רוצה פרטים על תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים

רוצה לדעת על תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים


בין ענפי הניהול והכלכלה מתקיים קשר הדוק, בכירים נדרשים לא אחת לקבלת החלטות פיננסיות מורכבות במסגרת עבודתם וכן כלכלנים מוצאים עצמם נדרשים להבין באסטרטגיה העסקית של ארגונים וחברות לפני ביצוע עסקאות או החלטה על השקעה כדאית. שליטה בשני הענפים הללו יכולה לסייע לסייע בהבנה מעמיקה יותר של תהליכים עכשוויים המתחוללים במשק וכן לצורך חיזוי מגמות עתידיות.


מנהלים, כלכלנים ובעלי תפקידים במגזר העסקי המעוניינים לרכוש ידע פרקטי ומתקדם בתחום הפיננסי והניהולי כאחד יכולים לקחת חלק בתואר שני בכלכלה ומנהל עסקים. זהו מסלול משולב שנערך במספר מוסדות לימוד, שבו משלבים הסטודנטים בין תואר שני בכלכלה לבין תואר שני במנהל עסקים. הסטודנטים לומדים קורסים משני החוגים וכך מעמיקים את הידע בענפים רלבנטיים לעבודתם. ידע זה יכול לשרת אותם בקבלת החלטות ובעבודה השוטפת בארגונים ומוסדות וכן בקידום ופיתוח הקריירה.

 

למי מיועדים הלימודים


מסלול זה מתאים לאקדמאים המגלים עניין בתחום הפיננסי והניהולי ומעוניינים להעמיק בשני העולמות במסגרת התואר השני. הוא יכול להתאים למנהלים ובכירים המעוניינים להרחיב את הידע הניהולי ובמקביל לצבור ידע פיננסי פרקטי, וכן לעובדים בסקטור הכלכלי שברצונם לפתח את הכלים שברשותם ולצבור בד בבד ידע לצורך התקדמות לתפקידים ניהוליים ולהובלת תהליכים וצוותים במסגרת תואר שני במנהל עסקים. המסלולים המחקריים מיועדים בעיקר למעוניינים להמשיך בקריירה מחקרית אקדמית בענפים הנלמדים.

 

תכנית הלימודים


כאמור, מדובר בתכנית משולבת שבה לומדים נושאים מרכזיים משני הענפים. בעזרת שילוב זה הסטודנטים יכולים להבין לעומק שיקולים חשובים בעבודת הניהול בתחום הפיננסי וכן לפתח מיומנויות מנהיגות וקבלת החלטות שיכולה לסייע להם בעבודתם.


הם לומדים על תיאוריה פיננסית וכן על תיאוריות וגישות בניהול ומתוודעים למדיניות פיננסית ישראלית וגלובלית. בהמשך נלמדים ענפים משיקים כגון מיסוי ואקונומטריה ואת הרלבנטיות שלהם לעבודת הכלכלנים וכן כלים מעולמות השיווק והפרסום שיכולים לסייע בעבודת הניהול. הם מתוודעים גם לטכנולוגיות לניתוח של נתונים ולקבלת החלטות פיננסיות ועסקיות ביעילות.


בחלק מן המוסדות ניתן דגש עם תחומי הבנקאות והמימון. הסטודנטים מתוודעים לשיקולי מימון הרלבנטיים לכלכלנים ולמנהלים, דנים בתמורות ושינויים במשק הגלובלי ורוכשים כלים בענפי הניהול הבנקאי וניהול הכספים. הם מתוודעים גם להיבטים בניהול סיכונים פיננסיים.

 

מתכונת הלימוד


זהו מסלול לתואר שני שבו משלבים הסטודנטים קורסים משתי מחלקות או חוגים – מתחום הניהול והתחום הכלכלי. שילוב זה הופך את המסלול לאינטנסיבי וכרוך במטלות לימודיות רבות יותר מאשר מסלולים רגילים לתואר מוסמך בחוג יחיד. בחלק מן המוסדות אף מגדירים תכניות אלה כמסלולים למצטיינים.


לרוב הסטודנטים יכולים לבחור בין תואר שני מחקרי בכלכלה שבו כותבים תזה לבין מסלול עיוני ללא תזה. עם זאת, בחלק ממוסדות הלימוד מתקיימת התכנית במסלול עיוני בלבד.


הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים ומעשיים וכך מרחיבים את סל הכלים המקצועי שברשותם. לרוב נערכות סדנאות בתחום ניתוח המדיניות והדוחות הכספיים וכן מפגשים עם מנהלים ובכירים בסקטור הפיננסי שחושפים בפני הסטודנטים דילמות מן השטח.


היקפן של התכניות משתנה אך לרוב אורכן הוא כשנתיים. לרוב הן מתקיימות במסלולים נוחים לאנשים עובדים והמפגשים בהן מרוכזים ביומיים בשבוע בשעות הערב.

 

נושאי הלימוד


מכיוון שמדובר בתכנית רב תחומית הסטודנטים הלומדים בה משלבים מגוון של נושאים במהלך התואר. הנה כמה מהם:

 

 

  • ניהול בנקאי
  • ניהול פיננסי
  • מדיניות מיסוי
  • כלכלה עירונית
  • מימון התנהגותי
  • תיאוריה מוניטרית
  • סוגיות באקונומטריקה
  • ניהול סיכונים פיננסיים
  • בעלות על חברות בעולם
  • רגולציה פיננסית גלובלית
  • ועוד

 

תנאי קבלה


כדי להתקבל למסלולים משולבים אלה, על המועמדים לעמוד הן בתנאי הקבלה לתואר שני בכלכלה והן לתנאי הקבלה למסלולים לתואר שני במנהל עסקים. במרבית המקרים, מתקבלים מועמדים שלהם תואר ראשון במקצועות רלבנטיים ובממוצע ציונים גבוה, בדרך כלל מעל 80 ובמקרים מסוימים מעל 85. יש לציין כי בחלק מן המוסדות מדובר בתכנית המיועדת לסטודנטים מצטיינים ויכולים להתקבל אליה רק בעלי הישגים גבוהים במיוחד.


כחלק מן הדרישות לקבלה למסלול העסקים, על המועמדים להציג ציון גבוה במבחן GMAT, תוך דגש על המרכיב הכמותי של הבחינה. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מבחינה זו, כגון במקרה בו ממוצע הציונים לתואר הראשון גבוה במיוחד.


יכולים להתקבל בוגרי לימודי מנהל עסקים, תואר בניהול, לימודי כלכלה, לימודי חשבונאות, לימודי בנקאות ומקצועות משיקים נוספים. מי שאינם בוגרי הענפים הללו נדרשים לקחת חלק בלימודי השלמה שהיקפם נקבע על ידי מוסדות הלימוד על סמך הלימודים הקודמים.


לעיתים כחלק מן הדרישות יש צורך בניסיון ניהולי או פיננסי משמעותי. המועמדים נדרשים להציג המלצות על הישגים מקצועיים מצד מעסיקים או גורמים אחרים בשוק העבודה ולעבור ראיונות אישיים או קבוצתיים שבהם בוחנים את הרקע העסקי שברשותם ואת התאמתם למסלול.


לתשומת לבכם, תנאי הקבלה משתנים מעת לעת ובין המוסדות.


תעודה


בסיום התכנית זכאים סטודנטים העומדים בכל חובותיהם לתואר שני בכלכלה ומנהל עסקים מטעם המוסד המלמד. כדי לקבל את התואר יש להשלים את כל המטלות והחובות האקדמיים לרבות מעבר בחינות, נוכחות והשלמת התזה או עבודת הגמר בהתאם למסלול הנבחר.

 

אפשרויות תעסוקה


מוסמכי התכנית יכולים להשתמש בידע הרב הנרכש בתכנית משולבת זו כדי לקדם את הקריירה ולפתוח דלת להזדמנויות עסקיות נוספות. מנהלים יכולים ליישם את הידע הפיננסי הנרכש ולהרחיב את תחומי האחריות שלהם בניהול מחלקות כספיות בארגון. כמו כן, כלכלנים יכולים להיעזר בכלים הניהוליים הנלמדים כדי להתקדם לתפקידים בכירים יותר בארגון ולקבל יתרון על פני מועמדים אחרים.


מוסמכי התכנית יכולים להשתלב במגוון תפקידים משמעותיים בסקטור העסקי. בין היתר הם משתלבים בבנקים, במחלקות כספים של ארגונים עסקיים, בחברות השקעות וכן במגזר הציבורי במסגרת רשויות מקומיות ועמותות בתפקידי ייעוץ וביקורת. המוסמכים יכולים במקרים מסוימים ליהנות מתוספת שכר לתואר שני, במיוחד במגזר הציבורי.

 

מוסדות


האוניברסיטה העברית (ירושלים): במחלקה לכלכלה מתקיימות תכניות רבות לתארים מתקדמים, בהן תכנית משותפת בכלכלה ומנהל עסקים. ניתן ללמוד תכנית זו גם במסלול לתואר שני בכלכלה ומימון המיועד לסטודנטים מצטיינים במיוחד, או תואר שני בכלכלה פיננסית. במסלולים אלה לומדים קורסים משני החוגים ולוקחים חלק בעבודות סמינריוניות, מדובר במסלולים ללא תזה. המעוניינים להתמחות בענפים נוספים יכולים לבחור בתכניות משותפות עם סטטיסטיקה או עם מדיניות -ציבורית. קיימת גם תכנית לתואר שני עם תזה, שנערכת בשיתוף עם אוניברסיטת תל-אביב.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה מציעים תכנית לתואר שני בכלכלת עסקים, שמיועדת למעוניינים להעמיק בשני הענפים. קיים מסלול התמחות בבנקאות ומימון שנערך במתכונת עיונית ללא תזה. במחלקה ניתן למצוא גם תואר שני בחשבונאות המיועד לרואי חשבון אשר כולל קורס דירקטורים. באוניברסיטה מתקיימים מסלולים נוספים לתארים מתקדמים בתחומי הניהול במגוון של התמחויות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים
שאלות הגולשים בנושא
אפשרויות תעסוקה לאחר תואר שני בכלכלה או במנהל עסקים
תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים לבוגר הוראה
השוואה תואר שני בכלכלה לתואר שני במנהל עסקים
תואר שני בכלכלה או מנהל עסקים?
מה עדיף - תואר שני בכלכלה או מנהל עסקים?
תואר שני בכלכלת עסקים - תנאי קבלה
תואר שני בכלכלת עסקים לבוגר תואר ראשון במשפטים