רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בסייבר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני בסייבר

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני בסייבר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני בסייבר


תקופתנו ידועה גם בתור עידן המידע, כאשר כמות הנתונים והאינפורמציה שעומדת לרשותנו היא בלתי נתפשת, ומשמשת לקידום תעשיות, חברות וארגונים בתחומים מגוונים.


עם זו, הנגישות וכמויות המידע טומנות בחובן גם סכנות; התקפות סייבר על ארגונים גובות מחיר כבד, נזק שלפי הערכות עומד ברמה העולמית על יותר מ – 500 מיליארד דולר. רק בישראל נערכות מיליוני תקיפות סייבר בכל שנה.


מסיבה זו, תחום אבטחת המידע מהווה את אחד מחודי החנית של המשך הפיתוח הטכנולוגי, והוא אחד מהתחומים המבטיחים עבור קידום הקריירה, אך התחרות על משרות גבוהה. רבים כיום לומדים לתואר שני בסייבר, על מנת להתבלט בשוק העבודה מול מעסיקים פוטנציאליים.


כאן ניתן לקרוא על תנאי הקבלה לתואר שני בסייבר, שמשתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו, וכן בין תכניות הלימוד.


תכנית הלימודים ומתכונתם


תכנית הלימודים יכולה להשתנות מאוד, בהתאם למיקוד של כל מוסד לימודים. ברבים ממוסדות הלימוד, תואר שני בסייבר נערך כהתמחות בתוך תואר שני במדעי המחשב. בהתאם לכך, הלימודים מתקיימים תוך הדגשת תחומי הטכנולוגיה, התכנות והפיתוח.


עם זאת, קיימים מוסדות לימוד שבהם מוצעות תכניות לימוד בתחומים נוספים, כגון לימודי ביטחון ואסטרטגיה. תארים אלו מאפשרים למשתתפיהם לקבל הבנה רחבה לגבי איומי סייבר והדרכים להתמודדות בתוכם בקרב ארגונים, על ההיבטים השונים: הטכנולוגיים אך גם הארגוניים, האסטרטגיים, השיווקיים, ועוד.


הלימודים לרוב נפרשים על פני שנה עד שנתיים, כאשר לימודי ההשלמה אליהם נדרשים חלק מהמשתתפים, יכולים להאריך את משך התואר. בחלק ממוסדות הלימוד, הם מוצעים במתכונת גמישה כדי להתאים לאנשים עובדים.


מוסדות לימוד אפשריים

 

תנאי הקבלה באוניברסיטאות ובמכללות משתנים על פי שיקולי כל מוסד לימודים, וכן על פי תכנית הלימודים בכל אחד מהם. בין היתר ניתן למנות את המוסדות הבאים:


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה מוצע תואר שני באבטחת המרחב המקוון, אשר מתקיים כשיתוף פעולה בין המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע ובין המחלקה למדעי המחשב. משך התואר כשנתיים.


הלימודים מיועדים למי שברשותם תואר ראשון באחד מהתחומים הבאים, בממוצע 82 ומעלה: מדעי המחשב, הנדסת מערכות מידע, הנדסת תוכנה או הנדסת מערכות תקשורת. יכולים להתקבל גם בוגרי תארים ראשונים בתחומים אחרים, בפרט ההנדסה והמחשוב. כמו כן, קיימים שיקולים נוספים בעת קבלת המועמדים, ביניהם ניסיון מקצועי בתעשייה. חלק מהמועמדים עשויים להידרש להשתתף בלימודי השלמה.


במהלך הלימודים, הסטודנטים רוכשים כלים לפיתוח מאובטח, לזיהוי קוד עוין, תקיפות ודליפת מידע ומניעתן. כמו כן, הם מקבלים ידע עדכני בשיטות קריפטוגרפיות להצפנת מידע, ולשימוש בפיתוחים טכנולוגיים עכשוויים לצורך אבטחת המידע בארגון, כולל בינה מלאכותית ולמידת מכונה.


התכנית מוצעת במסלול עם תזה בלבד, במסגרתו הסטודנטים מבצעים תזה מחקרית תוך קבלת הנחייה וליווי מצד אחד מחברי הסגל. הסטודנטים יכולים לבחור בין מגוון תחומי מחקר בהם מתמחים באוניברסיטה זו, ביניהם תקשורת אנונימית, קריפטוגרפיה, פרטיות, ניתוח רשתות חברתיות, ביומטריה, ועוד.


קיים באוניברסיטה היצע של מלגות שכר לימוד ומלגות קיום, עבור מי שמעוניינים לעבוד במחקר במחלקות למדעי המחשב או להנדסת מערכות תוכנה ומידע.


HAC המכללה האקדמית הדסה (ירושלים): במכללה מוצע תואר שני במדעי המחשב בהתמחות סייבר, שמיועדת לבוגרי תואר ראשון בממוצע מינימלי של 80, בתחומי מדעי המחשב, פיזיקה, הנדסת אלקטרוניקה והנדסה ביו רפואית. יכולים להגיש מועמדות גם מי שלהם תואר ראשון במדעי הטבע, וברשותם רקע בתחום המחשבים.


על מועמדים ששפת אימם אינה עברית, להציג ציון 100 לפחות במבחן יע"ל.


מי שעומדים בדרישות סף אלו, מוזמנים לראיון אישי מול ועדת הקבלה של החוג. חלק מהמועמדים נדרשים בהשתתפות בלימודי השלמה, על מנת להתקבל ללימודים.


התכנית מותאמת לאנשים עובדים, כך שהיא נפרשת על פני שנתיים במהלכן לומדים פעמיים בשבוע – פעם החל משעות אחר הצהריים, ופעם ביום שישי.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה מוצע תואר שני בתכנית ללימודי ביטחון שנערכת במגמת סייבר ואסטרטגיה. תנאי הקבלה לתואר שני זה כוללים תואר ראשון בממוצע 76 ומעלה ממוסד לימודים מוכר להשכלה גבוהה. חלק מהסטודנטים נדרשים ללימודי השלמה, כולל מי שאין ברשותם רקע במדעי המדינה – שעליהם להשלים את הקורסים במבוא למדעי המדינה ובמושגי יסוד ביחסים בינלאומיים, בממוצע 72 לפחות.


התכנים הנלמדים במסגרת התואר מותאמים לעובדי מערכת הביטחון והתעשייה הבטחונית, כולל אחראים על תחום הביטחון בארגוני ממשלה ורשויות מקומיות.


מסיבה זו, מטרתה של תכנית הלימודים להקנות למשתתפים את ההבנה הארגונית הרחבה הנחוצה כדי להתמודד עם תקיפות סייבר, שנזקיהן יכולים להגיע לסכומים משמעותיים. במהלך הלימודים, הסטודנטים סוקרים את הסכנות השונות ודרכי ההתמודדות האפשריות עמן – ברמה הארגונית והארצית.


כך, הנושאים הנידונים במסגרת התואר הם רב תחומיים, ומשלבים בין תיאוריה למעשה. הסטודנטים רוכשים ידע מעולמות מדעי המדינה, האסטרטגיה והביטחון הלאומי, לצד היכרות עם הצד הטכנולוגי ועם דרכים שונות למניעה והתמודדות עם התקפות ממוחשבות.


התואר נפרש על פני שנת לימודים אחת, כאשר הסטודנטים לומדים פעמיים בשבוע – פעם באמצע השבוע ופעם ביום שישי.

 

אוניברסיטת תל אביב: בתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטה זו, אבטחת סייבר היא אחד מתחומי ההתמחות האפשריים. התואר נמשך כשנתיים, וכוללים עבודת מחקר. הסטודנטים משתתפים במספר קורסים, וכן נדרשים לבצע עבודת תזה במסגרתה הם יכולים לבחור בנושא מחקר המעניין אותם.


תנאי הקבלה לתואר שני במדעי המחשב בהתמחות זו, כוללים תואר ראשון במדעי המחשב ממוסד להשכלה גבוהה המוכר על ידי המל"ג, בממוצע 89 ומעלה. הקבלה נקבעת גם על פי מיקומו היחסי של כל מועמד במדרג הציונים שבמחזור הלימודים שלו. מי שמעוניינים להירשם וברשותם תואר ראשון בתחום קרוב רלבנטי, כגון פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה או הנדסת חשמל, יכולים גם הם להגיש מועמדות – וזו תישקל בהתאם לשיקולים מגוונים, ביניהם מדרג, מכתבי המלצה, ראיון אישי, ועוד.


חלק מהמועמדים מתבקשים לקחת חלק בקורסי השלמה, וחלקם נדרשים לעמוד בראיון אישי מול ועדת קבלה של ביה"ס.


אפשרויות תעסוקה


התואר השני בסייבר פותח אפשרויות לקידום ולפיתוח מקצועי עבור מסיימיו. הם יכולים להיעזר בידע הנרכש במהלך הלימודים, על מנת להתקדם לתפקידים בכירים יותר בארגונים בהם הם פועלים, לקחת על עצמם תחומי אחריות נוספים וכך להעלות את שכרם. השכר בסייבר גם כך גבוה יחסית לממוצע בישראל, וסיום התואר השני מאפשר להעלות אותו אף יותר מכך.


נוסף לזאת, מסיימי התכניות שמתעניינים בהמשך המחקר בתחום, יכולים ללמוד לדוקטורט, בארץ או בחו"ל, ולעסוק במחקר בעיות ואתגרים עדכניים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בסייבר?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני בסייבר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור