רוצה פרטים על הנדסת חשמל או מדעי המחשב?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מדעי המחשב או הנדסת חשמל

רוצה לדעת על הנדסת חשמל או מדעי המחשב? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הנדסת חשמל או מדעי המחשב - מה ההבדל ובמה כדאי לבחור? מה יותר קשה?

 

מבין מסלולי הלימודים המכוונים את בוגריהם לתעשייה הטכנולוגית, בין האפיקים המבוקשים כוללים את מקצועות מדעי המחשב וההנדסה. במהלך לימודים אלה ניתן לרכוש את הידע והכלים הנחוצים להשתלבות בהייטק ובענפי משיקים.


ללימודי מדעי המחשב וללימודי הנדסת חשמל נקודות דמיון רבות, אולם גם נקודות שוני מהותיות שחשוב להביא בחשבון בתהליך בחירת לימודים. בעוד לימודי המחשבים הם תיאורטיים במהותם ובהם מתמקדים בהבנת עולם התוכנה ופיתוח כישורים אנליטיים וריאליים הנחוצים בהייטק, לימודי הנדסה כוללים דגש טכנולוגי רב יותר ובהם ניתן להתמחות בענפים פרקטיים מגוונים. עם זאת, בשני המסלולים נרכש ידע שיכול להוביל לתפקידים דומים במהותם בתעשייה, שבהם מפתחים ומטמיעים טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך בהייטק.

 

  הנדסת חשמל מדעי המחשב
למי זה מתאים? לימודי הנדסת חשמל מתאימים לאנשים ריאליים, בעלי זיקה לעולם הטכני ועניין בעולם החשמל והאלקטרוניקה, המעוניינים ללמוד לפתח טכנולוגיות עבור התעשייה בסביבה דינמית ומשתנה. אנשים שאוהבים אתגרים, עובדים טוב בצוות, יודעים להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים וניהוליים. הלימודים מתאימים לאנשים ריאליים, לוגיים ובעלי זיקה לתחום המתמטיקה והתכנות. מתאים למי שלא נרתעים מחישובים מסובכים, שמחפשים קריירה מאתגרת שבה עובדים שעות רבות מול מסך, לרוב באופן אינדיבידואלי או בצוותים קטנים ולא בפרויקטים גדולים.
משך הלימודים ארבע שנים שלוש שנים
מה לומדים?

בלימודים אלה רוכשים ידע הנדסי וטכנולוגי לפיתוח טכנולוגיות חשמל ואלקטרוניקה עבור התעשייה. הסטודנטים משלבים ידע בחשמל, מחשוב, תורת התקשורת, מכשור, חומרה, בקרה ועוד. בעזרת סל כלים מגוון זה הסטודנטים לומדים לפתח מערכות אנרגיה חדשניות, מערכות להעברת נתונים ותקשורת אלקטרונית, אמצעים לפענוח של אותות מלוויינים וחיישנים ומערכות נוספות הנחוצות בענף ההייטק והמחשוב. 

 

תחומי התמחות אפשריים שמוצעים בחלק מן המוסדות כוללים תקשורת מחשבים (מערכות להעברה ועיבוד של נתונים), אנרגיה (פיתוח פתרונות חדשניים להעברה של חשמל), מערכות הספק (פיתוח פתרונות לניצול והעברה של אנרגיה במתח גבוה ונמוך בתעשייה) ועוד.

הסטודנטים מעמיקים בעולם המחשבים והתוכנה, בדגש על תיאוריה. הם מתמקדים בענפי המתמטיקה והאלגוריתמים, מפתחים יכולות ניתוח וחשיבה מתמטית, ונחשפים גם לתהליכים בתכנות ופיתוח תוכנה. הם מתוודעים למערכות הפעלה, שפות קוד ומערכות דיגיטליות ונחשפים לחידושים והתפתחויות בתעשייה. רבים מהקורסים בתואר הם תיאורטיים ובהם מתמקדים במחקר בתחום.


התמחויות אפשרויות בלימודי מדעי המחשב כוללות סייבר (הגנה על ארגונים מפני פגיעות מקוונות), מדעי הנתונים (פיתוח טכנולוגיות לניתוח מידע ממוחשב לצורך קבלת החלטות עסקית), פול סטאק (Full Stack, פיתוח של מערכות אינטרנט עבור ארגונים), מחשוב ענן (בניית מערכות לאחסון חכם של דאטה), פיתוח משחקים (יצירה של משחקים ואפליקציות) ועוד.

תנאי קבלה
המועמדים נדרשים לציון התאמה גבוה, בדגש על ציון סכם הנדסי, המורכב מממוצע בגרות גבוה וציון בפסיכומטרי (דגש על החלק הכמותי). ציון ההתאמה הממוצע נע בין 550 - 650 אולם יכולים להיות גבוהים או נמוכים מטווח זה. בין הדרישה במסגרת תנאי קבלה להנדסת חשמל נכללת גם בגרות במתמטיקה, בפיזיקה ובמקצועות מדעיים נוספים בציון גבוה. תנאי קבלה למדעי המחשב מתבססים לרוב על שילוב ציון כמותי גבוה בפסיכומטרי עם ממוצע בגרויות גבוה, בדגש על ציון בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד. מועמדים שאין ברשותם ציונים ברף הנדרש יכולים ללמוד במכינה ייעודית או לעבור קורסי קדם במתמטיקה ופיזיקה המוצעים בדרך כלל במוסדות.
דרישה בשוק העבודה
הדרישה למהנדסים גבוה במיוחד בשוק, תחום החשמל והאלקטרוניקה הם בין הענפים ההנדסיים המבוקשים כיום וההערכה היא כי חסרים מאות מומחים בתחום זה בשוק. קיימת דרישה גבוה בשוק ההייטק והתוכנה. זהו בין הענפים שלהם הביקוש הרב ביותר בשוק הישראלי, הן בחברות הייטק והן בחברות בענפים אחרים. הצמיחה במקצוע זה מביאה לעלייה בדרישה לעובדים, כאשר בעשור האחרון הביקוש עלה ביותר מ - 80 אחוזים.
אפשרויות תעסוקה
הבוגרים יכולים להשתלב במגוון תפקידים הנדסיים, הן בהייטק והן בענפי תעשייה אחרים כגון אנרגיה, מכשור רפואי וחומרה. באפשרותם להשתלב גם בסטארט אפים טכנולוגיים בתחום האנרגיה וההספק. בין התפקידים אותם הם יכולים למלא נכללים מהנדסי פיתוח חומרה, מהנדסי עיבוד אות, מהנדסי בדיקות אוטומציה, עובדי אלגוריתמיקה, מפתחי מכשור ועוד. בין החברות הגדולות שבהן יכולים הבוגרים להשתלב נכללים שמות כגון אינטל, אלביט, IBM ועוד, וכן בחברת החשמל. בסיום הלימודים יכולים הבוגרים להשתלב בענפי ההייטק והתוכנה, בתחום מערכות המידע ובענפי משיקים. בין היתר הם משתלבים בחברות תוכנה בתפקידי מחקר ופיתוח, כתיבת קוד, ניתוח מערכות ועוד. תפקידים התחלתיים, שבהם ניתן לעסוק גם במהלך התואר, כוללים QA (אבטחת איכות תוכנה), תמיכה טכנית לרשתות ומערכות, וניהול מערכות מידע. חברות גדולות שבהן משתלבים הבוגרים כוללים גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, אינטל, WIX, צ'קפוינט, חברות סייבר ואבטחת מידע ועוד.
רמות שכר
רמות שכר מהנדס חשמל לבוגרים טריים מתחילות בטווח 12,000 - 15,000 שקלים לחודש. מהנדסים ותיקים יותר, בעלי וותק של חמש שנים והלאה, יכולים להגיע גם למשכורות שבין 15,000 - 20,000 שקלים בחודש. שכר בהייטק נע בטווח רחב למדי. מפתחים בעולם התוכנה מתחילים לרוב מטווח שכר של 15,000 - 18,000 שקלים לחודש, ולאחר מספר שנים עולה השכר לטווח שבין 20,000 - 35,000 שקלים. המשכורות נעות בקשת רחבה הודות למגוון רחב של תפקידים. בין הענפים שבהם נרשמות המשכורות הגבוהות ביותר נכללים אלגוריתמיקה, דבאופס, מפתחי חומרה.
לימודי המשך אפשריים
הבוגרים יכולים להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל. ניתן להמשיך לתואר שני במנהל עסקים כדי להגיע למשרות ניהוליות ולנהל פרויקטים מורכבים. יש לציין כי תואר שני אינו חובה להתקדמות לתפקידים בכירים בענף, אולם רבים בוחרים בו לצורך העמקת הידע המקצועי והרחבת תחומי ההתמקצעות. ניתן להמשיך לתואר שני במדעי המחשב. המעוניינים בקריירה מחקרית יכולים לפנות לתואר שני בתחום במסלול עם תזה. בחברות הייטק רבות אין דרישה לתואר שני, אולם התואר יכול להוות במקרים מסוימים יתרון מול מועמדים אחרים. ניתן להמשיך להתמקצע גם דרך לימודי תעודה בתחום התוכנה, וכך להכיר שפות קוד חדשות שיוצאות לשוק.


גולשים שואלים ומקבלים תשובה

 

בהשוואה בין הנדסת חשמל למדעי המחשב, מה המשכורות אחרי התואר לטווח הארוך, מה התנאים בעבודה, מי מוערכים יותר ומה יותר מומלץ? אני אוהב את שני התחומים ורוצה את זה שייתן לי יותר בקריירה.


זו השוואה מורכבת. מבחינת השכר, בשני המסלולים המשכורות יכולות להיות גבוהות מאוד ובשניהם התעסוקה היא במגוון גדול של נושאים. שני הענפים מוערכים מאוד. שניהם מצריכים יכולות דומות מבחינה ריאלית, לכן כדאי לך להחליט מה מעניין אותך יותר, לכתוב תוכנה או לתכנן רכיבים אלקטרוניים שהם מבוססים תוכנה. לגבי קידום והעלאת המשכורת, הכל עניין של כישרון וקשה להעריך לאן ניתן להגיע.

 

האם מקצוע החשמל והאלקטרוניקה הוא מבוקש או שקשה למצוא עבודה?


יש בשוק ביקוש רב למהנדסים אלה, היות ותחומי העיסוק שלהם הם מגוונים מאוד. הם יכולים להשתלב כמפתחים, נותני תחזוקה ושירות, מבקרי איכות, יזמים ובעוד תפקידים רבים בארגונים פרטיים וציבוריים וגם כיועצים בשוק. אני ממליצה לך לדבר עם בוגרים שכבר השתלבו בשוק כדי להבין מה המגוון בתעסוקה, מה מדבר אלייך ועם מה יש לך חיבור.

 

קראתי שהקריירה והתפקידים בתחומי המחשבים והחשמל תלויים באישיות, אז מה בעצם ההבדל בין התארים? האם יש הבדל בהזדמנויות כשיוצאים לשוק?


יש הבדל משמעותי בין עבודה של מהנדסים לעומת עבודה של מתכנתים, ההבדל הוא בין היתר ביכולות תכנות ובאפשרויות להתקדם בהמשך הדרך לתפקידים ניהוליים. אין הכוונה שמתכנתים לא יכולים לעסוק בשני התחומים, אבל ההכשרה שלהם מלכתחילה מכוונת פחות לתכנון ויותר לביצוע.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסת חשמל או מדעי המחשב?

רוצה לדעת יותר על הנדסת חשמל או מדעי המחשב?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הנדסת חשמל או מדעי המחשב
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לימודי מדעי המחשב או הנדסת תוכנה?
יעוץ בקשר ללימודי מדעי המחשב
מתי ההרשמה ללימודי מדעי המחשב?
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...