רוצה פרטים על מכינה לדוברי ערבית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה קדם אקדמית לדוברי ערבית

רוצה לדעת על מכינה לדוברי ערבית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ייעודית לדוברי השפה הערבית

 

בני ובנות החברה העברית והבדואית המעוניינים להגדיל את סיכויי הקבלה ללימודים אקדמיים לתואר ראשון יכולים ללמוד במגוון של תכניות ייעודיות המתקיימות במוסדות השונים. מכללות ואוניברסיטאות בפרישה ארצית מציעות מכינות קדם אקדמיות המותאמות במיוחד לדוברי השפה הערבית. במסלולי הכנה אלה מביאים בחשבון את הצורכים של אותם סטודנטים ומסייעים להם להשלים פערים לימודיים במקצועות השונים וכך להגיע מוכנים יותר אל התואר. כמו כן, במכינות ניתן לרכוש כלים חשובים להמשך הדרך הלימודית.

 

למי מיועדת התכנית


מכינה זו מתאימה למועמדים ללימודים אקדמיים שהם בני החברה העברית, המעוניינים לשפר את נתוני הקבלה ולהגדיל את סיכויי קבלתם לתואר הראשון. כמו כן קיימות תכניות ייעודיות המתאימות לבני ובנות החברה הבדואית המעוניינים בשיפור נתוני הקבלה, אלה מיועדות בדרך כלל למתגוררים ברשויות מקומיות שונות באזור הדרום.


מסלולי הכנה אלה מתאימים לקהל יעד רחב של מועמדים ללימודים, באופן המותאם לצורכים של אוכלוסיות שונות לפי היעדים האקדמיים שלהן. ניתן למצוא תכניות המתאימות לחסרי בגרות או למעוניינים לשפר את ציוני הבגרות, לצד מסלולים לבעלי בגרות מלאה הנדרשים לשפר את הנתונים בחלק מתנאי הקבלה בלבד. נוסף על כך, קיימים מסלולים ייעודיים לחוגים מסוימים, כגון מכינה ייעודית לחינוך, תכניות הכנה להנדסה או מקצועות מדעיים ותכניות נוספות. כל מועמד ומועמדת יכולים לבחור את המסלול המתאים להם ביותר וכך לאפשר הכנה יעילה, מהירה וממוקדת לקראת הלימודים לתואר.

 

תכנית הלימודים


ניתן למצוא סוגים שונים של תכניות קדם אקדמיות המותאמות לצורכים מגוונים של המועמדים. חלק מהמסלולים מיועדים לשיפור ולהשלמת בגרויות ובהם מתכוננים לקראת מקצועות חובה לבגרות, לרוב מתמטיקה, עברית, אנגלית ומקצועות נוספים. כמו כן, ישנם מסלולים המחליפים את תעודת הבגרות ובהם הדגש הוא על פיתוח מיומנויות במקצועות יסוד החיוניים באקדמיה, כגון מתמטיקה, אנגלית ועברית.


כמו כן, במסלולים השונים מושם דגש על בניית מיומנויות אקדמית וטיפוח כישורים כגון ביטחון עצמי, מחקר, התמודדות עם טקסטים אקדמיים וניהול של מיומנויות למידה והכנה לבחינות. סל כלים זה מותאם לדרישות מסטודנטים במהלך הלימודים האקדמיים.

 

מתכונת הלימוד


אורך תכניות ההכנה משתנה ממוסד למוסד, חלק מהתכניות נפרשות על פני כמה חודשים באופן מרוכז וחלקן נפרשות על פני עד שנה אקדמית. התכניות הקדם אקדמיות או השלמת הבגרויות הן לרוב ארוכות ממסלולים ממוקדים לשיפור במתמטיקה, אנגלית או עברית.


לרשות הסטודנטים מעמידים מערך של תמיכה וסיוע. במוסדות השונים מציעים ליווי של יועצים המסייעים בהתמודדות עם לבטים וקשיים בבחירת הלימודים וכן בתהליך ההכנה אליהם. הסטודנטים יכולים לקבל סיוע בהכנה לקראת ועדות וראיונות קבלה הנדרשים בתואר, סיוע בתכנון של לוחות זמנים ומערכת השעות האקדמית, טיפול בנושאים אדמיניסטרטיביים ועוד.


במקרים מסוימים יכולים הסטודנטים לקבל מלגות מכינה. אלה ניתנות לרוב על סמך רקע סוציו אקונומי של המועמדים או גובה הציונים שלהם. יש לציין כי לא בכל המוסדות מוצעות מלגות במסלולי ההכנה ויש לברר את תנאי הזכאות מול כל מוסד.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה למכינה משתנים בהתאם לשיקולי מוסדות הלימוד וכן לפי מסלולי היעד שאליהם מכוונים הסטודנטים בהמשך דרכם. הקבלה מתבססת ברוב המקרים על נתונים לימודיים קודמים של המועמדים כגון ציונים בבגרויות ובפסיכומטרי. כמו כן, מתקיימים מבחני קבלה פנימיים של המוסדות במקצועות כגון מתמטיקה ועברית כדי להעריך את יכולות המועמדים. מי שעוברים את השלבים הללו מוזמנים גם לראיונות אישיים לבדיקת התאמתם.


חלק מן התכניות מתאימות לבעלי בגרות מלאה המעוניינים לשפר את נתוני הקבלה בנתון מסוים, כגון בציון הכמותי במתמטיקה או רמת האנגלית. המועמדים במסלולים קדם אקדמיים אלה נדרשים לרוב להציג ציון בפסיכומטרי, כאשר במקרים רבים ניתן לקבל פטור מכך על ידי הצגת ציון במבחן מימ"ד בשפה הערבית. במקרים מסוימים יש להציג את הציון במבחן יע"ל, בחינה למיון וסיווג רמות השליטה בשפה העברית.


לתכניות אחרות יכולים להתקבל גם מי שאין ברשותם בגרות מלאה, לרוב הן מתאימות לבוגרי 12 או 11 שנות לימוד, העוברים בחינות מיון וכניסה ומתחייבים להשלמה של הבגרויות בהמשך דרכם.


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת וממוסד למוסד ולכן מומלץ לוודא מול מוסד הלימוד ישירות לגבי הקבלה.

 

תעודה והמשך הלימודים


סטודנטים המסיימים בהצלחה את לימודיהם בתכניות אלה מקבלים תעודת סיום מכינה מטעם המוסד המלמד. לרוב כדי לקבל את התעודה יש לעבור בהצלחה את כל בחינות הגמר במקצועות הנלמדים וכן לעמוד בכל המטלות הלימודיות לאורך התכנית.


לאחר קבלת התעודה, ניתן להמשיך בתהליך הקבלה ללימודים האקדמיים. הקבלה נעשית על פי שקלול של הציונים בתכנית ההכנה כאשר לרוב נדרשת עמידה ברף ציונים מסוים המשתנה מחוג לחוג. חשוב להדגיש כי בתכניות מסוימות התעודה מאפשרת קבלה למוסד הלימוד שבו נלמדה התכנית בלבד ולא ניתן להשתמש בה כדי להתקבל לכל המוסדות בארץ. עם זאת קיימות גם תכניות קדם אקדמיות שבוגריהן יכולים לבחור באיזה מוסד לימוד ברצונם להמשיך ללמוד.


כמו כן, יש לציין כי נוסף על דיפלומת הגמר המועמדים נדרשים במקרים רבים לעמוד בתנאים נוספים כדי להתקבל בהצלחה לתואר הראשון כסטודנטים מן המניין. בין הדרישות שעשויים להציב במוסדות נכללים ציון פסיכומטרי ברף מסוים, מעבר של ראיונות או בחינות קבלה נוספות של החוג ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לדוברי ערבית?

רוצה לדעת יותר על מכינה לדוברי ערבית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור