רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר רופא שיניים

רוצה לדעת על שכר רופאי שיניים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות רפואת שיניים


רפואת שיניים נכללת בין המקצועות הרפואיים המבוקשים בשוק וגם באקדמיה. שכרם של רופאי השיניים נחשב גבוה למדי מבין מקצועות הטיפול. המשכורות נעות בקשת רחבה למדי ומשתנות בהתאם לגורמים כגון סוג המומחיות של אנשי המקצוע, שנות הוותק, היקף המשרה, עבודה בסקטור הציבורי מול הפרטי ועוד. לאחר לימודים ממושכים ומאתגרים, עובדים בתחילת הדרך מגיעים למשכורות הדומות לממוצע במשק, אולם לאחר מספר שנים ניתן להעלות את המשכורת לרמות גבוהות למדי, כאשר בדרך כלל עובדים במגזר הפרטי מגיעים לשכר הגבוה ביותר בתחום.

 

מה רמות השכר הממוצעות בתחום?


רמות השכר הממוצעות במקצוע נעות בין 14,000 - 15,000 שקלים לחודש בתחילת הדרך. עובדים בעלי וותק וניסיון יכולים להעלות את המשכורות ולהגיע לטווח שבין 15,000 - 25,000 שקלים לחודש בממוצע. עובדים ותיקים המגיעים לתפקידים ניהוליים, כגון מנהלי מרפאות שיניים, יכולים להגיע למשכורות גבוה במיוחד.


בענפים מסוימים בתחום רפואת השיניים המשכורות גבוהות מאשר באחרים. כך למשל בתחום יישור השיניים (אורתודונטיה) התגמול גבוה באופן יחסי, וכך גם בתחום שיקום הלסת. גם בתחום הרפואה האסטטית הדנטלית המשכורות גבוה ביחס לענפים אחרים.


באופן כללי, עובדים במגזר הפרטי מגיעים למשכורות גבוהות משל עובדים בשוק הציבורי, בבתי החולים ובקופות החולים. התגמול משתנה גם בין רשתות קופות החולים שחלקן מציעות שכר גבוה במיוחד. בין היתר ישנן קופות שמעלות את שכר הרופאים כדי למשוך אנשי מקצוע לשורותיהן ולהתמודד עם התחרות הגבוהה בין הקופות.


אופן ההשתכרות משתנה בין המסגרות. במרפאות מסוימות מציעים שכר גלובלי ובמרפאות אחרות שכר בסיס עם תגמול באחוזים, כאשר האחוזים משתנים ממרפאה למרפאה ולפי המשא ומתן עם המעסיקים.


ישנם קריטריונים נוספים שעשויים להשפיע על רמות ההשתכרות של העובדים בענף. בין היתר ניתן לכלול את שנות הוותק במקצוע, את מקום העבודה, גודל הקליניקה או הרשת, הצטיינות בתפקיד והיבטים נוספים.


על התפקיד


רפואי השיניים עוסקים ברפואת הפה והלסת ומעניקים טיפול למגוון בעיות דנטליות. העבודה נעשית ברובה בקליניקות, בתי חולים וקופות חולים וכרוכה במגע ישיר עם המטופלים. הרופאים עובדים גם בצוותים שכוללים בעלי תפקידים נוספים כגון סייעות, שינניות ועובדים מנהלתיים.


בתחום קיימות התמחויות שונות שמכתיבות את אופי העבודה וסוגי הטיפולים המוענקים. בין ענפי המומחיות הנפוצים:


אורתודנטיה - אורתודונטיה היא התמחות שבה מתמקדים ביישור שיניים ושיקום של אי סדרים וחוסר התאמות בשיניים ובחלל הפה. הרופאים עובדים עם אוכלוסיות שונות הכוללות הן ילדים וצעירים והן מבוגרים ומתאימים להם גשרים, פלטות ועזרים דנטליים נוספים.


פריודונטיה - ידועה גם בשם רפואת חניכיים. רופאים פריודונטים עוסקים בטיפול במחלות חניכיים, מניעת מחלות אלה וטיפול בנזקים בחניכיים. במקרים שונים נערכים גם ניתוחי חניכיים להתמודדות עם נזקים בפה.


שיקום הפה - עיקר המומחיות מתמקד בהשתלות שיניים ובטיפולים להשלמה של שיניים חסרות באמצעות כתרים וגשרים. הרופאים עוסקים בשחזור שיניים למטרות תפקודיות ואסתטיות ומסייעים למטופלים לאורך התהליך. מדובר באחד הענפים המבוקשים בעולם בריאות השן.


אסתטיקה דנטלית - רופאים אלה עוסקים במגוון היבטים אסתטיים של בריאות הפה ומתמקדים בעיקר בהלבנות שיניים, תיקון פגמים בנראות השן, ציפויים שונים וכלים נוספים שנועדו לשפר את המראה הכללי של הפה וכך גם את הביטחון העצמי של המטופלים.


ילדים - התחום ידוע גם בשם פדודונטיה. העבודה עם ילדים ובני נוער מצריכה ידע ומיומנויות מיוחדים, הרופאים עורכים בדיקות תקופתיות למטופלים הצעירים וגם מבצעים טיפול מונע ומשמר. כיום טיפולים לילדים ולנוער מכוסים על ידי משרד הבריאות במסגרת סל הבריאות.


אופי העבודה משתנה בין התפקידים והמסגרות. חלק מן הרופאים עובדים במשרה מלאה במרפאה אחת ואחרים עובדים בחלקי משרות במספר מסגרות. ישנם גם אנשי מקצוע שעובדים מספר מצומצם של שעות ביום או מספר מצומצם של ימים בשבוע.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
רופא שיניים
15,000 - 25,000 שקלים לחודש 25,000 - 30,000 שקלים לחודש
אורטודנט
15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 30,000 שקלים לחודש
אסתטיקה דנטלית
14,000 - 16,000 שקלים לחודש לא צוין
סייעת שיניים
5,000 - 6,500 שקלים לחודש 7,000 - 10,000 שקלים לחודש
שכר שיננית 5,000 - 7,000 שקלים לחודש 7,000 - 10,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבך - רמות השכר משתנות מעת לעת.

 

בקופת חולים

 

 

רופאי השיניים בקופות החולים משתכרים בתחילת הדרך בין 9,000 - 15,000 שקלים בממוצע. לאחר מספר שנים באפשרותם להעלות משמעותית את שכרם ועובדים בעלי שנות וותק רבות יכולים להגיע למשכורות שבין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש. קופות החולים עצמן מתחרות ביניהן על העסקת עובדים איכותיים ולכן קיימים פערים בין המשכורות בכל אחת מהן.


אורטודנט


אורטודנטים מתחילים משתכרים בדרך כלל בין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש. אנשי מקצוע מנוסים ובעלי וותק של מספר שנים יכולים להעלות את המשכורות ולהגיע לטווח שבין 20,000 - 30,000 שקלים בממוצע. הסכומים משתנים בין היתר בהתאם להיקף המשרה, סוג הארגון המעסיק ועוד. זהו אחד מן הענפים שבהם ישנו מחסור באנשי מקצוע בארץ, מגמה זו באה לידי ביטוי גם במשכורות העובדים, כאשר מעסיקים מוכנים להציע משכורות גבוהות לעובדים מתחילים כדי לעודד אותם לבחור בענף.

 

רופא פרטי

 

במרבית המקרים, רופאי שיניים בשוק הפרטי משתכרים יותר מאשר עובדים בקופות החולים ובמגזר הציבורי. גם במקרים אלה, המשכורות משתנות בהתאם לגורמים כגון שנות הוותק, אזור בארץ שבו ממוקמת המרפאה, היקף קהל הלקוחות ועוד. עובדים מתחילים בשוק הפרטי משתכרים בין 15,000 - 25,000 שקלים לחודש ולאחר צבירת וותק מקצועי משכורותיהם עולות.
 

מה הביקוש בשוק?


כיום יש דרישה רבה למדי לרופאי שיניים בשוק. באזורים מסוימים בארץ קיימת דרישה רבה יותר לעובדים אלה, בעיקר בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. לצד זאת, גם באזור המרכז קיימת דרישה רבה לאנשי מקצוע בעקבות המספר הרב של מרפאות ומסגרות טיפוליות.


כיום אין מחסור משמעותי בעובדים בתחום זה בארץ, אולם באופן כללי קיים מחסור ברופאי שיניים מומחים, בענפים כגון אורתודונטיה, פריודונטיה, שיקום וכדומה, מרבית הרופאים היום הם רופאים כלליים, ומספר המומחים שמצטרפים למערכת מדי שנה נמוך למדי.


מספר גדול של אנשי המקצוע בתחום זה העובדים היום בשוק לא עברו את הכשרתם בארץ, אלא הם בוגרי לימודי רפואת שיניים בחו"ל. במשרד הבריאות פועלים בשנים האחרונות לעודד סטודנטים רבים יותר ללמוד ולעבוד בארץ, בעיקר בענפים שבהם נרשם מחסור, כגון רפואת ילדים.

 

מה ללמוד כדי לעבוד בתחום?


המסלול הנדרש להשתלבות במקצוע היא לימודי רפואת שיניים. הלימודים נמשכים שש שנים וחצי, בסיומם מקבלים תואר דוקטור וניתן להשתלב בשוק בתחום הרפואה הכללית. שלוש השנים הראשונות לתואר מוקדשות ללימודים טרום רפואיים (קדם קליני) ובסיומם מקבלים תואר ראשון "בוגר במדעי הרפואה". לאחר מכן ממשיכים ללימודים קליניים שכוללים גם התנסויות פרקטיות, בסיום השנים הללו מקבלים את תואר הדוקטור. לאחר מכן ניתן להמשיך להתמחות של ארבע עד חמש שנים. בהתמחות מתמחים בענפים כגון רפואת חניכיים (פריודונטיה), ילדים, כירורגיית פה ולסת, יישור שיניים (אורתודונטיה), אסתטיקה דנטלית (הלבנת שיניים וציפויים) ועוד.


באופן כללי, היות ומדובר בלימודים ארוכים באופן יחסי, גם עלותם גבוהה ביחס למקצועות אחרים. בשנים הקליניות עלות הלימודים גבוהה יותר, בין היתר בשל העובדה שתחום רפואת הפה אינו כלול בסל הבריאות.


יש לציין שבמהלך הסטאז' שאותו נדרשים הסטודנטים להשלים כדי לקבל את הרישיון, לא מקבלים שכר וזאת בניגוד לענפים אחרים (כגון רפואה או עריכת דין) שבהם ההתמחות נעשית בתשלום. בתקופת ההתמחות הסטודנטים אף נדרשים לשלם שכר לימוד. בתקופה זו הם מתנסים בעבודת הרופאים וצוברים ניסיון פרקטי במרפאות, בהתאם לדרישות משרד הבריאות. לאחר השלמת הסטאז' עליהם לגשת למבחנים ממשלתיים שנערכים על ידי משרד הבריאות, שהעוברים אותם מקבלים את ההתמחות בתחום הנבחר.


עובדים מנוסים יותר המעוניינים להמשיך להרחיב את השכלתם ואת הידע המקצועי שברשותם יכולים לפנות ללימודי המשך ייעודיים. בלימודים אלה ניתן להכיר שיטות טיפול חדשות, חומרים וציוד וכן להתנסות בעבודה עם אוכלוסיות נוספות וכך להרחיב את היצע הלקוחות בקליניקה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הסבה מרפואת שיניים לרפואה כללית
קבלה לרפואת שיניים עם מכינה ללא פסיכומטרי
הסבה לרפואת שיניים אחרי עבודה סוציאלית
הסבת מקצוע לרפואת שיניים
הסבה ללימודי רפואה באוניברסיטת בן גוריון מרפואת שיניים
רפואת שיניים בליטא או משפטים בארץ?
מהו מועד הפסיכומטרי האחרון שניתן להיבחן לקבלה לרפואת שיניים?