רוצה פרטים על לימודי ממשל בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי ממשל ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי ממשל בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ממשל ופוליטיקה בלי פסיכומטרי

 

מועמדים המעוניינים להתקבל ללימודי ממשל נדרשים בדרך כלל להציג ציון בפסיכומטרי וכן להיות בעלי בגרות מלאה בממוצע גבוה. ציון הסכם (שקלול שני הציונים הללו) הנדרש הוא לרוב סביב 550 – 600, אולם רף זה משתנה בין המוסדות. לצד מסלול קבלה זה מתקיימות אפשרויות נוספות העומדות בפני הסטודנטים שאינם מעוניינים להיבחן בפסיכומטרי, או שאין באפשרותם להשלים אותו מסיבות שונות.


המעוניינים בלימודים ללא פסיכומטרי יכולים לעשות זאת אם בידיהם תעודת בגרות מלאה בממוצע ציונים גבוה במיוחד. ממוצע זה הוא בדרך כלל 100 ומעלה אך יכול להיות גבוה בכך בחלק ממוסדות הלימוד. המוסדות בוחנים את התאמת מועמדים אלה על סמך ההישגים בתעודת הבגרות ודורשים גם מבחני סיווג באנגלית לצורך קביעת הרמה האקדמית. כמו כן, בחלק מן המוסדות יכולים לקבל פטור מן הבחינה גם בוגרי מכינות ייעודיות או מועמדים מעל גיל מסוים, בכפוף לתנאים הנדרשים.


בעקבות משבר הקורונה, שהביא לביטול בחינת מועד אפריל 2020, יצאו מוסדות הלימוד בשורת הקלות כדי לסייע למועמדים לשנת הלימודים תשפ"א. במסגרת הקלות אלה מתאפשר למועמדים להתקבל ללימודי ממשל על סמך ציוני הבגרות, כאשר הציון הממוצע שלהם עומד ברף הנדרש, שלרוב נמצא בסף נמוך מזה שנדרש בזמני שגרה. מטרת צעדים אלה היא לסייע לסטודנטים להתמודד עם התקופה המאתגרת תוך צמצום הפגיעה בהרשמה ללימודים ככל שניתן, מה שמאפשר להם להירשם לשנת הלימודים הקרובה מבלי צורך לגרור את ההרשמה לשנה הבאה. יש להדגיש כי הקלות בעקבות הקורונה רלוונטיות רק למועמדים לשנת תשפ"א אשר נפגעו כתוצאה מביטול הבחינה, והם נערכות רק במוסדות שבהם הדבר מוסכם.

 

לתשומת לבכם - תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות למוסדות הלימוד לקבלת המידע המלא והמדוייק בנושא זה.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללא פסיכומטרי
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע)

אוניברסיטת בן-גוריון מסייעת למועמדים לשנת הלימודים תשפ"א בעקבות משבר הקורונה ומאפשרת קבלה על סמך ממוצע בגרויות, יש צורך בממוצע 100 לפחות. מועמדים שלהם ממוצע בין 90-99 מועברים לדיון מיוחד אחרי ביצוע ההרשמה, עליהם לספק מכתב ובו לפרט את שיקוליהם ללימודים במחלקה ולהעבירו למוסד הלימוד במייל. יש לציין כי מועמדים שאינם עומדים בדרישות הסף האוניברסיטאיות בשפה האנגלית והעברית מתקבלים על תנאי בכפוף להשלמת הרמה הנדרשת עד לחודש יולי 2020 ולהיבחנות בבחינת אמי"ר או יע"ל בהתאם לצורך.

 

כמו כן, מועמדים מעל גיל 45 אינם נדרשים לפסיכומטרי. הם חייבים בזכאות לבגרות מלאה ולרמת "בסיסי" לפחות בשפה האנגלית. יש לציין כי מועמדים אלה יידרשו להשלים את הפסיכומטרי במהלך שנה א' ללימודיהם בחוג (עד חודש יולי 2021).

אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה)

בין מסלולי הקבלה שמתקיימים באוניברסיטת רייכמן ישנו מסלול קבלה על סמך בגרות, המיועד למועמדים בעלי ממוצע בגרות גבוה הנקבע מדי שנה על ידי מוסד הלימוד. מועמדים שלהם ממוצע בגרות מעל 100 יכולים לקבל יתרון בתהליך הקבלה. יש לוודא את הרף המדויק לקבלה מול מוסד הלימוד.

 

נוסף על כך, מועמדים מעל גיל 30 רשאים לקבל פטור מן הפסיכומטרי בעת תהליך קבלתם ללימודים וזאת בהתאם להחלטת מל"ג. מועמדים אלה נבחנים על סמך קורות החיים שלהם תוך הוכחה של הישגים אישיים משמעותיים ורקע מתאים. בין היתר עליהם להגיש קורות חיים ומכתבי המלצה וכן לצרף תעודות הצטיינות והוקרה המעידות על הישגיהם. באפשרותם לצרף גם אישורים המעידים על לימודים בקורסים רלוונטיים.

המכללה האקדמית אשקלון

הקבלה ללימודים באקדמית אשקלון נערכת על ידי וועדת קבלה של מוסד הלימוד לפי תנאים שנקבעים על ידי החוג או גורמים נוספים. במקרים מסוימים, מתאפשרת קבלת מועמדים ללימודים אלה על סמך ממוצע הבגרות בלבד, כאשר ברשותם ממוצע גבוה העומד בדרישות מוסד הלימוד, כמו כן קובעים במוסד הלימוד את רמת האנגלית הנדרשת. מומלץ לברר קריטריונים אלה מול מוסד הלימוד.

המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט (הוד השרון)

במסגרת תנאי הקבלה לממשל, על המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה בציון של לפחות 85. כמו כן, עליהם להציג ציון 185 ומעלה במבחן אמי"ר או ציון 85 ומעלה בבחינת אמיר"ם. מתאפשרת גם קבלתם של מועמדים על סמך תארים אקדמיים קודמים במקצועות רלבנטיים וממוסדות אקדמיים מוכרים, בהתאם להחלטה של וועדת ההוראה של התכנית ובכפוף להצגת האישורים הנדרשים המעידים אל ההישגים האקדמיים באותם לימודים.

 

תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית זו רוכשים ידע תיאורטי וכלים מעשיים בתחום הפוליטיקה ולומדים על פעילות מערכות השלטון והדמוקרטיה. בדומה ללימודים בתחום מדעי המדינה, במהלכם נלמדים ענפים כגון דיפלומטיה ועיצוב של מדיניות ציבורית, ניהול תהליכי משא ומתן וכן פיתוח של אסטרטגיה פוליטית במוסדות השלטון.


נוסף על כך, הם עוסקים בהשפעות הפעילות המדינית על ענפים שונים כגון ביטחון והתמודדות עם איומי טרור וכן תחום המדיה תוך סקירת ערוצי התקשורת הפוליטית ופעילות של ארגונים חברתיים מקומיים וגלובליים. נלמדים תהליכים בפוליטיקה המקומית בישראל לצד תהליכים גלובליים תוך דיון בהיבטים משמעותיים בתחום היחסים הבין לאומיים. כך נידונים תהליכים אקטואליים ומגמות המתרחשות כיום במרחב הגלובלי ומעצבות משטרים וחברות.

 

מתכונת הלימוד


היקפם של הלימודים הוא בדרך כלל שלוש שנים והם מתקיימים לרוב בתכנית לימודי יום מלאה שבה לומדים כמה ימים במהלך השבוע. משולבים בהם קורסים עיוניים שבהם נחשפים לתיאוריות מדיניות, לצד קורסים פרקטיים, שבהם נערכים דיונים כיתתיים ומתקיימים מפגשים עם אישים מהחיים המדיניים. כמו כן, חלק מן התכניות כוללות התמחות פרקטית או התנסות בשטח המתקיימות במשרדי הממשלה, בכנסת או בארגונים חברתיים, מה שמאפשר לסטודנטים ליישם הלכה למעשה את החומר הנלמד.


לעיתים הסטודנטים יכולים לבחור חטיבות התמחות במהלך לימודיהם ובמהלכן להתמקד בתחומי ידע משיקים כגון דיפלומטיה, ביטחון, מנהיגות, שיווק, יישוב סכסוכים או המזרח התיכון. בהתמחות נלמדים קורסים נוספים שדרכם ניתן להעמיק בתחום הנלמד, ונכללים גם תכנים פרקטיים כגון סדנאות, ימי עיון והתנסויות.

 

אפשרויות תעסוקה


הבוגרים משתלבים במגוון תפקידים שיש להם השפעה על סדר היום הציבורי. בין היתר הם יכולים לפעול ברשויות מקומיות ועיריות, בשלטון המקומי, בכנסת או במשרדי הממשלה השונים. הם יכולים להשתלב גם בארגונים לזכויות אדם ובעמותות וארגונים חברתיים הפועלים לקידום של נושאים אקטואליים בוערים.


אפשרות נוספת היא פעילות בזירת התקשורת ככתבים ופרשנים פוליטיים או לחלופין בענפי הייעוץ התקשורתי, הדוברות או הייעוץ הפרלמנטרי לחברי כנסת ושרים. בוגרים המעוניינים בכך יכולים להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחום זה או בענפים משיקים כגון מדעי המדינה, יחסים בין לאומיים, יישוב סכסוכים ועוד. מסלולים מחקריים יכולים להוביל את מוסמכיהם לתפקידי מחקר באקדמיה או לתפקידי מרצים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ממשל בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי ממשל בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור