הנדסאי בניין ותכנון מבנים אורט הרמלין נתניה

שירות אישי - צור קשר
הנדסאי בניין ותכנון מבנים אורט הרמלין נתניה

לימודי הנדסאי בניין בהתמחות תכנון מבנים אורט הרמלין נתניה

 

אחד השלבים החשובים בפרויקט בנייה הוא התכנון. כיום כדי לעסוק בתכנון מבנים יש צורך בהסמכה מתאימה, כאשר רק אנשי מקצוע שעברו את הבחינות הנדרשות ומחזיקים בתעודה הנדרשת יכולים לחתום על תכניות ולערוך תכניות בעצמם.


הנדסאים המעוניינים לעסוק בתכנון יכולים לקחת חלק בהכשרה ייעודית לכך במסגרת לימודי הנדסאי בניין במגמת תכנון מבנים. זוהי מגמה המיועדת לסטודנטים עם הישגים מתאימים המשלימים את לימודי ההנדסאי במגמת ניהול הבנייה, ובמסגרתה ממשיכים ללימוד קורסים נוספים בתחום התכנון. מי שעומדים בחובות הנדרשים בקורסים אלה ועוברים את הבחינות הממשלתיות יכולים לקבל רישום נוסף בפנקס ההנדסאים, במדור התכנון.


בוגרי מגמת תכנון יכולים לעבוד בכל התפקידים שבהם עובדים בוגרי מגמת ניהול בנייה, ונוסף על כך לעסוק בתכנון של מבנים עד לגובה 4 קומות. מדובר באפשרות להרחיב את תחומי הסמכות המקצועית ולשכלל את הקריירה בתום הבנייה. ההנדסאים משתלבים בין היתר בפיקוח על פרויקטים, בניהול פרויקטים בבנייה, בביצוע מבנים ובאפיקים מקצועיים נוספים בחברות בנייה, אצל קבלנים, ברשויות מקומיות ועוד.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים במגמה זו ללימודי הנדסאי בניין עוסקים בתהליכי התכנון של שלדי מבנים, לפי דרישות החוק והגדרות התפקיד. נלמדים היבטים החשובים לתכנון ולחתימה על קונסטרוקציות מסוגים שונים, כאשר הסטודנטים לומדים בין היתר על קונסטרוקציות בטון, פלדה, עץ ועוד. כמו כן, הם לומדים סוגיות תכנוניות וחישוביות החיוניות לאנשי המקצוע בביצוע התכניות.

 

מתכונת הלימוד


זוהי כאמור מגמה שבה יכולים לבחור בוגרי הנדסאי בניין במגמת ניהול הבנייה. אורך המגמה הוא כשנה אחת, כך שהאורך הכולל של הלימודים הוא כשלוש שנים וחצי.


במהלך התכנית נלמדים קורסים עיוניים ומעשיים ומתקיימת הכנה למבחני מה"ט. כמו כן, הסטודנטים עורכים פרויקט גמר שבו מיושם הידע המקצועי הנרכש במגמה.


חיילים משוחררים יכולים לקבל הנחות בשכר הלימוד, הדבר נעשה לפי הגדרות של האגף לחיילים משוחררים של משרד הביטחון. מומלץ לברר את הזכאות ותנאי ההטבה מול המשרד או מול מוסד הלימוד.

 

 

על מוסד הלימוד


אורט הרמלין היא מכללה טכנולוגית הממוקמת בעיר נתניה. במכללה מתקיימים לימודי הנדסאים וכן לימודי תעודה במקצועות שונים. בין תכניות ההנדסאי הנוספות שניתן לקחת בהן חלק במכללה זו אפשר למצוא חשמל, מכונות בהתמחות מכטרוניקה, תעשייה וניהול בהתמחות ייצור, תעשייה וניהול בהתמחות שיווק, תוכנה, עיצוב מדיה ועוד. הסטודנטים במגמות השונות לומדים בהתאם לתכניות מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה, הגוף האחראי על הסמכת הנדסאים כיום), ומפתחים את הכישורים הנדרשים לאנשי המקצוע בתעשייה.

 

קהל יעד ותנאי קבלה


מסלול זה מיועד לבוגרי לימודי הנדסאי בניין במגמת ניהול הבנייה, המעוניינים להרחיב את אפשרויות התעסוקה ולקבל הסמכה לעסוק גם בתכנון. הקבלה למגמה נעשית על סמך ההישגים של הסטודנטים במהלך לימודים במגמת ניהול, מומלץ לפנות אל מוסד הלימוד לקבלת הפרטים המדויקים.


תנאי קבלה ללימודי הנדסאים הם קבועים, המועמדים נדרשים לתעודת בגרות מלאה או לחלופין לבגרות חלקית שבה ציונים חיוביים במקצועות מתמטיקה, אנגלית והבעה עברית. מועמדים יכולים לנסות להתקבל גם על סמך ההישגים במכינה הטכנולוגית המתקיימת במוסד הלימוד, שבה ניתן להשלים פערים.

 

תעודה


בוגרי מגמה זו שעוברים בהצלחה את כל הבחינות הממשלתיות זכאים להירשם בפנקס ההנדסאים תחת מדור תכנון מבנים. יש לציין כי הבוגרים יכולים להירשם גם במדור ניהול הבנייה, במסגרת לימודיהם טרם הקבלה למסלול. הם זכאים גם לתעודת הנדסאים המוענקת על ידי מה"ט. כדי לקבל את דיפלומת הגמר יש לעמוד בכל חובות הלימודים לרבות הגשת פרויקט הגמר, מעבר המבחנים הפנימיים ועמידה בחובות הנוכחות. כמו כן יש לעבור מבחנים חיצוניים, עיוניים ומעשיים, שנערכים על ידי מה"ט במקצועות הלימוד השונים.