רוצה פרטים על תואר שני בהידרולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בהידרולוגיה

רוצה לדעת על תואר שני בהידרולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהידרולוגיה ומשאבי מים


הידרולוגיה היא ענף מחקרי שבו מתמקדים במים בנהרות, נחלים, מי תהום, קולחין ומקורות נוספים. החוקרים בוחנים סוגיות ממדעי הטבע והסביבה ולצידן יכולים לעסוק גם בסוגיות חברתיות, כלכליות ותכנוניות הנוגעות למשאבים ולשימוש האדם בהם. יישומיו של הענף רלוונטיים למגוון תעשיות במשק הישראלי כגון בתחום החקלאי, בענף הבנייה, בתחום תכנון הנוף ועוד.


כיום ניתן ללמוד ענף זה במסגרת תואר שני. לעיתים הוא מתקיים כמסלול העומד בפני עצמו (לעיתים ידוע גם בשם תואר שני בלימודי מים), ולעיתים מדובר בהתמחות המוצעת לסטודנטים במסגרת תואר בתחום אחר, כגון גיאוגרפיה, סביבה או לימודי המדבר. במסגרת התואר ניתן להרחיב את הידע בנוגע לשימוש במשאבי המים בישראל וכן לקחת חלק במחקרים מתקדמים בענף זה.


ידע בענף מחקרי זה מהווה היום משאב חיוני במדינת ישראל וברחבי העולם לצורך התמודדות עם מחסור במים ולשימור המשאבים הקיימים. המוסמכים יכולים להשתלב במחקר ובתכנון המדיניות לשימוש נבון וחסכוני יותר באותם משאבים, להתמודדות עם זיהומים שונים ולקידום מיזמי התפלה, תוך איזון בין צורכי האדם והתעשייה לבין טובת הטבע.

 

למי מיועדים הלימודים


מסלולים אלה מתאימים במיוחד לבוגרי תארים במקצועות מדעיים כגון גיאוגרפיה, לימודי סביבה, לימודי קרקע, לימודי מדעי כדור הארץ ולימודי גיאולוגיה או מקצועות הנדסיים שונים, המעוניינים להמשיך להעמיק את הידע שברשותם לצורכי קידום הקריירה או פיתוח קריירה מחקרית.


נוסף על כך, הם יכולים להתאים לעובדים בעלי ניסיון בשוק המים הישראלי, כגון עובדים בתאגידים, יועצים סביבתיים, עובדים בעמותות וארגונים אקולוגיים ועובדים נוספים שלהם זיקה לתחום במסגרת עבודתם אשר ברצונם להרחיב את הידע המדעי והתכנוני בענף.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים בתואר זה לומדים בהרחבה על תהליכים ותופעות במשק המים המקומי והעולמי. נלמדים היבטים בהרכב ומאפיינים של משאבים אלה הן במסגרת תהום והן במאגרי מעל פני האדמה. כמו כן, נלמדים מושגים חשובים בענפים כגון גיאוגרפיה, גיאולוגיה, קרקע ואקלים הרלוונטיים לעבודת החוקרים.


הם בוחנים סוגיות מדעיות לצד היבטים הנוגעים לשימוש האדם בטבע וכך מתוודעים גם לסוגיות בפיתוח ותכנון מדיניות, צרכנות מים וכלים כלכליים וחברתיים נוספים. דרך רכישת ידע רב תחומי זה הסטודנטים בוחנים פתרונות חדשניים ואפשריים להתמודדות עם המחסור במים במדינה ובמקומות נוספים בעולם, בדגש על אזורים צחיחים.

 

מתכונת הלימוד


אורכו של התואר כשנתיים. ברבים מבין המוסדות יכולים הסטודנטים לבחור בין מסלול מחקרי עם כתיבת תזה לבין מסלול שאינו מחקרי, שבו מבצעים עבודת גמר עיונית. במקרים מסוימים ניתן להאריך את משך הלימודים במסלול מחקרי לשלוש שנים, לצורך השלמת התזה.


במסגרת לימודיהם, הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים וכן בשיעורים מעשיים. בין היתר הם יוצאים לשטח לסיורים ומחקר בשדה במקורות מים כגון נחלים, מעיינות, מאגרים, בריכות ועוד כדי להכיר מקרוב תהליכים המתחוללים בשטח. כמו כן, הם משתתפים במעבדות שבהן מכירים טכנולוגיות טיפול בזיהומים, התפלה ועוד. כמו כן, הם מקדישים חלק נכבד מזמנם בביצוע מחקר לכתיבת התזה, או לביצוע עבודת הגמר בתחום, בליווי וסיוע של הסגל המחקרי. בעבודות אלה מנתחים בתופעות ותהליכים רלוונטיים או מתכננים פתרונות יצירתיים ומקוריים עבור התעשייה.

 

נושאי לימוד


הסטודנטים לומדים מגוון של נושאים, ביניהם:

 

 

  • מתקני התפלה
  • ניהול מי תהום
  • טיפול בזיהומים
  • משקעים ואקלים
  • שיקום אקוויפרים
  • שוק המים הישראלי
  • הכנרת ואגני היקוות
  • כלכלת משאבי המים
  • השלכות סביבתיות של שיטות השקייה
  • ועוד

 

תנאי קבלה


קבלה לתואר זה נעשית על סמך ממוצע הציונים בתואר הראשון בתחומים רלוונטיים. ממוצע הציונים הנדרש משתנה ממוסד למוסד ומעת לעת, ונע לרוב בין 80 – 90. במסלולים מחקריים עם תזה הממוצע הנדרש הוא בדרך כלל גבוה מאשר במסלול ללא תזה.


במסגרת תנאי קבלה לתואר שני, יכולים להתקבל בוגרי תארים בתחומים ביולוגיה, חקלאות, מדעי כדור הארץ, לימודי סביבה, לימודי קרקע, לימודי גיאוגרפיה וכן לימודי במקצועות ההנדסה כגון הנדסה כימית, הנדסה סביבתית, הנדסה אזרחית וכדומה. מי שהם בוגרי תארים בענפים אחרים נדרשים בדרך כלל ללימודי השלמה לפי שיקולי מוסדות הלימוד. קיימים מוסדות שבהם מקבלים רק בוגרי תואר מדעי או הנדסי מסוג B.Sc..


כמו כן, המעוניינים להתקבל למסלולים מחקריים נדרשים למצוא מדריך לכתיבת התזה לפני תחילת לימודיהם, המדריך נכלל בין חברי הסגל הבכירים של המחלקה. יש להציג אישורים מן המדריך על ההסמכה להנחיית כתיבת התזה.

 

תעודה


סוג התואר המוענק למוסמכים משתנה בהתאם למסלול, בחלק מן התכניות ניתן תואר מוסמך מסוג MA ובמסלולים אחרים תואר מסוג M.Sc.. לצורך קבלת התואר עליהם לעמוד בכל החובות האקדמיים לרבות בחינות, השלמת התזה או עבודת הגמר ונוכחות פעילה בסיורים, מעבדות ופעילויות.

 

אפשרויות תעסוקה


מוסמכי המסלול יכולים להשתלב במגוון אפיקים בשוק העבודה, בין היתר בפיתוח ומחקר במכונים, ברשויות המים, בחברת "מקורות", בחברות בתחום הטיפול בזיהומי טבע ולטיהור שפכים, במכוני התפלה, במשרדים לתכנון אזורי וכן בסקטור הציבורי במסגרת המשרד להגנת הסביבה, במשרד התשתיות, במועצות מקומיות ומשרדים נוספים. כמו כן, הם יכולים לשמש יועצים בסטארט אפים וחברות טכנולוגיות בתחום הסביבתי. שירותיהם נדרשים לעיתים גם בעמותות וארגונים ירוקים העוסקים בשימור אקולוגי. כמו כן, מי שכבר פועלים באותן מסגרות יכולים להשתמש בידע ובכלים הנרכשים בתואר כדי לייעל את עבודתם ולהציע פתרונות מתקדמים יותר ללקוחותיהם.


מוסמכי המסלול המחקרי יכולים להמשיך לתואר שלישי וכך לפנות לקריירה מחקרית באקדמיה ולעסוק בסוגיות הנמצאות בחוד החנית של השיח המחקרי הסביבתי והמדעי בארץ.


מוסדות

 

אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): במסגרת בית הספר הבין לאומי ללימודי המדבר הפועל באוניברסיטה ניתן ללמוד במסלול הידרולוגיה ואיכות מים, שבו ניתן לחקור סוגיות בניהול משאבים, התפלה ואיכות כאשר הדגש הוא על פיתוח פתרונות לאוכלוסיות המתגוררות באזורים צחיחים. בתכנית לומדים בשפה האנגלית יחד עם סטודנטים מכל העולם המגיעים ללמוד ולחקור בארץ. נוסף על כך, ניתן למצוא בבית הספר תכניות לתואר שני בלימודי מדבר ותואר שני באקולוגיה ושמירת הטבע.

 

המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל - צפון): סטודנטים במכללה יכולים ללמוד בתכנית לתואר M.Sc. במדעי המים. בתכנית מסלול עם תזה ומסלול ללא תזה. הסטודנטים במסלול לוקחים חלק במחקר והתנסויות במקורות מים באזור הצפון, כגון אגן הירדן, הכנרת, נחלים, בריכות דגים ומעיינות בסביבה הקרובה למכללה. כמו כן, למוסד הלימוד מסונף מכון מיג"ל למחקר ביוטכנולוגי וסביבתי, חלק מן המחקרית בתחום המים הנערכים במכללה משותפים למכון. במכללה נערכות תכניות נוספות כגון תואר שני בביוטכנולוגיה, תואר שני במדעי התזונה, תואר שני בלימודי הגליל ועוד.

 

האוניברסיטה העברית (ירושלים, רחובות): באוניברסיטה העברית נערכת תכנית הידרולוגיה ומשאבי מים שהיא פרי שיתוף פעולה בין הפקולטות לחברה, טבע וחקלאות. הלימודים בה מתקיימים הן בירושלים והן בקמפוס ברחובות. ניתן ללמוד במסלול מחקרי או בתכנית שאינה מחקרית. באוניברסיטה מתקיימים מסלולים רבים נוספים לתואר מוסמך כגון תואר שני בניהול משאבי טבע, תואר שני באוקיאנוגרפיה, תואר שני באקולוגיה, תואר שני בגיאוגרפיה ועוד.

 

אוניברסיטת חיפה: מתקיימת תכנית לתואר MA בגיאוגרפיה בהתמחות לימודי מים. בתכנית מתמקדים בפיתוח נקודת מבט רב תחומית על תעשיית המים הישראלית, הסטודנטים לומדים סוגיות מדעיות, כלכליות, חברתיות וצרכניות הנוגעות לשוק זה בארץ ולומדים גם על תהליכי תכנון מדיניות וממשקים רלוונטיים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בהידרולוגיה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בהידרולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בהידרולוגיה