רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר שמאות

רוצה לדעת על שכר שמאים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות בתחום השמאות


ענף השמאות כולל מגוון של התמחויות ותת ענפים, כגון מקרקעין, רכוש, רכב ועוד. בכל אחד מאותם ענפים, ישנם גורמים שונים שיכולים להשפיע על גובה משכורות העובדים. בין אותם גורמים אפשר למנות את שנות הוותק של העובדים, את סוג החברה ואת גודלה, עבודה בסקטור הציבורי מול הפרטי וקריטריונים נוספים.


באופן כללי, רמות השכר של שמאים הן קרובות לממוצע במשק או מעליו. עובדים ותיקים שצוברים מספר שנות ניסיון במקצוע יכולים להגיע למשכורות גבוהות באופן יחסי. הביקוש לאנשי מקצוע אלה רב למדי בשוק של היום והציפייה היא כי הדרישה לעובדים איכותיים ובעלי ההסמכה המתאימה רק תלך ותגדל.

 

רמות שכר

 

במרבית המקרים משכורות העובדים בתחום השמאות ניתנות בצורת שכר טרחה. גובהו יכול להשתנות בהתאם למסגרת המשתמשת בשירותי אנשי המקצוע, בחברות גדולות ניתן להגיע לטווח של עשרות אלפי שקלים לפרויקט יחיד, וזאת בעיקר בשומות במגזר הציבורי.


עובדים עצמאיים גובים תשלום על הערכת שווי של נכסים בהתאם לסוגם, גודלם וקריטריונים נוספים. כך למשל בתחום המקרקעין הערכה של דירה עשויה לנוע בין 2,000 – 6,000 שקלים, ואילו הערכה עבור מבני מגורים גדולים או מבנים מסחריים גדולים יכולה להגיע לעלות שבין 15,000 – 20,000 שקלים.


באופן כולל, שכר שמאי מקרקעין יכול להגיע לרמות ממוצעות חודשיות שבין 8,000 – 14,000 שקלים לחודש. בתחום הכללי (הכולל ענפים כגון רכוש, חקלאות וימי) ניתן להגיע לטווח שבין 11,000 – 12,000 שקלים לחודש. בתחום הרכב רמות התגמול בשנים הראשונות נעות בין 11,000 – 15,000 שקלים לחודש בממוצע. חשוב להדגיש כי טווחים אלה הם הערכות בלבד ותלויים במידה רבה בביצועים של העובדים ובכמות הפרויקטים שהם מנהלים מדי חודש. גם שכירים שעובדים בחברות ביטוח או משרדים בתחום יכולים להגיע לרמות דומות לטווח המפורט מעלה, כאשר באפשרותם להעלות את שכרם לאחר צבירת שנות וותק בחברה.


יש לציין כי בתחילת הדרך המקצועית יש לבצע סטאז'. המתמחים מקבלים תשלום על ההתמחות, כאשר שכר מתמחים דומה לרוב לשכר המינימום במשק ונע בין 5,000 – 6,000 שקלים לחודש. לאחר השלמת ההתמחות וקבלת הרישיון מעלים העובדים את משכורתם.


לאחרונה הנהיגו במועצת שמאי המקרקעין שבמשרד המשפטים שינוי באופן השתכרות העובדים. במועצה הוחלט כי החלק מן המקרים שכר הטרחה מוענק על סמך תוצאות תהליך כתיבת חוות הדעת שאותו הם מנהלים עם הלקוח ובכפוף להצלחת התהליך. יש לציין כי שינוי זה מתייחס רק למספר מצומצם של מקרים ולא לכל הענפים המקצועיים.


על התפקיד


אנשי מקצוע בתחום השמאות עוסקים בהערכה של נכסים מסוגים שונים כגון מבני מגורים ומסחר, רכוש, רכבים, משקים חקלאיים ועוד, וכן בהערכה של נזקים לאותם נכסים. כדי לבצע את תפקידם הם עורכים דוחות ומבצעים חישובים שונים ונדרשים לחקור את מקרי הנזק תוך הבאה בחשבון של חקיקה, חוות דעת של מומחים אחרים וקריטריונים נוספים, כדי להעריך את הכיסוי הביטוחי לו זכאים הלקוחות.


בענף זה קיימות מספר התמחויות, אשר באות לידי ביטוי גם בתחומי האחריות של בעלי המקצוע:


מקרקעין - בתחום זה עוסקים אנשי המקצוע בהערכת שוויים של נכסים נדל"ניים כגון דירות, בתי מגורים, מתחמי מסחר ועוד. הם לוקחים חלק בתהליכי מכירה וקנייה של נכסים ומציעים את שירותיהם לקונים ולמוכרים. הם מנתחים את מכלול המרכיבים של הנכס וכך מפיקים דוחות שבהם מפורט שוויו.


ביטוח - עובדים בענף זה עוסקים בהערכת שווי נכסים בענפים שאינם נדל"ן. בענף זה מספר תתי תחומים כגון רכב, רכוש, ימי וחקלאי. עובדים אלה פועלים לרוב בחברות ביטוח ומציעים שירותי הערכת סיכונים והערכת שווי.


רכוש - בענף שמאות הרכוש מתמקדים בהערכת נזקים לרכוש לאחר פגיעות אש, גניבות, אסונות ומקרים נוספים. הם משמשים גם יועצים במקרים של תביעות נזקים.


רכב - שמאי רכב מתמקדים בהערכת נזרים של רכים שנפגעו בתאונות דרכים. בין היתר עליהם להעריך את התשלומים למוסכים לצורכי תיקון הנזקים, את שוויים של הרכבים הפגועים ואת ירידת הערך שלהם. בענף זה נדרשת הבנה טכנית בענף המכונאות והרכב לצד ידע ביטוחי.


חקלאי – אנשי המקצוע מעריכים את שוויים של נכסים מעולם הצומח והחי, כגון בעלי חיים במשקים, יבולים וגידולי שדה, וכן את המבנים והתשתיות במשקים וחוות. העובדים עוסקים גם בהערכתו של ציוד חקלאי ומיכון מקצועי בענף.

 

העובדים יכולים לפעול הן כשכירים במשרדים, חברות ביטוח, חברות בנייה, עיריות ורשויות מקומיות, במינהל מקרקעי ישראל, בבנקים, בחברות כלכליות ובאפיקים נוספים. כמו כן, באפשרותם להשתלב בשוק כעצמאיים ולהציע שירותי הערכה ללקוחות פרטיים, מסחריים ועסקיים ממגוון סוגים. עצמאיים יכולים להציע גם שירותי ייעוץ בבתי המשפט או לפעול כמייצגים מול רשויות המס.


מעת לעת מתקיימים מכרזים ממשלתיים לגיוס של עובדים בתחומים השונים. מכרזים אלה מתייחסים לעיריות ומועצות מקומיות, למשרדי ממשלה ומסגרות נוספות בסקטור הציבורי. צוותי מומחים פועלים במסגרת המכרזים כדי לבחור מתוך אנשי המקצוע המציעים עצמם את המתאימים ביותר לעריכת שומות.


טבלת שכר


*שימו לב - רמות השכר משתנות מעת לעת

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
שמאי ביטוח
10,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 20,000 שקלים לחודש
מקרקעין
8,000 - 12,000 שקלים לחודש 14,000 - 20,000 שקלים לחודש
רכב
15,000 - 20,000 שקלים לחודש 15,000 - 25,000 שקלים לחודש
רכוש 10,000 - 11,000 שקלים לחודש לא צוין
מתמחה
5,000 - 6,000 שקלים לחודש לא רלוונטי

 

ביקוש בשוק


בענף זה קיימת היום דרישה רבה לאנשי מקצוע. כמות העוסקים בענף בישראל נחשבת לנמוכה באופן יחסי וישנו צורך בהכשרת עובדים נוספים כדי לתת מענה מהיר ואיכותי למקרים ביטוחיים הרבים בשוק. בתחום הרכוש פועלים רק כמה מאות בודדות של אנשי מקצוע ובענף המקרקעין רק כאלפיים עובדים. כמות המשרות הנפתחות בשוק עולה מדי שנה, בעוד מספר המועמדים לא נמצא בעלייה משמעותית עקב המחסור בכוח אדם.


קיימים גם גורמים חברתיים ומדיניים שונים שעשויים להעלות את הדרישה לאנשי מקצוע בענף. בין היתר המצב הביטחוני מעלה את הצורך בעובדים בתחום הרכוש או החקלאות ותנופת הבנייה יוצרת צורך לעובדים בתחום המקרקעין.


מה ללמוד כדי לעבוד בתחום


המעוניינים להשתלב בתחום זה יכולים ללמוד במגוון קורסים לתעודה. קהל היעד של אותם קורסים משתנה. קורס מקרקעין מיועד לאקדמאים בעלי תואר ראשון לפחות, כאשר ישנה אפשרות לעיתים ללמוד בקורס במקביל ללימודים לתואר. במוסדות מסוימים מציעים תואר עם התמחות בתחום זה, בענפים כגון לימודי כלכלה, לימודי מנהל עסקים ועוד. קורסים בתחום זה מיועדים לבוגרי לימודי משפטים, כלכלה, ניהול והנדסה. אורך הכשרות אלה הוא בין שנתיים לשלוש שנים.


בתחומי עיסוק אחרים, כגון רכוש, רכב או חקלאי, מוצעים קורסים לתעודה שבהם יכולים ללמוד גם מי שאינם אקדמאים. חלק מן הקורסים מיועדים לבעלי ניסיון קודם בתחום השמאות שמעוניינים להרחיב את תחומי העיסוק, אולם קיימות גם הכשרות שמתאימות למי שמעוניינים לעשות את צעדיהם הראשונים בענף. אורך מסלולים אלה נע בין כארבעה חודשים עד שנתיים.


בהכשרות השונות לומדים נושאים עיוניים חשובים לאנשי המקצוע וכן מתכוננים לקראת מבחני ההסמכה הממשלתיים שנערכים על ידי משרד המשפטים, בחינות שאותן יש לעבור בדרך לקבלת הרישיון.


יש לציין כי בתחום המקרקעין, לאחר סיום הקורס ומעבר המבחנים יש צורך להשלים סטאז'. את ההתמחות ניתן לפרוש על פני שנתיים או לרכז בשנה אחת. היא נערכת במסגרות המורשות לכך ובפיקוח של אנשי מקצוע מנוסים. מי שמשלימים את התמחותם בהצלחה יכולים להירשם בפנקס השמאים ולהתחיל לעסוק בתחום.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
שמאות מקרקעין-שכר
שמאות מקרקעין כשינוי בחיים
לימודי שמאות במקרקעין - עזרה
לימודי שמאות מקרקעין
לימודי שמאות מקרקעין במכללה למנהל חיפה
לימודי שמאות מקרקעין בשילוב תואר ראשון
חיפוש עבודה בזמן לימודי שמאות מקרקעין