רוצה פרטים על לימודי יהדות בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי יהדות ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי יהדות בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי יהדות ללא פסיכומטרי


לימודי יהדות מתמקדים בהיבטים השונים, רעיוניים וחברתיים, של קבוצה ייחודית זו. אם בעבר היהדות נתפשה כדת בלבד, כיום מובן לכל שיש לה מרכיב לאומי מרכזי בזהות של מי שמשתייכים לקהילה זו.


במוסדות אקדמיים שונים בארץ מוצעים לימודי יהדות במיקודים שונים: חלק מהתארים מתמקדים בפן התיאולוגי, וחלק בפן ההיסטורי או התרבותי.


עם השנים, מתברר יותר ויותר כי ציון הפסיכומטרי הוא לא הגורם היחיד שיכול לשקף את הישגי הסטודנט, יכולותיו והתאמתו ללימודים. מסיבה זו, רבים ממוסדות הלימוד להשכלה גבוהה שבהם מוצעים כיום מסלולי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי.


מוסדות לימוד אפשריים


במוסדות האקדמיים הבאים ניתן להשתתף בלימודי תואר זה במתכונות לימודים דו חוגיות או חד חוגיות. בחלק מהם, מוצעות מלגות ללימודי יהדות.


האוניברסיטה העברית בירושלים: בדומה למסלולים אחרים במדעי הרוח, ניתן להתקבל ללימודי התואר במדעי היהדות באוניברסיטה זו על סמך ממוצע בגרות – ובלבד שהוא בגובה 97.5 לפחות. במסלול ראויים קידום, שנועד לשיפור סיכוייהן של אוכלוסיות מוחלשות להתקבל ללימודים אקדמיים, יכולים להתקבל על סמך ממוצע 94 ומעלה.


התואר נלמד במתכונת דו חוגית, וכולל מגוון נושאים ממדעי היהדות: היסטוריה, תרבות, וספרות. הסטודנטים לומדים על ההיסטוריה של עם ישראל החל מהתקופה העתיקה ועד העת החדשה. לאחר השתתפות במבואות בנושאים אלו, הסטודנטים יכולים לבחור באיזה תחום להתעמק: היסטוריית עם ישראל ויהדות זמננו, הלשון העברית ולשונות היהודים, מחשבת ישראל, מקרא, ספרות עברית, יידיש, פולקלור או לימודי תלמוד והלכה.

 

אוניברסיטת תל אביב: באוניברסיטה זו, מוצעים מספר מסלולי קבלה למדעי הרוח ללא פסיכומטרי, שיכולים להתאים למי שמעוניינים להתעמק בחקר היהדות: תואר בלימודי פילוסופיה יהודית, תואר בלימודי מקרא, וכן תואר בלימודי תרבות ערבית יהודית (שנערך כתכנית משותפת בין אוניברסיטאית).


לימודי פילוסופיה יהודית נערכים במתכונת דו חוגית, כאשר תכנית הלימודים סובבת סביב תכנים פילוסופיים ותיאולוגיים, כולל מאגיה והחוויה המיסטית בקבלה, שינויים ערכיים במעבר בין תקופות, כתות וזרמים מרכזיים ביהדות, סוגיות במגדר, וכן הלאה.


לימודי מקרא, נערכים במתכונת דו חוגית או חד חוגית, לבחירת הסטודנטים – עם זאת, יש לשים לב כי למסלול החד חוגי מתקבלים סטודנטים מצטיינים שעומדים בדרישות הסף של התכנית, לאחר סיום שנת הלימודים הראשונה. רוכשים חשיבה פרשנית וביקורתית, סוקרים את ההקשר ההיסטורי והתרבותי של התפתחות ספרות המקרא, וכן מנתחים את המקרא מנקודות מבט שונות: מחקר הספרות, האמנות, המגדר, ועוד. כמו כן, הסטודנטים רוכשים כלים להוראת התחום.


התכנית ללימודי תרבות ערבית יהודית מתקיימת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בן גוריון בנגב. התכנית מתקיימת במתכונת דו חוגית, ובמסגרתה לומדים על נקודות החיבור שבין הזהויות היהודית והערבית במרחב המזרח תיכוני. במהלך התואר, הסטודנטים משלבים בין לימודי ספרות יהדות המזרח ושירת ימי הביניים, סוגיות בזהות ערבית, יהודית ופלסטינית, ועוד.


חלק מהלימודים בתכני תזו כוללים לימודי ערבית ספרותית. אין דרישה לידע קודם בערבית, ומי שמחזיקים בשליטה בשפה יכולים להשתתף במבחני מיון לשם קביעת מספר קורסי השפה בהם עליהם להשתתף (או רמת פטור).


תנאי הקבלה ללא פסיכומטרי לתכניות אלו הם הצגת תעודת בגרות מלאה בממוצע 100 או יותר. לחילופין, ניתן להציג ממוצע של 85 לכל הפחות, ללא בונוסים, במקצועות הבגרות ההומניים: תנ"ך, אנגלית, שפה זרה נוספת אם יש, הבעה עברית, ידע העם והמדינה או תולדות עם ישראל, היסטוריה, אזרחות, ספרות, ומחשבת ישראל.


זכאים לתעודת בגרות שברשותם ציון 80 ומעלה ב – 3 קורסים מקוונים הנלמדים באוניברסיטת תל אביב, 2 לפחות מתוכם בענפי מדעי הרוח השונים, יכולים גם הם להגיש מועמדות ללימודים.


קיימת אפשרות להתקבל על סמך השלמת אפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה – סיום בהצלחה של מספר קורסים. כמו כן, מי שברשותם רקע אקדמי קודם בממוצע 85 ומעלה, בהיקף 30 ש"ס לפחות, ממוסד להשכלה גבוהה המוכר על ידי המל"ג. בוגרי תואר ראשון או שני יכולים גם הם להגיש מועמדות.


בני 40 ומעלה יכולים להגיש מועמדות ללימודים על סמך זכאות לבגרות.


עקב משבר הקורונה, נקבעו הקלות בתנאי הקבלה באוניברסיטת תל אביב: ניתן להתקבל גם על סמך ממוצע 97 ומעלה בתעודת הבגרות, או זכאות לבגרות והשתתפות ב – 2 קורסים מקוונים במדעי הרוח, שציון כל אחד מהם הוא 80 לפחות.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה זו מוצעות מספר תכניות ללימודי יהדות. עקב משבר הקורונה, תנאי הקבלה עודכנו כך שניתן להתקבל גם ללא ציון פסיכומטרי, משום שמועד אפריל 2020 נדחה.


ללימודי מחשבת ישראל, לימודי אמנות יהודית, ללימודי תולדות ישראל ויהדות זמננו, תורה שבעל פה, תלמוד, תנ"ך, ולחוג הרב תחומי במדעי היהדות ניתן להתקבל על סמך ממוצע תעודת בגרות של 90 ומעלה.


לכל תכניות הלימוד יש להציג ציון סיווג במבחני ידע באנגלית, אמי"ר או אמיר"ם בציון 85 לפחות. ניתן להתקבל גם על סמך סיום מכינת 30+, המיועדת לבני 30 ומעלה, בציון 85 או יותר.


לימודי מחשבת ישראל כוללים אפשרות לבחור בין 3 נתיבים: הנתיב הראשון משלב ידע מעולמות הספרות, הפילוסופיה היהודית, הנתיב השני כולל תכנים מהוראת המחשבה היהודית והתרבות היהודית והישראלית, והנתיב השלישי מתמקד בכתיבת הגות יהודית.


התואר בתולדות ישראל מתמקד ברכישת ידע והבנה מחקרית היסטוריים, כולל חשיפה למקורות מחקר היסטוריים. התארים בתורה שבעל פה, תלמוד ותנ"ך מתמקדים בתכנים מלימודי דת ותיאולוגיה.

 

הנושאים הנלמדים בלימודי היהדות בתכנית הרב תחומית, מאפשרים לשלב בין ההיבטים השונים במחלקות אלו.


האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית):
ניתן להשתתף בלימודי תואר ראשון ביהדות במסגרת אוניברסיטה זו. באוניברסיטה אין תנאי קבלה, והסטודנטים נדרשים להוכיח את עצמם במהלך הלימודים, שמצריכים משמעת עצמית גבוהה ויכולות אוטודידקטיות.


לימודי תואר זה מוצעים במתכונת דו חוגית, וכן כלימודי חטיבה שניתן לשלב עם תארים חד חוגיים בתחומים כגון היסטוריה, כלכלה, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים, מתמטיקה, ניהול, סוציולוגיה, פילוסופיה, ועוד.


את הלימודים בתכנית הדו חוגית ניתן לשלב עם תחומים אלו, וכן עם תחומים נוספים: חינוך, מדעי החיים, תולדות האמנות, ספרות, פסיכולוגיה, אמנויות, ועוד.


במסגרת התואר הדו חוגי משלבים קורסים במקרא ובתרבות חז"ל, וכן קורסים היסטוריים העוסקים בתולדות עם ישראל החל מהעת העתיקה וכלה בעת החדשה. כמו כן, ניתן לבחור מבין היצע גדול של קורסים העוסקים בנושאים כמו תרבות חז"ל ומחשבת ישראל, ספרות, תרבות ולשון, ועל החברה היהודית בישראל ובתפוצות.


אפשרויות להמשך


נפתחות מספר הזדמנויות תעסוקה עבור בוגרי התארים השונים בתחומי היהדות, בעמותות, בסוכנות היהודית, ובארגונים שעוסקים בהנחלת ערכים יהודיים – בארץ וכן בקהילות יהודיות ברחבי העולם.


כמו כן, מי שמעוניינים להעביר מידיעותיהם ומעולם היהדות לילדים ובני נוער, יכולים להדריך את התחום במסגרות חינוכיות בלתי פורמליות. אם ברצונם ללמד בבתי ספר או בגנים, הם יכולים להשתתף בלימודי תעודת הוראה בנושאים כמו מחשבת ישראל, תנ"ך או היסטוריה. יש מוסדות לימוד המציעים אפשרויות לשילוב תעודת הוראה במחשבת ישראל כבר בעת לימודי התואר הראשון.


אפשרות נוספת היא להמשיך לתארים מתקדמים, כגון תואר שני במדעי היהדות, ולחקור את התחום במסגרות אקדמיות, מכוני מחקר ממשלתיים, וגופים העוסקים בשימור היסטורי.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי יהדות בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי יהדות בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור