רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי ספרות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי ספרות

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי ספרות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי ספרות עברית והשוואתית


המחקר האקדמי וההגות בתחום הספרות מאפשרים לחשוף את מה שעומד מאחורי המילים: משמעותם של הדימויים, התיאורים, פעילות הדמויות, בחירת הז'אנר, וכן הלאה.


בלימודי ספרות, הסטודנטים רוכשים הבנה בטכניקות כתיבה וברעיונות שהן מאפשרות להעביר, לומדים לעומק יצירות קלאסיות ועכשוויות, ומפתחים את כישורי החשיבה הביקורתית והפרשנות שלהם.


התאמתם של המועמדים ללימודים, יכולות הבנת הנקרא והניסוח בכתב, נבדקות לפני ההשתתפות בלימודים. לשם כך, מוצבים תנאי קבלה בהם המעוניינים בלימודי התואר נדרשים לעמוד.


נמצאת כאן רשימה של חלק ממוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד את התחום בארץ, ואת דרישות הסף מהמועמדים שמעוניינים להירשם אליהם:


אוניברסיטת חיפה: לימודי ספרות עברית באוניברסיטה זו מוצעים במתכונת דו חוגית. מעבר לאפשרות לבחור חוג נוסף, ניתן גם להשתתף בתכניות מצטיינים: תכנית משולבת עם החוג לפילוסופיה או בתכנית למדעי הרוח הדיגיטליים, המשולבת עם החוג למערכות מידע.


במהלך הלימודים, הסטודנטים רוכשים יסודות בתורת הספרות והתרבות, וסוקרים סוגיות כגון ז'אנרים, תקופות וזרמים רעיוניים. הם לומדים על טקסטים ספרותיים כתובים, חזותיים, דיגיטליים, וכן על יצירות בעל פה.


כדי להשתתף בלימודים, על המועמדים להציג ציון משוקלל של 500 לפחות. מי שתעודת הבגרות שלהם מתיכון בו שפת ההוראה אינה עברית, נדרשים להציג ציון 120 לפחות במבחן יע"ל. מי שציונם במבחן יע"ל בין 100-120 יכולים להתקבל על תנאי, אם הם עומדים בהצלחה במבחן הכניסה החוגי.


כדי להתקבל לתכנית המצטיינים במדעי הרוח הדיגיטליים, יש לעמוד בציון הסכם של החוג למערכות מידע: 670 לפחות. כמו כן, יש להחזיק בבגרות במתמטיקה בציון 80 ברמת 4 יחידות, או בציון 70 ברמת 5 יחידות. כדי להתקבל לתכנית המצטיינים של החוג ללימודי פילוסופיה וספרות, יש לעמוד בהצלחה גם בראיון כניסה.


כמו כן, קיימות מלגות הצטיינות למועמדים בעלי הישגים גבוהים במיוחד: פסיכומטרי של 600 או יותר.


האוניברסיטה העברית בירושלים: הלימודים באוניברסיטה נערכים במתכונת דו חוגית, וכוללים 3 עמודי תווך מרכזיים: אגדה וספרות עממית, שירה ופיוט בימי הביניים, וספרות עברית חדשה. מועמדים שרוצים להשתתף בלימודי התחום באוניברסיטה זו, נדרשים לשלוט באנגלית ברמה בסיסית לפחות. כמו כן, מי ששפת הבגרות שלהם אינה עברית, נדרשים לעמוד במבחן יע"ל לקביעת רמת העברית, ולהשיג ציון של 145 לפחות.


כדי לעמוד בדרישות הסף לקבלה על סמך בגרות בלבד, יש להחזיק בממוצע של 97.5 לפחות. ממוצע הפסיכומטרי הנדרש לקבלה ישירה הוא 600 לפחות, בתנאי שהמועמד זכאי לבגרות.


ניתן גם להתקבל על סמך שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי, או שקלול ציוני המכינה והפסיכומטרי. כמו כן, יכולים להתקבל על סמך ציון פסיכומטרי בלבד גם בני 30 ומעלה שאינם זכאים לבגרות.


נוסף על כך, יש אפיקי קבלה עבור בעלי השכלה אקדמית קודמת.


מועמדים יכולים לפנות לועדת ערעורים כדי להשתתף בלימודים במעמד "על תנאי", אם חסר להם מקצוע אחד בבגרות; זאת בלבד שהמקצוע החסר הוא לא אנגלית, שהציון המשוקלל של הבגרות והפסיכומטרי עומד בדרישות הסף, אם מציבים ציון 40 במקצוע החסר. כדי להמשיך בלימודים, מועמדים אלו נדרשים להשלים את המקצוע החסר בבגרות במהלך שנת לימודיהם הראשונה.


אוניברסיטת תל אביב: כדי להתקבל ללימודי התחום באוניברסיטה זו, יש להחזיק בציון פסיכומטרי כללי של 450 או יותר, או לחילופין בציון התאמה של 500 ומעלה, או לחילופין בממוצע בגרות של 100 או יותר.


יכולים להגיש מועמדות גם מי שממוצע הבגרויות שלהם ללא בונוסים הוא 85 לפחות – במקצועות ההומניים בלבד: תנ"ך, הבעה עברית, ידיעת העם והמדינה או תולדות עם ישראל, היסטוריה, אזרחות, ספרות, מחשבת ישראל, אנגלית או שפה זרה נוספת. בנוסף, למועמדים בעלי תעודת בגרות בערבית – ניתן גם להציג ציון במקצוע העברית, וכן להכיר במקצוע עברית לתלמידים אקסטרנים.


או לחילופין מי שיש להם זכאות לבגרות ומסיימים בהצלחה 3 קורסים מקוונים באוניברסיטת תל אביב, בציון 80 ומעלה בכל אחד. מתוכם שניים לפחות צריכים להיות במדעי הרוח. בני 40 ומעלה יכולים להתקבל על סמך זכאות לבגרות בלבד.


כמו כן ניתן להתקבל על סמך תעודה מקבילה לבגרות, מתיכון בחו"ל, שממוצע הציונים שלה הוא 90 או יותר.


בעלי השכלה אקדמית ממוסד לימודים מאושר על ידי המל"ג, בהיקף של 30 ש"ס או יותר, שממוצעם 85 לפחות, יכולים גם הם להשתתף בלימודים. מעבר לכך בעלי תואר ראשון או שני ממוסד לימודים מוכר להשכלה גבוהה, שאינו בתחום הספרות, יכולים גם הם להתקבל.


קיימות שתי מגמות ביניהן הסטודנטים יכולים לבחור: ספרות עברית וכללית, או מקצועות הכתיבה הספרותית (שמוצע ב -2 מסלולים: כתיבה יוצרת ותרגום). כדי להשתתף במגמת כתיבה ספרותית, יש לעמוד במבחן כניסה ולבצע מטלת כתיבה מעשית.


יכולים להגיש בקשה לקבלה חריגה מועמדים שממוצע הבגרות שלהם הוא 99.5 ומעלה, או שממוצע מקצועות החובה ההומניים שלהם ללא בונוסים הוא 84.5 ומעלה.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): הלימודים באוניברסיטה זו נערכים במסגרת 3 תוכניות לימוד, בהיקפים שונים. ניתן ללמוד ספרות עברית כמחלקה ראשית, בתכנית שכוללת 80 נקודות זכות; להשתתף בתכנית דו מחלקתית, בה הלימודים בהיקף 54 נקודות זכות; או ללמוד את התחום כחטיבה, שהיקף הלימודים בה 28 נקודות זכות.


כדי להשתתף בתכניות לימוד אלו, על המועמדים להחזיק בציון סכם של 450 לפחות. לחילופין, יכולים להתקבל מי שציון הפסיכומטרי הכללי או ציונם הסופי במסלול נתיב לאקדמיה הוא 450 לפחות.


יכולים להתקבל על סמך ממוצע בגרות בלבד, מועמדים שהממוצע שלהם הוא 90 או יותר. המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות שבה ציון 80 לפחות במקצועות הספרות, ההבעה או הלשון, ברמת 2 יחידות.


בני 40 או יותר בעלי זכאות לבגרות ורמה בסיסית לפחות באנגלית, יכולים להתקבל ללימודים גם ללא ציון פסיכומטרי.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): כדי להשתתף בלימודי התחום, יש להחזיק בזכאות לבגרות, וכן בציון פסיכומטרי, כולל ציון מינימלי של 85 בפרק האנגלית.


קיים מסלול קבלה לספרות ללא פסיכומטרי, המיועד למועמדים שברשותם הישגים גבוהים במיוחד בבגרות – ממוצע 90 ומעלה - ובלבד שהם מציגים ציון 185 לפחות במבחן אמי"ר לקביעת רמת אנגלית.


אפשרויות תעסוקה


לאחר סיום לימודי התואר, הבוגרים יכולים לפנות לתחומי הכתיבה, העריכה והעבודה העיתונאית. כמו כן, הם יכולים ללמוד תרגום וכך לרכוש הסמכה כמתרגמים מקצועיים.


אפיק תעסוקה נוסף הוא רכישת תעודת הוראה בספרות, לאחריה ניתן ללמד את התחום בבתי ספר יסודיים, חטיבות ותיכונים.


מעבר לכך, מי שמעוניינים להמשיך במחקר בתחום, יכולים להמשיך בלימודיהם האקדמיים, ולרכוש תואר שני בספרות ולאחר מכן דוקטורט. כך ניתן לפתח קריירה אקדמית כמרצים וחוקרים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי ספרות?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי ספרות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה ללימודי ספרות