רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר בהנדסה ביו רפואית

רוצה לדעת על שכר הנדסה ביו רפואית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


כמה מרוויח מהנדס ביו רפואי?


תעשיות הביו רפואה, הביומד והביוטק נמצאות בצמיחה בשנים האחרונות, וטומנות בחובן פוטנציאל עבור מי שמעוניינים לפתח את הקריירה. הקמתם של מרכזי פיתוח ומחקר פרויקטים ומיזמים שונים, מובילים לביקוש רב עבור עובדים בתחום, כולל מהנדסים ביו רפואיים.


במסגרת מקצוע זה, מספקים פתרונות הנדסיים לבעיות רפואיות שונות, כאשר הידע הרב תחומי בו אוחזים המהנדסים הביו רפואיים מאפשר להם לעסוק בהיבטים השונים של תכנון ופיתוח מכשור רפואי, וכן מחקר סוגיות שונות במדעי החיים וברפואה.


מעבר לעיסוק במכשור רפואי מסוגים שונים, נפתח בפני המהנדסים בתחום גם עולם חדש של פיתוח תרופות וטכנולוגיות טיפול מותאמות אישית. בין הפיתוחים שכבר נזקפים לזכות התחום בארץ, ניתן למנות רובוטים זעירים שנעים בתוך הגוף ונשלטים בשלט רחוק, שימוש ברקמות ובתאים לצורך טיפול בסרטן, החלפת רשתית העין באמצעות שתל טכנולוגי, ועוד.


רמות השכר בתחום


המשכורות בתחום גבוהות יחסית לממוצע במשק: שכר מהנדס מתחיל ממוצע בתחום זה, יכול לעמוד על 12,000 ועד 14,000 שקלים בחודש. עם זאת, השכר של אנשי המקצוע בתחום משתנה מאוד מתפקיד לתפקיד, כפי שניתן לראות בטבלת השכר למטה. המשכורות יכולות לעלות עם צבירת הותק והניסיון המקצועי, קידומים בעבודה ועלייה ברמות האחריות המוטלת עליהם, וכן נע בין ארגון לארגון, כאשר שכר בהייטק גבוה במיוחד.

 

התפקידים השונים בהם יכולים לעסוק אנשי המקצוע בתחום, כוללים ייעוץ, אפיון מערכות רפואיות, ביצוע וניהול ניסויים קליניים ואנליזות, פיקוח על בקרת האיכות והאינטגרציה בארגונים ובחברות שונים, ועוד. מלבד זאת, מהנדסים בהתמחות זו יכולים גם לעסוק בהנדסת מערכות ולקחת חלק בפיתוח ובייצור מוצרים טכנולוגיים שונים.


קיימות חברות בתחומים מגוונים במשק בהן ניתן לעבוד; בין היתר, ניתן למנות חברות תרופות ומכשור רפואי, סטארט אפים וארגונים בהייטק ובביוטק. כך למשל ניתן להשתלב גם בחברות שפועלות בתחומים טכנולוגיים שונים, כמו התמחות בעיבוד תמונה שמאפשרת לפתח מוצרי MRI. השכר בביוטק, בדומה להייטק, יכול גם הוא להיות גבוה מאוד יחסית לממוצע.


בחברות מכשור רפואי, הבוגרים משתלבים בתפקידים כגון טיפול במבחני מעבדה, אישור פרוטוקולים לבדיקה, תוכניות מעבדה, כיול מערכות שונות, ועוד.


בחברות העוסקות בפיתוח מוצרים טכנולוגיים, הם יכולים לבצע ניסויים ולנהל אותם, לכתוב הוראות עבודה ובדיקה, וכן הלאה. מלבד זאת, באפשרותם להשתלב גם בהנדסת ייצור בדגש ביו רפואי.


כמו כן, נפתחות בפני בוגרי תואר ראשון ושני בתחום גם משרות מהנדס בתחומי הנדסת המערכות והפיתוח, שפתוחות בפני בוגרי הנדסה בתחומים מגוונים, ביניהם תוכנה, אלקטרוניקה, ומחשבים. על משרות אלו עשויה להיות תחרות רבה יותר, כאשר לעתים קרובות, למהנדסים ביו רפואיים יכול להיות יתרון – משום ההבנה שלהם בתהליכי ייצור ומכשירים רפואיים. עם זאת, בחלק מהמקרים מעסיקים עלולים להעדיף בוגרי תחומים אחרים, שכן לימודי הנדסה ביו רפואית משולבים עם ביולוגיה, והדבר יכול לבוא על חשבון בקיאות המועמד במחשבים ובתוכנה.


טבלת שכר

 

בטבלה הבאה מפורטות המשכורות הממוצעות בתפקידים שונים בתחום:

 

  1-3 שנים 3-5 שנים 5-10 שנים
חוקר 10-15 אלף שקלים בחודש 15-18 אלף שקלים בחודש 18-20 אלף שקלים בחודש
שכר מנהל פרויקט 15-18 אלף שקלים בחודש 18-20 אלף שקלים בחודש 20-25 אלף שקלים בחודש
מהנדס תהליכים 10-12 אלף שקלים בחודש 12-16 אלף שקלים בחודש 16-19 אלף ש
מהנדס מערכת 15-20 אלף שקלים בחודש 20-25 אלף שקלים בחודש

25-35 אלף שקלים בחודש

 

 

האם קיים ביקוש למקצוע?


כיום, התעשייה הביו רפואית בארץ קטנה יחסית. משמעות הדבר היא שמספר התפקידים הייעודיים למהנדסים בתחום גם הוא קטן יחסית. עם זאת, משום שמדובר במקצוע שדורש התמחות ספציפית, יש תפקידים שמתאימים רק לבוגרי תואר זה. כמו כן, מדובר בתחום שנמצא בצמיחה, כך שהדרישה לאנשי מקצוע מוכשרים צפויה לעלות בעתיד.


כך למשל, המרכז לחדשנות, גוף ממשלתי עצמאי, השיק בתחילת שנת 2020 תכנית על סך 100 מיליון שקלים, להאצת התפתחות התעשייה הביו רפואית בארץ. התכנית כוללת קידום שיתופי פעולה מדעיים בין אקדמאים וחוקרים, מסחור טכנולוגיות שמפותחות באקדמיה, וכן הקמת חממות טכנולוגיות לעידוד יזמות ופיתוח בתחום.


מעבר לכך, יש לציין שהשימושים לטכנולוגיות המתפתחות במסגרת התחום לא חייבות להיות מוגבלות לרפואה בלבד; התעשייה בתחום נמצאת במגמת התרחבות לתחומים נוספים, כגון חקלאות, מזון ואנרגיה. כך לדוגמא ניתן להשתמש בידע ובכלים מהתחום כדי לפתח בשר מתורבת, איברי בעלי חיים שמהונדסים במעבדה לצרכי מאכל.


רבים שבוחרים ללמוד לתואר שני בהנדסה ביו רפואית, כדי לפתוח לעצמם אפשרויות תעסוקה נוספות, להוסיף מיומנויות לארגז הכלים המקצועי שלהם, ולרכוש ניסיון אקדמי וביצועי שהכרחי לצורך התקדמות בקריירה.


מה צריך ללמוד כדי לעסוק בתחום?


לימודי הנדסה ביו רפואית לתואר ראשון מתקיימים במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ: אוניברסיטת תל אביב, הטכניון בחיפה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, במכללת אפקה בתל אביב, ועוד.


התואר מתקיים במבחר התמחויות, המשתנות בין מוסד לימודים אחד למשנהו, ומאפשרות להעמיק בנושאים שונים שמעסיקים את המומחים בתעשייה. בין ההתמחויות ניתן למנות התמחות במכניקה של מערכות פיזיולוגיות, עיבוד אותות, ביומכניקה, רקמות וביוחומרים, ועוד. כמו כן, ניתן להשתתף בתוכניות מצטיינים לתואר כפול בהנדסה ביו רפואית ורפואה, או לשלב את הלימודים במתכונת דו חוגית עם תחומים רלבנטיים, כגון פיזיקה.


תכניות הלימודים, שנפרשות על פני כ – 4 שנים, לרוב כוללות קורסי חובה המקנים תשתית ידע בסיסית במתמטיקה ובמדעים, תוך התמקדות בפיזיקה, מדעי המחשב, ביולוגיה וכימיה. כמו כן, הסטודנטים רוכשים ידע נחוץ לגבי פיזיולוגיה, אנטומיה, ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ונושאים מרכזיים נוספים המקנים להם היכרות מעמיקה עם גוף האדם.


ההבנה ההנדסית המקיפה שהם רוכשים, מתקבלת תוך השתתפות בקורסים במכניקה, אלקטרוניקה ובקרה, ובנקודות ההצטלבות שלהם עם הביולוגיה: מכניקה של תאים ורקמות, תופעות ביו חשמליות, וכן הלאה. בהמשך לימודיהם, הם משתתפים בקורסי בחירה על פי תחומי העניין שלהם, ויכולים לבחור להתעמק במחקר מיקרוביולוגי, לסקור את שימושיהם של מודלים חישוביים עבור הבנת מנגנונים פיזיולוגיים, לחקור את המוח ומערכת העצבים, ועוד.


הלימודים משלבים עבודת מעבדה, המאפשרת לסטודנטים לקבל את הכלים לביצוע מחקר בפועל, ניהול ובקרה של ניסויים; מדובר בהכנה חשובה לקראת שוק התעסוקה. דרך נוספת שבה הם רוכשים מיומנויות וניסניון מעשי לקראת העבודה בשטח, היא הגשת פרויקט הגמר שמתבצעת בשנת הלימודים האחרונה.

 


התכניות לתואר שני בהנדסה ביו רפואית מאפשרות להעמיק ולחקור מגוון סוגיות רלבנטיות, בהתאם לתחומי העניין של המשתתפים. עבודת התזה שנערכת במסגרת התואר נערכת תוך הנחייה מצד חברי סגל או אנשי מקצוע מהתעשייה, ונותנת לסטודנטים הזדמנות לטפח את יכולותיהם כחוקרים.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
האם יש ביקוש להנדסה ביו רפואית?
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר בהנדסה ביורפואית
הנדסה ביו רפואית ביקוש
ביוטכנולוגיה או הנדסה ביו רפואית - מה ההבדל?
מה ההבדל בין הנדסה ביו-רפואית להנדסה רפואית?
המשך להנדסה ביו רפואית
יש ביקוש להנדסה ביו רפואית?