מלגת רודס

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת רודס ללימודים בבריטניה


רודס (Rhodes) היא מלגה ללימודים מתקדמים בחו"ל באוניברסיטת אוקספורד שבבריטניה, שנחשבת לאחד המוסדות האקדמיים היוקרתיים בעולם. היא מוענקת מדי שנה לסטודנטים בין לאומיים ומצטיינים ממגוון של מדינות ברחבי העולם, כדי לסייע להם במימון לימודיהם באוניברסיטה זו. זוהי המלגה הבינלאומית הוותיקה ביותר בעולם, אשר מוענקת במשך למעלה מ – 117 שנים.


היא מופעלת על ידי קרן ססיל רודס, שהיה איש עסקים בריטי אשר למד בעצמו באוניברסיטת אוקספורד והקים את הקרן למטרת טיפוח דור העתיד של מנהיגים מכל העולם. בקרן שואפים כי בוגרי תכנית זו ישתלבו בעתיד בחיים הציבוריים ויתרמו לשינוי חיוני בחברה שבה הם חיים.


פתיחת תכנית זו בישראל הייתה בשנת 2016. מאז נבחרים מדי שנה שני מלגאים מישראל, שהם סטודנטים מצטיינים. הקריטריונים לבחירתם של ישראלים לתכנית כוללים רקע אקדמי, יכולות מנהיגות, עשייה חברתית משמעותית ועוד.


מתכנית רודס צמחו לאורך השנים מנהיגים ואקדמאים מובילים בעולם. ניתן למנות בין הבוגרים מגוון של פוליטיקאים, אנשי עסקים ואנשי רוח מובילים וידועים. בין השמות המוכרים במיוחד ניתן למנות את ביל קלינטון, נשיא ארצות הברית לשעבר, וכן ראשי מדינות נוספים כגון קנדה ואוסטרליה.

 

שאלות ותשובות על המלגה

 

אילו מסלולי לימודים מתאימים?


זוהי מלגה ללימודים בחו"ל, אשר מתייחסת לתכניות ללימודים מתקדמים – תואר שני ותואר שלישי, המתקיימות באוניברסיטת אוקספורד. היא מיועדת למסלולי לימוד במתכונת לימודים מלאה, במגוון של תחומים כגון מדעי החברה, ניהול, מדעים ועוד. עם זאת, קיימים מספר מסלולי לימוד שאינם נכללים בתכנית, מומלץ לוודא את זכאות מסלול הלימודים מדי שנה מול הקרן ומוסד הלימוד.


למי מיועדת התכנית?


המלגה מוענקת מדי שנה לקבוצה מצומצמת של סטודנטים מצטיינים במיוחד ממספר מדינות בעולם, בהן גם ישראל. מדינות נוספות הכלולות ברשימה הן ארצות הברית, אוסטרליה, סין, קנדה, ניו זילנד, גרמניה, סוריה ועוד.


כאמור, היא מיועדת לבוגרי לימודים לתואר ראשון בעלי הישגים לימודיים גבוהים במיוחד, וכן לבעלי רקע בעשייה חברתית וכישורי מנהיגות. מוענקות מלגות לתואר שני, וכן לתואר שלישי.


מהם הקריטריונים לקבלת המלגה?


באופן כללי, הקריטריונים כוללים הצטיינות אקדמית, עשייה חברתית משמעותית, וכן סל של כישורים ויכולות אישיות כגון עבודת צוות, עשייה למען הזולת, שקדנות ונכונות להתמיד, יחסים בינאישיים מצוינים, יכולות מנהיגות מפותחות ועוד.


כדי להתקבל, על המועמדים להיות אזרחי או תושבי ישראל, שהתגוררו בארץ לפחות למשך חמש שנים בעשור האחרון.


מגבלות גיל: על המועמדים להיות מעל גיל 18 ומתחת לגיל 24 שנים (מועמדים שנולדו בין אוקטובר 1996 – אוקטובר 2002). כמו כן, התכנית פתוחה למועמדים שהם בוגרי תואר ראשון, מתחת לגיל 27 שנים, אשר קיבלו את התואר הראשון שלהם אחרי אוקטובר 2019.


הישגים אקדמיים: השלמת תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר וכן קבלה לתואר שני באוניברסיטת אוקספורד. ממוצע הציונים (GPA) הנדרש בתואר הוא 3.7 ומעלה (92 ומעלה).


שליטה באנגלית: יש צורך בשליטה ברמה גבוהה בשפה האנגלית, תוך עמידה בדרישות האקדמיות באנגלית שמציבה אוניברסיטת אוקספורד.

 

מה מקבלים? מה גובה הסיוע?


התכנית כוללת מימון מלא של שכר הלימוד למשך שנתיים. כמו כן, היא מכסה את עלויות הרישום ללימודים וכוללת גם מלגת מחייה (גובה מענק המחיה בשנת 2019 היה כ – 15,000 ליש"ט שהם כ – 64,000 שקלים).


מהו תהליך הגשת המועמדות?


הגשת המועמדים נעשית באופן מקוון ונפתחת לרוב בתחילת חודש יוני באתר הקרן (מומלץ לבדוק את תאריך פתיחת ההרשמה מדי שנה, שכן הוא עשוי להשתנות מעת לעת).


בתהליך הגשת המועמדות, המועמדים נדרשים לצרף את כל המסמכים הנחוצים באופן מלא. מסמכים אלה כוללים בין היתר:


תעודת לידה (המאשרת את הגיל המתאים לדרישות הקרן), העתק דרכון בתוקף, גיליון ציונים מהמוסד האקדמי שבו נלמד התואר הראשון.


רמת אנגלית - הוכחת עמידה בחובות האנגלית האקדמיים (על ידי מעבר מוצלח של מבחן סיווג באנגלית אשר מוכר על ידי אוניברסיטת אוקספורד)


קורות חיים – בקורות החיים יש לפרט הישגים אקדמיים, פרסים קודמים להם היו הסטודנטים זכאים, פירוט מעורבות חברתית וקהילתית בזמן הלימודים, פעילות ספורטיבית משמעותית. אורך המסמך עד שני עמודים.


חיבור אישי - בהיקף עד 1,000 מילה, ובו לתאר את ההישגים האישיים בעבר מבחינה חברתית ואקדמית, את השאיפות המקצועיות והאקדמיות העתידיות ואת המטרות החברתיות והקהילתיות האישיות בעתיד. בניגוד לקורות החיים, מטרת החיבור היא בעיקר לאפשר למועמדים לבטא בקולם האישי את סיפורם ואת מטרותיהם בהשתתפות בתכנית.


המלצות – יש לצרף בין ארבע לשש המלצות. לפחות שלוש מתוכן צריכות להיות מגורמים אקדמיים מוסמכים אשר לימדו את הסטודנטים במהלך התואר הראשון, שביכולתם לפרט את ההישגים והיכולות ולהעריך את מידת ההצלחה האפשרית באוקספורד. המלצה אחת או שתיים מתייחסות לתרומה חברתית תוך התייחסות לתרומה קהילתית במהלך התואר הראשון, או השתתפות בפעילות חוץ אקדמית משמעותית בתחום החברתי. המלצה נוספת יכולה להיכתב על ידי גורמים המכירים את הסטודנטים, תכונותיהם והישגיהם באופן אישי.


ראיונות קבלה - מי שעומדים בתנאים לעיל מוזמנים לראיון אישי ולראיון קבוצתי. חלה חובת נוכחות בשני האירועים. הראיונות מתקיימים בירושלים, לרוב בחודש נובמבר. לראיון חשיבות רבה בקביעת ההתאמה של המועמדים לתכנית. בוועדה בוחנים את הנתונים וההישגים של כל מועמד ומועמדת, ומעריכים את מידת הפוטנציאל שלהם להצלחה בלימודים באוקספורד. בוועדות בוחנים את ההישגים הלימודיים אך מקדישים חשיבות רבה גם לתכונות ולאישיות המיוחדת של המועמדים וליכולות המנהיגות שלהם. בראיון נידונים נושאים שונים לצורך בחינת קריטריונים אלה.


לאחר שליחת הבקשה, המועמדים מקבלים עדכונים באמצעות המייל על מצב בקשתם וכן על קבלה או דחייה לתכנית.


כמה פעמים ניתן להגיש מועמדות?


ניתן להגיש מועמדות לתכנית רודס פעם אחת בשנה בלבד. עם זאת, מי שאינם עומדים בדרישות וקבלתם נדחית יכולים לנסות להגיש מועמדות שוב בשנת הלימודים העוקבת, תוך דרישה לעמידה בתנאים הנדרשים בכל שנה.

 

האם ניתן להיעזר במענקים נוספים?


סטודנטים בתכנית רודס אינם יכולים לקבל סיוע באמצעות מלגות ומענקים נוספים בזמן לימודים בתכנית זו. בכל מקרה יש לפנות לאוניברסיטת אוקספורד ולקרן לבירור בנושא זה.

 

אודות אוניברסיטת אוקספורד


אוניברסיטת אוקספורד שבאנגליה היא האוניברסיטה העתיקה ביותר באנגליה והלימודים בה החלו לפני מעל 900 שנה. היום היא מדורגת בין חמש האוניברסיטאות בטובות בעולם. במוסד אקדמי זה ניתן ללמוד במגוון רחב של מסלולים לתואר ראשון, שני ושלישי. הלימודים נערכים במגוון של קולג'ים שבכל אחד מהם מתקיימים לימודים בתחומים שונים ונערכות פעילויות אקדמיות. באוקספורד לומדים היום מעל 18,000 סטודנטים, בהם גם סטודנטים בינלאומיים רבים המעוניינים בלימודים בבריטניה.


על מלגות לימודים בחו"ל


סטודנטים הלומדים בחו"ל יכולים להסתייע במלגות לימודים מגוונות, המוענקות על סמך קריטריונים משתנים. בין היתר מוענקות מלגות הצטיינות למועמדים עם נתוני קבלה גבוהים במיוחד, או על סמך הישגים גבוהים במהלך הלימודים עצמם. ניתנות גם מלגות על סמך תחום לימודים מסוים, לפי תחום מחקר ועוד. חלקן ניתנות על ידי מוסדות הלימוד עצמם וחלקן מטעם קרנות וארגונים שונים הפועלים להעצמה של סטודנטים מהעולם.


חשוב לציין כי לא בכל מדינה זכאים הסטודנטים למענקים והטבות כלכליות במהלך הלימודים. כמו כן, קיימים מענקים (כגון רודס) שהזכאים להם אינם יכולים להסתייע בהטבות נוספות, ולכן מומלץ בכל מקרה לבדוק את הזכאות מול מוסד הלימוד.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה