רוצה פרטים על תואר ראשון בייעוץ חינוכי בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר ראשון בייעוץ חינוכי ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על תואר ראשון בייעוץ חינוכי בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון בייעוץ חינוכי ללא פסיכומטרי


לימודי ייעוץ חינוכי לרוב מתקיימים לתואר שני, אך יש מספר מוסדות בהם התחום נלמד גם לתואר ראשון. יש לשים לב כי על מנת לעסוק בתחום – על בוגרי התואר הראשון לסיים בהצלחה גם תואר שני וכך לקבל רישיון לעבודה כיועצים חינוכיים.


כיום, במוסדות רבים להשכלה גבוהה, מוצעים מסלולי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי, גם בתחום זה. זאת מתוך ההבנה כי ההישגים בפסיכומטרי אינם בהכרח משקפים את התאמתם של המועמדים ללימודים, וישנם קריטריונים נוספים שיכולים לאפשר לוודא זאת.


קבלה לתואר ראשון בייעוץ חינוכי במסגרת מסלולים אלו לרוב מתבצעת על סמך קריטריונים אחרים, כגון ההישגים בתעודת הבגרות, ראיון קבלה, עמידה בדרישות ידיעת שפה, ועוד.


תכנית הלימודים


מטרת התואר הראשון בתחום זה, להקנות לסטודנטים את הבסיס האקדמי הנדרש לצורך פיתוח והעמקה לקראת התואר השני. לשם כך, נכללים בתכנית הלימודים נושאים מגוונים מעולמות החינוך, הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה, ומדעי ההתנהגות.


הרחבת ידיעותיהם של הסטודנטים בתחומים אלו, ויצירת התשתית התיאורטית, המחקרית והמעשית, מאפשרת להם לרכוש יסודות ידע נחוצים לצורך הבנת התהליכים הפסיכולוגיים, החברתיים, התרבותיים והחינוכיים של בני אדם, תוך התמקדות בילדים ומתבגרים.


מתכונת הלימודים


תואר זה לרוב מוצע במתכונת דו חוגית, כאשר הסטודנטים משלבים את הלימודים עם חוג נוסף. משך הלימודים הוא כ – 3 שנים, אך יש מוסדות לימוד המציעים מסלול מקוצר לתואר ראשון, לעתים בשילוב מסלול מואץ לקראת התואר השני.


במוסדות הלימודים בהם נערכים לימודים אלו, משלבים בין תיאוריה למעשה. הסטודנטים משתתפים בסיורים לימודיים, התנסות מעשית, ורוכשים כלים יישומיים שמכינים אותם לקראת העבודה בשטח, ההתנסויות והמחקר אותם מבצעים במהלך התואר השני.


מוסדות לימוד אפשריים


במוסדות אלו להשכלה גבוהה מוצעים הלימודים ללא פסיכומטרי:


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): הקבלה למגמה בייעוץ חינוכי, שנמצאת תחת בית הספר לחינוך, מתאפשרת על סמך ממוצע בגרות – עקב משבר הקורונה ופתיחת אפיקי קבלה חדשים, שרלבנטיים עד חודש יולי 2020. יכולים להתקבל למגמה זו מי שברשותם ממוצע בגרויות של 98 לפחות, ובלבד שהם עומדים גם בדרישות לידיעת השפה האנגלית. את העמידה בדרישות אנגלית יש להוכיח על ידי הצגת ציון 85 לפחות במבחני אמי"ר או אמיר"ם.


הלימודים במגמה זו באוניברסיטה, נערכים תוך התמקדות בארבעה תחומים מרכזיים: חינוך ופדגוגיה, פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי ומחקר. תשתית הידע המוקנית לסטודנטים בתואר ראשון זה, מאפשרת להם להשתלב בלימודי תואר שני שלאחריהם הם יכולים לקבל את ההסמכה לעיסוק בתחום.


הקורסים השונים במהלך התואר עוסקים בתיאוריה ומחקר חינוכיים, ומגיעים גם מעולם מדעי ההתנהגות. בין היתר, הסטודנטים משתתפים בקורסים בתחומי סוציולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה חברתית, שיטות מחקר, שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הפרעות רגשיות והתנהגותיות אצל ילדים, אלימות והתנהגויות סיכון בבתי ספר, ייעוץ מערכתי ופיתוח ארגוני בבתי ספר, וכן הלאה.


המגמה מוצעת כחלק מלימודים דו חוגיים לתואר ראשון.


אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטה זו ניתן להשתתף בלימודי ייעוץ והתפתחות האדם. לימודים אלו מכינים את הסטודנטים לקראת תואר שני בייעוץ חינוכי, והם סובבים סביב סוגיות מעולמות מדעי ההתנהגות, החינוך ועוד. הלימודים מתקיימים במתכונת דו חוגית.


תנאי הקבלה לרוב כוללים הן את ציוני הבגרות והן את ציוני הפסיכומטרי, אך עקב משבר הקורונה ניתן להתקבל גם על סמך ציוני בגרות, הצגת קורות חיים ומעבר ראיון אישי. כמו כן, חלק מהמועמדים עשויים להתבקש להשתתף במסלול קדם תואר ראשון.

 

במסגרת מסלול זה, המועמדים נדרשים להשלים 3 או 4 קורסים בציון 80 ומעלה. מי שמסיימים את הקורסים בציון זה, יכולים להתקבל ללימודי התואר בסמסטר העוקב, כאשר נקודות הזכות של הקורסים נחשבות כחלק מנקודות הזכות לתואר. הקורסים הם: מבוא לפסיכולוגיה של החינוך, מבוא לסוציולוגיה של החינוך, התפתחות בילדים חלק א', וקורס בתקשורת בינאישית.


לא חל שינוי בדרישת הסף לעמידה ברמת אנגלית ועברית מינימלית. הוכחת רמת עברית נדרשת ממועמדים שתעודת הבגרות שלהם מתיכון בו לא לומדים בעברית. הוכחת רמת האנגלית מתבצעת על ידי הצגת ציון מבחני סיווג.


ניתן להתקבל גם על סמך אפיק מעבר בין האוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת חיפה. על מנת להתקבל, יש ללמוד את הקורסים: פסיכולוגיה בחינוך או מבוא לפסיכולוגיה, פרקים בסוציולוגיה של החינוך, מבוא לסטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה א, והקורס אישיות: תיאוריה ומחקר. את קורסים אלו יש להשלים בממוצע משוקלל של 90 לפחות, כאשר בכל אחד מהם הציון הוא לפחות 70.


תכנית הלימודים באוניברסיטה זו, לתואר בייעוץ והתפתחות האדם, מקנה לסטודנטים ידע מקיף בתהליכי ההתפתחות של ילדים, מתבגרים ומבוגרים. הסטודנטים לומדים הן על תהליכי התפתחות תקינים וכן על אוכלוסיות בסיכון, קשיים מסוגים שונים ודרכי התערבות המתאימות לצורך סיוע בהתמודדות עמם.


קיימת אפשרות להשלים את התואר הראשון בשנתיים, כאשר סטודנטים מצטיינים זכאים למגוון מלגות. כמו כן, עבור סטודנטים מצטיינים קיימת אפשרות להשתלב בפורום ייעודי לקידום תרומה לקהילה. ההשתתפות בפורום כוללת מעורבות חברתית ופעילות עם ילדים בסיכון, וכן למידה חווייתית בנושאי חינוך, קהילה, יצירה ויזמות לשינוי חברתי.


כמו כן, באוניברסיטה מוצע מסלול מואץ לתואר שני, שמתאים למספר מוגבל של סטודנטים מצטיינים. ההשתתפות במסלול המואץ מתאימה למי שפעילים בפורום המצטיינים לקידום תרומה לקהילה. סטודנטים בעלי הישגים גבוהים במיוחד בסוף שנת לימודיהם השנייה, יכולים להתקבל למסלול ולהתחיל בלימודי התואר השני כבר בשנה השלישית לתואר הראשון.


תואר שני בייעוץ חינוכי


כאמור, לימודי ייעוץ חינוכי לרוב מוצעים בתכניות לתואר שני במוסדות האקדמיים השונים, תוך מתן אפשרות לבחור בין תואר מחקרי לבין עיוני בתחום. כדי לעבוד בתחום, גם בוגרי התואר הראשון נדרשים להשתתף בתואר שני בייעוץ חינוכי.


מסיבה זו, אפשרות נוספת העומדת בפני מי שמעוניינים לבחור באפיק זה לקריירה, ורוצים להתקבל ללא ציון פסיכומטרי, היא להתחיל מלימודי חינוך ללא פסיכומטרי, ולאחר סיום התואר הראשון להתקבל לתואר שני.


לימודי חינוך ללא פסיכומטרי מוצעים במגוון מוסדות לימוד ברחבי הארץ, בחלקם ניתן להמשיך לאחר מכן גם ללימודי התואר השני.


אפשרויות תעסוקה


לאחר סיום התואר השני, המוסמכים יכולים לעסוק בייעוץ חינוכי במגוון תחומי התמחות. הם יכולים להשתמש בידע הנרכש במהלך הלימודים על מנת לפעול לצד צוותים חינוכיים בשילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הצעת דרכי התערבות לתלמידים המתמודדים עם קשיים רגשיים, חברתיים או אישיים, ועוד.


לרוב, עוסקים בייעוץ חינוכי במסגרות ציבוריות, מטעם משרד החינוך. אך עם צבירת הניסיון ניתן גם לפתוח קליניקה פרטית לעבודה בתחום. כמו כן, קיימות הזדמנויות תעסוקה גם בתחומים משיקים או קרובים, כאשר היכולות הנרכשות במהלך הלימודים מאפשרות גם להשתלב בתפקידים בחברות כוח אדם ומשרות ניהול משאבי אנוש.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר ראשון בייעוץ חינוכי בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על תואר ראשון בייעוץ חינוכי בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר ראשון בייעוץ חינוכי בלי פסיכומטרי