רוצה פרטים על הנדסה רפואית בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הנדסה ביו רפואית ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על הנדסה רפואית בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסה רפואית וביו רפואית בלי פסיכומטרי

 

בדומה למקצועות הנדסיים אחרים, קבלת מועמדים ללימודי הנדסה רפואית נעשית בדרך כלל על סמך ציון ההתאמה של המועמדים, אשר מורכב משקלול הציון בפסיכומטרי יחד עם ממוצע הבגרות. במרבית המקרים מתמקדים במוסדות בציון ההתאמה בדגש כמותי או הנדסי, שבו משקל רב יותר לציון בפרקי המתמטיקה של הבחינה.


לצד אפשרויות קבלה אלה מציעים במוסדות מסוימים גם מסלולי קבלה חלופיים, ביניהם גם לימודים ללא פסיכומטרי. במסלולים אלה מתבססים לרוב על ממוצע ציוני הבגרות של המועמדים כאשר מתקבלים אלה בעלי הממוצע הגבוה ביותר ובהתאם לדרישות המוסדות. כמו כן יש צורך בציונים גבוהים בבגרויות במקצועות הריאליים, כגון מתמטיקה, פיזיקה ומקצועות מדעיים נוספים.


כמו כן, במקרים מסוימים מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה להנדסה רפואית יכולים לנסות להתקבל על סמך הישגיהם במכינות או קורסי הכנה. ברבים מן המוסדות מציעים קורסים במקצועות מתמטיקה ופיזיקה המיועדים למי שציוני הבגרות שלהם אינם עומדים ברף הנדרש, לצורך השלמת פערים.


נוסף על כך, בחלק מן המוסדות ללימודי הנדסה ביו רפואית שואפים לבוא לקראת הסטודנטים ומציעים מתווה קורונה לקבלה ללימודים. במתווה זה מתייחסים לשנת הלימודים תשפ"א (2020- 2021) בלבד ומטרתו לסייע למי שנתוני הקבלה שלהם נפגעו כתוצאה מביטול בחינות לאור המשבר. במתווה זה מתבססים לרוב על ציוני הבגרות בלבד והציון המשוקלל הוא לרוב נמוך יותר. בדומה למסלולים אחרים, גם במקרים אלה יש צורך בציונים גבוהים במקצועות הכמותיים בבגרות וכן בציון סיווג בשפה האנגלית במסגרת בחינת אמי"ר. חשוב לציין כי מסלולי הקורונה מתייחסים רק לשנת הלימודים תשפ"א וכי המוסדות יכולים לשנות או לבטל אפשרות זו בכל עת לפי שיקול דעתם.


לתשומת לבכם, תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות אל המוסדות ישירות לצורך קבלת המידע המדויק והעדכני לגבי תנאי הקבלה.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי
אפקה המכללה האקדמית להנדסה (תל אביב)

באפקה המכללה האקדמית להנדסה מאפשרים למועמדים ללימודי הנדסה רפואית להתקבל על סמך תעודת בגרות, למועמדים בעלי בגרות מלאה ובה בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 75 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 85 ומעלה וכן בגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לימוד בציון 70 ומעלה. נוסף על כך, יש להיבחן במבחן סיווג באנגלית. מועמדים שאינם עומדים בדרישות יכולים לגשת לקורסי הכנה במתמטיקה ובפיזיקה שמוצעים במכללה.


בעקבות משבר הקורונה, מאפשרים למועמדים לשנת הלימודים 2020 (תשפ"א) להתקבל על סמך בגרויות עם ציון 75 – 65 בבגרות ברמת 5 יחידות לימוד במתמטיקה או ברמת 4 יחידות בציון שבין 85 – 75, קבלתם מותנית בכפוף להשתתפות בקורסי הכנה במתמטיקה ופיזיקה ומעבר הקורסים בהצלחה, או בכפוף למעבר מבחן פטור במתמטיקה ולמועמדים הזקוקים לכך גם בפיזיקה.

הטכניון (חיפה)

במסגרת מסלולי הקבלה למחלקה זו בטכניון מוצעות כמה אפשרויות קבלה שבהן ניתן לקבל פטור מן הפסיכומטרי. מועמדים המעוניינים להתקבל על סמך ממוצע הבגרות נדרשים לממוצע 90 ומעלה ללא בונוסים. על תעודת הבגרות לכלול בגרות ברמת 5 יחידות ובציון 90 ומעלה כל אחד במקצועות מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית.


כמו כן, ניתן להתקבל על סמך ממוצע בגרויות ומבחני סיווג במקצועות מתמטיקה ופיזיקה. את ממוצע הבגרות מחשבים לפי נוסחת הסכם הפנימית של הטכניון. אפיק זה מיועד למועמדים שלהם בגרות ברמת 5 יחידות במתמטיקה בציון 7- ומעלה ובגרות ברמת 5 יחידות באנגלית. יש לציין כי מועמדים במסלול זה נדרשים להיבחן במבחני הסיווג בפיזיקה ובמתמטיקה גם אם במסלולים אחרים בטכניון הם פטורים מן הבחינות הללו. נוסף על כך, המועמדים נדרשים לציון סיווג רמת האנגלית במבחן אמי"ר.

אוניברסיטת תל-אביב

באוניברסיטת תל-אביב מציעים את מתווה הקורונה לקבלה למועמדים לשנת הלימודים תשפ"א אשר נפגעו כתוצאה מן המשבר. מועמדים אלה נדרשים לממוצע בגרויות של לפחות 110 וציון 85 ומעלה במבחן סיווג במתמטיקה. כמו כן, יש צורך בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציןו 75 ומעלה או ציון 85 ומעלה ברמת 4 יחידות לימוד ומבחן סיווג במתמטיקה. נדרש גם ציון ריאלי נוסף בבגרות, כגון ציון בבגרות בפיזיקה או בכימיה ברמת 5 יחידות לימוד ציון 70 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה, או בביולוגיה ברמת 5 יחידות בצין 80 ומעלה. מועמדים חסרי ציון בפיזיקה נדרשים לעבור מבחן סיווג בפיזיקה.


אפשרות נוספת לקבלה במסלול זה היא למועמדים שברשותם ממוצע בגרויות 112 ומעלה, בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 92 ומעלה ובגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות בציון 90 ומעלה. 


קבלה חריגה של מועמדים מתאפשרת במקרים מסוימים לפי שיקולי האוניברסיטה, כגון מועמדים שלהם ממוצע בגרות 105 ומעלה וציון 70 ומעלה במבחן הסיווג במתמטיקה ולאחר דיום פרטני מול וועדת קבלה.

 

אפיקי מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה


אפשרות קבלה נוספת למועמדים המעוניינים בפטור מן הפסיכומטרי היא לימודים באפיק מעבר. תכנית זו היא פרי שיתוף פעולה בין האוניברסיטה הפתוחה לבין מוסדות אקדמיים שונים בארץ. במסגרתו הסטודנטים מתחילים את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה שבה תנאי הקבלה מקלים ובה לומדים מספר קורסי בסיס הנכללים בשנה א' של התואר. לאחר השלמת אותם קורסים ובהתאם להישגים המתקבלים בהם, המועמדים יכולים להמשיך למוסד אקדמי אחר ולסיים בו את לימודיהם. הם מקבלים פטור מהקורסים הנלמדים באפיק ונקודות הזכות באותם קורסים מחושבות למניין הנקודות לתואר.


במסגרת הנדסה ביו רפואית, פועלים מספר אפיקים למוסדות שונים. בין היתר מתקיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לטכניון, אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל אביב, וכן אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת בן גוריון בנגב. היצע הקורסים הנדרשים לקבלה וכן הציון המבוקש בכל קורס משתנים מאפיק לאפיק ומעת לעת.


יש לציין כי באוניברסיטה הפתוחה לא מתקיימים לימודים בתחום זה ונלמדים באפיק רק קורסים בסיס הנדרשים לקבלה למוסדות אחרים. משום כך, מועמדים המסיימים את האפיק ואינם מעוניינים להמשיך למוסד האחר יכולים להמשיך את הלימודים באוניברסיטה הפתוחה בתחום דעת קרוב אחר בהנדסה או מדעים, לפי הנחיות מוסד הלימוד.

 

על הלימודים


בלימודים אלה, המשתייכים לתחום ההנדסה, לומדים על תהליכי תכנון ופיתוח של פתרונות לאבחון ולטיפול בעולם הרפואי הנדרשים להתמודדות עם מורכבויות ואתגרים עכשוויים. הסטודנטים משלבים בין תחום ההנדסה וענף הרפואה ורוכשים הבנה מעמיקה של תהליכי מחקר הנדסיים, טכנולוגיות עדכניות ושיקולים הנלווים לפיתוחן, לצורך ייעול וקידום התחום הקליני והטיפולי.


בין היתר לומדים על תהליכי הפיתוח של איברים מלאכותיים ורקמות, על פיתוח מכשירים חדשניים לאבחון, על פיתוח תרופות למחלות שונות, וכן על סוגיות בחקר המוח. נלמדות גם שיטות לניתוח ולעיבוד של נתונים רפואיים באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, לצורכי מחקר ופיתוח.


במקרים מסוימים הלימודים יכולים לשמש מסלול קדם רפואה, לאחר מסלול זה ניתן לנסות ולהתקבל ללימודי רפואה במסלול ארבע שנתי במוסדות שונים בארץ, יש לציין כי קבלת המועמדים ללימודי הרפואה מותנית בשיקולי המוסדות ובעמידה בכל התנאים הנוספים הנדרשים.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסה רפואית בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על הנדסה רפואית בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור