קורס ניקור בשר במרכז דעת

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מרכז דעת - קורס ניקור בשר.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס ניקור בשר במרכז דעת העולמי להשכלה תורנית


אחד מעמודי התווך של הלכות הכשרות מתמקד בשחיטת בהמות ועופות, כאשר ישנם כללים הלכתיים ופרוצדורליים עליהם יש להקפיד גם בעת השחיטה וגם בעת הטיפול בבשר לאחר מכן.


חלקה האחורי של הבהמה מציב אתגרים באשר לשמירה על הלכות הכשרות, ובשל היעדר ידע מקצועי, במשך שנים נמנעו משימוש בחלקים אלו ומכרו אותם לגויים. מלאכת הניקור פותחה כדי לענות על הצורך הזה. מלאכה זו, שמצריכה מיומנות ודיוק, מאפשרת להכשיר את חלקי גוף הבהמה האלו, וכך להנגיש ליהודים את מה שנחשב לבשר איכותי במיוחד.


במרכז דעת העולמי להשכלה תורנית, מלמדים בקורס ניקור המתקיים בליווי רבני צמוד. 


תכנית הלימודים


התלמידים לומדים על תהליך הניקור מבחינה תיאורטית ומעשית, עם הצמדות לכל פרט, כדי לתת את המענה המיטבי לצורכי הכשרות של ענף הבשר.


נלמדים סוגי הציוד והכנתו, מבנה הבהמה, חלקים רלוונטיים בבהמה, סדר הפירוק, קילוף, יסודות שיטת החיטוט ועוד תהליכים החשובים למקצוע המנקר בעבודתו.


מתכונת הלימודים


המפגשים נערכים בקבוצות לימוד מצומצמות המאפשרות מתן מענה אישי לכל אחד מהתלמידים, מצד צוות ההוראה הרבני.


במהלך הלימודים, שמים דגש על הקניית כלים מעשיים ופרקטיקה, המאפשרת למשתתפים להתכונן לקראת ההשתלבות בשוק העבודה. בסיום הקורס נערכות בחינות עיונית ומעשית, כאשר נערכת לקראתן הכנה במהלך המפגשים.


נושאי הלימוד

  • סדר הניקור
  • חתיכות טריפה
  • יסודות וסדר הפירוק
  • לימוד שיטת החיטוט
  • מבנה הבהמה וחלקיה
  • הכנת ציוד למלאכת הניקור
  • ועוד


על מוסד הלימודים

 

במרכז דעת העולמי להשכלה תורנית מוצעים לימודים לדתיים וליהודים המעוניינים לפתח קריירה במקצועות תורניים וכך להמשיך את שימור המסורת וההלכה היהודית. סניפי המרכז נמצאים בפרישה ארצית בארץ, וגם בקהילות יהודיות באירופה ובארה"ב.


בין ההכשרות המתקיימות במרכז, ניתן למנות קורסי שחיטת בהמות ועוף, קורס השגחת כשרות, קורס סופרי סת"ם, ועוד.


במרכז רואים חשיבות גדולה לא רק בהקניית הלך הרוח הנכון ויראת הקודש הראויה לעיסוק במקצועות אלו, אלא גם בפיתוח מיומנויות אצל התלמידים שמאפשרות להשתלב בצורה מיטבית בשוק העבודה, ולהתפרנס בהצלחה.


מסיבה זו, בקורסי ההלכה שבמרכז דעת, משלבים תכנים עסקיים ושיווקיים, וכן נותנים אפשרות להתייעץ ולקבל ליווי בהשמה גם לאחר סיום הלימודים.


תנאי קבלה


על מנת להתקבל ללימודים בקורס, יש לעמוד בראיון אישי מול רב בכיר מטעם המרכז, הבוחן את התאמת כל מועמד לתחום.


תעודה


הזכאות לתעודת ההסמכה מטעם מרכז דעת ניתנת לבוגרי הקורס שעומדים בהצלחה בדרישות הקורס. הציון הנדרש לצורך מעבר בהצלחה של מבחני הגמר העיוני והמעשי, הוא 75 או יותר.


כמו כן, מהבוגרים נדרש גם לעמוד בחובת השתתפות במפגשים, של 85% נוכחות לפחות.


נוסף על תעודת ההסמכה, הבוגרים שמסיימים בהצלחה זכאים גם להמלצה של מנקר בכיר מטעם המרכז לעבודה בבתי מטבחיים.


אפשרויות תעסוקה


קיים ביקוש למנקרים בכירים בתעשיית הבשר בארץ, משום שיש רק עשרות בודדות של אנשי מקצוע בתחום זה. השתלבות בתחום יכולה לאפשר לפתח קריירה בענף.


מעבר לכך, מי שמתעניינים בעבודה בתעשיית המזון, יכולים להשתתף בהכשרות נוספות וכך לפתוח עוד אפיקי תעסוקה: לקבל הסמכה בקורסי שחיטה כשוחטים מקצועים, להתמחות בשחיטת עופות, ועוד.

 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מרכז דעת להכשרה תורנית

כלים שיעזרו לך לבחור