רוצה פרטים על הסבה להוראת טכנולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבת אקדמאים להוראת טכנולוגיה

רוצה לדעת על הסבה להוראת טכנולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבת אקדמאים להוראת טכנולוגיה למהנדסים והנדסאים

 

כחלק מן המשימה הלאומית לחיזוק וטיפוח החינוך הטכנולוגי, שואפים במשרד החינוך להגדיל את מספר המורים המלמדים במגמות טכנולוגיות בתיכונים וכן בבתי ספר ומכללות להנדסאים ובמסגרות כגון עתודות או כיתות י"ג – י"ד. מטרה נוספת של המשרד היא שיפור האיכות בהוראת מקצועות אלה, כדי לספק לדור העתיד כלים חשובים לטיפוח קריירה מבוקשת ונדרשת במשק.


כדי לאתר את המורים המוכשרים, במשרד מפעילים מספר תכניות ייעודיות לבעלי תארים בהנדסה ולהנדסאים. אלה הם מסלולים להסבת אקדמאים להוראה שבהם בעלי התארים והדיפלומות יכולים ללמוד בתכנית מרוכזת ובה לרכוש את הידע החינוכי הנדרש להשתלבותם במערכת החינוך. הדגש הוא על הקניית הכלים להוראת תחום ההתמחות שלהם ולהעברת הידע הרב שהם צברו בתעשייה ואהבתם הגדולה למקצוע, אל הדור הצעיר בכיתות.

 

למי מיועדים הלימודים


מסלולים אלה להסבת אקדמאים מיועדים למהנדסים והנדסאים בתחומים השונים המעוניינים לעשות שינוי בקריירה ולהשתלב בתחום ההוראה ולהשתמש בידע שצברו בתעשייה כדי ללמד בבתי ספר תיכוניים או מסגרות לחינוך טכני.


קיימות תכניות ייעודיות בשיתוף משרד החינוך המיועדות לפורשי צה"ל ולעובדים במערכת הביטחון, שברצונם לעבור שינוי בקריירה וללמד את תחומי ההתמחות הטכניים והמדעיים שלהם בבתי ספר. מרבית המסלולים מתאימים למהנדסי מכונות, חשמל, אלקטרוניקה, רכב, מחשבים ותוכנה, וכן קיימות תכניות למהנדסי תעשייה וניהול והנדסאי אדריכלות. ישנם גם מסלולים ייעודיים להסבת הנדסאים להוראה.


התכנית יכולה להתאים למהנדסים המעוניינים לשלב עבודה בהוראה לצד הקריירה הנוכחית. במקרים רבים באפשרות המורים להשתלב בסיום התכנית במשרה חלקית במערכת, במקביל לעבודתם בתעשייה.

 

תכנית הלימודים


במסגרת התכנית האקדמאים מפתחים את כישורי הוראת הטכנולוגיה ולומדים כלים חשובים מעולם החינוך הנדרשים ממורים בעבודתם בכיתה. הם מעמיקים בתחומים כגון פדגוגיה ודידקטיקה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה של ההוראה וכן מכירים מגוון של שיטות הוראה וכלים להערכת הישגי התלמידים. לאחר מכן הם מתמקדים בסוגיות רלוונטיות להוראת תחום ההתמחות שלהם, תוך רכישת הידע הנדרש להעברת התכנים אל התלמידים באופן המותאם לצורכיהם ולשכבת הגיל.


מתכונת הלימוד


מסלולי הלימוד מתקיימים במתכונת גמישה ולרוב הם מותאמים במיוחד לצורכיהם של אנשים עובדים. השיעורים מרוכזים בדרך כלל ביום שבועי אחד, אחר הצהריים או בערב.


אורך התכנית משתנה ממוסד למוסד וכן בהתאם לרקע הקודם של הסטודנטים. משך מרבית התכניות נע בין שנה לשנתיים. בדרך כלל, הסטודנטים לומדים בשלושה או ארבעה סמסטרים המתקיימים ברצף, לרבות בחודשי הקיץ. לעיתים התכניות ממושכות יותר וכוללות מספר רב יותר של סמסטרים.


לצד הלימודים העיוניים, האקדמאים לוקחים חלק בהתנסות מעשית בהוראה. הם משתלבים בבתי ספר ומתרגלים בפועל את ההוראה בכיתות, בליווי צמוד של מדריכים פדגוגיים בענף ההתמחות שלהם ושל צוות המוסדות שבהם הם משתלבים.

 

נושאי הלימוד


בין הנושאים הנלמדים במסגרת המסלולים אפשר למנות:

 

 

  • ניהול כיתה
  • חינוך טכנולוגי
  • חדשנות בהוראה
  • הערכת תכניות לימוד
  • פדגוגיקה ודידקטיקה
  • פסיכולוגיה של החינוך
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול, אך במרבית המקרים יש צורך בתואר ראשון במקצוע הנדסי (מסוג B.Sc.) או דיפלומת הנדסאי, בממוצע ציונים גבוה. לרוב מתקבלים על סמך ממוצע 70 ומעלה.


תכנית זו פתוחה למהנדסים והנדסאים ממגוון של ענפי התמחות, המובילים בהם הם חשמל, מכונות, אלקטרוניקה, תוכנה, בניין ורכב. הנדסאים נדרשים לניסיון מקצועי של לפחות חמש שנים בתפקיד וכן לתעודת בגרות מלאה בממוצע של 70 ומעלה. יש להציג גם תעודות המעידות על השכלה נוספת, כגון לימוד בקורסים שונים. מועמדים מתאימים העומדים בדרישות הסף מוזמנים לראיונות אישיים בפני וועדה שבה נבחנת התאמתם לתכנית ולמערכת החינוך באופן כללי.

 

תעודה


סוג התעודה המוענק למשלימים מסלול זה תלוי בהכשרה הקודמת של הסטודנטים. מהנדסים בעלי תואר ראשון B.Sc. לפחות מקבלים תעודת הוראה, הנדסאים מקבלים תעודת הוראה בדרגת "מורה מוסמך בכיר". יש לציין כי כדי להשתלב בפועל בהוראה במערכת החינוך על הבוגרים לקבל רישיון הוראה, המוענק על ידי משרד החינוך. במשרד מעניקים את הרישיון הקבוע לאחר תקופה של שנתיים ניסיון בהוראה בפועל, בהיקף של לפחות שליש משרה. לשם כך יש לעמוד בכל התנאים שמציבים במשרד.


כמו כן, במקרים מסוימים יכולים הנדסאים המשלימים את התכנית ללמוד למשך שנה נוספת במסלול השלמה שבו הם לומדים לתואר ראשון B.Ed.Tech. מדובר בתואר ראשון ותעודת הוראה למקצועות טכנולוגיים עיוניים במערכת החינוך הטכנולוגי.

 

אפשרויות תעסוקה


במערכת החינוך של היום ישנו מחסור משמעותי במורים למקצועות הטכנולוגיים, אלה נדרשים הן בבתי ספר על יסודיים והן במוסדות לחינוך הטכנולוגי, כגון מכללות ובתי ספר לכיתות י"ג – י"ד, במסגרת בתי הספר להנדסאים. בוגרי מגמת הכשרה זו מיועדים להשתלב באותם בתי ספר כמורים ומורות. בשנה הראשונה לעבודתם במערכת המורים עובדים במסגרת סטאז' (התמחות) ולאחר מכן בכפוף לעמידה בכל התנאים יכולים להשתלב כמורים מן המניין.


במקרים רבים במשרד החינוך מציעים לבוגרים סיוע בשיבוץ בהוראה בבתי הספר, בהתאם לתחום ההתמחות שלהם.

 

מוסדות

 

המכללה האקדמית לחינוך קיי (באר שבע): במכללה מתקיימת תכנית הכשרת הנדסאים להוראה, המיועדת להנדסאים מן הענפים חשמל, אלקטרוניקה ותחבורה חכמה (מכונות רכב). היקף התכנית 4 סמסטרים לרבות סמסטר קיץ.

 

מכללת לוינסקי לחינוך (תל אביב): במכללה מתקיימת תכנית למהנדסים והנדסאים להכשרתם להוראת מקצוע הטכנולוגיה בבתי ספר על יסודיים ובמוסדות לימודים טכנולוגיים. במכללה ניתן למצוא גם תכניות נוספות לתעודת הוראה לבתי ספר על יסודיים או יסודיים וכן לחינוך המיוחד ולחינוך לגיל הרך. קיימות גם תכניות ייעודיות להוראת מוזיקה או להוראת אנגלית.

 

המכללה האקדמית גורדון (חיפה): מכללת גורדון לחינוך היא אחד המוסדות אשר זכו בקול קורא מטעם משרד החינוך להכשרת הנדסאים ללימוד מקצועות טכנולוגיים, במסלול זה הם יכולים לקבל הכשרה ללימוד המקצועות הללו בכיתות ז' – י"ב.

 
המכללה האקדמית דוד ילין (ירושלים): במכללה מתקיימת תכנית הסבה להוראת מקצועות טכנולוגיים המיועדת למהנדסים ולהנדסאים. הם יכולים לקבל הכשרה להוראת תחום ההתמחות שלהם במערכת החינוך העל יסודית. אורך המסלול 4 סמסטרים.
 

הטכניון (חיפה): בפקולטה לחינוך למדע ולטכנולוגיה של הטכניון יכולים סטודנטים ללמוד בכמה תכניות להכשרת מורים למקצועות הטכנולוגיה. ניתן ללמוד במסלול לתעודת הוראה שלא במסגרת תואר, כחלק מתכנית "מבטים". מבטים היא תכנית לאקדמאים בתחומי הטכנולוגיה, ההנדסה והמדע, המיועדת הן לבוגרי הטכניון והן לבוגרי מוסדות אקדמיים אחרים. האקדמאים לומדים בתכניות הכשרה להוראה בהתאם לתחום ההתמחות שלהם ובסיומן מקבלים תעודות הוראה לחטיבת ביניים ולחטיבה עליונה. קיימות גם תכניות להוראת אלקטרוניקה וחשמל, להוראת פיזיקה, להוראת מתמטיקה, ולהוראת ביולוגיה וסביבה.

 

מכללת חמדת הדרום (נתיבות): זוהי מכללה לציבור הדתי שבה הלימודים נערכים בהפרדה. ניתן ללמוד בתכנית הסבה להוראת מדעים וטכנולוגיה שבה מקבלים הכשרה להוראה של המקצועות הריאליים בכיתות א' עד ו'.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבה להוראת טכנולוגיה?

רוצה לדעת יותר על הסבה להוראת טכנולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הסבת אקדמאים להוראה בשנה אחת
הסבת אקדמאים להוראה - כמה זמן לומדים?
משך זמן הסבת אקדמאים להוראה
הסבת אקדמאים להוראה עם תואר במנהל עסקים
הסבת אקדמאים להוראה - חוק ההתיישנות
הסבת אקדמאים להוראה במסלול מקוצר
הסבת אקדמאים להוראה 2012 2013