רוצה פרטים על לימודי סיעוד בדרום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי סיעוד בדרום

רוצה לדעת על לימודי סיעוד בדרום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סיעוד בבאר שבע ובדרום


תושבי הדרום שברצונם להשתלב במערכת הבריאות כאחים ואחיות יכולים ללמוד בתכניות השונות ללימודי סיעוד באזור. מוסדות הלימוד פועלים בערים שונות באזור כדי להתאים לצורכי הסטודנטים ולאפשר לימודים סמוך למקום מגוריהם. ניתן למצוא מסלולים בעיר באר שבע וכן בערים נוספות, כגון אשקלון.


גם ההכשרות המעשיות במהלך לימודי סיעוד מתקיימות במוסדות רפואיים באזור, כדי לאפשר לסטודנטים להכיר את המאפיינים של מערכת הבריאות האזורית וכן לפתוח דלת להשתלבות בקריירה אחרי התואר.


באזור הנגב כיום ישנו ביקוש רב לאחיות ואחים, הן בבתי החולים והן בקופות החולים ומסגרות נוספות. בוגרי הלימודים בדרום יכולים לסייע לקדם את מערכת הבריאות באזור ולספק שירות איכותי לאוכלוסיות השונות שבו.

 

מוסדות לימוד אפשריים


באזור דרום הארץ פועלים מספר מוסדות שבהם ניתן ללמוד את התחום. המעוניינים בלימודים באזור יכולים לבחור מבין אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות, וכן ללמוד בבתי הספר לסיעוד של בתי החולים והמרכזים הרפואיים הפועלים בערים השונות באזור. נוסף על התואר הראשון, ניתן למצוא מסלולי הכשרה נוספים באזור, כגון תכניות הסבת אקדמאים שמתאימות לבעלי תואר ראשון בתחום אחר, או מסלולי השלמה שמתאימים לעוסקים במקצועות הבריאות המעוניינים בתואר ראשון. בין המוסדות שבהם מתקיימים לימודים אלה באזור:


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע)


במחלקה לסיעוד של אוניברסיטת בן-גוריון ניתן למצוא מסלולים שונים, בהם תואר ראשון BN שבו משולבים לימודים קליניים בבתי חולים באזור הנגב. בלימודים שמים דגש גם על היבטים פסיכולוגיים וחברתיים של המטופלים ועוסקים בהקשרים משפחתיים וקהילתיים של חיי החולים. באוניברסיטת מתקיימת גם תכנית השלמה לתואר ראשון בסיעוד, המיועדת לאחים ואחיות בפועל שאין ברשותם תואר ראשון המעוניינים להרחיב את הסכמתם ולקדם את הקריירה תוך הרחבת הידע ועמידה בדרישות מערכת הבריאות. בוגרים המעוניינים להמשיך לקדם את העשייה המקצועית יכולים ללמוד גם לתואר שני המתקיים במחלקה. בבית הספר למקצועות הבריאות של האוניברסיטה פועלות תכניות לימודים נוספות כגון לימודי רפואת חירום ולימודי פיזיותרפיה.

 

המכללה האקדמית אשקלון


בלימודים לתואר BSN במכללה ניתן לקבל את ההכנה הנדרשת לקראת מבחני משרד הבריאות להסמכה כאחים ואחיות. במהלך הלימודים הסטודנטים לוקחים חלק בלימודים קליניים שמתקיימים גם במרכז הסימולציה של מוסד הלימוד ובמסגרות אשפוז בקהילה וכך מכירים מקרוב את הנעשה במערכת הבריאות. בסימולציות מתנסים הסטודנטים בהתמודדות עם מצבים טיפוליים שונים, בפתרון בעיות ובעבודת צוות. ההתנסות הקלינית מתחילה בשנה ב' של התואר ומשולבת לצד הלימודים העיוניים. בבית הספר למדעי הבריאות של המכללה מתקיימים מסלולי לימוד נוספים, כגון לימודי מדעי התזונה ולימודי בריאות הציבור לתואר ראשון.

 

האוניברסיטה הפתוחה (ערים שונות בדרום)


באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד בתכנית אפיק מעבר לסיעוד, בתכנית זו מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וממשיכים לתואר בסיעוד באוניברסיטת בן גוריון או באוניברסיטת חיפה. באזור הדרום פועלים מרכזי לימוד מגוונים של האוניברסיטה הפתוחה, בהם באר שבע, אשדוד, אילת, דימונה ושדרות - יש לוודא את זמינותה של התכנית במרכז הלימוד הנבחר, לא כל התכניות זמינות בכל עת בכל מרכזי הלימוד.

 

בית הספר לסיעוד במרכז הרפואי ברזילי (אשקלון)


בית הספר פועל במסגרת המרכז הרפואי ברזילי. ניתן למצוא בו מספר מסלולי לימוד בהם תכנית לתואר ראשון המשותפת עם אוניברסיטת בן גוריון שאורכו ארבע שנים ובו הלימודים הקליניים מתקיימים בבית החולים ברזילי. מסלולים נוספים הנלמדים בבית הספר כוללים מסלול הסבת אקדמאים, וכן תכנית הסבת אקדמאים המותאמת במיוחד לאימהות ולהורים שבה לומדים בשעות הבוקר תוך התאמה לימי החופשות והלימודים של הילדים. מתקיימת גם תכנית אחות מוסמכת ייעודית למגזר הבדואי שכוללת מכינה באורך חצי שנה ותכנית הכשרה של שנתיים וחצי. ניתן ללמוד גם לימודי תעודה שונים, כגון קורס אחות מעשית או קורסים להעשרה לאחיות.

 

בית החולים סורוקה - שלוחה דרומית של בית הספר לסיעוד (באר שבע)


בבית הספר לסיעוד של בית החולים קפלן, המופעל על ידי קופת חולים כללית, מפעילים גם שלוחה דרומית הממוקמת בבאר שבע ופועלת בבית החולים סורוקה בעיר. במוסד זה ניתן לקחת חלק בהסבת אקדמאים לסיעוד, במסלול זה יכולים ללמוד בעלי תואר ראשון לקראת קבלת דיפלומת אחות מוסמכת.

 

על הלימודים


במהלך הלימודים הסטודנטים מפתחים הבנה רחבה ומעמיקה על פעילות אחים ואחיות במערכת הבריאות. הם רוכשים את הידע והכלים הנדרשים לאנשי המקצוע בעבודתם בבתי החולים ובמסגרות נוספות במערכת, תוך פיתוח המיומנויות והכישורים הנדרשים למילוי התפקיד.


בתחילת התואר מתוודעים לענפי מדעים שונים כגון ביולוגיה ואנטומיה ולנושאים מעולם הרפואה. כמו כן נלמדות סוגיות ממדעי החברה כגון היבטים פסיכולוגיים וחברתיים של עבודת האחיות ושל ההתנהלות מול מטופלים מאוכלוסיות וקבוצות שונות. בהמשך נלמדים ענפי העשייה השונים כגון עבודה עם מבוגרים, נשים וילדים וכן תהליכי רפואה דחופה, כירורגיה, בריאות הנפש, תהליכי שיקום ועוד.


בלימודים נכללת גם התנסות קלינית שנערכת במוסדות במערכת הבריאות, כגון במחלקות בתי החולים. הסטודנטים משתלבים בהתנסות זו כבר בשנים הראשונות של התואר וכך מכירים מקרוב את הנעשה במחלקות, את תהליכי העבודה ואת אנשי הצוות הנוספים הפועלים בבית החולים. ההתנסויות נערכות לרוב בקרבת מוסד הלימוד וכך יכולים הסטודנטים להכיר גם את האוכלוסיות המייחדות את האזור ואת הצורכים הייחודיים שלהן מבחינה רפואית ואישית.

 

קהל יעד ותנאי קבלה


הלימודים מיועדים לתושבי הדרום המעוניינים להשתלב בקריירה משמעותית ומלאת שליחות במערכת הבריאות. הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים מלאי אמפתיה, עם יחסי אנוש מצוינים ורגישות גדולה. קיימות תכניות ייעודיות לאוכלוסיות שונות, כגון לאימהות ולהורים, או מסלולים לאוכלוסייה הבדואית.


תנאי קבלה לתואר משתנים בין המוסדות, ציון הפסיכומטרי הנדרש נע בדרך כלל בין 530 - 550 אולם יכול להיות גבוה או נמוך מטווח זה. כמו כן מושם דגש על ההישגים בבגרות במתמטיקה ובבגרות באנגלית. מרכיב חשוב בתהליך הקבלה הוא מעבר ראיונות אישיים ומבחני מיון. בראיונות נבדקות היכולות של המועמדים והתאמתם למסלול הלימודים ולמקצוע.

 

תעודה


לאחר סיום הלימודים ועם עמידה בכל החובות האקדמיים הסטודנטים מקבלים תואר ראשון BN או BSN מטעם המוסד המלמד. כדי לעבוד בפועל במקצוע יש צורך בתעודת אחות מוסמכת (RN). כדי לקבל את התעודה, עליהם לעבור מבחנים ממשלתיים שנערכים על ידי משרד הבריאות. מי שעוברים בחינות אלה מקבלים את התעודה מטעם משרד הבריאות ויכולים להשתלב במקצוע.

 

אפשרויות תעסוקה באזור

 

בדרום הארץ פועלים מספר בתי חולים, בהם בעיר באר שבע (סורוקה), באשקלון (ברזילי), אילת (יוספטל), ואשדוד (אסותא). כמו כן, באזור ניתן למצוא מרכזים רפואיים, קופות חולים, בתי חולים גריאטריים ומסגרות נוספות שבהם יכולים הבוגרים להשתלב.


באזור קיים היום מחסור משמעותי באחיות ואנשי צוות. מחסור זה נרשם בעיקר בתחומים בריאות הציבור, רפואה דחופה, בריאות הנפש וענפים נוספים. בעקבות מחסור זה עולה הדרישה להכשרת אנשי מקצוע באזור, ובמשרד הבריאות מעודדים פתיחת תכניות לימוד מתוך שאיפה לצמצם פערים ולהעלות את איכות השירות והטיפול במוסדות באזור כדי לתת מענה למגוון האוכלוסיות.


אחים ואחיות המעוניינים לקדם את הקריירה יכולים להמשיך לתואר שני בתחום או ללמוד בקורסים על בסיסיים בהם נרכשת התמחות בענפים טיפוליים שונים (כגון מיילדות, טיפול נמרץ, קידום בריאות, מניעת זיהומים, הדרכה קלינית ועוד). בהמשך הדרך באפשרותם להתקדם גם לתפקידים בכירים יותר כגון מנהלי מחלקות או אחות ראשית.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי סיעוד בדרום?

רוצה לדעת יותר על לימודי סיעוד בדרום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי סיעוד בדרום
שאלות הגולשים בנושא
אפיק מעבר בסיעוד- מהאוניברסיטה הפתוחה לחיפה