רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי הנדסת מים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי הנדסת מים

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי הנדסת מים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי הנדסת משאבי מים


תכנון ותחזוקה של תשתיות, מתקני התפלה, ניקוז מי גשמים, הובלת מים, מרכזי טיהור שפכים – על כל אלו מופקדים מהנדסי מים. הידע המקצועי והרב תחומי בו הם מחזיקים מאפשר להם לקחת את האחריות וההובלה על סוגיות אלו, שהן מהותיות עבור המשך הפיתוח העירוני ושיפור איכות חיינו.


לשם רכישת הידע וההסמכה הנחוצים לעיסוק בתחום חשוב זה, יש להשתתף בלימודי הנדסת מים, שמתקיימים במספר מוסדות אקדמיים בארץ.

 

כאן תוכלו לקרוא על תנאי הקבלה למוסדות אלו; אמנם הם משתנים ממוסד לימוד אחד למשנהו, אך לרוב כוללים החזקה בתעודת בגרות ובציון פסיכומטרי, וכן עמידה בדרישות נוספות.


תכנית הלימודים


לימודי התחום משלבים בין עולמות ההנדסה, ובפרט ההנדסה אזרחית, והנדסת הסביבה, ובין מדעים כגון פיזיקה, ביולוגיה, וכימיה. לשם רכישת תשתית הידע הבסיסית, הסטודנטים משתתפים גם בלימודי מתמטיקה, כדי לקבל היכרות עם נושאים כגון חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אלגברה לינארית, ומשוואות דיפרנציאליות.


הידע המדעי הנרכש במהלך קורסים כמו כימיה פיזיקאלית, מיקרוביולוגיה, כימיה של המים, מכניקת מוצקים, ועוד, מאפשר לסטודנטים לקבל את ההבנה הרב תחומית הנדרשת לצורך עיסוק במקצוע זה. כך הם מגיעים ללימודי ההתמחות בנושאים כמו מערכות אספקת מים, מיקרוביולוגיה של שפכים, והידרולוגיה של תת הקרקע, עם ראייה מדעית רחבה שמאפשרת להם להבין לעומקם את האתגרים עמם מתמודדים כיום, ולהציע פתרונות הנדסיים מתאימים.


מתכונת הלימודים


משך הלימודים כ – 4 שנים, ובמהלכם הסטודנטים משתתפים בקורסים מגוונים, חובה ובחירה, בסמינרים, וכן במעבדות סביב הנושאים העיוניים הנלמדים. כמו כן, בשנה הרביעית הם נדרשים לבצע פרויקט מעשי.


מוסדות לימוד אפשריים


האקדמית כנרת: תנאי הקבלה ללימודי הנדסה במכללה כוללים תעודת בגרות מלאה, ציון פסיכומטרי, וכן דרישות לידיעת אנגלית (ועברית, עבור מי ששפת ההוראה בתיכון שלהם אינה עברית). דרישות הסף המינימליות משתנות משנה לשנה.


תעודת הבגרות צריכה להיות בממוצע 70 ומעלה, ולכלול ציון 60 ומעלה ב – 4 יחידות באנגלית, ציון 80 ומעלה ב – 4 יחידות במתמטיקה או ציון 70 ומעלה ב- 5 יחידות במתמטיקה. כמו כן, על המועמדים להציג גם ציון 70 לפחות ב – 5 יחידות בפיזיקה.
מי שאינם ממלאים אחר דרישות הסף במתמטיקה ובפיזיקה, יכולים להשתתף במכינה במקצועות אלו – העוברים אותה בהצלחה יכולים להתקבל ללימודים.


ציון הפסיכומטרי או הפסיכוטכני המינימלי בו יש להחזיק עומד על 560.


יכולים להגיש מועמדותם ללימודים גם הנדסאים בעלי דיפלומה מטעם מה"ט או משרד החינוך. הדרישה מהנדסאים היא להציג ממוצע 75 או יותר בבחינות מה"ט, וכן להציג זכאות לבגרות (או תעודת בגרות שקולה לה מחו"ל) שממוצעה 70 ומעלה.


הנדסאים אינם צריכים להציג ציון פסיכומטרי או פסיכוטכני, אך עליהם לעמוד בדרישות האנגלית – להחזיק בציון 60 ומעלה ב – 4 יחידות לימוד. מי שציוני הבגרות שלהם במתמטיקה או בפיזיקה אינה מספיקים, נדרשים להשלים מכינה במקצועות אלו.


עבור בני 30 ומעלה קיימות דרישות סף מיוחדות; מועמדים אלו אינם צריכים להציג זכאות לבגרות, ובאפשרותם להציג ציון פסיכומטרי או פסיכוטכני בלבד, של 560 לפחות. הנדסאים בעלי דיפלומה בממוצע 75 ומעלה בבחינות מה"ט, אינם צריכים להציג ציון פסיכוטכני. אם הם אינם עומדים בדרישות המתמטיקה והפיזיקה בבגרות, גם מועמדים אלו נדרשים להשתתף במכינה.


יכולים להתקבל ללימודים גם בוגרי מכינה להנדסה, שממוצעם הסופי הוא 70 ומעלה במתמטיקה ובפיזיקה. מועמדים אלו נדרשים גם להציג ציון פסיכומטרי או פסיכוטכני של 560 או יותר.


דרישות ידיעת האנגלית כוללות הצגת ציון פרק האנגלית בפסיכומטרי, או לחילופין הצגת ציוני מבחן אמי"ר שנערך על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, או מבחן אמיר"ם שמתקיים במסגרת המכללה.


דרישות ידיעת העברית, מופנות כלפי מועמדים שהבחינה הפסיכומטרית שלהם אינה בעברית או שתעודת הבגרות שלהם מבית ספר שבו לא לומדים בעברית. על מועמדים אלו להציג ציון במבחן יע"ל, הקובע את רמת העברית שלהם.


מי שאינם עומדים בתנאי קבלה אלו יכולים לקחת חלק במכינה קדם אקדמית המיועדת למקצועות ההנדסה. המכינה מתאימה למועמדים שלהם תעודת סיום 12 שנות לימוד, ותעודת בגרות חלקית (או מלאה ובה ציונים נמוכים מהדרוש). המועמדים עוברים ראיון אישי וכן נדרשים לעמוד במבחן מימ"ד לצורך בחינת התאמתם ללימודי הנדסה.


הטכניון (חיפה): לימודי התחום באוניברסיטה זו מוצעים כהתמחות במסגרת לימודי הנדסה אזרחית. ישנם מספר מסלולי קבלה אפשריים, וביניהם:

 

  • קבלה על סמך ציון סכם – ציון הסכם משקלל את ממוצע הבגרות ואת ציון הפסיכומטרי. הציון הנדרש משתנה משנה לשנה. כמו כן, על המועמדים לעמוד בדרישות לידיעת אנגלית, ולהציג ציונים במבחני אמי"ר, אמיר"ם או בפרק הפסיכומטרי. מי שבתיכון ממנו תעודת הבגרות שלהם, לא מלמדים בשפה העברית, נדרשים גם להציג ציון יע"ל לקביעת רמת השליטה בעברית.

 

  • קבלה על סמך ממוצע בגרויות ובחינות סיווג – למסלול זה, המאפשר להשתתף בלימודי הנדסה ללא פסיכומטרי, יכולים להגיש מועמדות מי שלהם תעודת בגרות ובה 5 יחידות לפחות במתמטיקה בציון 70 ומעלה, וכן 5 יחידות לימוד באנגלית. בחינות הסיווג נערכות במתמטיקה ובפיזיקה, כאשר הבחינה בפיזיקה מחולקת לשני חלקים שלכל אחד מהם ניתן לגשת במועד אחר. החלק הראשון עוסק במכניקה, והשני בחשמל. קיימים קורסי הכנה מקוונים לבחינות, כאשר מי שמסיימים את מכינת הטכניון בהצלחה בציון 70 ומעלה בפיזיקה, פטורים מבחינת הסיווג בפיזיקה. גם במסלול זה יש לעמוד בדרישות לידיעת אנגלית ועברית: המועמדים צריכים להציג ציון מינימלי של 104 בפרק האנגלית בפסיכומטרי, או במבחן אמי"ר. מי שהדבר רלבנטי להם – נדרשים להציג ציון 113 לפחות במבחן יע"ל לידיעת עברית. אפיק קבלה זה אינו מיועד למי שיש להם רקע אקדמי קודם.

 

  • קבלה על סמך אפיק מקוצר – ביחידה ללימודי חוץ של הטכניון מתקיימים קורסים מתוך המערכת המומלצת לסמסטר א' במסלול. בקורסים ניתן להשתתף במהלך סמסטר א', לצבור נקודות זכות ולהתקבל על סמך הישגים אלו ללימודים. במסגרת המסלול, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בקורסים בהיקף של 18 נקודות זכות, כאשר מי שממוצעם 80 ומעלה ולהם ציון 70 לפחות בכל אחד מהמקצועות, יכולים להמשיך לסמסטר ב' בתור סטודנטים מן המניין. נקודות הזכות מוכרות לצורך המשך הלימודים בתואר. המועמדים נדרשים לעמוד בדרישות האנגלית והעברית של האוניברסיטה – 104 לפחות במבחני סיווג לרמת אנגלית, ו – 113 לפחות במבחן יע"ל (עבור מי שהדבר רלבנטי להם).


אפשרויות תעסוקה


מהנדסי מים הם אנשי מקצוע נחוצים, בפרט במדינתנו הסובלת משנים שחונות ומבצורת. הם יכולים לעסוק בתחום במסגרת מתקני התפלה, טיהור שפכים ומי קולחין; כמו כן, הם יכולים לעזור לייעל מערכות השקיה במסגרת התעשיה החקלאית, הובלת מים במסגרת חברות מים; ועוד.


היבט נוסף שבו מתמחים מהנדסי מים כולל את התכנון והתחזוקה של תשתיות. הם יכולים לסייע בניקוז מי גשמים ובמניעת שטפונות, ובתפקידים נוספים הקשורים בהנדסת סביבה. כיום, תחומים אלו בעלי חשיבות מיוחדת במציאות שבה אירועי טבע חריגים הולכים והופכים להיות נפוצים.


שכר מהנדסי מים גבוה יחסית לממוצע במשק, ויכול לעמוד על יותר מ – 10,000 שקלים בחודש – תלוי במקום העבודה, ברמת הניסיון והותק, וכן בתחומי האחריות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי הנדסת מים?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי הנדסת מים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הנדסת מים או הנדסה אזרחית?
מה ההבדל בין הנדסת קרקע מים להנדסת מים?
הנדסת חומרים מתקדמים
לימודי הנדסת כימיה בהתמחות הנדסת מים
לימודי הנדסת מים באזור המרכז או השרון
דרישות קבלה להנדסת מים בטכניון
ציון פסיכומטרי להנדסת מים