רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי מגדר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי מגדר

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי מגדר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי מגדר


המודעות ההולכת ועולה לקטגוריה החברתית של "מגדר", מאפשרת להתבונן בצורה חדשה על תהליכים פוליטיים, חברתיים, כלכליים ותרבותיים לאורך תקופות שונות בהיסטוריה – מהעולם העתיק ועד ימינו אנו.


הראייה הרב תחומית שלאורה נערכים לימודי מגדר, מאפשרת לקבל הבנה מעמיקה ומקיפה החוצה מעמדות, לאומים, מוצא אתני ומין ביולוגי. המבט הביקורתי אותו רוכשים במהלך לימודי תואר זה, יכול לסייע להתפתח מקצועית לשלל תחומים וכיווני תעסוקה.
כאן ניתן לקרוא על מגוון התכניות ללימודי נשים ומגדר לתואר ראשון שנערכות במוסדות לימוד שונים בארץ.

 

בעבר, ניתן היה להשתתף בלימודי מגדר לתואר שני בלבד. עם זאת, ככל שמתפתח התחום, נפתחות אפשרויות ללמוד גם לתואר ראשון - בין אם במסגרת תואר דו חוגי, או במסגרת חטיבה בלימודים רב תחומיים. כאן תוכלו לקרוא על תנאי הקבלה במוסדות לימוד שונים.


מוסדות לימוד אפשריים


אלו תנאי הקבלה במספר מוסדות לימוד בהם מוצעים לימודי מגדר בארץ:


אוניברסיטת תל אביב: באוניברסיטה ניתן להשתתף בלימודי תואר ראשון במגדר במתכונת דו חוגית בלבד, בהיקף של 60 ש"ס. השילוב מתאפשר עם כמעט כל אחד מהחוגים האחרים באוניברסיטה, כאשר ההיכרות עם סוגיות מגדריות שונות מעניקה לסטודנטים את הכלים להעמיק ולהעשיר את הנושאים הנלמדים גם בחוג השני.


בין השאלות בהם עוסקים במהלך הלימודים בחוג, ניתן למנות שאלות לגבי הבניות מגדריות וביטויין באמנויות השונות, בעולם המשפט, בחינוך, ועוד. הסטודנטים סוקרים סוגיות של אפליה וחוסר שוויון, וגם דרכים אפשריות לפתרון בעיות בוערות אלו.


יש לעמוד בתנאי הקבלה לתואר ראשון בשני החוגים. קיימת אפשרות להשתתף בתכנית מיוחדת, בעלת תנאי קבלה משלה, לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומגדר, כאשר הידע הנרכש במגדר מאפשר לסטודנטים לקבל ידע וכלים תיאורטיים לקראת התמחות בטיפול רגיש מגדר ותרבות (על מנת לעסוק בטיפול ולקבל הסמכה רשמית, יש להמשיך לתואר שני).


ראשית, יש לעמוד בתנאים הכלל אוניברסיטאיים על מנת להירשם: בגרויות, פסיכומטרי או רקע אקדמי קודם במוסדות מוכרים להשכלה גבוהה.


תנאי הקבלה לתכנית במתכונת דו חוגית בלימודי נשים ומגדר, כוללים הצגת הידע הנדרש באנגלית ובעברית. כמו כן, יש לעמוד בציון ההתאמה, המשתנה משנה לשנה.


קיימות אפשרויות קבלה נוספות, כולל עמידה בממוצע בגרות משוקלל של 100 ומעלה, כולל בונוסים. לחילופין, ניתן להתקבל על סמך ממוצע של 85 או יותר במקצועות החובה ההומניים בבגרות (ללא בונוסים). בין המקצועות ההומניים נמנים תנ"ך, הבעה בעברית, תולדות עם ישראל או ידע העם והמדינה, היסטוריה, אזרחות, ספרות, מחשבת ישראל, אנגלית, וכן שפה זרה נוספת עבור מי שלמדו.


הקורסים המקוונים הם אפיק אפשרי נוסף; יכולים להתקבל מי שיש להם זכאות לבגרות ומסיימים 3 קורסי מוק באוניברסיטת תל אביב בציון 80 לפחות בכל אחד – כאשר שניים לפחות במדעי הרוח.


אפשרות אחרת היא לקבל 5 נקודות תוספת לציון ההתאמה עבור עד 2 קורסי מוק שאותם מסיימים בציון 80 ומעלה.


מי שגילם 40 ומעלה ולהם זכאות לתעודת בגרות, יכוליים גם הם להתקבל. כמו גם מי שברשותם תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי בעל הכרה מצד המל"ג.


יש שבוחרים באפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, במסגרתו יש ללמוד 6 קורסים שהיקפם 36 נקודות זכות, שממוצעם 80 או יותר. לאחר סיום הקורסים בהצלחה, ניתן להתחיל את הלימודים בשנה א' של התואר.


התכנית הדו חוגית בשילוב עם פסיכולוגיה כוללת דרישות סף כגון עמידה בציון התאמה, המשתנה כל שנה. אפשרות נוספת היא לקבל תוספת 5 נקודות לציון ההתאמה, עבור השתתפות בקורס המקוון מבוא למדעי הפסיכולוגיה. על מנת להיות זכאים לתוספת הנקודות, יש לסיים בציון 85 ומעלה.


מי שברשותם זכאות לבגרות וכן ציון פסיכומטרי של 730 ומעלה, יכולים גם הם להתקבל. אפשרות נוספת היא עבור מי שזכאים לבגרות, וברשותם ציון 85 ומעלה ב – 5 יחידות באנגלית וכן במתמטיקה יכולים להגיש מועמדותם.


לחילופין, זכאים לבגרות שברשותם ציון 85 ומעלה ב – 5 יחידות בגרות באנגלית, 90 ומעלה ב – 4 יחידות בגרות במתמטיקה, או 5 יחידות בגרות במתמטיקה בציון 70 ומעלה, ונוסף על כך מסיימים 3 קורסי מוק לפחות בציון 85 ומעלה בכל אחד מהם. על מועמדים שבוחרים באפיק זה, להשתתף בקורסים מבוא לפסיכולוגיה, צעדים ראשונים במדעי המחשב, וכן קורס שלישי לבחירה מתוך רשימה.


מעבר לכך, מי שברשותם השכלה אקדמית של שנה אחת בהיקף 30 ש"ס בציון ממוצע של 85 או יותר, מטעם מוסד אקדמי בעל הכרה על ידי המל"ג, וגם ציון פסיכומטרי של 660 ומעלה, יוכלים להתקבל. בעלי רקע אקדמי כגון תואר ראשון, לצד ציון פסיכומטרי של 700 לפחות, תואר שני עם תזה בממוצע 90 ומעלה או תואר שלישי, יכולים גם הם להתקבל.

 

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה ניתן ללמוד במסגרת חטיבה במגדר כחלק מלימודי תואר ראשון רב תחומי. קורסי הבחירה שמוצעים כחלק מלימודי החטיבה, שמים דגש על סוגיות כגון מיניות, פוסט קולוניאליזם ותנועות פמיניסטיות במזרח התיכון. כמו כן, ניתן להשתתף במסגרת החטיבה גם בקורסים וסדנאות כמו סדנת דראג, וקורסים המשלבים פעילות בארגונים פמיניסטיים.


את התואר ניתן ללמוד במתכונת דו מחלקתית וחד מחלקתית בהדגשים שונים: במדעי הרוח או במדעי החברה. תנאי הקבלה משתנים בין התוכניות, ובהתאם למתכונת הלימודים. עם זאת, יש דרישות כלליות מכל המועמדים: סיווג לרמת בסיסי לפחות בשפה האנגלית (או באמצעות הצגת ציון 85 ומעלה מפרק האנגלית בפסיכומטרי, או ציון במבחן אמי"ר).


מי שנבחנו בפסיכומטרי בשפה שאינה עברית, או שמעוניינים להתקבל על סמך ממוצע בגרויות ובבית הספר התיכון שלהם לא מלמדים בעברית, נדרשים להציג גם ציון מבחן יע"ל ברמת סיווג ה' ומעלה.

 

כדי להתקבל ללימודים במתכונת הדו מחלקתית או החד מחלקתית בהדגש מדעי הרוח, צריך לעמוד בדרישות הסף ולהציג ציון סכם של 450 או יותר, או ציון פסיכומטרי או נתיב לאקדמיה של 450. לחילופין, ניתן להציג ממוצע בגרויות של 90 ומעלה.

 

כדי להתקבל ללימודים רב תחומיים במדעי החברה והרוח במתכונת דו מחלקתית וחד מחלקתית, יש לעמוד בציון סכם של 530 ומעלה או להציג ציון פסיכומטרי או נתיב לאקדמיה של 530 ומעלה. ניתן להתקבל על סמך ממוצע בגרויות של 100 או יותר

לימודים רב תחומיים במדעי הרוח והחברה בהדגש מדעי החברה, מוצעים במתכונת דו מחלקתית וחד מחלקתית ומיועדים למי שברשותם ציון סכם של 550 ומעלה, וכן מי שברשותם ציון פסיכומטרי או נתיב לאקדמיה של 550 או יותר. יכולים להגיש מועמדות גם מי ברשותם ממוצע של 100 או יותר בבגרויות.

 

אפשרויות להמשך

 

מי שמעוניינים להמשיך ולהעמיק בסוגיות השונות שנלמדות בתואר זה, יכולים להמשיך לתואר שני במגדר, המוצע במבחר רב של מוסדות לימוד בארץ ובעולם.

 

מעבר לכך, יכולות החשיבה הביקורתית, הניתוח והכתיבה הנרכשות במסגרת הלימודים, יכולים לסייע להתקדם ולהשתלב במגוון אפיקי תעסוקה - בין אם במגזר הציבורי בגופים העוסקים בקביעת מדיניות ובקידום נשים ושוויון, במגזר הפרטי ביצירת סביבת עבודה נעימה ומקבלת במחלקות כוח אדם, בעמותות ובארגוני מגזר שלישי הנותנים מענה לאוכלוסיות שונות הסובלות מאפליה, ועוד ועוד.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי מגדר?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי מגדר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
התלבטות - לימודי מגדר או פסיכולוגיה וחינוך?
תכנית הלימודים - תואר שני בלימודי מגדר
לימודי מגדר - קבלה לבעלי שני תארים
תואר ראשון משולב - לימודים בתחום המגדר
לימודי מגדר ולימודי תעודה בכלל
לימודי תואר ראשון במגדר - יום פתוח
לימודי מגדר - באילו מוסדות ניתן ללמוד?