רוצה פרטים על לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים

רוצה לדעת על לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ביוטכנולוגיה באזור ירושלים


תעשיית הביוטק והפראמה הירושלמית פורחת ובמסגרתה פועלות מגוון חברות, מכוני מחקר, מעבדות ומפעלים שלהם חלק משמעותי בייצור, בפיתוח ובמחקר בישראל. תושבי ירושלים וסביבתה המעוניינים לקחת חלק בתעשייה דינמית זו יכולים לקחת חלק בתכניות לימודי ביוטכנולוגיה הפועלות במוסדות הלימוד השונים בעיר, הלימודים מתאימים גם לתושבי אזורים אחרים בארץ המעוניינים ללמוד בירושלים.


במסלולי לימוד אלה יכולים הסטודנטים לרכוש ידע נרחב במדעים ולפתח את המיומנויות הנדרשות לפיתוח ומחקר בתעשיות כגון פארמה ותרופות, מזון, חקלאות ועוד. ענפים אלה מגלגלים מיליארדי שקלים מדי שנה ומוסיפים להתפתח. באזור קיימת היום דרישה רבה לעובדים איכותיים שיכולים להשתלב בחברות השונות ולתרום לעשייה המשמעותית. מסלולי הלימוד הללו יכולים גם לפתוח דלת להמשך לתארים מתקדמים ולקריירה מחקרית.


מסלולי הלימוד


בעיר ירושלים ניתן למצוא מספר מסלולים ללימודי ביוטכנולוגיה. הנה כמה מן המוסדות שבהם מציעים מסלול זה בעיר:


האקדמית הדסה


במהלך הלימודים בחוג זה הסטודנטים מתמקדים במחקר יישומי. הם לומדים על תחומי הביולוגיה השונים ומקצועות הכימיה ומקבלים כלים הנחוצים להשתלבות בתעשייה הפרמצבטית ובחברות פיתוח ומחקר בענפים משיקים. הלימודים נפרשים על פני שלוש שנים. במהלכם הסטודנטים לוקחים חלק ביותר ממאתיים שעות אקדמיות של התנסות במעבדה שבה מכירים טכנולוגיות ותהליכים הלכה למעשה. כמו כן, הם משתתפים בהרצאות של חוקרים ומנהלים מן התעשייה ומבצעים פרויקט במעבדות ברחבי הארץ במסגרת קורס הכרת המחקר התעשייתי המדעי. יש לציין כי התואר כולל את שבעת קורסי הליבה הנחוצים למעוניינים להמשיך למסלול ארבע שנתי לרפואה. בוגרי התכנית יכולים להמשיך ללימודים הרפואה במוסדות השונים בכפוף לעמידה בכל התנאים הנוספים.


בבית הספר הבינתחומי לבריאות, חברה ומדע של האקדמית הדסה פועלות תכניות לימוד נוספות ובהן לימודי מדעי איכות הסביבה, לימודי מדעי המחשב, לימודי מדעי המעבדה הרפואית ועוד. במוסד הלימוד פועל גם בית ספר לחברה וקהילה.

 

האוניברסיטה העברית


באוניברסיטה העברית ניתן ללמוד תחום זה במסגרת כמה מסלולים לתואר ראשון. ניתן ללמוד התמחות ביוטכנולוגיה חקלאית שאותה ניתן לשלב עם חוגים שונים בתחומי הצמח או בעלי החיים; במסלול משולב עם ביוכימיה ומדעי המזון, המתקיים במסגרת הפקולטה לחקלאות ובו רוכשים כלים לניהול, פיתוח ושיווק טכנולוגיות חקלאיות בענף המזון; תכנית משולבת עם מדעי הצמח בחקלאות, ששמה דגש על רכישת כלים מחקריים ופיתוחיים הנחוצים לתארים מתקדמים; תכנית המשולבת עם לימודי כלכלת סביבה וניהול שבה מושם דגש על היבטים סביבתיים ופיננסיים במחקר ובפיתוח של מזון ותרופות; תכנית אגרואקולוגיה ובריאות הצמח; ותכנית משולבת עם מדעי בעלי החיים שבה מתמקדים בפיתוחים בעולם החי בתעשייה החקלאית.


באוניברסיטה מבחר תכניות לימוד נוספות בענפי המדעים וכן בענפים נוספים כגון חברה, ניהול, מדעי הרוח ועוד. מבין התכניות לתואר ראשון בענפי המדעים ניתן למנות לימודי מדעי הצמח, לימודי מדעי הכימיה, לימודי פיזיקה, לימודי מדעי הקרקע, לימודי מדעי כדור הארץ, לימודי מדעים ביורפואיים ותכניות נוספות. ברבים מתחומי לימוד אלה ניתן להמשיך גם לתארים מתקדמים.

 

לציבור החרדי והדתי


בעיר קיימות אפשרויות לימודים לחרדים ולדתיים בתחום זה. לימודים אלה ייעודיים לצורכי ציבור שומרי המצוות והם מתקיימים בהפרדה בין נשים לגברים. גם חומרי הלימוד מותאמים לציבור סטודנטים זה. באופן זה הם יכולים ללמוד באווירה חרדית ולרכוש את הידע והכלים לפיתוח של קריירה מספקת ומשמעותית. הנה המסלולים הפועלים באזור בתחום הלימוד:


קמפוס שטראוס

 

לימודי ביוטכנולוגיה במכללה זו מתקיימים בהפרדה ונערכים נכון להיום במסלול לנשים בלבד. לימודים אלה מתקיימים בשיתוף עם האקדמית הדסה, תוך התאמת המתכונת והתכנים לצורכי הסטודנטיות החרדיות. במהלך התכנית מתמקדים בתחום תכנון התרופות וכן בתחום הפרמגנומיקה, ענף העוסק בהתאמה של פיתוח התרופה לצורכים הגנטיים הייחודיים של כל אחד. אורך הלימודים שלוש שנים ובמהלכם הסטודנטיות לוקחות חלק במעבדות ובפרויקטים מעשיים רבים.


בין המקצועות הנלמדים המתאימים לנשים נכללים מדעי המעבדה הרפואית, אופטומטריה, הפרעות בתקשורת, מדעי המחשב, הפרעות בתקשורת, ניהול ועוד. גברים יכולים ללמוד מקצועות כגון מדעי המחשב, ניהול ועבודה סוציאלית. מתקיימת גם תכנית מכינה ייעודית לציבור החרדי, הנערכת בהפרדה.

 

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים הוא בדרך כלל שלוש שנים. הם מתקיימים בדרך כלל במסלולי יום במתכונת מלאה, שבה לומדים במספר ימים מלאים במהלך השבוע.


בלימודים משולבים קורסים תיאורטיים לצד תרגילים ופרויקטים המתבצעים במעבדות. מטרת פרויקטים אלה היא לחשוף את הסטודנטים כבר במהלך התואר לתהליכים ושיטות עבודה מן התעשייה ולסייע להם לצבור ניסיון פרקטי. לעיתים פרויקטים אלה נערכים בשיתוף עם חברות וסטארט אפים בתחום התרופות, המזון, החקלאות וענפים נוספים. הסטודנטים יכולים להתנסות בעבודה לצדם של מומחים וכך להכיר אתגרים מן השטח.


ברבים ממוסדות הלימוד הסטודנטים זכאים לקבל מלגות לימודים. חלקן מוענקות על סמך הצטיינות לימודית או נתוני קבלה גבוהים לתואר. כמו כן, קיימות תכניות חברתיות רבות הפועלות בעיר, שהמשתתפים בהן יכולים לקבל מלגות, בדגש על פיתוח מיזמים חברתיים לתושבי האזור.

 

תנאי קבלה וקהל היעד


תנאי הקבלה לביוטכנולוגיה כוללים בדרך כלל דרישה לציון גבוה למדי בפסיכומטרי ובתעודת הבגרות. דגש מושם על הציונים במרכיב הכמותי של הפסיכומטרי וכן על הבגרויות במקצועות הריאליים, כגון במתמטיקה, כימיה, ביולוגיה או פיזיקה. במקרים מסוימים ישנה אפשרות קבלה ללא פסיכומטרי למי שממוצע הבגרות שלהם גבוה במיוחד.


במוסדות לימוד רבים מציעים למועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה מכינות שבהן ניתן ללמוד ולשפר את סיכויי הקבלה. במכינות לומדים נושאי יסוד ומפתחים מיומנויות אקדמיות להמשך הדרך הלימודית. קיימות גם מכינות ייעודיות למועמדים שגילם מעל 30 שנה ולהם אין תעודת בגרות, וכן למועמדים מהציבור החרדי או הדתי.


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת וממוסד למוסד.

 

 

תעודה ואפשרויות תעסוקה


בסיום הלימודים מוענק לבוגרים תואר ראשון B.Sc. מטעם מוסד הלימוד. לעיתים תואר זה מאפשר גם המשך לתכניות ארבע שנתיות בתחום הרפואה, בכפוף לעמידה בכל תנאי הקבלה האחרים הנדרשים על ידי המוסדות.


בפני הבוגרים בתחום זה נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה. באזור ירושלים פועלות כיום רבות בתעשייה הביוטכנולוגית ובתעשיות משיקות כגון פראמה, מזון, חקלאות וכימיקלים. כמו כן הם משתלבים בסטארט אפים מתקדמים רבים, ישראל נחשבת לאחת המדינות שבהן פועל המספר הגדול ביותר של מיזמים בתחום הביוטק. ניתן למצוא באזור מפעלים ומעבדות של חברות כגון "טבע", "רפא" וארגוני ביוטק רבים נוספים. בחברות אלה יש דרישה לעובדים רבים לתפקידי המחקר והפיתוח. בעיר פועלים גם בתי חולים ומרכזי מחקר רפואיים שבהם קיימות אפשרויות להשתלבות במערך המעבדות.


לחלק מן המשרות נדרש ניסיון קודם ובחלקן יש צורך בתארים מתקדמים. עם זאת קיימות גם מגוון אפשרויות להשתלב בתפקידים שונים גם ללא דרישה לניסיון קודם, משרות אלה יכולות להתאים לבוגרי התואר הראשית דרכם.


נוסף על כך, יכולים הבוגרים להמשיך לתארים מתקדמים. במסלולים אלה, בדגש על התכניות המחקריות הכוללות תזה, משכללים את מיומנויות המחקר ואת הכישורים המדעיים והאנליטיים, מה שיכול לסייע לפתוח דלת לתפקידים מתקדמים יותר בתעשייה. כמו כן, המשלימים מסלולים מתקדמים אלה יכולים להשתלב גם בקריירה אקדמית מחקרית כמרצים וחוקרים במוסדות הלימוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים?

רוצה לדעת יותר על לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי ביוטכנולוגיה בירושלים
שאלות הגולשים בנושא
לימודי ביוטכנולוגיה בגיל 30
לימודי ביוטכנולוגיה - האם כדאי ללמוד את התחום?
לימודי ביוטכנולוגיה - השלמה מהנדסאי, מהם תנאי הקבלה?
האם לימודי ביוטכנולוגיה במכללת תל חי נחשב לאיכותי?
לימודי ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון - ציון נדרש בפסיכומטרי
לימודי ביוטכנולוגיה - מכינה ותנאי קבלה
לימודי ביוטכנולוגיה - בגרות במתמטיקה ופסיכומטרי