רוצה פרטים על רפואה או רפואת שיניים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

רפואה או רפואת שיניים

רוצה לדעת על רפואה או רפואת שיניים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רפואה או רפואת שיניים - מה כדאי?

 

מי שמתעניינים בקריירה בענפי הטיפול והבריאות יכולים לבחור מבין כמה מסלולי לימוד, המבוקשים ביניהם כוללים לימודי רפואה ולימודי רפואת שיניים. אלה נחשבים לכמה ממסלולי הלימוד הארוכים והמאתגרים באקדמיה, אך גם לכאלה שהם מלאי סיפוק, שליחות ומשמעות.


למי שמתלבטים בין שני התחומים ואינם בטוחים באיזה מסלול לבחור ישנם כמה קריטריונים שכדאי להביא בחשבון בתהליך בחירת הלימודים. בעת התלבטות בין מקצועות, חשוב לבחון את הדגשים שבכל תכנית לימודים, ובמקביל להכיר את מסלולי הקריירה שאליהם מיועדים הסטודנטים לאחר סיום לימודיהם. אמנם שני המסלולים כוללים לימודים קליניים וטיפוליים אינטנסיביים, אולם כל תכנית מייעדת את בוגריה לקריירה שונה באופן מהותי כאשר רופאים משתלבים בדרך כלל בעשייה אינטנסיבית ומרובת שעות במחלקות בתי החולים, בעוד הקריירה של רופאי השיניים נחשבת לרוב לאינטנסיבית פחות מבחינת שעות ולחץ. באופן זה כל אחד יכול לבחור את מסלול הלימודים שמותאם לו, לשאיפותיו ולמאפייני האישיות.

 

  רפואה רפואת שיניים
למי זה מתאים?

לימודי רפואה מתאימים לאנשים מסורים, אמפתיים ואחראיים, בעלי יכולת התנהלות במצבי לחץ. הקריירה בתחום זה היא תובענית וכרוכה במשמרות ארוכות ובעבודה במגע ישיר עם מטופלים, לא אחת כרוכה במראות קשים או מצבים רגשיים מורכבים.

לימודי רפואת שיניים יכולים להתאים לבעלי זיקה לתחום הטיפול והבריאות, שמעוניינים בקריירה מאתגרת שכרוכה לסיוע לאחרים ומשלבת גם טכנולוגיה ומחקר.

משך הלימודים

אורך הלימודים שבע שנים וכן יש להשלים התמחות במערכת הבריאות. אקדמאים בוגרי תארים מדעיים מתאימים יכולים ללמוד בתכנית ארבע שנתית.

אורך הלימודים שש שנים.

מה לומדים

סטודנטים בתכנית זו רוכשים את הידע הקליני והמדעי הנחוץ לאנשי המקצוע ובמקביל מפתחים את המיומנויות האישיות והבין אישיות הנדרשות מעובדים במערכת הבריאות. הם מכירים את מגוון מערכות גוף האדם, תהליכי חולי ובריאות, וכן שיטות אבחון וטיפול מתקדמות. התואר כולל לימודים קליניים שבהם משתלבים במערכת הבריאות תוך היכרות עם תהליכי העבודה השוטפים במחלקות ומרפאות.

במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע מדעי וכלים קליניים לטיפול בבעיות בשיניים, בפה ובלסת תוך דגש על יישום פתרונות מתקדמים לסיוע למטופלים ועל הקשר עמם. הסטודנטים מכירים טכנולוגיות חדשניות ושיטות עבודה מתקדמות, חומרים כימיים ושיטות לאבחון וטיפול המותאמות לאוכלוסיות שונות, כגון ילדים, מבוגרים, קשישים ועוד. לאורך הכשרתם עוסקים בתת תחומים כגון כירורגיה של הפה, רפואת חניכיים, שיקום פה ושתלים, טיפול בילדים, אורתודנטיה ויישור שיניים, רדיולוגיה ומחלות של הפה ועוד.


בשלוש השנים הראשונות בתואר מתקיימים לימודים פרה קליניים שבהם רוכשים ידע מדעי וטיפולי. בשלוש השנים האחרונות מתקיימים לימודים קליניים שבהם מכירים הלכה למעשה את ענפי המקצוע השונים ומשתלבים בעבודה במרפאות מוסד הלימוד עם מטופלים אמיתיים.

תנאי קבלה

תנאי קבלה לרפואה נחשבים גבוה ביחס למקצועות אחרים, הם כוללים דרישה לציון התאמה של שבין 740 - 760. כמו כן יש לעבור שורה של מבדקי מיון והערכה. בין היתר יש לעבור מבחני מו"ר ומרק"ם שבהם נערכות סימולציות התמודדות עם מצבים מקצועיים שונים. נערכים גם מרכזי הערכה ושאלוני אישיות. לפי ההישגים בבחינות אלה ונתוני הקבלה מדרגים את המועמדים, כאשר רק הטובים ביותר מתקבלים.

תהליך הקבלה כולל מספר שלבים ובו נמדדים הנתונים האישיים של המועמדים לצד הישגים לימודיים. יש צורך בבגרות מלאה בממוצע גבוה וציון 650 לפחות בפסיכומטרי. מי שעומדים בדרישות הסף הלימודיות מוזמנים לראיונות ומבחנים המתקיימים בכמה שלבים. בין היתר מתקיימים שאלוני אישיות, מבחני ידע במתמטיקה ובמדעים, בחינות שבהן נבדקת הזיקה לעולם הרפואי ותחנות סימולציה.

ביקוש בשוק העבודה

במערכת הבריאות של היום קיים מחסור ברופאים וכך הביקוש לאנשי המקצוע גבוה למדי. ביקוש זה גבוה במיוחד באזורי הפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל. צורך זה קיים במגוון מסגרות במערכת כגון בבתי החולים, בקופות החולים ועוד, ובמגוון של התמחויות.

הדרישה לרופאי שיניים היום גבוהה למדי, כאשר יש מחסור באנשי מקצוע באזורים שונים.

אפשרויות תעסוקה

רופאים יכולים להשתלב במגוון מסגרות במערכת הבריאות, כגון במחלקות בתי החולים, בקופות החולים, במרכזים רפואיים ושיקומיים, בבתי אבות ובמסגרות טיפוליות נוספות. ישנם גם מי שמשתלבים במערכת הבריאות הפרטית. אפשרויות נוספות העומדות בפני אנשי המקצוע היא להשתלב בתעשיית הפארמה והתרופות או לפנות למחקר רפואי.

אנשי המקצוע משתלבים במערכת הבריאות הציבורית במסגרת קופות חולים ומרפאות וכן בסקטור הפרטי בקליניקות.

שכר

שכר רופאים נע בקשת רחבה למדי. מתמחים משתכרים לרוב בין 5,000 - 9,000 שקלים לחודש במהלך ההתמחות. בשנים הראשונות במקצוע רמות השכר בין 6,000 - 9,000 שקלים לחודש. עם זאת, רופאים וותיקים ומנוסים מגיעים לשכר גבוה הרבה יותר שנע בין 10,000 - 20,000 כאשר רופאים מומחים ותיקים במיוחד יכולים להגיע גם לשכר שבין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש, בתלות בתפקיד, היקף המשרה, עבודה במגזר הציבורי או הפרטי וקריטריונים נוספים. לאחרונה שכר אנשי המקצוע נמצא במגמת עלייה ובעשור האחרון נרשמה עלייה של כמעט 60 אחוזים ברמות השכר.

השכר הממוצע בתחום זה נע בין 13,000 - 14,000 שקלים לחודש. עובדים מנוסים וותיקים יותר יכולים להגיע לרמות שכר שבין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש. בסקטור הפרטי רמות השכר גבוהות יותר במרבית המקרים.

לימודי המשך

באפשרות רופאים ללמוד בהשתלמויות ותכניות לימוד המשך כדי לפתח את סל הכלים שברשותם. ניתן למצוא קורסים בתחומים כגון רפואת כאב, אימונולוגיה, נגישות בעולם הרפואי, קורסים בתחומי בריאות הנפש ופסיכותרפיה, קורסים לפיתוח כישורים ניהוליים ועוד.

העוסקים בתחום יכולים להרחיב את הידע המקצועי במגוון של קורסים והשתלמויות ייעודיים. בין הענפים שבהם ניתן להתמקצע נכללים השתלות עצם, שתלים, שימוש בגז צחוק, השתלמויות להיכרות עם מכשור חדש או חומרים שונים ועוד.

 

גולשים שואלים ומקבלים תשובה


אני מתעניין בביולוגיה וגוף האדם אבל לא יודע איזה חוג יכול להתאים לי. אני רוצה מקצוע מתגמל מבחינת שכר ותנאים. במה כדאי לי לבחור?


ראשית, רופאים ורופאי שיניים מרוויחים שניהם יפה. בדרך כלל ברפו"ש עובדים שעות נוחות יותר. במגזר הפרטי מרוויחים שכר גבוה יותר. אם אתה מחפש מקצוע טיפולי ומדעי כאחד, שבו תסייע לזולת, ייתכן שלימודי רפואה יתאימו לך יותר, אך אם השכר חשוב לך יותר רפו"ש כנראה תתאים לך יותר. חשוב לציין כי שני המסלולים אמנם מגיעים מהעולם הטיפולי אך בסופו של דבר העבודה שונה מאוד, לכן חשוב שתחליט מה אתה רוצה לעשות לפני בחירת המסלול.

 

מה רמת הקושי של הלימודים? אני שוקל לבחור ברפו"ש אבל לפני שאתחיל בתהליך הקבלה הארוך חשוב לי לדעת עד כמה קשים הלימודים ומה הסבירות להצליח לסיים אותם.


קושי הוא דבר אישי מאוד, מה שקשה לאחד יכול להיות קל לאחד. יחד עם זאת, ידוע כי לימודי רפו"ש נחשבים קשים באופן יחסי ונדרשת השקעה של שעות רבות גם בבית. למרות אחוז נשירה מסוים, אין זה אומר שלא תצליח לסיים את התואר, אם זה התחום שמעניין אותך, אל תיתן למה שאחרים אומרים להשפיע עלייך, תשקיע ותתאמץ ותוכל לצלוח את הלימודים.

 

חסרות לי מספר נקודות בפסיכומטרי כדי להגיש מועמדות לרפו"ש. עשיתי פסיכומטרי שוב לפני שבועיים, אבל אם לא אשפר, איזה מקצוע קרוב אני יכולה ללמוד? אני לא כל כך מתחברת למקצועות פרא רפואיים כמו סיעוד או פיזיותרפיה.


אם את רוצה רפו"ש וכל מסלול אחר הוא מבחינתך פשרה, כדאי לך לעשות מאמץ נוסף ולהגיע מועמדות בשנה הבאה. מקצועות לימוד אחרים שבהם השכר מכובד כוללים רפואה או הנדסה. באופן כללי במקצועות הריאליים ההכנסה טובה בדרך כלל.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על רפואה או רפואת שיניים?

רוצה לדעת יותר על רפואה או רפואת שיניים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לימודי רפואה לאחר תואר בסיעוד
לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון
תנאי קבלה ללימודי רפואת שיניים
לימודי רפואה בשביל הכיף - לא לשם קבלת תואר
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...