רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה


גרמניה היא מדינה בעלת היסטוריה ארוכת שנים ותרבות עשירה, המקיימת כיום שיתופי פעולה רבים עם מדינת ישראל ומהווה אחת מהשחקניות המשמעותיות בזירה הבינלאומית.


במהלך התואר השני בלימודי גרמניה, ניתן להתמחות בהיבטים נבחרים של החיים במדינה – בין אם התרבות, הפוליטיקה, ההיסטוריה, מדיניות הביטחון או הרווחה, וכן הלאה.

 

הלימודים בתואר שני זה מאפשרים לסטודנטים לרכוש שיטות מחקר המתאימות לנושאים אותם הם מעוניינים לחקור, ופותחים אשנב להיכרות מעמיקה עמם.


תכנית הלימודים


הלימודים רב תחומיים, כאשר מדובר בתואר שני בלימודי תרבות המערב נושאים ממדעי הרוח, מדעי החברה ודיסצפלינות נוספות, בהתמקדות בתהליכים ובהתפתחויות בגרמניה. כך, קיימים מגוון נושאים בהם ניתן להעמיק במהלך הלימודים, בהתאם לרקע האקדמי שלהם. הסטודנטים משתתפים בקורסים במהלכם עוסקים בהיבטים היסטוריים ופוליטיים, כגון סוגיות הקשורות במדיניות באיחוד האירופי, השפעות היסטוריות של מלחמת העולם השנייה, עלייתו ונפילתו של הגוש המזרחי באירופה, ועוד.

 

כמו כן, באפשרותם להשתתף בקורסים מתוך תואר שני במדעי הרוח תוך התמקדות בתרבות גרמנית - כך הם מרחיבים את ידיעותיהם סביב קולנוע, מוזיקה, ספרות והיסטוריה גרמנית. הם רוכשים יכולות מתודולוגיות המאפשרות מחקר בנושאים שונים אלו.


מתכונת הלימודים


משך התכנית נע בין שנתיים לשלוש שנים, והיא מתקיימת במסלול מחקרי עם תזה וכן מסלול עיוני בלי תזה. המסלול המחקרי לרוב אורך זמן רב יותר, כאשר כתיבת עבודת התזה מתבצעת בהנחייה של אחד מאנשי הסגל במוסד הלימודים הנבחר.


מי שבוחרים במסלול העיוני, ללא התזה, נדרשים להגיש מספר עבודות סמינריוניות, ולרוב גם להשתתף בבחינת גמר מסכמת, על מנת לסיים את לימודיהם בהצלחה.


קיים היצע של מלגות עבור מי שלומדים תחומים אלו, כולל אפשרויות לנסוע לסיורים לימודיים בחו"ל – בגרמניה וכן במדינות שונות באירופה.

 

נושאי הלימוד

 

  • קולנוע גרמני
  • מתודולוגיות מחקר
  • תרבות גרמניה אחרי 1945
  • היסטוריה מודרנית של אירופה
  • דמוקרטיזציה במרכז ומזרח אירופה
  • מדיניות הביטחון של האיחוד האירופי
  • מדיניות רווחה השוואתית באיחוד האירופי
  • ועוד


 

מוסדות לימוד אפשריים

 

להלן תנאי הקבלה למספר מוסדות לימוד בארץ בהם ניתן להשתתף בלימודי תואר שני בתחום:

 

האוניברסיטה העברית בירושלים: כדי להשתתף בתכנית לתואר שני באוניברסיטה זו, יש להציג תואר ראשון בממוצע 80, כולל רמת פטור בידיעת השפה האנגלית. הקבלה מתבצעת למסלול העיוני, בו אין צורך להגיש עבודת תזה. בשנה השנייה ללימודים, הסטודנטים יכולים לעבור למסלול המחקרי שבו מבצעים עבודת תזה, אם הם עומדים בקריטריונים. הקריטריונים כוללים השתתפות בקורסים בהיקף 50% לפחות מנקודות הזכות הנדרשות לתואר, בממוצע של 85 ומעלה. כמו כן, עליהם להגיש עבודה סמינריונית באחד מקורסי הבחירה בציון של 85 לפחות.


במסגרת התכנית, שמשכה כשנתיים, אפשר לבחור באחד מתחומי ההתמחות הבאים: פוליטיקה וכלכלה, משפט ויחסים בינלאומיים, גיאוגרפיה ולימודים עירוניים, היסטוריה וסוציולוגיה, או התמחות בספרות, פילוסופיה, תרבות ואמנות.


מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים כלים מחקריים וידע לגבי תהליכים המתרחשים בחברה הגרמנית כיום. במהלך הלימודים, הסטודנטים סוקרים סוגיות כגון התפקיד אותו משחקת גרמניה בתהליכי האינטגרציה באירופה ובאיחוד האירופי, וכן השפעותיה של המדינה על תהליכים המתרחשים ברמה הגלובלית בתחומי הפוליטיקה, הכלכלה, המדע והטכנולוגיה. מעבר לכך, בתכנית מתמקדים גם בתחומי האמנות והתרבות וברקע ההיסטורי של קשיים שונים המתעוררים במדינה עקב האיחוד עם מזרח גרמניה בשנת 1989.


חלק מחובות התואר כוללות לימודי גרמנית, כאשר הסטודנטים נדרשים להגיע לרמת פטור כדי לסיים את התואר בהצלחה. רבים מהקורסים מתקיימים בשפה האנגלית, אך קיימים קורסים מסוימים הנלמדים גם בעברית.


התכנית באוניברסיטה זו מאפשרת קבלת מלגות שונות, כולל מלגות מחיה, מלגות ללימודי שפה בחו"ל או השתתפות בסמסטר בחו"ל. כמו כן, הסטודנטים זכאים להשתתף בסיורים לימודיים מסובסדים באירופה.


מעבר לכך, במסגרת האוניברסיטה מתקיימות קבוצות מחקר וכן כנסים בינלאומיים בהם יכולים להשתלב הסטודנטים בתכנית.


אוניברסיטת חיפה: תנאי הקבלה לתואר שני באוניברסיטה זו כוללים תואר ראשון ממוסד לימודים אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל, בממוצע 80 ומעלה (או שווה ערך, אם מדובר בתואר מחו"ל).


הלימודים מתקיימים במסלול מחקרי עם תזה ומסלול ללא תזה. משך התואר במסלול המחקרי עומד על כשלוש שנים אקדמיות, ובמסלול העיוני כשנתיים אקדמיות, במתכונת של יום לימודים אחד בשבוע. קיימת אפשרות לסיים את המסלול העיוני לתואר שני בשנה אחת, שנה קלנדרית המונה 3 סמסטרים. מתכונת זו מיועדת עבור סטודנטים שמעוניינים להשתתף בלימודים המתקיימים פעמיים בשבוע.


התכנית לתואר השני מתקיימת במסגרת המרכז ללימודי גרמני ואירופה, HCGES, שפועל מאז שנת 2007 במסגרת האוניברסיטה. חזון המרכז הוא לחשוף את כלל הציבור והאקדמיה בישראל לסוגיות שונות הקשורות באירופה ובגרמניה כיום. לאור חזון זה, מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים היכרות עם מגוון נושאים תוך הדגשת נקודת המבט היהודית והישראלית, ומערכות היחסים ההדוקות המתקיימות בין המזרח התיכון ואירופה.


הקורסים מתקיימים בשפה האנגלית, כאשר הסטודנטים לומדים גרמנית כשפה זרה. בין היתר, הסטודנטים משתתפים בסמינרים שבועיים, בהם מרצים גם אורחים בינלאומיים. כמו כן מתקיים טיול לימודי שנתי לגרמניה ומדינות אירופיות נוספות, סביב נושא מרכזי המשתנה משנה לשנה.


קיים היצע רחב של מלגות, כולל מלגות שכר לימוד, ומלגות ללימודים בגרמניה.


המסלול המחקרי עם התזה נערך בהיקף 28 ש"ס, וכולל לימודי חובה ובחירה. חלק מהדרישות של המסלול כוללות הגשת שתי עבודות סמינריוניות. המסלול העיוני כולל בחינת גמר, השתתפות במספר גדול יותר של קורסי בחירה, והגשת 3 עבודות סמינריוניות.


שקלול הציון במסלול המחקרי מתבצע כאשר 40% מהציון נקבע על ידי ציון התזה, וכ – 34% מהציון על ידי הגשת שתי עבודות סמינריוניות. 26% מהציון נקבע על סמך ממוצע הקורסים.


במסלול העיוני, ממוצע הקורסים משוקלל כ - 38% מהציון הסופי של התואר, נוסף ל – 42% המשוקלל על סמך ממוצע שלוש עבודות סמינריוניות. ציון בחינת הגמר מהווה 20% מהציון הסופי של התואר.


אפשרויות להמשך


מסיימי התואר השני יכולים להתקדם בארגון בו הם פועלים ולעלות בדרגות השכר, בפרט הלימודים מתאימים למי שמעוניינים בתואר שני בדיפלומטיה או בנושאים רלבנטיים וקרובים, במיוחד עבור מי שעוסקים ביחסים בינלאומיים ובפיתוח קשרים עם מדינות דוברות גרמנית ועם גורמים באיחוד האירופי. גם מי שעוסקים בהוראה, והדרכה, כמו גם בהדרכת טיולים ובתחומים שונים בענף התיירות יכולים להיעזר בידע אותו רוכשים במהלך לימודים אלו.


כמו כן, התואר מתאים למי שמעוניינים לעסוק במחקר של תחומים אלו, כאשר המסיימים יכולים להמשיך לדוקטורט בתחום באוניברסיטאות בארץ או בעולם.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה לתואר שני בלימודי גרמניה