רוצה פרטים על הייטק תואר או תעודה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הייטק - קורסים או תואר ראשון?

רוצה לדעת על הייטק תואר או תעודה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הייטק לקורס או לתואר - מה ללמוד?


קריירה בהייטק היא מטרה של לא מעט אנשים, כאשר קיימות מספר אפשרויות לימוד שיכולות לסייע לפתוח את הדלת לתפקידים בתעשייה. שתי האפשרויות המרכזיות הן תואר ראשון או לימודי תעודה.


המעוניינים ללמוד קורסי הייטק יכולים למצוא מגוון רחב של לימודי תעודה, במקצועות כגון תכנות, בדיקות תוכנה, רשתות, תמיכה טכנית ועוד. מדובר במסלולים מרוכזים שבהם ניתן לקבל כלים להשתלבות בתעשייה. מי שברצונם ללמוד לתואר ראשון כדי לפתוח את הדלת לתעשייה יכולים לבחור מבין מספר מקצועות ריאליים, כשהפופולריים שבהם הם לימודי מדעי המחשב, לימודי הנדסת תוכנה ולימודי הנדסת מחשבים. מסלולים אלה הם ממושכים ומקיפים יותר מאשר לימודי התעודה, כאשר הסטודנטים לומדים תיאוריה רבה יותר וגם רוכשים השכלה מדעית והנדסית "מסביב" לתחום הנלמד, כדי לפתח את סל הכלים.


לכל מסלול יתרונות משלו, וכן דגשים משלו מבחינת תכנים. למעוניינים בקריירה בעולם התוכנה והמחשבים כדאי להביא בחשבון את מכלול המאפיינים של כל מסלול כדי לקבל את ההחלטה באופן הנכון ביותר עבורם ובהתאם לצורכים האישיים. בחירת לימודים אינה בחירה פשוטה, אך אם מבינים את הייחוד של כל אפשרות בהתלבטות, ניתן לקבל החלטה יעילה בדרך להשתלבות בתעסוקה.

 

  קורסים ולימודי תעודה לימודים לתואר ראשון

למי זה מתאים

הקורסים מתאימים לקהל יעד נרחב שמעוניין בהכשרה לתפקידים בתעשייה, בדגש על אנשי עם זיקה לעולם המחשבים ויכולות כמותיות וריאליות. קיימים קורסים שמתאימים גם לחסרי ניסיון קודם בתכנות, לעומת קורסים שמיועדים לעובדים מנוסים יותר המעוניינים בקידום או שינוי כיוון מקצועי.

תואר בענפים אלה מתאים לאנשים עם חשיבה כמותית מפותחת וזיקה לעולם התוכנה, התארים כוללים קורסים רבים במתמטיקה.

סוגי מסלולים

לימודי תעודה במקצועות התכנות והמחשבים מתקיימים בקשת רחבה של הכשרות ומסלולים. ניתן למצוא קורסים להיכרות עם שפות קוד, קורסים בענפים כגון רשתות, IT וסיסטם, קורסים בבדיקות תוכנה, קורסים להכשרות מיקרוסופט, קורסים בתחום השיווק הדיגיטלי ועוד.

 

אפשרות נוספת ללימודי תעודה בתחום זה הן בוטקמפס תכנות. מדובר במסלולי הכשרה אינטנסיביים במיוחד שבהם ניתן לקבל את הידע הנחוץ להשתלבות בתעשייה תוך מספר חודשים מצומצם, תכניות אלה מתקיימות בשיתוף עם חברות והבוגרים מיועדים להשתלב בשורות אותן חברות עם סיום הכשרתם למשך מספר שנים.

למעוניינים ללמוד תואר כדי להשתלב בתעשייה כדאי לבחור מקצוע ריאלי. בין המסלולים הפופולריים נכללים לימודי מדעי המחשב, לימודי מערכות מידע וכן מקצועות הנדסה רלוונטיים כגון הנדסת תוכנה והנדסת מחשבים. כל מסלול מייעד את בוגריו לתפקידים מעט אחרים, לדוגמה בוגרי מדעי המחשב משתלבים לרוב במחקר ופיתוח ובוגרי הנדסת מחשבים יכולים להשתלב בתחום החומרה.

משך הלימודים

אורך הקורסים בתחום זה נע בין מספר חודשים לשנה וחצי. ניתן למצוא מסלולים מרוכזים ואינטנסיביים שמיועדים בעיקר למי שמגיעים עם רקע טכנולוגי וריאלי קודם וברצונם לפתח את הכלים שברשותם כדי לשדרג את הקריירה.

אורך תואר בתחומים הריאליים נע בין שלוש שנים ללימודי מדעי המחשב ומערכות מידע לארבע שנים למקצועות כגון הנדסת מחשבים והנדסת תוכנה.

מה לומדים?

בקורסים נלמדים נושאים ממוקדים בתחום מסוים, לפי הצורכים בתעשייה. כך המשתתפים יכולים להכיר שפת קוד מסוימת ואת יישומיה בשטח, ללמוד על תהליכי ניהול של בדיקות או רשתות מחשבים או לרכוש כלים לניתוח וניהול של מערכות נתונים גדולות. הדגש הוא על פרקטיקה ועל היכרות עם תהליכים שאליהם נדרשים העובדים בשטח.

השנים הראשונות של התואר מוקדשות לרוב לקורסי מבוא ולקורסים בדגש מתמטי. במסלולים מסוימים, כגון מדעי המחשב, הדגש הוא על לימוד תיאוריה ועל פיתוח מיומנויות חשיבה מתמטית ולוגית, וישנם מוסדות שבהם העיסוק הפרקטי בתכנות וכתיבת קוד הוא מופחת. עם זאת, ניתן למצוא גם מוסדות שבהם מושם דגש על הקניית כלים מעשיים לסטודנטים כדי להכינם להמשך הדרך.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה לקורסים משתנים, חלקם פתוחים גם לחסרי ניסיון קודם שלהם זיקה לעולם הריאלי והכמותי, בעוד הכשרות מסוימות מתאימות לבעלי רקע מקצועי קודם או לאקדמאים.

במסגרת תנאי הקבלה, על המועמדים להיות בעלי ציון גבוה בפסיכומטרי, בדגש על המרכיב הכמותי, וכן ממוצע בגרות גבוה עם ציונים גבוהים במקצועות כמותיים כגון מתמטיקה ופיזיקה ברמת 4 או 5 יחידות. ציון ההתאמה הנדר משתנה ממקצוע למקצוע. בדרך כלל אין צורך לידע קודם בתכנות כדי להתקבל לתואר.

ביקוש בשוק העבודה


בחברות גדולות רבות, ניתן לראות לאחרונה שינוי במסגרתו מושם דגש מופחת על תארים בקורות החיים של המועמדים, תוך מיקוד על ניסיון רלוונטי קודם. בארגונים רבים ניתן להגיע לתפקידים שונים גם ללא תואר, על סמך ידע וניסיון פרקטי. ידע וזיקה לתחום נבדקים במקרים רבים כבר בשלבי הטרום - ראיונות, ועל סמך הזיקה והבקיאות מוזמנים העובדים לראיון בחברה. במקרים מסוימים מגייסים עובדים בעלי רקע מתאים ומאפשרים להם להשלים תארים בהמשך, או ללמוד במסלולים מרוכזים להסבה כגון בוטקמפס. 


כמו כן, בעיני מעסיקים רבים יש חשיבות לאורכם הקצר של הקורסים לעומת התארים, מה שעשוי להקל על התעדכנות מהירות יותר בנעשה בשטח ורכישת ידע אקטואלי יותר מאשר בוגרי התארים.


ביותר ויותר ארגונים ניתן למצוא תכניות הכשרה על חשבון החברה, שבהן העובדים לומדים בקורסים ייעודיים לתפקידים שאליהם מעוניינות החברות לגייס, תוך סיוע במימון ההכשרות לתעודה בתמורה להעסקת העובדים באותן חברות למשך מספר שנים. הכשרות אלה הן לרוב בתפקידים שיש להם ביקוש רב במיוחד כגון פיתוח תוכנה או סייבר.

אפשרויות תעסוקה

כל קורס או הכשרה מייעדים בדרך כלל את המשתתפים לתפקידים מסוימים בתעשייה. ניתן בהמשך ללמוד קורסים נוספים כדי להרחיב את מנעד התעסוקה. ניתן למצוא מגוון רחב של תחומי הכשרה, שמותאמים לתפקידים השונים שיש להם דרישה באותה עת במשק, כאשר בחברות רבות ניתן למצוא הכשרות מסובסדות בתחומים שהביקוש להם רב במיוחד בזמן נתון, בהתאם לצורכים של המעסיקים.

בוגרי לימודי מדעי המחשב וההנדסות השונות יכולים לפתוח דלת למגוון של תפקידים בתעשייה, כאשר התפקידים המבוקשים ביותר כוללים תפקידי מו"פ, מהנדסי תוכנה או חומרה וכן מתכנתים. התפקידים משתנים בהתאם לגודל החברות, להתפתחויות במשק ועוד.

שכר


שכרם של בוגרי מדעי המחשב נמנה בין המקצועות שלהם השכר הגבוה לשכירים במשק, כשבראש הטבלה עומדים אנשי מחקר ופיתוח, מהנדסים בחברות חומרה ואלקטרוניקה ומתכנתים. באופן כללי, היות ושכר מהנדסים נוטה להיות בין הגבוהים במשק, בוגרי לימודי הנדסה יכולים להגיע לרמות שכר גבוהות בהשוואה לעובדים אחרים שאין ברשותם תואר הנדסי. כך למשל שכר מהנדס תוכנה בתחילת דרכו נע בין 19,000 - 20,000 שקלים לחודש, היות ומדובר במגוון רחב של תפקידים והתמחויות טווח השכר גם הוא רחב למדי ועשוי להיות גבוה או נמוך מטווח זה.


עם זאת, יתרון זה לבעלי התארים ההנדסיים הוא משמעותי בעיקר בתחילת הדרך המקצועית, בעת גיוס לתפקיד ראשון. לאחר מכן, גם מי שאין ברשותם תואר יכולים להגיע לתפקידים עם שכר גבוה משמעותית, בין היתר דרך הצטיינות בתפקיד, התקדמות לתפקידי ניהול צוותים או צבירת וותק במקצוע. מנהלים בתעשייה לרוב מסתמכים על כישורי העובדים כאשר הם בוחנים אפשרות לקידום ולא בהכרח על הרקע הלימודי הקודם של העובדים, מה שבא לידי ביטוי גם בשכר בהייטק.


עובדים בתפקידים התחלתיים שאליהם ניתן להגיע גם לאחר לימודי תעודה, כגון QA עשויים להגיע לשכר שבין 6,000 - 12,000 שקלים לחודש בתחילת דרכם. בתפקידי מתכנתים בשפות השונות מתחילים לרוב משכר שנע בין 12,000 - 20,000 שקלים לחודש, בתלות בביקוש לאותה שפה ולדרישה שלה בשוק באותה עת. בתפקידים כגון מנהלי רשתות ו - DBA השכר ההתחלתי הוא לרוב בין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש.

לימודי המשך

לאחר סיום הקורס ניתן להמשיך לפתח את הידע המקצועי דרך לימודי תעודה נוספים. התעשייה היא דינמית והעובדים נדרשים ללמידה עצמאית מתמדת כדי להכיר את השינויים התכופים, ניתן להשתמש בקורסים אלה כדי להכיר שפות קוד חדשות או טכנולוגיות שיוצאות לשוק.

לאחר תום התואר, ניתן להמשיך לתואר שני בתחום הנלמד או בענפים משיקים לו. אף על פי שאין חובה ללמוד תואר שני במקצועות אלה, ניתן במקרים מסוימים להשתמש בתואר השני כדי לקבל יתרון על פני מועמדים אחרים לתפקידים שונים. אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים היא לימודי תעודה ממוקדם, דרכם ניתן לפתח כישורים שנדרשים בתפקידים אליהם הם מכוונים.

 

גולשים שואלים ומקבלים תשובה

 

מה ממוצע הבגרויות הנדרש כדי לעבוד בהייטק?

 

לימודים בתחום זה כוללים תחומי עיסוק רבים. בכל מקרה, כדאי שהכיוון יהיה ריאלי, כלומר 5 יחידות מתמטיקה ופיזיקה, זוהי דרישה במסלולי לימוד רבים. אם אתה מעוניין בלימודי תעודה שאינם לתואר אקדמי, ברוב המקרים ידע בתחום הריאלי יכול לסייע לך להצליח בקורסים.

 

באילו מסגרות אפשר לעשות הסבה לתכנות ומחשבים? עד כמה קשה למצוא בעזרת המסלולים האלה עבודה?


הסבת אקדמאים בתחום זה הופכת לפופולרית יותר ויותר, יש מספר מרכזים ומכללות שבהם נערכות הסבות, בדרך כלל בתחומים כגון בדיקות תוכנה, תכנות, טכנאות מחשבים ורשתות חברתיות. יש מכללות שעובדות בשיתוף עם חברות הייטק בתעשייה, והן מבטיחות לבוגרים שהצליחו בהכשרות להשתלב בתחום שלמדו באותן חברות.

 

אני עובד כרגע בתמיכה טכנית ורוצה להתקדם בהייטק. אני לא יכול להרשות לא לעבוד בזמן הלימודים במשרה מלאה. האם כדאי לי להתחיל תואר או ללמוד קורס QA ולהתקדם משם?


QA הוא מסלול שפותח הרבה הזדמנויות בהייטק, מה שכן תואר הוא תמיד יתרון. מומלץ לך ללמוד קודם כל בקורס בתקווה שתצליח אחריו למצוא עבודה. יש מקום ללמוד איך לחפש עבודה בהייטק, שליחת קורות חיים בלבד כבר לא מספיקה. כדאי גם לבדוק בלוחות הדרושים מה הכישורים שנדרשים מאנשי QA לפני שתבחר מה ללמוד. בהמשך תוכל ללמוד תואר ראשון בתחום ריאלי, ניתן ללמוד גם במסלולי ערב גמישים שמאפשרים לשלב עבודה ולימודים באופן נוח יחסית.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הייטק תואר או תעודה?

רוצה לדעת יותר על הייטק תואר או תעודה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הייטק תואר או תעודה
שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסה/מדעי המחשב
לימודי מדעי המחשב - הפתוחה או HIT?
לימודי מדעי המחשב עם מכינה בגיל מאוחר
לימודי מדעי המחשב - תעסוקה בגיל מבוגר
קורס תכנות במכללת הייפראקטיב
קורסי הסבה לאקדמאים בתחומי המחשבים- תכנות, בדיקות תוכנה וכדומה
עד כמה קשים לימודי מדעי המחשב?