רוצה פרטים על לימודי סוציולוגיה במרכז?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי סוציולוגיה במרכז

רוצה לדעת על לימודי סוציולוגיה במרכז? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סוציולוגיה בתל אביב והמרכז

 

תושבי מרכז הארץ המעוניינים לבחון לעומק תהליכים בחברה שלנו יכולים לעשות זאת במסגרת לימודי סוציולוגיה המתקיימים במגוון של מוסדות אקדמיים באזור. הלימודים נערכים באוניברסיטאות ובמכללות בערים שונות, בהן תל אביב ורמת גן. באופן זה יכולים המתגוררים באזור, או מי שעובדים באזור, ללמוד בנוחות ובאופן המתאים ללוח הזמנים ולשגרת החיים האישית. ברבים ממוסדות הלימוד הללו ניתן למצוא מסלולים המותאמים במיוחד גם לאנשים עובדים.


לימודי סוציולוגיה, המשתייכים למדעי החברה, כוללים לימוד נרחב של מגוון כלים, תיאוריות ותהליכים בחברה האנושית והישראלית. הסטודנטים יכולים להשתמש בידע הנרחב הנרכש במהלך התואר כדי לפתוח דלת לקריירה בתחום החברתי, הציבורי והארגוני במגוון של מסגרות, ובתפקידים שיש בהם יסוד של ניתוח ומחקר חברתי או מנהיגות קהילתית. באזור המרכז פועלים רבים מן הארגונים העסקיים והמוסדות הממשלתיים בארץ, לצד מגוון של עמותות, ארגונים חברתיים ומלכ"רים. כמו כן ניתן למצוא באזור חברות הייטק, גופי מחקר ומוסדות אקדמיים שבהם ניתן לפתח את הקריירה.

 

האוניברסיטה הפתוחה (מספר ערים במרכז)


לאוניברסיטה הפתוחה מרכזי לימוד בכמה ערים מרכזיות שבהם ניתן לקחת חלק בלימודים במרכז, בהן תל אביב, בית ים, חולון, בני ברק ועוד. חשוב להדגיש כי לא בכל מרכזי הלימוד מתקיימים כל העת כל הקורסים בתחום זה וחשוב לוודא את זמינות התכנית מול מוסד הלימוד.


לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה של מוסד זה מתקיימים בכמה מסלולים. ניתן ללמוד במסלול חד חוגי או לשלב את הלימודים עם תחום דעת נוסף. מוצעת אפשרות של לימוד חטיבה, כלומר שילוב מספר קורסים מתחום הידע השני, או מסלולים דו חוגיים שבהם משלבים את הלימודים עם חוג נוסף כגון פסיכולוגיה, כלכלה, ניהול, היסטוריה, תקשורת, מדעי היהדות ועוד.


באוניברסיטה הפתוחה הלימודים מתקיימים במתכונת גמישה אשר מותאמת במיוחד למעוניינים לשלב בין התואר לבין עבודה ושגרת החיים. הם משלבים בין למידה מקוונת באמצעות טכנולוגיות לבין מפגשים פרונטליים שמתקיימים במרכזי הלימוד. הסטודנטים יכולים לתכנן את קצב הלימוד ואת פרישת הקורסים לאורך התואר כדי להתאים לצורכיהם ולשגרת חייהם.

 

אוניברסיטת בר אילן (רמת גן)


הלימודים במחלקה זו באוניברסיטת בר אילן מתקיימים במסלול חד חוגי או במסלולים דו ראשיים, כלומר דו חוגיים שבהם משלבים שני חוגים יחד ולומדים קורסים בשני התחומים. קיימים מסלולים מובנים שבהם השילוב נקבע על ידי האוניברסיטה, וכן מסלולים שאינם מובנים שבמסגרתם הסטודנטים עצמם קובעים את השילוב מבין המקצועות הדו ראשיים הזמינים במוסד הלימוד. בין התכניות המובנות ניתן למצוא לימודי סוציולוגיה ופסיכולוגיה, שילוב דו ראשי עם קרימינולוגיה, שילוב עם מדעי המדינה, שילוב עם בית הספר לחינוך שבו מתמקדים בייעוץ חינוכי או ניהול מערכות הוראה, ועוד. במחלקה ניתן להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחום, בהם גם מסלולים מחקריים.

 

אוניברסיטת תל-אביב


סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב המעוניינים ללמוד תחום זה יכולים לעשות זאת באחד מבין כמה מסלולים. מתקיים מסלול מורחב שבו משלבים עם החוג חטיבות ידע מתוך חוגים נוספים באוניברסיטה כגון פילוסופיה, כלכלה, מדעי המדינה ועוד. נוסף על כך, קיימת אפשרות ללימודים דו חוגיים, לפי בחירת הסטודנטים מתוך החוגים במדעי החברה, מדעי הרוח ופקולטות נוספות.


בין השילובים הדו חוגיים שמוצעים באוניברסיטה נכללים שילוב עם לימודי עבודה, שבו מתמקדים בהיבטים בשוק העבודה ובמגזר הארגוני; שילוב עם לימודי מגדר שבו בוחנים קונפליקטים ותהליכים חברתיים מזווית מגדרית; שילוב עם תואר בניהול במסגרתו רוכשים מיומנויות ניהוליות להובלת תהליכים ארגוניים; ועוד.


קיים גם מסלול משולב עם תואר בתקשורת במסלול חקר החברה הדיגיטלית, שבו מפתחים מיומנויות ניתוח של מדיה בעידן הדיגיטלי ומשתתפים גם בסדנאות בתחומים כגון פיתוח אפליקציות, אפיון חוויית משתמש, ביג דאטה ועוד, תוך עיסוק בכלים חברתיים ואנתרופולוגיים של זירת הדיגיטל.

 

מכללת רמת גן


מכללת רמת גן פועלת כמרכז לימוד של האוניברסיטה הפתוחה והלימודים בה מתקיימים במתכונת גמישה המותאמת לאנשים עובדים, לרוב בשעות הערב. לימודי סוציולוגיה מתקיימים במגוון של מסלולים כגון בשילוב מדעי המחשב או חינוך או בשילוב של חטיבה קורסים מחוג נוסף כגון כלכלה, פסיכולוגיה, תקשורת, יחסים בין לאומיים, מדעי המדינה ועוד.


במכללה זו מתקיים לימוד פרונטלי רב יותר מאשר במרכזי לימוד אחרים של האוניברסיטה הפתוחה כאשר הסטודנטים יכולים לקחת חלק בתכנית התגבורים ובה להשתתף בשיעורים פרונטליים לתרגול ולקחת חלק במרתונים שנערכים לפני הבחינות וזאת נוסף על הלימוד מרחוק המשולב בתכנית. כמו כן פועלת במכללה "תכנית המקפצה" שכוללת מכינות ייעודיות ושיעורי תגבור שמטרתם לסייע לסטודנטים להשלים בהצלחה את הלימודים גם אם אין ברשותם בגרות מלאה.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים בתכנית זו לומדים לעומק על מגוון תופעות חברתיות תוך לימוד תיאוריות וכלים פרקטיים רלוונטיים. במהלך הלימודים הללו הסטודנטים מתוודעים לשלל הקבוצות, המגזרים, התרבויות והאוכלוסיות המרכיבות את החברה האנושית ובפרט החברה הישראלית.


הם חוקרים כלים שונים לניתוח ולהבנה של דפוסי התנהגות חברתית ובוחנים שאלות הנוגעות לזהות הפרט בחברה ולאופן שבו מתפתחות חברות וקבוצות. בין השאלות שבהן עוסקים הסטודנטים נכללים השפעות כלכליות על אי שוויון חברתי, יחסי גברים ונשים לשינויים בשוק העבודה, ההשפעות של טכנולוגיות חדשות על חיינו ועוד. הם בוחנים את השאלות הללו מנקודות מבט שונות תוך היכרות עם אירועים אקטואליים והתפתחויות חברתיות עכשוויות בארץ ובעולם.


לימודי סוציולוגיה מתקיימים בדרך כלל בשילוב עם מקצוע נוסף, כגון אנתרופולוגיה. במקרים רבים הם נערכים במסלולים דו חוגיים, במסגרת זו הסטודנטים יכולים לשלב את תחום הלימוד יחד עם ענף נוסף, מתחומים קרובים במדעי החברה או לחלופין מענפים שעשויים להיחשב "רחוקים" ממנו כגון מדעים. באופן זה הם יכולים לבחון את יחסי הגומלין בין שני התחומים ולהסיק מסקנות אודות השפעות של תחומים שונים כגון כלכלה, פוליטיקה, היסטוריה ועוד על החברה שלנו.

 

מתכונת הלימוד


לימודים אלה נפרשים על פי רוב על פני כשלוש שנים. הלימודים נערכים בדרך כלל כלימודי יום שבהם לומדים בארבעה או חמישה ימים מלאים בשבוע. עם זאת, ניתן למצוא מסלולים ללימודי ערב בסוציולוגיה, שבהם יכולים ללמוד אנשים עובדים. במסלולים הללו לומדים במספר מצומצם יותר של ערבים בשבוע ולרוב גם בימי שישי.


במהלך הלימודים נערכים קורסים עיוניים וכן קורסים מעשיים שבהם הסטודנטים נחשפים לסוגיות חברתיות הלכה למעשה, כגון דרך בחינת מקרי בוחן או התנסויות שונות הנערכות בארגונים ועמותות הפועלים מול אוכלוסיות ומגזרים שונים בישראל. בדרך כלל הסטודנטים עורכים פרויקט גמר בשנת הלימודים האחרונה, שבו הם מנתחים תופעות חברתיות בהתאם לכלים הנלמדים לאורך התואר, ויכולים להציע פתרונות לבעיות ודילמות שונות.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי סוציולוגיה במרכז?

רוצה לדעת יותר על לימודי סוציולוגיה במרכז?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי סוציולוגיה במרכז
שאלות הגולשים בנושא
לימודי סוציולוגיה 2012 - ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה ללא פסיכומטרי
לימודי סוציולוגיה בלי פסיכומטרי