רוצה פרטים על לימודי קולנוע בדרום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי קולנוע בדרום

רוצה לדעת על לימודי קולנוע בדרום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי קולנוע בדרום הארץ


תעשיית הקולנוע המשגשגת בארץ אחראית להצלחות בינלאומיות רבות, סרטים כגון "אפס ביחסי אנוש", "ואלס עם באשיר", "ביקור התזמורת", ועוד. גם בישראל קיים ביקוש רב ליצירות מקומיות שמשקפות את מרקם החיים המיוחד והאוכלוסיות המגוונות שמתגוררות כאן.


מי שיש להם תשוקה לסרטים וליצירה, יכולים להשתלב בלימודי קולנוע וכך לקבל את הידע והניסיון הדרושים לצורך יצירה בתחום. ענף אמנות זה מתאפיין בעבודת צוות ושיתוף פעולה בין כותבים, במאים, עורכים, צלמים ומפיקים; לכן לימודים במסגרת יכולים להקנות כלים וקשרים שמסייעים לאחר מכן בהשתלבות בתעשייה.


כאן תוכלו לקרוא על לימודי התחום באזור הדרום, המוצעים במספר אוניברסיטאות ומכללות.


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים משתנה בהתאם למיקוד של התואר – עיוני ומחקרי או מעשי. בתואר עיוני לומדים בעיקר תכנים תיאורטיים, פילוסופיה והיסטוריה של הקולנוע, וכן משלבים פרספקטיבות נוספות באמצעותן הסטודנטים מפתחים כלים מתקדמים לניתוח ולמחקר של סרטים, מתחומים כמו מגדר, סוציולוגיה, פסיכואנליטיקה, ועוד. לצד זאת, הסטודנטים משתלבים גם בסדנאות המאפשרות לראות כיצד יישום התיאוריה מתאפשר במציאות.


בתואר המעשי, הסטודנטים משתתפים בשיעורים מעשיים בתחומים כמו תסריטאות, צילום, אנימציה, בימוי, הפקה, מוזיקה וסאונד, וכן הלאה. התואר המעשי כולל בתוכו גם קורסים עיוניים, שמטרתם להקנות כלים תיאורטיים ליצירת סרטים: שילוב תמות, בחירות סגנוניות ואסתטיות שונות, על בסיס של היכרות מעמיקה עם התחום וההיסטוריה שלו.

 

בחלק ממוסדות הלימוד, ניתן להשתתף בלימודי ערב בקולנוע בשעות המתאימות לאנשים עובדים.


מתכונת הלימודים


משך לימודי קולנוע לרוב עומד על כ – 4 שנים, כאשר בתואר מעשי, בשנה האחרונה הסטודנטים לוקחים חלק בהפקת סרט גמר, בתחום שבו הם מתמחים (בימוי, כתיבה, צילום, עריכה, הפקה, וכן הלאה).


ההשתתפות בהפקה מתרחשת תוך קבלת ליווי מקצועי מצד סגל המרצים, המאפשר לסטודנטים לרכוש ניסיון מעשי באופן העבודה בשטח, וביצירת סרט על כל שלביו – החל מכתיבת התסריט וכלה בפוסט פרודקשן. היכרות מעמיקה זו, מכינה את הסטודנטים לקראת התעשייה, וכן לקבל היכרות עם אופני הגשת סרט לקרנות.


החובות של התואר העיוני כוללות הגשת עבודה סמינריונית, במסגרתה הסטודנטים נדרשים לחקור סוגיה המעניינת אותם.


נושאי הלימוד


התכנים הנלמדים במהלך התואר מגוונים, ומשתנים בהתאם לבחירה בין תואר מעשי לתואר עיוני. בין הנושאים שאותם ניתן ללמוד:

 

 

  • צילום ווידאו
  • בימוי שחקנים
  • תולדות הקולנוע
  • מבוא לתסריטאות
  • יסודות הדוקומנטרי
  • מוזיקה, פסקול וסאונד
  • סוגיות אסתטיות ותרבותיות באמנות
  • ועוד


מוסדות לימוד אפשריים


קיימים ברחבי ארץ מגוון מוסדות לימוד, מכללות ואוניברסיטאות שבהן מוצעים לימוד התחום, כולל לימודי קולנוע במרכז ובצפון. בפני מי שמעוניינים ללמוד באזור הדרום, עומדות מספר אפשרויות:

 

  • המכללה האקדמית ספיר (סמוך לשדרות): הלימודים מתקיימים במסגרת ביה"ס לאמנויות הקול והמסך, בו ניתן להשתתף גם בלימודי תואר שני בתחום, לימודי תקשורת וכן בתוכניות הנדסאי. בביה"ס מתקיים פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי, אשר נותן במה ליצירותיהם של סטודנטים ובוגרים במכללה. הפסטיבל מובל על ידי הסטודנטים והבוגרים בבית הספר, ומאפשר להם להתמחות ולקבל ניסיון מעשי בהפקה, אוצרות, שיפוט, וכן הלאה. הסטודנטים משתתפים בקורסים עיוניים ותיאורטיים וכן בסדנאות ושיעורים מעשיים. הלימודים העיוניים כוללים רכישת היכרות מעמיקה עם היסטוריה ותיאוריה של הקולנוע, כולל התפתחותם של ז'אנרים ומאפייניהם השונים. הסדנאות והשיעורים המעשיים מקיפים את מכלול תחומי היצירה הקולנועית: החל מבימוי וכתיבה, דרך עריכה וצילום, וכלה בהפקה. במהלך התואר, הסטודנטים יוצרים סרטים קצרים כחלק מהקורסים, ובשנתם הרביעית מפיקים סרט גמר.

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (פריסה ארצית): התואר באוניברסיטה זו מתקיים במספר מתכונות לימוד. ניתן להשתתף בתואר דו חוגי, ולשלב במסגרת אחת מהתכניות הבאות: עם לימודי אמנויות, היסטוריה, ניהול, סוציולוגיה, ספרות, פילוסופיה, פסיכולוגיה, היסטוריה של המזרח התיכון, חינוך, לימודי אפריקה, מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, תולדות האמנות, או תקשורת. כמו כן, קיימת אפשרות ללמוד לתואר ראשון במדעי הרוח או במדעי הרוח והחברה בהדגשת קולנוע, ניתן גם לשלב חטיבה בקולנוע במסגרת תואר חד חוגי בהיסטוריה, בכלכלה, במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, במדעי החברה, במתמטיקה, בניהול, בסוציולוגיה, בפילוסופיה, או בפסיכולוגיה. קורסי החובה כוללים מבוא תולדות הקולנוע, לימודי מבע ותיאוריות קולנועיות, וכן לימודי יצירה ישראלית. קורסי הבחירה מגוונים, ומאפשרים לרכוש היכרות מעמיקה עם נקודות הצטלבות עם תחומים כמו היסטוריה, מגדר, פילוסופיה, ועוד. בנוסף לכך, נערכות סדנאות בתחומים מעשיים כמו תסריטאות, צילום ועריכה. הסטודנטים נדרשים גם להגיש עבודה סמינריונית מחקרית, סביב סוגיה בקולנוע. העבודה נערכת במסגרת אחד מהקורסים המתקדמים (סמינרים) שנערכים במסגרת התואר.

 

אפשרויות תעסוקה


בוגרי התואר בקולנוע יכולים להשתלב בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בארץ, בתחומי ההתמחות והעניין שלהם. הניסיון שנרכש במהלך הלימודים, הקשרים אותם הסטודנטים מפתחים באמצעות סדנאות אמן ומפגשים עם יוצרים שמתרחשים תוך כדי התואר, מאפשרים להם להתחיל את דרכם המקצועית בצורה מיטבית.


קיימת אפשרות גם להמשיך ללימודים מחקריים בתחום, ולהשתתף בתואר שני בקולנוע ואף בלימודי דוקטורט באוניברסיטאות בארץ ובעולם.


כמו כן, חלק מהבוגרים בוחרים לרכוש תעודת הוראה בקולנוע ותקשורת וכך להעביר מידיעותיהם אל הדור הצעיר. הם יכולים להשתלב במסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות, כולל במגמות בתיכונים במהלכן מכינים את התלמידים לקראת הבגרות במקצוע זה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי קולנוע בדרום?

רוצה לדעת יותר על לימודי קולנוע בדרום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי קולנוע - בירורים
ההבדל בין לימודי תקשורת ללימודי קולנוע
לימודי קולנוע בספיר או תל חי?
לימודי קולנוע - מוסדות לימוד מומלצים
בקשר ללימודי קולנוע
לימודי תקשורת - קולנוע או עיתונות?
מלימודי תקשורת ללימודי קולנוע