רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר ייעוץ חינוכי

רוצה לדעת על שכר יועצים חינוכיים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורת יועץ חינוכי


יועצים חינוכיים מהווים חלק משמעותי בצוות בית הספר ויש לתפקידם חשיבות רבה בסיוע לתלמידים המתמודדים עם קשיים ולבטים. אנשי מקצוע אלה משתלבים במגוון שכבות הגיל, מהחינוך לגיל הרך ועד לחינוך העל יסודי, והם מצויים כיום כמעט בכל בית ספר וגם במוסדות לא פורמליים כגון מרכזי נוער וצעירים, מרכזים להורים ועוד.


רמות השכר של עוברים אלה משתנות בהתאם לקריטריונים שונים אך באופן כללי מותאמות לדרגות ולהנחיות שמציבים במשרד החינוך ודומות לאלה של עובדי הוראה בתפקידים אחרים, כגון מחנכים ורכזים. היות ומדובר בעובדים בעלי תואר שני לפחות, משכורותיהם לרוב גבוהות משל מורים רגילים ויכולות להגיע גם מעל הממוצע במשק. כמו כן, העובדים יכולים להמשיך להעלות את שכרם דרך השתלמויות, צבירת וותק והרחבת היקף משרתם.

 

על המקצוע


יועצים חינוכיים פועלים במסגרת מוסדות חינוכיים ועוסקים בסיוע בנושאים רגשיים וחברתיים אצל התלמידים. לפי הנחיות משרד החינוך, הם יכולים להציע התערבויות שונות במצבי סיכון ובעת משבר ולתת מענה גם להורים ולצוותים החינוכיים שרלוונטיים לאותם ילדים. כמו כן, הם יכולים לעסוק בנושאים כגון הפעלת תכניות מניעה בבתי ספר ופיתוח אקלים בית ספרי חיובי יותר. הם פועלים מול התלמידים באופן פרטני או קבוצתי וכן מול צוותים חינוכיים וגורמים מטפלים כגו שירותי הרווחה ופסיכולוגים חינוכיים.


היועצים פועלים בכל שבכות הגיל, החל מגני ילדים ועד לבתי ספר תיכוניים. במסגרת התפקיד הם נדרשים לפתיחות, אכפתיות והכלה, שכן הם משמשים אוזן קשבת עבור התלמידים בזמני מצוקה וקושי. כמו כן, הם יכולים לסייע לתלמידים המתמודדים עם התלבטות או לאלה המצויים בקבוצות מיוחדות כגון תלמידים עם לקויות למידה, תלמידים מחוננים ועוד.


קיימת גם תת התמחות לייעוץ חינוכי לגיל הרך. ההנחה היא כי לקבוצת גיל זו צורכים ייחודיים שיש להביא בחשבון בעת הסיוע. אנשי המקצוע בקיאים בפסיכולוגיה התפתחותית ומכירים את שלבי ההתפתחות של הילדים הצעירים, וכך יכולים להציע פתרונות מותאמים להם ולבצע אבחון מוקדם של הקשיים.


מבחינת היקפי המשרות, היועצים נדרשים הן לשעת ייעוץ והן לשעות הוראה בבית הספר במסגרת תפקידם, כאשר היקף ההוראה נדרש להיות לפחות שישית ממשרתם. אופי והיקף הייעוץ משתנה גם בהתאם לשכבת הגיל וסוג בית הספר. שעות עבודתם מתחלקות לשעות פרטניות לעבודה עם נועצים, שעות הוראה, ושעות שהייה (בדומה למורים) שבהם הם נדרשים לערוך פגישות צוות, להיפגש עם הורים, להכין חומרי למידה ולקרוא חומרים מקצועיים.

 

רמות שכר


שכר ממוצע של עובדים בתפקיד זה משתנה בהתאם לקריטריונים שונים, כגון וותק ושנות ניסיון בתחום, סוג ההשכלה האקדמית ורמתה, היקף העבודה בבית הספר ועוד. באופן כללי, עובדים בשנותיהם הראשונות בתפקיד מגיעים לרמות שבין 8,500 – 10,000 שקלים לחודש. לאחר כשלוש שנים, הם יכולים להגיע לטווח שבין 10,000 – 13,000 שקלים לחודש בממוצע. יועצים ותיקים שברשותם מעל חמש שנות ניסיון יכולים להגיע לטווח שבין 13,000 – 15,000 שקלים לחודש בממוצע. יש לציין כי הטווח הנ"ל מתייחס לממוצעים בלבד והעובדים יכולים להשתכר מעל או מתחת לטווח זה.


בדומה לשכר עובדים במשרד החינוך, משכורות היועצים נקבעות בהתאם להסכמים קיבוציים שנחתמים מול משרדי החינוך ומשרד האוצר. התגמול לעובדים משתנה בהתאם לרמת ההשכלה הקודמת, לדרגות מקצועיות וכן לקורסים והשתלמויות שהעובדים עוברים. היועצים מתחילים ממשכורות הדומות בהיקפן לאלה של מורים ולאחר צבירת וותק ודירוג אקדמי יכולים להמשיך להעלות את הטווח.


אחד הקריטריונים המרכזיים המשפיעים על התגמול הוא הקידום בדרגות המקצועיות. קידום זה נעשה, בדומה לשכר מורים שהם בעלי תארים אקדמיים, לפי וותק והיקף ההעסקה ונקבעים על ידי משרד החינוך.


יועצים אשר מועסקים בהיקף של לפחות שבע שעות ייעוץ זכאים לקבל גמול ייעוץ, ששיעורו משתנה בהתאם לסוג הרישיון שבידי העובדים (זמני או קבוע). הגמול המירבי ניתן לעובדים שלהם 16 שעות ייעוץ שבועיות לפחות. הגמול מתווסף לתגמול הרגיל שאותו מקבלים העובדים מדי חודש.

 

ביקוש בשוק


עיקר הביקוש לעובדים בתפקידים אלה הוא במערכת החינוך הפורמלי, בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים. כמעט בכל בית ספר מועסקים איש או אשת מקצוע בתפקיד זה, ובחלק מן המוסדות פועלים יותר מאיש מקצוע אחד.


היועצים נדרשים גם במסגרות לנוער בסיכון, בפנימיות, כפרי נוער ובמרכזים לצעירים וכן במסגרות כגון מרכזי הורים וילדים או מעונות. כמו כן, באפשרותם להשתלב במסגרות חינוך בלתי פורמלי, כגון במתנ"סים ומרכזים לנוער, וכן מרכזי הדרכה שבהם נדרשים שירותי ייעוץ. חלק מן היועצים מציעים גם שירותי ייעוץ באופן פרטני להורים ולמשפחות.


רפורמות שמתנהלות לאחרונה במערכת החינוך מעלות את הביקוש ליועצים. כמו כן, גם שינויים חברתיים ובמרכזם משבר הקורונה מעלים את הצורך בתמיכה נפשית בקרב תלמידים וצוותי הוראה, מה שמעלה את הדרישה לאנשי מקצוע שיכולים להעניק שירותים אלה.


כיום קיים מחסור משמעותי ביועצים, בעיקר במסגרות לגיל הרך ובבתי ספר יסודיים. מחסור משמעותי באנשי מקצוע אלה נרשם גם במוסדות החינוך בפריפריה החברתית והגיאוגרפית וכן במוסדות לאוכלוסיות כגון החברה החרדית, החברה הערבית, החברה הבדואית ועוד. במשרד החינוך פועלים כיום לעודד סטודנטים לבחור להשתלב בתעסוקה באותן מסגרות בהם קיים היום מחסור.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע


היום תחום הייעוץ החינוכי כפוף למשרד החינוך – השירות הפסיכולוגי הייעוצי, הידוע גם בשמו שפ"י. כדי להשתלב במקצוע, יש צורך בתואר שני בייעוץ חינוכי, בתעודת הוראה וברישיון ייעוץ שניתן על ידי משרד החינוך. תחילה מקבלים העובדים רישיון זמני ולאחריו מוענק רישיון קבוע, וזאת לאחר מעבר תהליכי הערכה של ידי עובדים בכירים שנועד לבחון את היכולות המקצועיות. היועצים הבכירים הם גם הגורם שאחראי על העסקתם של העובדים בבתי הספר, בתיאום עם המפקח הכולל לענף זה.


רבים ממי שניגעים לתואר השני בחינוך בתחום זה הם מורים ואנשי חינוך שמעוניינים לעבור הסבה מקצועית ולהרחיב את תחומי הכשרתם במערכת. לחלופין, יכולים לפנות לתחום זה אנשי טיפול שמעוניינים להשתלב במערכת החינוך בתפקידים משמעותיים ולעבוד עם תלמידים וצוותים חינוכיים. באופן כללי יכולים להתקבל למסלולים השונים בוגרי תואר בחינוך, בפסיכולוגיה, בעבודה סוציאלית, במדעי ההתנהגות, במקצועות הפרא רפואיים כגון קלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק – שברשותם תעודת הוראה.


במסגרת התואר השני, הסטודנטים רוכשים ידע וכלים מקצועיים שנדרשים בעת העבודה עם התלמידים, מכירים תיאוריות בתחום בריאות הנפש והחינוך ומפתחים מיומנויות החיוניות לעבודה עם פרטים וקבוצות. הם מתנסים לאורך הלימודים גם בתהליכי ייעוץ בפועל, במסגרת התנסויות ושעות בשטח. לעיתים נכללות בתואר התמחויות בענפים הרלוונטיים לאנשי המקצוע, כגון ייעוץ למשפחות, חינוך מיוחד, עבודה רב תרבותית ועוד.


בדומה לבעלי מקצועות אחרים בעולם ההוראה, היועצים יכולים להמשיך לקדם עצמם מבחינה מקצועית דרך לימוד בהשתלמויות למורים. מדובר בקורסים קצרים שבהם ניתן להרחיב את סל המיומנויות המקצועי, להכיר שיטות טיפול חדשות ולהרחיב את ההיכרות עם אוכלוסיות שונות. בין היתר נכללים קורסים בהדרכת צוותים, קורסים באבחון וטיפול בלקויות למידה וקורסים באבחון דידקטי, קורס CBT וקורסים להיכרות עם שיטות טיפוליות נוספות, קורס חינוך מיני, קורס פסיכולוגיה חיובית, קורסים בתחום הנוער בסיכון ומסלולים נוספים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
התלבטות - תואר שני בייעוץ חינוכי או לקויות למידה
שכר לבוגרי תואר שני בייעוץ חינוכי
שילוב תעודת הוראה עם תואר שני ייעוץ חינוכי
תואר שני בייעוץ חינוכי ללא תעודת הוראה
האם חייב ניסיון בהוראה לפני תואר שני בייעוץ חינוכי?
מלגה לתואר שני ייעוץ חינוכי באורות
קבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי ללא ניסיון בחינוך