מלגת פולברייט - Fulbright

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות תכנית פולברייט ללימודים בארצות הברית


מלגות פולברייט (Fulbright) מוענקות כחלק מפעילות קרן החינוך ארצות הברית – ישראל אשר נוסדה לפני כ – 65 שנה במסגרת שיתוף פעולה בין ממשלת ישראל וארצות הברית. מטרת פעילות הקרן היא טיפוח ההשכלה הגבוהה וקידום היחסים בין שתי המדינות בעזרת חילופים אקדמיים.


התכנית בישראל פועלת כחלק מתכנית פולברייט של ממשלת ארצות הברית לחילופי סטודנטים ומרצים, שעורכת מיזמים דומים עם מדינות נוספות בעולם. התכנית הוקמה כחלק מיוזמה של הסנטור האמריקאי וויליאם פולברייט לקידום ידע אקדמי דרך חילופי אנשי סגל וסטודנטים מצטיינים. במסגרתה מוצעת תמיכה כלכלית ולימודית בסטודנטים המעוניינים ללמוד בארצות הברית, במסגרת תארים מלאים או כחלק מקורסים ופרויקטים לימודיים קצרים יותר בהיקפם.


בארץ, התכנית פועלת לבניית מנהיגים אקדמיים במגוון תחומים וכן לקידום של פעילות ציבורית. בתכנית פועלים קשרים בין מוסדות אקדמיים בארץ ובארצות הברית כדי לקדם מטרות אלה. כחלק מפעילות זו, מציעים מלגות שונות לסטודנטים, במגוון של תחומי לימוד ומחקר. בין המטרות המרכזיות של הקרן היא קידום של אוכלוסיות שאין להן כיום ייצוג באקדמיה.


לאורך השנים צמחו בתכנית חוקרים בולטים במגוון ענפים ובעולם נכללים בין בוגריה גם זוכי פרס נובל ופרס פוליצר. בישראל, נמנים בין בוגרי התכנית נשיא בית המשפט העליון לשעבר, חתן פרס נובל, נשיאי מוסדות אקדמיים ועוד.

 

מסלולי התכנית


בקרן מציעים מספר מלגות ללימודים בחו"ל. אלה מתקיימות במספר מסלולים, בהתאם לתחום הלימוד וסוג הלימודים של הסטודנטים.


לחוקרי בתר דוקטורט: מוצעות מלגות פוסט דוקטורט המיועדות לחוקרים המעוניינים להתחיל את המחקר באוניברסיטאות ומכוני מחקר בארצות הברית. הן מיועדות לחוקרים מתחומי ידע שונים, מלבד כאלה שמתבססים על קשר קליני עם חולים ומטופלים. בין תנאי הזכאות על המועמדים להיות אזרחי ישראל, אשר השלימות את הדוקטורט בשלוש השנים שלפני הגשת המועמדות.
פרק הזמן לסיוע הוא בין 9 חודשים לשנה וגובהה 47,500 דולרים. כמו כן, החוקרים מקבלים סיוע בטיפול בהשגת ויזות החוקרים ועזרה בהתמצאות באירועים אקדמיים.


לתואר שני: מסלול זה מיועד למועמדים לתואר שני בארצות הברית. המלגות לתואר שני מיועדות למצטיינים ממגוון תחומי ידע, למעט ענפים שמתבססים על קשר עם מטופלים וחולים, כגון רפואה ומקצועות משיקים.


קיימים שני מסלולים להשמה. הראשון הוא מסלול עצמי שבו המועמדים בוחרים בעצמם את תכניות הלימוד בארצות הברית ומגישים את המועמדות לוויזה. במסלול השני המועמדים לא נרשמים ישירות לאוניברסיטאות בארצות הברית אלא הגשת המועמדות נעשית עבורם על ידי IIE, המוסד לחינוך בין לאומי, שמגבש תכניות מתאימות בהתאם להעדפות שלהם ולהישגים שלהם.


בין ההטבות להן זכאים הסטודנטים נכלל מימון מלא של שכר הלימוד לתקופה של עד שנתיים, דמי מחייה לשנתיים, קצבאות למימון רכישת ספרים וציוד לימודי, כיסוי עלויות הטיסה וסיוע בנושאי ויזות.


תכנית Outreach לתואר שני: במסגרת תכנית זו מוענקות מלגות לסטודנטים אתיופים וכן מלגות לסטודנטים מהחברה הערבית, לצורך לימודים לתואר שני באוניברסיטאות בארצות הברית. המועמדים יכולים לבחור בעצמם את מוסדות הלימוד או להיעזר בשירותי המוסד לחינוך בין לאומי IIE שמסייע בקבלת הבחירה. מלגות אלה מיועדות למועמדים מצטיינים לתואר המוסמך והן כוללות מימון של שכר הלימוד וכן דמי מחייה חודשיים למשך פרק זמן של עד שנתיים. הן מתאימות לבעלי תואר ראשון ואינה מיועדת למי שברשותם תואר שני המעוניינים בתואר מוסמך נוסף. יש לציין כי התכנית לא מתאימה למי שלומדים מקצועות כגון רפואה, רפואת שיניים, סיעוד או וטרינריה. כחלק מתהליך הקבלה לפרויקט יש לעבור מבחן אנגלית TOEFL ולהציג ציונים בבחינה כגון GMAT או GRE. מתאימים מוזמנים גם לראיונות אישיים.

 

למצטיינים בהוראה: זוהי תכנית למורים ועובדי הוראה מצטיינים שפועלים בבתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ובתי ספר על יסודיים. במסגרתה, הם מבקרים באוניברסיטאות בארצות הברית למשך סמסטר אחד ולוקחים חלק בקורסים בתחום החינוך. כמו כן, הם משתתפים בהתנסות מעשית ולומדים חלק בפרויקט חינוכי מחקרי שהם מתכננים בהתאם לתחומי העיסוק שלהם. הסטודנטים מקבלים מימון של דמי המחייה והמגורים באוניברסיטאות המארחות, תשלום שכר הלימוד בקורסים שבהם לוקחים חלק, פגישות הכנה לקראת היציאה לתכנית וכן אפשרו הגשה למענקים נוספים.


במסגרת תנאי הזכאות במסלול זה, על המועמדים להיות בעלי חמש שנים לפחות של ניסיון מעשי בהוראה, ללא שנות הסטאז', וכן צפי של לפחות חמש שנים נוספות לעבודה במערכת החינוך אחרי סיום התכנית. ישנה עדיפות לבעלי ניסיון בפיתוח פרויקטים חינוכיים, הנחיית סדנאות ופעילות בתחום המנהיגות החינוכית.


לעוזרי הוראה בשפה זרה: בקרן שואפים לקדם את הוראת השפות הזרות במוסדות האקדמיים בארצות הברית ולכן מציעים לעוזרי הוראה ששפת האם שלהם היא ערבית לקחת חלק בשנה אקדמית אחת במוסדות אקדמיים בארצות הברית. הם מלמדים ערבית במוסדות האקדמיים במסגרת שני קורסים, ובמקביל משתתפים בפעילויות אקדמיות שהן הם יכולים לחזק את שליטתם באנגלית ולפתח היכרות עם מנהגים בתרבות האמריקנית. יש להדגיש כי השתתפות במיזם זה אינה מקנה לבוגריו תואר אקדמי, אלא מתמקדת בפיתוח מיומנויות וכישורים אישיים ומקצועיים. מסלול זה מתאים במיוחד לעוזרי הוראה במקצועות חינוך, אנגלית, ספרות אמריקאית, עיתונאות ותקשורת. יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר אקדמי, כאשר ישנה עדיפות לבעלי ניסיון פרקטי בהוראה.


פולברייט - אייסף: בקרן פולברייט מפעילים שיתוף פעולה עם תכנית אייסף (isef) הבין לאומית לחינוך ומציעים מלגות פוסט דוקטורט לחוקרים המתמקדים בפעילות למען החברה ועומדים בפני תחילת מחקר באוניברסיטאות בארצות הברית. התכנית מיועדת לחוקרים מצטיינים שלהם תכונות מנהיגות ורקע במעורבות חברתית, עם עדיפות למי שעוסקים במחקרם בתחומים חלוציים שאין להם ייצוג הולם באקדמיה. יכולים להגיד מועמדות מי שהשלימו את התואר השלישי במשך השלוש השנים הקודמות להגשת המועמדות. גובה מלגה זו הוא 60,000 דולרים לתקופה שבין 9 חודשים לשנה אחת.

 

מה דרישות הקבלה?


תנאי הקבלה לתכנית משתנים בין המסלולים השונים הפועלים בה. קיימות תכניות המיועדות למועמדים לתואר שני לצד מסלולים המיועדים לדוקטורנטים המעוניינים להמשיך לפוסט דוקטורט בחו"ל. בכל התכניות. מתקבלים מועמדים מצטיינים במיוחד שלהם הישגים אקדמיים גבוהים. כמו כן, מושם דגש על יכולות מנהיגות ורקע בפעילות חברתית, חינוכית וקהילתית משמעותית.


בתכניות לתואר שני, מציבים בדרך כלל ציון מינימלי לקבלה וכן יש לעבור מבחני מיון ומבחני סיווג באנגלית. במסלולים לתואר שלישי ופוסט דוקטורט, מתקבלים רק מועמדים בעלי הציונים הגבוהים ביותר בתואר השלישי שכן כמות המועמדים לכל תכנית היא רבה במיוחד.

 

איך מגישים מועמדות?


הגשת המועמדות למלגות פולברייט נעשית באופן מקוון דרך אתר הקרן. בקרן מקבלים רק בקשות המוגשות אונליין ולא מתקבלולת בקשות המוגשות באופן אחר.


לאחר הגשת הבקשות וצירוף כל המידע הנחוץ, בוחנים בקרן כל בקשה לגופה. מתאימים מוזמנים לראיונות אישיים שנערכים במשרדי הקרן הממוקמים בתל אביב. קבלתם הסופית של המועמדים למסלולים השונים מעשית על פי שיקולי ההערכה של הקרן וצורכיה. יש לציין כי לא בכל המקרים ניתן הסבר לדחייה של מועמדים.

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה