רוצה פרטים על לימודי פילוסופיה בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי פילוסופיה ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי פילוסופיה בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פילוסופיה ללא פסיכומטרי


בלימודי פילוסופיה חוקרים את "השאלות הגדולות" בהיבטים השונים של החיים: רעיונות כמו מוסר, מדע, יופי, והקיום האנושי, נבחנים לעומק, גם בהקשרים רלבנטיים לחיינו כיום, וגם בראייה היסטורית רחבה.


על מנת להתקבל ללימודים אלו, המצריכים יכולות חשיבה מעמיקה, יש לעמוד בתנאי הקבלה לפילוסופיה, המוצבים במוסדות הלימוד השונים. יותר ויותר מוסדות לימוד מאפשרים למועמדים להתקבל על סמך קריטריונים נוספים, מלבד הפסיכומטרי.


ברוב המוסדות להשכלה גבוהה, בהם ניתן להשתתף בלימודים ללא פסיכומטרי, בוחנים את הישגי המועמדים בבגרויות, או לחילופין, מציעים קורסי קדם ייעודיים. כאן תוכלו למצוא פירוט של מסלולי הקבלה האפשריים ללימודי התחום בארץ.


מוסדות לימוד אפשריים


אוניברסיטת תל אביב: לימודי פילוסופיה מוצעים באוניברסיטה זו במתכונת דו חוגית. ישנם מספר אפיקי קבלה ללא פסיכומטרי:
יכולים להתקבל מועמדים בעלי ממוצע בגרויות של 100 או יותר, או לחילופין מי שברשותם ממוצע 85 ומעלה במקצועות ההומניים, בלי שקלול הבונוסים. המקצועות הרלבנטיים הם: היסטוריה, ספרות, מחשבת ישראל, הבעה עברית, תנ"ך, ידע העם והמדינה, תולדות עם ישראל, אזרחות, ספרות, אנגלית, וכן שפות זרות נוספות.


אפיק קבלה נוסף הוא על סמך זכאות לבגרות, בנוסף לציון 80 ומעלה ב – 3 קורסים מקוונים הנערכים במסגרת אוניברסיטת תל אביב, שלפחות שניים מהם בתחומי מדעי הרוח.


בני 40 ומעלה יכולים להתקבל על סמך זכאות לבגרות בלבד.


כמו כן קיימים אפיקי קבלה על סמך השכלה אקדמית קודמת: בעלי תואר ראשון ושני, או מי שיש להם רקע אקדמי בהיקף 30 ש"ס לפחות במוסד להשכלה גבוהה המוכר על ידי המל"ג, בממוצע 85 ומעלה.


עקב משבר הקורונה, נפתח מסלול קבלה נוסף, מוגבל בזמן. המסלול מאפשר קבלה למדעי הרוח ללא פסיכומטרי, על פי ממוצע בגרות 97 ומעלה, או זכאות לבגרות וגם 2 קורסים מקוונים במסגרת אוניברסיטת תל אביב, במדעי הרוח, שציון כל אחד מהם 80 לפחות.


אוניברסיטת חיפה: ניתן להתקבל ללימודי פילוסופיה במסלול הדו חוגי באוניברסיטה זו על סמך תעודת בגרות. כך, יכולים להשתתף בלימודים מי שיש ברשותם תעודת בגרות מלאה או תעודת סיום המכינה האוניברסיטאית במסגרת אוניברסיטת חיפה, בממוצע של 100 לכל הפחות. הלימודים הדו חוגיים מאפשרים לשלב בין פילוסופיה ופסיכולוגיה, היסטוריה, מדעי המדינה, ביולוגיה, ותחומים רבים נוספים.


בני 30 ומעלה יכולים להתקבל על סמך תעודת בגרות או סיום המכינה בממוצע מינימלי של 75. בני 42 ומעלה יכולים להתקבל על סמך הצגת זכאות לבגרות או תעודת סיום המכינה.


מלבד זאת, המועמדים נדרשים לעבור מבחני מיון לרמת אנגלית (אמי"ר או אמיר"ם), ואם שפת ההוראה בבית הספר של המועמד אינה עברית, אז ציון מבחן יע"ל של 120 לפחות.


עקב משבר הקורונה, נפתח מסלול קבלה נוסף על סמך תעודת בגרות בלבד. מסלול זה מוגבל בזמן, ורלבנטי כרגע לשנת תשפ"א.
מסלול קבלה זה, הנקרא "קדם תואר ראשון" מאפשר למועמדים לקחת בו חלק אם יש להם זכאות לבגרות. במסגרת המסלול, המועמדים לוקחים חלק ב – 3 קורסים אקדמיים, אותם הם נדרשים לסיים בממוצע 70 ומעלה.


אם הם מסיימים את הקורסים בציון הנחוץ, הם יכולים להתקבל לתואר ראשון בסמסטר העוקב, כאשר הקורסים נחשבים כחלק מנקודות הזכות לתואר.


קיימות באוניברסיטה תוכניות המיועדות למצטיינים, כגון התכנית המשולבת בפילוסופיה וספרות. תכניות אלו מעמידות דרישות סף נוספות בפני המועמדים, כמו מעבר ראיון קבלה אישי.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה זו ניתן להשתתף בלימודי פילוסופיה במרכז. כדי להתקבל לתואר בתחום באוניברסיטה זו, יש להחזיק בממוצע בגרות של 90 ומעלה. כמו כן, על המועמדים לעמוד בדרישות האנגלית ולהחזיק בציון 185 ומעלה במבחן אמי"ר.


הלימודים מתקיימים במתכונת דו מחלקתית, כאשר ניתן לשלב עם מגוון מחלקות אחרות.


האוניברסיטה העברית בירושלים: מועמדים יכולים להתקבל על סמך תעודת בגרות, אם ברשותם ציון 97.5 ומעלה בבגרות. במסלול ראויים לקידום, המיועד לקידום אוכלוסיות מוחלשות, יכולים להתקבל גם מי שממוצע הבגרות שלהם 94 ומעלה.


מלבד ממוצע הבגרות, יש לעמוד ברף אנגלית ועברית: מי שהבגרות שלהם מתיכון שאינו דובר עברית, נדרשים להראות ציון יע"ל של 105 לפחות. רמת האנגלית המינימלית הנדרשת מהמועמדים היא רמה בסיסית, (ציון 85 במבחן אמיר"ם).


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה מוצע אפיק חלופי לפסיכומטרי, הנקרא "נתיב לאקדמיה". במסגרתו הסטודנטים משתתפים במספר קורסים במקצועות רלבנטיים, ובסיומם נדרשים לעמוד בבחינות הערכה. הציון בבחינות משוקלל עם ממוצע הבגרויות, במקום ציון הפסיכומטרי.


ציון הסכם הנדרש כדי להתקבל ללימודי פילוסופיה, הנערכים במתכונת דו מחלקתית, הוא 500 לפחות. ניתן להתקבל גם על סמך ציון 500 ומעלה במסלול נתיב לאקדמיה (בלי שקלול הבגרויות).


כמו כן, קיים אפיק קבלה על סמך תעודת בגרות בלבד – עבור מועמדים בעלי ממוצע 90 ומעלה, וכן עמידה בדרישות ידיעת האנגלית והעברית של האוניברסיטה.


בני 40 ומעלה יכולים להתקבל על סמך זכאות לבגרות ורמת אנגלית בסיסית בלבד.


עקב משבר הקורונה, קיימת אפשרות למועמדים שאינם עומדים בדרישות האנגלית או העברית, להתקבל ולהשלים את הרמה הנדרשת עד יולי 2020.


האוניברסיטה הפתוחה: במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, בה נהוגים לימודים במתכונת ייחודית המשלבת בעיקר למידה עצמאית, אין צורך בהצגת הישגים בבגרות או בפסיכומטרי, אלא בעמידה בדרישות הגבוהות של לימודי התואר.


הלימודים מוצעים במתכונת חד חוגית, וכן במתכונת המשלבת לימודי חטיבת העשרה במגוון תחומים – החל מאמנויות וכלה בכימיה.


כמו כן, ניתן להשתתף בלימודים במתכונת דו חוגית, בשילוב אחד מהתחומים: היסטוריה, כלכלה, מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים, מדעי החברה, מתמטיקה, ניהול, סוציולוגיה ופסיכולוגיה.


בנוסף, באוניברסיטה זו מוצעים מספר מסלולי "אפיק מעבר" המיועדים למי שרוצים להתקבל לאוניברסיטאות ברחבי הארץ. מי שעוברים את הקורסים הנכללים באפיק המעבר בפילוסופיה בציון הנדרש, יכולים להתקבל ללימודי התואר. הציון הנדרש נקבע על ידי מוסד הלימודים אליו רוצים להתקבל.


אפשרויות תעסוקה


במהלך לימודי פילוסופיה, הסטודנטים מפתחים מיומנויות ניתוח וחשיבה ביקורתית, בנוסף לכישורי הבעה בכתב ובעל פה, שיכולים לעזור להם בהשתלבות במגוון משרות לאחר סיום לימודיהם. פעמים רבות מי שלומדים את התואר בוחרים לשלב אותו במסגרת דו מחלקתית ביחד עם לימודי תחום נוסף, מה שמאפשר להם הבנה מעמיקה יותר של השאלות והאתגרים המאפיינים את תחום העיסוק הנבחר – בין אם פסיכולוגיה, תקשורת, כלכלה, וכן הלאה.


בוגרי לימודי פילוסופיה חד מחלקתיים, או מי שרוצים להמשיך ולהתפתח במסגרת התחום, יכולים להמשיך לתארים מתקדמים, כגון תואר שני בפילוסופיה, וכך לעסוק במחקר והגות פילוסופיים, לאחריהם הם יכולים להשתלב במשרות באקדמיה, בעמותות, ובארגונים במגזר הציבורי.


בנוסף, קיימת כיום אפשרות ללמד את התחום לקראת בגרות בבתי ספר תיכון. מי שמעוניינים בכך, יכולים לרכוש תעודת הוראה במחשבת ישראל או בפילוסופיה, ולהעביר את ידיעותיהם לדור הצעיר.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי פילוסופיה בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי פילוסופיה בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי פילוסופיה בלי פסיכומטרי