רוצה פרטים על לימודי מדעי התזונה במרכז?

שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי התזונה באזור המרכז

רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על לימודי מדעי התזונה במרכז? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'. רוצה לדעת מה טוב בשבילך? רוצה לקבל החלטה? אנחנו בקשר עם מאות מוסדות לימוד המציגים אלפי מסלולי לימוד שונים.

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי התזונה במרכז הארץ


כיום, קיימת מודעות ציבורית רחבה לחשיבותה של תזונה במניעת מחלות ובשיפור איכות החיים, ולהיבטים המדעיים, הפסיכולוגיים והפיזיולוגיים של התחום. אנשי המקצוע שעוסקים בטיפול, ייעוץ ומחקר בתחום, נדרשים לידע נרחב בתחומים מדעיים ורפואיים שונים, ביניהם כימיה וביולוגיה, וכן אימונולוגיה ואפידמיולוגיה.


מסיבה זו, עבור עיסוק בתחום מדעי התזונה נדרשת השכלה רחבה ורב תחומית, אותה ניתן לרכוש במהלך לימודי התואר הראשון, שלאחריו יש להשלים גם תקופת סטאז'. קיימים מוסדות לימוד ברחבי הארץ שבהם מוצעים לימודי התואר, כולל אוניברסיטאות ומכללות באזור המרכז.


תכנית הלימודים


במסגרת התואר, הסטודנטים רוכשים ידע מגוון מהמקצועות הפרא רפואיים והמדעים, תוך העמקה בתחום התזונה. בתחילת הלימודים הם לומדים יסודות בביולוגיה, כימיה, מתמטיקה, והסתברות, וכן בפיזיולוגיה ובריאות האדם. כך למשל, בשנה הראשונה הם משתתפים בקורסים כגון ביולוגיה של התא, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, כימיה אורגנית, מבוא לפסיכולוגיה, ועוד.


שילוב תכנים אלו מאפשרים להם לפתח את ההבנה רב תחומית שנדרשת ממי שעוסקים בתזונה – מקצוע שמשלב בין הטיפולי, הבריאותי, והמדעי.


לאחר מכן הם מעמיקים את ידיעותיהם במסגרת קורסים ייעודיים כגון תזונה בגילאים שונים – מילדות ועד זקנה, ביוכימיה קלינית, וכן הלאה. מלבד זאת, הם משתתפים במעבדות המאפשרות להם להעשיר את השכלתם במבחר נושאים רלבנטיים וגם לרכוש מיומנויות לעבודה מעשית במחקר, בנושאים כמו מיקרוביולוגיה ואנטומיה ופיזיולוגיה של האדם.


מתכונת הלימודים


התואר נפרש על פני 3 שנים אקדמיות, במסלול חד חוגי, וכולל תכנים תיאורטיים ופרקטיים כאחד. מלבד השתתפות בהרצאות פרונטליות, הסטודנטים לוקחים חלק גם בהתנסות מעשית במעבדות, סדנאות ובסיורים לימודיים במוסדות רפואיים ובתעשייה.


נושאי הלימוד

 

בין הנושאים הנלמדים במהלך התואר, ניתן למנות:

  • ביוכימיה
  • תזונה ותורשה
  • הפרעות אכילה
  • יסודות הגנטיקה
  • ביולוגיה של התא
  • תזונה ופעילות גופנית
  • טיפול במחלות כרוניות
  • ועוד


מוסדות לימוד אפשריים


קיימים מספר מוסדות לימוד בארץ בהם ניתן ללמוד לתואר זה. בין היתר, ניתן למנות את המוסדות הבאים שפועלים באזור המרכז:


המרכז האקדמי פרס (רחובות): במסגרת תכנית הלימודים לתואר זה, שנערכת במסלול בוקר, נלמדים קורסי חובה, בחירה, סמינרים, וכן 22 שעות מעבדה. לימודי הבסיס בקורסי החובה כוללים הקניית יסודות במדעי הטבע ובמדעי החיים, תוך שימת דגש על גופו ובריאותו הפיזית והנפשית של האדם. הסטודנטים לומדים על תפקידם של הסביבה והתורשה בהשפעה על בריאות האדם, וכן סוקרים את השפעות התזונה על הגוף בשלבים שונים של החיים.


התואר נערך במספר התמחויות: התמחות קלינית, התמחות באורח חיים בריא ופעיל, והתמחות במחקר אקדמי. בין הנושאים שסוקרים הסטודנטים במהלך לימודיהם, ניתן למנות מנהל רפואי, רפואת ספורט, קידום בריאות בקהילה, תעשיית המזון, וכן הלאה.
ההתמחויות כוללות העמקה בתכנים שונים. למשל, במסגרת ההתמחות הקלינית, הסטודנטים לומדים מחוקרים שעוסקים בנושאים כמו מחלות כרוניות ומניעתן, יחסי הגומלין שבין תזונה לתורשה, טיפול בהפרעות אכילה, סוגיות בתזונת אוכלוסיות ספציפיות, כגון נשים בהיריון וספורטאים.


כמו כן, קורסי הבחירה מאפשרים להרחיב בנושאים הקשורים לעבודת הדיאטן, כגון שיווק ופרסום דיגיטלי, פיתוח מיומנויות תקשורת בינאישית מול המטופל, ועוד.


תנאי הקבלה ללימודי תזונה במרכז כוללים תעודת בגרות מלאה בממוצע 90 ומעלה. על התעודה לכלול בגרות אחת לפחות באחד מהמדעים: כימיה, ביולוגיה או פיזיקה. הציון הנדרש משתנה על פי מספר יחידות הבגרות במקצוע – נדרש ציון 90 ומעלה בבגרות ברמת 3 יחידות לימוד, ציון 80 לפחות ברמת 4 יחידות לימוד, או ציון 70 ומעלה ברמת 5 יחידות לימוד.


נוסף על כך, יש להציג ציון פסיכומטרי בגובה 600 לכל הפחות.


אוניברסיטת אריאל בשומרון: תכנית הלימודים באוניברסיטה זו היא רב תחומית ומטרתה להקנות לסטודנטים ראיית עולם מדעית רחבה. הסטודנטים משתתפים במבואות מדעיים בנושאי בסיס, וכן בקורסים המתמקדים בתזונה – בין אם תזונת ילדים או קשישים, ובין אם בעבודת מעבדה כגון בקורס ביוכימיה קלינית, במסגרתו הסטודנטים לומדים לבצע בדיקות מעבדה וכן משתתפים בסיור לימודי במעבדה בבית חולים.


קיימת אפשרות לשלב את לימודי התואר באוניברסיטה, יחד עם לימודי תעודת הוראה בביולוגיה.


אנשי הסגל בתכנית הם אנשי מקצוע בתחומי המדעים והבריאות, בעלי היכרות מעמיקה עם מערכות בריאות שונות. הם מעבירים לסטודנטים מידיעותיהם ומניסיונם המקצועיים, תוך הקניית כלים מעשיים לעבודה בתחום. בין המרצים נמנים מנהלת יחידת תזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב; ראש היחידה לאפידמיולוגיה במרכז הרפואי וולפסון; מדענים בתחומים מגוונים, כגון גנטיקה; ועוד.


דרישות הסף מהמועמדים לתואר זה הן ציון בפסיכומטרי וזכאות לבגרות, ובה לפחות 4 יחידות לימוד במתמטיקה ובאנגלית. כמו כן, עליהם להחזיק ב – 5 יחידות לימוד באחד מהמקצועות: ביולוגיה, כימיה, פיזיקה או ביוטכנולוגיה. מי שאין ברשותם 5 יחידות באחד ממקצועות אלו, נדרשים להשלים לפני תחילת התואר קורס בן כשבועיים בכימיה, בציון מינימלי של 80. מלבד זאת יש להציג ציון בפרק האנגלית בפסיכומטרי, או במבחני אמי"ר או אמיר"ם לצורך קביעת רמת אנגלית.


לצורך קבלה אוטומטית כסטודנטים מן המניין, על המועמדים להציג ציון פסיכומטרי של 600 ומעלה וכן ממוצע בגרויות של 90 או יותר. לחילופין במוסד ישנם גם תנאי קבלה ללימודי תזונה ללא פסיכומטרי. יכולים להתקבל גם מי שברשותם תואר ראשון במדעי החיים או במדעים מדויקים, בציון 75 ומעלה. בפני חלק ממי שהישגיהם נמוכים מכך, ניתנת אפשרות להגיש בקשה לקבלה מיוחדת.

 

באוניברסיטה נערך גם אפיק מעבר מלימודי ביולוגיה מולקולרית אל לימודי מדעי התזונה, שתנאי הקבלה שלו מעט שונים, וכוללים הצגת ציון משולב של 570 לפחות.


אפשרויות תעסוקה


כדי להגיש בקשה למבחן רישוי מטעם משרד הבריאות, בוגרי התואר נדרשים להשלים סטאז' שמשכו כחצי שנה. הסטאז' מתקיים בבתי חולים, קופות חולים ובמוסדות בריאות ורפואה שונים, כולל חברות תרופות, מוסדות גריאטריים, ועוד.


המסלולים וההתמחויות השונות מאפשרים לבוגרים להשתלב הן בתפקידי תזונאים קליניים, כחלק מצוותים רפואיים בבתי חולים וקופות חולים, והן בייעוץ תזונאי לפיתוח הרגלים בריאים, בתעשיית המזון, בגופים ממשלתיים שונים, וכן במוסדות חינוכיים ובקליניקות פרטיות.


כמו כן, קיימת בפני הבוגרים האפשרות להמשיך לתארים מתקדמים בתחום. כך, הם יכולים להרחיב ולטפח את יכולות המחקר המדעי שלהם, באמצעות חקר מזון והשפעותיו על הגוף, פיתוח מוצרים פונקציונליים למאכל, הזדקנות הגוף, ועוד.


שכר בתזונאות קלינית, בממוצע נע בין 8,000 ל – 9,000 שקלים בחודש. יש לשים לב כי קיימים הבדלים במשכורות בין מקומות עבודה ציבוריים לבין קליניקות פרטיות, וכי קיימת אפשרות להתקדם לתפקידים ניהוליים וכך להעלות את רמות השכר. גם צבירת ותק משפיעה רבות על סכומי המשכורות.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי מדעי התזונה במרכז?

רוצה לדעת יותר על לימודי מדעי התזונה במרכז?

רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור

מוסדות לימוד לימודי מדעי התזונה במרכז

חוות דעת של סטודנטים: מקצועות פרא רפואיים

התקבלו 533 דירוגים בציון ממוצע 4.1 מתוך 5

Whatsapp Whatsapp