רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה


מדע הגרונטולוגיה הוא דיספצלינה רב תחומית, העוסקת בהיבטים השונים של הזדקנות האוכלוסייה ושל טיפול בקשישים. המודעות לחשיבותו של מדע זה עלתה במהלך השנים האחרונות, עם ההבנה של השפעות הזדקנות האוכלוסייה על החברה.


בתואר השני בגרונטולוגיה, ניתן לבחור בין מספר נושאים ולהתעמק בהם, למשל במדיניות ובמנהל, או בהתמודדות התא המשפחתי עם הזקנה, ובסוגיות רבות אחרות. בין היתר, הסטודנטים יכולים להתמחות פסיכולוגיים, סוציולוגיים, רפואיים, ביולוגיים וניהוליים של הזדקנות האוכלוסייה או הפרט.


תנאי הקבלה לתואר שני זה משתנים בין מוסד לימודים אחד למשנהו, כאן תוכלו לקרוא על דרישות הסף של מוסדות הלימוד השונים בארץ, ועל ההבדלים בין תכניות הלימודים ומתכונתם.


תכנית הלימודים ומתכונתם


כאמור, תכנית הלימודים מגוונת ואינה זהה בכל מוסדות הלימוד. בחלק מהמוסדות התכנית נלמדת במסגרת הפקולטות למדעי החברה או מדעי החיים, ובחלק מהן במסגרת הפקולטה למדעי הבריאות, כך שהמיקוד משתנה. עם זאת, מדובר בתואר רב תחומי, כך שבדרך כלל ניתן לבחור בנושאים בהם מעוניינים להתעמק, על פי תחומי העניין של כל סטודנט.


לרוב, מתאפשר לסטודנטים לבחור בין מסלול מחקרי בו הם יכולים לפתח את יכולותיהם המחקריות, ובין מסלול עיוני בו הם יכולים להעמיק בסוגיות נבחרות וכן להתמחות בעבודה בשטח.


משך התואר נע בין שנתיים לשלוש שנים, בהתאם גם למסלול הנבחר. לרוב המסלול המחקרי ארוך יותר, משום שלוקח זמן להשלים את עבודת המחקר בתזה. בשני המסלולים, הלימודים כוללים קורסי חובה, בחירה, וסמינריון.


מוסדות לימוד אפשריים


תנאי הקבלה עשויים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים. כאן תוכלו לקרוא על אוניברסיטאות ומכללות בארץ בהן מוצע תואר שני בגרונטולוגיה, ועל דרישות הסף בכל אחד מהם:


אוניברסיטת חיפה: תנאי הקבלה לתואר שני זה כוללים הצגת תואר ראשון בציון 80 לפחות, וכן לעבור בהצלחה מבחן באנגלית, בציון של 70 או יותר. בין הנושאים שבהם ניתן להתעמק: מדיניות ומנהל, גרונטולוגיה פיננסית, טיפול בקשיש ובמשפחתו, ועוד.


התואר מוצע במסלול עיוני ללא תזה, שאורכו כשנתיים, וכן במסלול מחקרי שבו יש לכתוב ולהגיש עבודת תזה, שאורכו כשלוש שנים.


ראש התכנית הוא פרופסור המתמחה בגרונטולוגיה, ובפרט מתעניין במחקר רווחתם של בני הגיל השלישי, השפעותיהם של אירועים טרמטיים על הקשיש, ודרכי התערבות פסיכותרפיות עבור קשישים.בין הנושאים הנלמדים במסגרת התכנית, ניתן למנות פסיכולוגיה של הבגרות והזקנה, מדיניות חברתית ושירותי בריאות ורווחה לקשישים, סוגיות עמן מתמודדים הדיירים בבתי אבות, וכן סקירתם של היבטים משפטיים, פיננסיים וטכנולוגיים בגרונטולוגיה.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה מתקיים תואר שני זה כשיתוף פעולה בין הפקולטה למדעי החברה ובין הפקולטה למדעי החיים. התואר מוצע במסלול עיוני ללא תזה ובמסלול מחקרי עם תזה, כאשר במסלול העיוני משתתפים בפרקטיקום מעשי.


התכנית באוניברסיטה זו מיועדת למי שברשותם תואר ראשון בממוצע 80 לפחות באחד מהתחומים: מדעי החיים ,סיעוד, מדעי החברה, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה וכן מקצועות פרה רפואיים.


בהתאם לרקע האקדמי עמו מגיע כל מועמד, הוא עשוי להידרש לקחת חלק בלימודי השלמה בהיקף של 14 נקודות זכות לכל היותר.


מי שמעוניינים להתקבל למסלול המחקרי, נדרשים לעבור בהצלחה ראיון כניסה בו נבדקות יכולותיהם המחקריות. כמו כן, עליהם לקבל ציון 85 ומעלה בשני קורסים שנתיים: בסטטיסטיקה ועיבוד נתונים, וכן בשיטות מחקר. מעבר לכך, עליהם להציג פטור באנגלית מהתואר הראשון או ציון 85 ומעלה בקורס אנגלית.


משך התואר הוא שנתיים, כאשר למי שכותבים עבודת תזה, ניתנת אפשרות לקבל הארכה עד לשלוש שנים. באוניברסיטה זו יש להשתתף בקורסי יהדות, מלבד קורסי החובה, הבחירה והסמינריון.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): התכנית לתואר שני באוניברסיטה זו מתקיימת במסגרת שיתוף פעולה עם בית החולים האוניברסיטאי סורוקה. בתכנית, שנערכת בפקולטה למדעי הבריאות, שמים דגש על רב תחומיות ועל פיתוח מחקר בנושאים הנלמדים, לצד הכשרה מעשית במסגרות קהילתיות שונות, כולל בתי אבות, מחלקות לקשיש בעיריות, מעונות יום לקשישים, חברות סיעוד, ועוד.


הנושאים הנלמדים במהלך התואר כוללים העמקה בתהליך ההזדקנות על היבטיו השונים, ורכישת היכרות עם ההגדרות השונות לאיכות ומשמעות החיים בגיל השלישי. כמו כן, הסטודנטים רוכשים שיטות התערבות עבור חולים קשישים ובני משפחותיהם.
מלבד תכנים אלו, נלמדות גם סוגיות בתחום המדיניות, כולל סקירת דגמי שירותים לקשיש במקומות שונים בעולם, ושיטות שונות לצורך ארגון, הפעלה והערכת שירותים אלו.


התואר מוצע ב – 3 מגמות: מחקר, ניהול טיפול, וניהול שירותים לזקנים. כדי להתקבל, יש להציג תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה. מי שהתואר שלהם אינו בתחום מדעי הרפואה או מדעי החברה, נדרשים להשתתף בקורסי השלמה.


משך הלימודים הוא כשנתיים, כאשר יש אפשרות ללמוד לתואר מחקרי או עיוני.


סיום בהצלחה של תואר שני זה מאפשר לקבל הכרה מטעם איגוד העובדים הסוציאליים, וכן עבור מי שעוסקים בתחום הסיעוד או הפרה רפואה, לצורך גמול השכלה. מלבד זאת, מי שבוחרים במגמה לניהול שירותים לזקנים, יכולים לקבל הכרה במומחיות לניהול בתי אבות. מי שבוחרים במגמה זו, או במגמה לניהול טיפול, מקבלים הכרה מטעם המוסד לביטוח לאומי, לצורך עבודה בחברות שבהן מספקים שירותי סיעוד לקשישים.


אפשרויות תעסוקה


הלימודים מאפשרים למי שעוסקים במקצועות טיפוליים או בתחומי הבריאות, למי שברשותם תואר שני בעבודה סוציאלית או בתחומים טיפוליים אחרים, להתמחות בתחום שחשיבותו הולכת ועולה, עם הזדקנות האוכלוסייה. כאמור, בחלק מהמקצועות תואר שני זה יכול לשמש לצורך גמול השכלה או הכרה במומחיות בתחום.


מלבד זאת, מי שעוסקים בניהול מערכות בריאות ושירותים לקשיש, חברות סיעוד, ותחומים קרובים, יכולים אף להם להרוויח מהניסיון המעשי והידע התיאורטי והמחקרי הנרכשים במהלך הלימודים. אנשי מקצוע אלו יכולים להתפתח מבחינה מקצועית ולהתקדם בארגונים בהם הם פועלים.


אפשרות נוספת בפני מסיימי התואר השני היא להמשיך ללימודי דוקטורט בתחום, ולהעמיק במחקר הסוגיות המעניינות אותם. יש לשים לב כי מי שהתואר השני שלהם במסלול עיוני, ללא תזה, נדרשים להשלים תזה על מנת להמשיך בלימודיהם האקדמיים.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני בגרונטולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני בגרונטולוגיה - האוניברסיטה העברית או בן גוריון?
האם יש ביקוש לתואר שני בניהול מערכת בריאות עם דגש על גרונטולוגיה?
הרשמה לתואר שני בגרונטולוגיה
תואר שני בגרונטולוגיה - תנאי קבלה
תואר שני בגרונטולוגיה - מהם תנאי הקבלה?
לימודים לתואר שני בגרונטולוגיה - תנאי קבלה
לימודי תואר שני בגרונטולוגיה - איפה יש?