תוך ליווי צמוד של הסגל במהלך המחקר, חברי הסגל מסייעים לסטודנטים בטיפוח המשך הדרך הקלינית או המדעית ובבניית כישורי המחקר.

 

נושאי הלימוד


הסטודנטים לתואר שני בוחנים מגוון סוגיות במהלך התכנית, הנה כמה מהנושאים הנלמדים:

  • שיטות מחקר בתזונה.
  • מדידת צריכה תזונתית.
  • תזונה גנטית ומולקולרית.
  • מיקרוביום בחולי ובריאות.
  • העברת אותות תוך תאית.
  • ידע מדעי בתחלואה ובבריאות.
  • ועוד.

 

סגל הוראה


במחלקה למדעי התזונה פועלים חוקרים בעלי ניסיון רב במחקר בתחום זה, ביניהם אפשר למצוא פרופסור שמחקריה עוסקים בסוכרת ובהשמנת יתר; פרופסור החוקרת היבטים ברפואה ותזונה מותאמת; פרופסור החוקרת מטבוליזם וחוסרים תזונתיים; בעלת תואר דוקטור שמחקריה עוסקים בתזונה כגורם לסיכון לתחלואה; ועוד.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה הינם:

  • תואר ראשון במדעי התזונה, בממוצע 80 ומעלה, מטעם מוסד המוכר על ידי המל"ג.
  • פטור אקדמי באנגלית.
  • בעלי תואר בתזונה מחו"ל, מחויבים ב"שווה ערך תואר ראשון" מטעם משרד החינוך, וממוצע תואר 80 ומעלה.
  • מי שסיימו תואר ראשון בשפת הוראה שאיננה עברית, נדרשים לציון 120 ומעלה במבחן יע"ל.

 

תנאים נוספים לקבלה:

  • ראיון לכל מועמד.
  • לפחות שתי המלצות מטעם סגל אקדמי או אנשי מקצוע רלוונטיים.

 

תעודה


סטודנטים העומדים בכל חובות התכנית זכאים לקבל תואר שני M.Sc. במדעי התזונה מטעם אוניברסיטת אריאל בשומרון.


יש לציין כי הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.

 

 

על מוסד הלימוד


בבית הספר למדעי הבריאות של אוניברסיטת אריאל ניתן למצוא מסלולים נוספים לתארים מתקדמים. בין היתר פועלים תואר שני בהפרעות בתקשורת, תואר שני במינהל ומדיניות במערכות בריאות ותואר שני בפיזיותרפיה. כמו כן, באוניברסיטה נערכות תכניות לתואר שני במגוון ענפים נוספים כגון מדעי החברה, הנדסה, מנהל עסקים ומדעי הרוח. במוסד הלימוד פועלים מגוון של מרכזי מחקר בתחומי המדעים, ההנדסה, הבריאות וענפים נוספים, שבהם פועלים חוקרים מנוסים ושבהם יכולים הסטודנטים לתארים מתקדמים להשתלב במהלך הכשרתם.

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת אריאל