רוצה פרטים על מה עדיף - אוטוקאד או רוויט??
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מה עדיף ללמוד - אוטוקאד או רוויט?

רוצה לדעת על מה עדיף - אוטוקאד או רוויט?? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איזו תוכנה עדיף ללמוד – רוויט או אוטוקאד?


רוויט (Revit) ואוטוקאד (AutoCad) הן תוכנות מחשב המשמשות אדריכלים ומהנדסים לתכנון פרויקטים אדריכליים. שתיהן מגיעות מבית חברת אוטודסק, מה שמאפשר לשלב בין שתיהן בעת העבודה על פרויקט. עם זאת, לכל אחת מהתוכנות יש ייעוד וכלי עבודה נבדלים, ומי שמתלבטים באיזו מהן לבחור צריכים לדעת את החסרונות והיתרונות של כל אחת מהן.


קצת על כל תוכנה


אוטוקאד, למרות השימוש הנפוץ שלה בתכנון אדריכלי, היא בראש ובראשונה תוכנה לשרטוט ממוחשב. התוכנה מאפשרת שרטוט בדו מימד ובתלת מימד, ומשתמשים בה גם מהנדסי מכונות, מהנדסים אזרחיים, ומעצבים לצרכיהם.


התוכנה מאפשרת מגוון רחב של פעולות ופקודות, מה שיכול לגרום למורכבות בשימוש בה: על כן, קיימים סוגים שונים של התוכנה המתאימים למקצועות שונים.


לעומת זאת, רוויט היא תוכנה ייעודית לתכנון פרוייקטים בבניין, המשמשת ל – BIM: Building Information Modelling, או "מידול האינפורמציה של המבנה". באמצעותה ניתן לחלק משימות בין משתתפים שונים בפרויקט לסדר את תהליכי העבודה ולבצע עליהם מעקב – היא מאפשרת עבודת צוות ברמת תיאום גבוהה.


המידול בתוכנה מאפשר לבנות מודלים תלת מימדיים של בניינים, שכוללים בתוכם גם את התכונות הפיזיקליות של רכיבי הבניין והאינטראקציה ביניהם. כאשר מבצעים שינוי באחד מהרכיבים של הבניין, המודל של המבנה כולו משתנה בהתאם לכך. מאפיין זה של התוכנה מאפשר לראות את התמונה הרחבה ולהבין עוד בשלב התכנון מה ההשלכות של כל שינוי על מכלול הפרויקט.


יתרונות כל תוכנה


אוטוקאד: היתרון המרכזי והבולט של אוטוקאד הוא הפופולריות שלה; התוכנה נמצאת בשימוש רחב בתעשייה, שכיום מסתמכת הרבה יותר על עבודה במחשבים. לכן קיים ביקוש לאנשי מקצוע ששולטים בה. במשרדי אדריכלות מעוניינים להבטיח עבודה נוחה ויעילה, ולשם כך יש לוודא תאימות בין הקבצים: להשתמש באותם פורמטים של קבצים. מסיבה זו, שימוש באוטוקאד הוא דרישת סף ברבים ממקומות העבודה לאדריכלים. נוסף על כך, קיימים מאגרי ידע רבים באינטרנט, כגון פורומים שמאפשרים דיון, ומתן מענה ופתרונות לבעיות, מה שמקל עוד יותר על מי שמשתמשים בתוכנה.


יתרון נוסף של התוכנה הוא הוורסטיליות והגמישות שלה: היא משמשת לצרכים רבים, ולא רק לתכנון אדריכלי, ועל כן ניתן לשרטט איתה לשימושים שונים. משמעות הדבר היא שקיימות בתוכנה פונקציות רבות וכלים מגוונים, שהופכים אותה לקלה להתאמה ומועילה עבור מהנדסים ואדריכלים בשלל התמחויות, בעלי העדפות שונות.


הגרסאות החדשות של התוכנה מאפשרות לעבוד גם על קבצים שנוצרו באמצעות גרסאות מוקדמות שלה, מה שיכול לפתור מראש בעיות ותקלות שעשויות להתעורר בתוכנות אחרות.


רוויט: תוכנת רוויט מיועדת במיוחד לתכנון אדריכלי. אחד מיתרונותיה הוא האפשרות לתכנן את הפרויקט על כל שלביו, החל משלב גיבוש הרעיון וכלה בשלבי תכנון תקציבי, חישובי כמויות, רשימות פריטים, ואף עיצוב הפנים של המבנה. זאת משום שהתוכנה כוללת תמחור ופרטים טכניים לגבי הרכיבים השונים, והיא מסוגלת להוציא תקציבים באופן אוטומטי.


השימוש במודלים חכמים שמתעדכנים בהתאם לשינויים הנערכים בכל רכיב או פרט תכנוני במבנה, נותן הזדמנות לבצע הערכה של התכנון ולייעל את העבודה. כך למשל, אם בעת תכנון התשתיות נוצרת חפיפה בעייתית בין מערכת הביוב לבין מערכת מיזוג האוויר, התוכנה מזהה זאת ומוציאה הודעת שגיאה.


יתרון נוסף של התוכנה הוא עבודת הצוות שהיא מאפשרת: כל המשתתפים בצוות תכנון הפרויקט יכולים, גם מרחוק וגם כשהם לא נוכחים פיזית באותו מקום, לעבוד על קובץ אחד. כך, הם יכולים לערוך שינויים ולעבוד על חלקים ומשימות ספציפיים במודל של המבנה בו זמנית ותוך מעקב אחר מה שחברי הצוות האחרים עושים. הדבר מאפשר עבודה מהירה יותר.


שתי התוכנות מיועדות לתכנון תוכניות בנייה, ובשתיהן ניתן לעבוד הן על פרויקטים בדו מימד, והן על פרויקטים תלת מימדיים, וכן ליצור מודלים של מבנים. נוסף לכך, בשתיהן ניתן להשתמש לצורך "רינדור", יצירת תמונה ממודל באמצעים ממוחשבים – שתי התוכנות אינן דורשות ידע מקצועי מעמיק לשם פעולה חיונית זו, ומקלות על ביצועה גם עבור מי שאינם מומחים לדבר.


ההבדלים בין התוכנות


ההבדל המרכזי בין התוכנות הוא הייעוד שלהן: אוטוקאד מיועדת לתכנון בעזרת מחשב (תיב"ם) ולשרטוט ממוחשב, וניתן ליצור באמצעותה רישומים בדו מימד ובתלת מימד. לעומת זאת, תוכנת רוויט היא כלי למידול, שמאפשרת ליצור מודלים חכמים של בניינים וכך לתכנן את תהליך הבנייה. רוויט מיועדת במיוחד לתכנון פרויקטים אדריכליים, בעוד אוטוקאד היא תוכנה לשרטוט בעלת שימושים רחבים.
משמעות הדבר היא שבאוטוקאד יוצרים ייצוגים גיאומטריים של אובייקטים מהחיים האמיתיים, בעוד שברוויט הגיאומטריה כוללת בתוכה כבר את המשתנים של החיים האמיתיים: תכונות חומרים, חוקי הפיזיקה, וכן הלאה.


הבדל משמעותי נוסף הוא שברוויט ניתן להשתמש גם כדי לשערך מחירים, ולחלק את עבודת הצוות בין אנשי המקצוע שלוקחים חלק בפרויקט.


לעתים קרובות, אנשי מקצוע מצופים לשלוט בשתי התוכנות. כך שעבור מי שנמצאים בתחילת דרכם ומתלבטים מה ללמוד, יכול להיות שעדיף לבחור בקורס המשלב בין לימודים בסיסיים של שתיהן.


כמו כן, ניתן לעבוד על פרויקט אחד במשולב באמצעות שתי התוכנות. כך למשל, לעתים קרובות משתמשים בעיצובים שנוצרו באמצעות אוטוקאד בתוך פרויקט המתוכנן ברוויט. כמו כן, בחברות מסוימות העוסקות באדריכלות, יכולים לבחור לעבוד באוטוקאד על פרויקטים מסוימים או על רכיבים עיצוביים ספציפיים, ואז להשתמש ברוויט כדי למדל את מכלול הרכיבים ולאפשר שיתוף פעולה עם אנשי מקצוע מתחומים אחרים שנמצאים בצוות העבודה על הפרויקט.


היכן לומדים?


כאן רשימה של חלק מהמוסדות בהם ניתן ללמוד להשתמש בתוכנות מחשב אלו בארץ:


ארכיג'וב – סטודיו (תל אביב): בארכיג'וב ניתן להשתתף בקורס רוויט או בקורס אוטוקאד. קורס רוויט כולל 14 מפגשים, במהלכם לומדים לבצע הדמיות ואנימציה, וכן מתכננים פרויקט שלם באמצעות התוכנה. הסטודנטים יכולים ללמוד גם במתכונת אונליין.
קורס אוטוקאד כולל 12 מפגשים, הנערכים פעם בשבוע. ניתן לבחור בין מתכונת בוקר, ערב, או בלימודם אונליין בשידור חי. במסגרת הקורס, הסטודנטים לומדים להשתמש בתוכנה החל מהיסוד, ורוכשים שליטה בפונקציות השונות שלה, כולל עריכת גיליונות, טכניקות להדפסה, שילוב שרטוטים ועבודה בצוות, ייצוא וייבוא מתוכנות אחרות, ועוד.


האקדמית גליל מערבי – היחידה ללימודי חוץ: במכללה זו ניתן להשתתף בקורס רוויט שהיקפו כ – 56 שעות אקדמיות.


היחידה ללימודי חוץ – הטכניון (ירושלים): בקמפוס ירושלים של היחידה ללימודי חוץ בטכניון, מתקיים קורס רוויט בסיסי שמונה כ – 72 שעות לימוד אקדמיות. הקורס מתאים למי שאין להם רקע קודם לשימוש בתוכנה, אך יינתן יתרון למי שמכירים את תוכנת אוטוקאד. הלימודים מתקיימים פעם בשבוע, וכוללים התנסות מעשית בהכנת תוכניות עבודה.


המרכז להשתלמויות – המכללה הטכנולוגית רופין (עמק חפר):
במכללה ניתן להשתתף בקורס אוטוקאד שהיקפו כ – 56 שעות לימוד אקדמיות. הקורס מתקיים פעם בשבוע, בשעות הערב. הסטודנטים משלבים עם הלמידה העיונית תרגול רב, כולל עבודת שרטוט במעבדות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מה עדיף - אוטוקאד או רוויט??

רוצה לדעת יותר על מה עדיף - אוטוקאד או רוויט??
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מה עדיף - אוטוקאד או רוויט?
שאלות הגולשים בנושא
קורס רוויט revit - איפה לומדים?
מתעניין בקורס אוטוקאד
לימודי המשך לקורס אוטוקאד
לימוד אוטוקאד 60 שעות - מועד פתיחת הקורס
מברר על קורס אוטוקאד - שעות ומחירים
קורס אוטוקאד משרד העבודה
קורס אוטוקאד מוכר לגמול השתלמות