רוצה פרטים על עיצוב גרפי - תואר או תעודה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

עיצוב גרפי לתואר ראשון או לימודי תעודה

רוצה לדעת על עיצוב גרפי - תואר או תעודה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון בעיצוב גרפי או קורס עיצוב גרפי - מה כדאי לבחור?

 

אנשים יצירתיים המכוונים לקריירה בתחומי העיצוב, הגרפיקה והדיגיטל יכולים ללמוד במספר מסלולי לימוד. ישנם מי שבוחרים בתואר ראשון בתחום העיצוב הגרפי, או תקשורת חזותית, לחלופין ניתן ללמוד בקורסים לתעודה בתחום. לכל מסלול יתרונות משלו ודגשים שונים במהלך הלימוד.


כדאי למי שעומדים בפני בחירת לימודים להביא בחשבון את ההבדלים ונקודות הדמיון בין המסלולים כדי לקבל את ההחלטה באופן היעיל ביותר. חשוב גם להבין מה המסלול המקצועי שאליו הם מכוונים אחרי סיום הלימודים, כדי לבחור את התכנית המתאימה והמשתלמת ביותר לצורכיהם.

 

  תואר ראשון בעיצוב גרפי קורס עיצוב גרפי לתעודה

למי זה מתאים?

התואר הראשון בעיצוב גרפי מתאים למעוניינים לרכוש השכלה יצירתית ואמנותית רחבה, להכיר מגוון של פלטפורמות עיצוב ולגבש זהות מקצועית כמעצבים. מדובר במסלול לימודים אינטנסיבי וממושך (ביחס למסלולי לימוד אחרים) ובו יש דרישה לעשייה מעשית מרובה בבית בין השיעורים.

הקורס לתעודה הוא מסלול ממוקד שבו ניתן לקבל כלים לפיתוח קריירה כמעצבים גרפיים. הוא מתאים הן לחסרי רקע קודם בתחום והן למעצבים מנוסים יותר שברצונם לפתח ולשכלל את הידע שברשותם. משך קורסים בעיצוב גרפי קצר מאשר התואר, מה שמתאים למי שרוצים להשתלב מהר בשוק העבודה.

משך הלימודים

משך הלימודים לתואר הוא ארבע שנים.

אורך הקורסים משתנה ממוסד למוסד, לרוב אורכם בין מספר חודשים לשנה אחת.

מה לומדים?

לימודי עיצוב גרפי לתואר ראשון ידועים לעיתים גם בשם לימודי תקשורת חזותית. בתואר זה מפתחים סל כלים יצירתיים הנחוץ בתחום העיצוב לדפוס, דיגיטל ואינטראקטיב. מדובר בתואר אינטרדיסציפלינרי באופיו שבו משולבים ענפים עיצוביים שונים כגון עיצוב אריזה, איור, אנימציה, צילום, טיפוגרפיה ועיצוב של פלטפורמות דיגיטליות כגון אפליקציות ואתרים. הסטודנטים מתוודעים לתיאוריה של האמנות, מכירים זרמים בעיצוב ונחשפים לסוגי מדיה שונים ולכלים טכנולוגיים כגון תוכנות גרפיקה. במקביל הם מפתחים עצמם כיוצרים ואנשי מקצוע.

בקורס מתמקדים המשתתפים בהיכרות עם כלים בתחום הגרפיקה. הדגש בקורסים הוא על היכרות עם תוכנות גרפיקה שונות כגון פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין. כמו כן, נלמדים תהליכי העבודה בדיגיטל, עיצוב אפליקציות ואתרים וכן עבודה בתחום הפרינט (אריזות, כרזות וכדומה). ישנם קורסים שבהם עוסקים גם בתחום חוויית המשתמש והממשק שבין משתמשים לאפליקציות.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה משלבים בין הישגים לימודיים לבין יכולות יצירתיות, הנמדדות במבחנים וראיונות. כדי להתקבל לתואר נדרשת בגרות מלאה וציון בפסיכומטרי, כמו כן המועמדים נדרשים לבצע תרגילים מעשיים בבית או במוסד הלימוד שבהם נבדקות יכולות רישום, ציור וצילום בסיסיות. מי שעוברים שלב זה ממשיכים לראיון אישי שבו עליהם להציג תיק עבודות אישי. בתיק העבודות כוללים יצירות שמעידות על היכולות והכישורים של מועמדים, הן יכולות להיות בסוגי מדיה שונים.

 

מי שאין ברשותם תיק עבודות יכולים ללמוד במכינה לעיצוב גרפי. זהו מסלול הכנה ייעודי שבו בונים תיק עבודות ומפתחים את היכולות האישיות בסוגי יצירה ועיצוב שונים.

קהל היעד של הקורסים רחב למדי, יכולים ללמוד בהם בעלי זיקה לעולם העיצוב שלהם ידע בשימוש ביישומי מחשב. חלק מן המסלולים מיועדים לבעלי ניסיון עיצובי קודם, אולם רבים מן המסלולים מתאימים גם לחסרי רקע קודם בתחום. בדרך כלל מתקיימים מבחני מיון פנימיים במוסדות או ראיונות אישיים, כדי לבדוק את התאמת המועמדים לתכנית.

אפשרויות תעסוקה

בפני בוגרי התואר עומדת קשת רחבה של אפשרויות תעסוקה בעולם העיצוב. באפשרותם להשתלב בתור מעצבים גרפיים בסטודיו או משרד או לחלופין למלא תפקידים כגון ארט דירקטורים במשרדי פרסום (עובדים האחריים על הפן החזותי של קמפיינים שיווקיים), עובדי פוסט פרודקשן בחברות הפקה ומדיה, מעצבי אתרים וממשקי משתמש בתעשיית ההייטק או עבור ארגונים עסקיים ועוד. כמו כן, באפשרותם לפתח קריירה בענפים כגון אנימציה, תקשורת וצילום. בכל המסלולים הללו, הם יכולים לעבוד הן כשכירים והן כעצמאיים ולהציע את שירותיהם ללקוחות גדולים וקטנים.

מטרת הקורסים היא השתלבות בשוק העבודה כגרפיקאים, ביצועיסטים ומעצבים גרפיים. ישנו הבדל בין המקצועות הללו, בעוד ביצועיסטים מתמקדים בעיקר בשימוש בתוכנות הגרפיקה, למעצבים גרפיים סמכויות רחבות יותר בפרויקט וחלק גדול יותר בהעברת המסר. רבים מבוגרי הקורסים משתלבים בתחום העיצוב ל - WEB, עיצוב אפליקציות ועיצוב אתרים, הן בסטודיו והן בחברות הייטק ובמחלקות העיצוב של משרדים וארגונים.

ביקוש בשוק העבודה

אצל רבים מן המעסיקים לא קיימת העדפה ברורה לבוגרי תואר על פני בוגרי לימודי התעודה, שכן הדבר המרכזי שמחפשים המעסיקים הוא ניסיון מעשי ויצירתיות. כך קיים ביקוש הן לבוגרי התואר והן לבוגרים הקורסים לתעודה. הביקוש משתנה בין הענפים, כאשר הדרישה הרבה ביותר קיימת בתחום הדיגיטל והאתרים, ובפרט בחוויית משתמש ואפיון. מדובר בשוק תחרותי למדי, אולם מעצבים מוכשרים ואיכותיים יכולים לבלוט ולהשתלב בתפקידים נחשבים.

שכר

באופן כללי העובדה כי הבוגרים הם בעלי תואר או תעודה אינה משפיעה באופן משמעותי על טווחי שכר מעצבים גרפיים, אלא יש לה קשר ישיר יותר למגוון המקצועות שבהם יכולים להשתלב הבוגרים.


באשר לשכירים, בתפקידי ביצועיסטים וגרפיקאים ניתן להגיע בתחילת הדרך לשכר שבין 6,000 - 8,000 שקלים בממוצע בחודש. בתחום הדיגיטל, כגון עיצוב אתרים ואפליקציות, השכר דומה ומתחילים בדרך כלל משכר שבין 7,000 - 8,000 שקלים לחודש. לאחר מספר שנים עולה השכר לטווח שבין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש. אחד הענפים שבהם נרשם השכר הגבוה ביותר בעולם זה הוא חוויית המשתמש, מאפיינים מרוויחים בין 10,000 - 15,000 בתחילת הדרך ולאחר מספר שנים יכולים להעלות את המשכורת ולהגיע אף ל - 20,000 שקלים לחודש לעובדים ותיקים ומצטיינים. מבין הענפים השונים במשק, בתעשיית ההייטק לרוב ניתנות משכורות גבוה מאשר בענפים אחרים.


שכרם של עצמאיים נקבע בין היתר לפי היקף העבודות והפרויקטים בחודש, גובה התעריף האישי שנקבע על ידם, ניסיון מעשי בשוק ועוד.


גולשים שואלים


אני בת 26, בלי פסיכומטרי ובגרות. ההתלבטות העיקרית שלי האם כדאי לי להשלים בגרויות ופסיכומטרי ולהתחיל ללמוד מאוחר, בגיל 27, או לא להשלים בגרות וללמוד בקורס ולעבוד וככה לחסוך כסף. עד כמה תואר יהיה חשוב לי?


ההחלטה היא שלך אבל חשוב לדעת שיש מקצועות שבהם תואר פחות בעל חשיבות. במקצועות האמנות והעיצוב תיק העבודות הוא כרטיס הכניסה למקומות העבודה, אם תהיי מספיק מוכשרת ותציגי תיק עבודות מרשים תוכלי להתקבל לעבודה גם בלי תואר.
בלי החלטה וודאית מה תרצי ללמוד, החלטה לא מתאימה יכולה לבזבז לך את הזמן אם תתחרטי. פשרה שיכולה להתאים לך היא לימודי הנדסאי מדיה. קיימים מסלולי ערב ויום כך שניתן לעבוד במקביל ללימודים, לא חייבים בגרות מלאה. תצאי לשוק עם תעודה שמאפשרת לך מגוון עבודות ובהמשך אם תרצי תוכלי להשלים לתואר.


האם חייבים מכינה כדי ללמוד את התחום? ראיתי שכל המכללות דורשות תיק עבודות בשביל התואר הראשון, האם חובה ללמוד במכינה כדי להכין תיק עבודות ולהתקבל ללימודים?


תיק עבודות הוא הכרחי לתארים בעיצוב, זו הדרך היחידה של המוסדות לראות איך המועמדים עובדים וחושבים ואם יש בהם ניצוץ יצירתי מתאים. מכינה היא לא חובה, למרות שמרוכזים בה כל הנושאים בפרק זמן קצר, והיא עושה סדר למי שלא בטוחים איך להתחיל. מי שיש להם כישרון עיצובי יבנו תיק עבודות בדרך שלהם וירשימו את הבוחנים, ניתן לנסות להתקבל עם או בלי מכינה.


האם יש הבדל בין עיצוב גרפי לתקשורת חזותית?


קשה להשוות בין התחומים, קורס עיצוב גרפי הוא רק אחד ממגוון של תחומי לימוד שנכללים בתואר בתקשורת חזותית. לימודי תקשורת חזותית הם לימודים לתואר ראשון שבהם משולבים תחומי עיצוב שונים שמאוגדים יחד לתואר אחד. ייתכן שבוגרי התואר, שלמדו מגוון תחומים, יעסקו בתחום הגרפיקה, זה נתון לשיקולו של כל בוגר ולפי היכולות למצוא עבודה. שאלה חשובה היא מה התחום שבו תרצה לעסוק והאם אתה מתעניין בתחומים נוספים? חשוב להביא בחשבון גם את ההשקעה הכלכלית בלימודים וכמות הזמן.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על עיצוב גרפי - תואר או תעודה?

רוצה לדעת יותר על עיצוב גרפי - תואר או תעודה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד עיצוב גרפי - תואר או תעודה
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לימודי תקשורת חזותית - עם או בלי מכינה?
ייעוץ והכוונה ללימודי תקשורת חזותית
מעבר מלימודי תקשורת חזותית ללימודי פרסום
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...